sebritka
napsal(a):
Na nemoderce chtěl někdo vidět Oravky, tak tady jsou
Prikladam najčerstvejšie fotky mojich Oraviek, Sú liahnuté 10.2.2007.
peter z bratislavy
napsal(a):
Prikladam najčerstvejšie fotky mojich Oraviek, Sú liahnuté 10.2.2007.
Násadové vajíčka mi prenechal kamarát Dano Ryba, torý má na Oravky uznaný chov a je členom Klubu chovateľov Oravky
peter z bratislavy
napsal(a):
Násadové vajíčka mi prenechal kamarát Dano Ryba, torý má na Oravky uznaný chov a je členom Klubu chovateľov Oravky
Blizsie informácie o Klube chovateľov Oraviek nájdete na:
http://www.aquamid.sk/klub_chovatelov_oraviek.htm
erikahor
napsal(a):
Sú žlté a istotne sa už nemôžu dočkať krásneho slniečka jarného
Tento víkend som už vyliahol 2. tohoročnú liaheň. Aj teraz bola liahnivosť u Oraviek 77% z nasadených vajec, a to som ešte improvizoval, keďže mi "odišla" elektronika na liahni a vajcia som nahrieval pod žiarovkou 8 hodín, kým sme opravovali liaheň a vymieňali na nej ventilator.
peter z bratislavy
napsal(a):
Tento víkend som už vyliahol 2. tohoročnú liaheň. Aj teraz bola liahnivosť u Oraviek 77% z nasadených vajec, a to som ešte improvizoval, keďže mi "odišla" elektronika na liahni a vajcia som nahrieval pod žiarovkou 8 hodín, kým sme opravovali liaheň a vymieňali na nej ventilator.
Dobrý deň Peter, oravky už podrástli? Ak máte nejaké foto môžete tu dať? Veď od liahnutia už prešlo dosť veľa času.
sebritka
napsal(a):
Na nemoderce chtěl někdo vidět Oravky, tak tady jsou
Přeji hezký den, na nemoderce se někdo ptal jaké rozdíly jsou mezi oravkou a hempšírkou nemohl by nějaký chovatel vložit foto hempšírky a oravky detailnější abychom si my laici udělali představu o rozdílnostech jak např vypadá listový a růžicový hřeben.Moc děkuji David
puffer
napsal(a):
Přeji hezký den, na nemoderce se někdo ptal jaké rozdíly jsou mezi oravkou a hempšírkou nemohl by nějaký chovatel vložit foto hempšírky a oravky detailnější abychom si my laici udělali představu o rozdílnostech jak např vypadá listový a růžicový hřeben.Moc děkuji David
Moje hempšírky staré 11 týdnů. Dana
puffer
napsal(a):
Chovné hejno.
puffer
napsal(a):
Stejně staří kohouti,krmení BR2. Mají okolo 2kg. Mnňam!
puffer
napsal(a):
A 3týdenní kuřátka. Jak se taky dá využít kočovný včelín
puffer
napsal(a):
Jako včeličky.
puffer
napsal(a):
0.1 hempšírka
peter z bratislavy
napsal(a):
Blizsie informácie o Klube chovateľov Oraviek nájdete na:
http://www.aquamid.sk/klub_chovatelov_oraviek.htm
Tak dnes som našiel prve vajíčko od mojich tohorčných Oraviek, liahnutých 10.2.2007. Zdá sa mi to však priskoro, keďže nemajú ešte ani 5 mesiacov. Bolo síce menšie ako normálne, ale asi tento rok nielen vegetácia je nejaká urýchlená.
Reportáž o chove Oraviek na Farmárskej revue z 20.7.2013 od min. 7,39 na:
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/156?date=20.07.2013