zahradník

Zdravím všechny co mají zájem o škubačku.
Tak vám ji ve stručnosti popíšu a zbytek si muíte domyslet z obrázků.
Škubaci válec je hlinikový a je nasazen na hřídeli motoru a má průměr 110mm,je dlouhý 210mm.
Na válci je stejnoměrně rozmistěno šest řad z pětí gumovými prsty(jsou z velké škubačky).
Motor:220V, 50Hz, 550W otačky 600-800ot/min
Motor je pod krytem.
Pár foteček pro ujasnění.
Zdraví zahradník.
zahradník

zahradník
napsal(a):
Škubaci válec je hlinikový a je nasazen na hřídeli motoru a má průměr 110mm,je dlouhý 210mm.
Na válci je stejnoměrně rozmistěno šest řad z pětí gumovými prsty(jsou z velké škubačky).
Motor je pod krytem.
Zdraví zahradník.
Válec z boku
zahradník

zahradník
napsal(a):
Válec z boku
Pohled na gumové prsty,je jich pět v řadě.
zahradník

krokodil
napsal(a):
Ja som si objednal v Jindřichovém Hradci, má mi prísť teraz niekedy, cena novej je asi 12 700,- Čk, pre mňa ako plátcu DPH je to iba nejakých 10 000,- Čk. Už sa na ňu teším, teda hlavne manželka. Krokodíl
Škubačka je výborný pomocník,kuře je za minutu a půl,kachna za pět minut a tak též husa.Ale pozor při opařování,u kuřat musí být voda ohřata na 65 stupňů,u kačen a husí 70 -75st.Jak byste drubež přepařil tak se trhá kůže.Nejhorší první dva nebo tři kusy a pak už to jde.Zahradník
zahradník
napsal(a):
Pohled na gumové prsty,je jich pět v řadě.
Dobrý den ,Tak jsem taky do ní pustil a chci se jenom zeptat zda ty gumové prsty jdou nasadit z venku a nebo pouze zevnitř tý trubky ?Ja to nechal vyrobit z nerez trubky o pruměru 130 a nechal svařit boky kde budou ložiska tak bych tam ty prsty ze vnitř nedal .Děkuji za informace . renda
zahradník
napsal(a):
Motor je pod krytem.
Zdraví zahradník.
Napíšete mi prosím kde se dají sehnat ty gumové prsty?
kutil
napsal(a):
Jak dlouho - kolik kusů vydrží škubací kolík? Mám mít velkou zásobu?
když nebudete škubat pořád až 50leté divoké husy(maso jako kámen) tak vydrží dlouho..u nás měli profijatka kolíky byli nalité už na takovém pásu vcelku jako dopravník a nepamatuji,že by nějaký chyběl nebo ,že by ten pás měnili..když ho nepoškodíte při prvním nandávání a nenačnete ho,tak asi věčnost
dva tři si vemte navíc
kutil
napsal(a):
Zapoměl jsem napsat, levné (kolíky) mají na HyperBurza.cz Myslím, že ji budu příští týden zkoušet, ale nevím, jestli otáčky motoru 910 a průměr válce 130mm nebude moc.
Zdravím kutila Já taky mám průměr válce taky 130 mm ale otáčky 820 a ještě jsem to nezkoušel .Mám vše hotové ale není zatím čas to odzkoušet .Pošli foto ,rád tu škubačku prohlídnu
já se pokusím tu mojí zítra ´vyfotit akonečně jí tady ukázat .renda
Záryby
napsal(a):
Zdravím kutila Já taky mám průměr válce taky 130 mm ale otáčky 820 a ještě jsem to nezkoušel .Mám vše hotové ale není zatím čas to odzkoušet .Pošli foto ,rád tu škubačku prohlídnu
já se pokusím tu mojí zítra ´vyfotit akonečně jí tady ukázat .renda
Já jí udělal takhle uvidím až to vyzkouším ,kde jsem udělal chybu
dole bude ještě koš na peří .renda
Zdravím, to je nářez, mooc se mi líbí, měl jsem strach dělat průběžnou hřídel, budu mít válec přímo na motoru. Vůbec jsem neměl jinou inspiraci, jen to co jsem viděl zde a udělaný seriově. Toto bude s tim pultem lepší, aspoň se nebude drůbež muset držet ve vzduch a položí se na pult. No uvidím, když tak předělám. Fotky pošlu tak do 14 dní, v pátek bude hotov válec a o víkendu budu svařovat stůl. Ten pult je z nerezu nebo pozink? Ty kolíky se musí nasazovat vnitřkem, nebo jdou pak namačknout venkem, zdá se mi to dost nepodajné. Zdarec
Taky zdravím ,ten pult jsem nakonec udělal z plastu a svařil aby voda nikde jinde netekla a bylo to taky levnější než nerez ,stála cca 600 kč ,dá se samoz. štelovat nahoru nebo dolu a ty kolíky jsem dával zevnitř -válec se dá z jedné strany rozebrat ale já si myslím že kdyby se nahřáli tak tam pujdou i vrchem ale nemám to vyzkoušeno a ten válec je na hřídeli proto že jsem se bál že tam bude velkej tlak na motor a ložiska
myslím že tohle je lepší řešení .Potom dejte taky nějaké to foto ,třeba se dá ještě něco doladit
renda
Zdravím, díval jsem se, že máte šikovné(malé) domečky na hřídel. Z čeho jsou, nebo jste je dělal. Nemám soustruh a to je kámen úrazu. Jinak by nebyl problém toho o hodně víc udělat. Myslím si, že jestli se mi nebude zdát uchycení jen na hřídel motoru, tak se dodatečnč udělá i držení z druhé strany válce, ale musím začít mít oči otevřené, kde uvidím, či seženu menší domeček, nechci to mít velké monstrum. Dnes jsem tel kamarádovi, tak mi říkal, že by neměl být problém udělat vaničku na vršek z plastu - dík za radu.
Tak ty domečky jsem normálně koupil na hřídel o proměru 20mm stály obě cca 300 kč
tak žádnej soustruch není třeba a je to vč ložisek
. Je to ale špatné foto .
Dík, mám takovej domeček, ale na větší(moc velký 35mm) průměr hřídele, zítra se stavím v prodejně na náhradní díle- zemědělská technika, jinak mě nenapadá v kterém obchodě to vedou. Jasné, že se nevyplatí to nechat dělat, je lepší to koupit. Už jsem úplně hotov jak jsem natěšený jak to bude fungovat, či nefungovat. Ve čtvrtek jedu pro 50 brojlerových kuřat, tak, než dorostou musím to mít vychytané a funkční. Už mi taky nasedla kačena(čínka), tak proto to potřebuji. Dík za radu. Z kterého konce republiky jste, já od Znojma - Vranovské přehrady.moc dík
Jejej, tedy- třeba že jsem docela šikovná- tohle sama nedám- je tady mezi vámi někdo, kdo by mi škubačku do 1 roku postavil?
Prosím! Já dovedu postavit krb, položit dlaždičky, spravit drobnosti na el. přístrojích typu lux a pračka- ale tohle je na mě moc....
Nebo poradtě, kde jí koupit- uživatel zahradník píše v Jinndřichovým Hradci,ale to byl rok 2007. Tak nevím.
Díky moc, prosím ozvěte se mi někdo
Elicha, Benešov
Zdravím, v pátek začnu svářet vlastní stůl na škubačku. Válec už mám kompletně dodělanej, dnes po ránu jsem dodělal poslední úpravy na válci, mám to zase úplně jinak konstrukčně řešený. V sobotu, či neděli pošlu fotky, ale určitě nebudu mít ještě dodělané kryty.
měl jsem doma motor, domeček větší na (průměr hřídele 35mm) tak jsem použil co bylo abych toho nemusel moc kupovat a nevím co zaplatím ještě za jekl na kostru, ale myslím si, že se do 3 - 4tis. vejdu, ale kdybych to měl vše pokoupit, tak by to vyšlo asi taky kolem 7-8 tis.
Jj nejdražší je asi motor a potom ta práce !!!No nevím zda se Vám to vyplatí si ji nechat vyrobit Já nepočítal svoji práci ale pár hodin a známých na ní pracovalo a to zadarmo -každej po jedné kachně - pro Vás asi bude jednodušší si jí normálně koupit
ale takovou ženu která umí to co Vy bych si přál doma
moje žena dělá normální ženské práce a jiné jsou na mě
A tak to má bejt
renda
Tak nevím, jestli to má být kompliment, nebo mám být smutná...
jsem výtvarník, táta byl stavař,včelař, rybář, měl králíky, různá hejblátka.... takže lecos umím, jsem divná, málo kdo se mnou vydrží, ale dost mužských by mě chtělo :) jestli by se mnou vydrželo nevím, :) jsem dost monogamní.
takže tak...
Ale i tak je prima, že máte diskuzi, motor tedy nesestavím, ale motorovou pilou kácím "jako divá" baví mě to, je to relax, lepší, než se potit v posilovně.
prominte za odchýlení od diskuze, jen vysvětluji, proč tu jsem...
Zdravím všechny, zvláště Rendu, potřeboval bych ti zavolat, ale nejde mi otevřít ten telefon. Mám svařenou kostru motor s válcem přidělaný, už to běží, ale rád bych něco probral. Dík, že mi ho pošleš na můj mejl dtrojan@seznam.cz Dnes to jdu, mám doopravdy radost, že to snad bude fungovat. Nedělal bych škubačku na kšeft, kdybych měl soustruh a nemusel nikoho otravovat, tak bych do toho šel, ale stejně by to s prací vyšlo na 10000kč. Proto kutím, abych měl radost, že něco dovedu a dokážu něco potřbnného udělat a nedělám to na kšeft. Té pani můžu vzkázat, že dalším mím koníčkem je,mám rád umění obrázky
°zdravím a musím se pochlubit, soused donesl kačenu, tak jsem zkoušel ještě na nedodělaném, ale funkčím stroji škubat. Opařil jsem jsem ho v 75C vodě a nekecám, byl to kačer a za 3minutky byl suprově oškubán
. Teď mudruji nad oplechováním a pultu
. Odpoledne pošlu fotku, ale nemám natřeno, to až bude vše hotovo, zase bych to svářením popálil.Na motoru mám 910 ot a funguje to měl jsem strach, že to bude moc, snad to půjde dobře i s kuřatama.
pafka
napsal(a):
Zdravím, dnes jsm na Aukru narazila na škubací palce po 8 Kč. Já je sice nescháním, ale když jsem to tu pročítala........třeba se někomu hodí. Kutilům zdar.....
pafka zdravím
To je moc pěkná cena já je kupoval asi za 25 tak nějak to bylo ,ale prosím Vás odkaz kde to najdu na aukru
jinač v pátek je Lýsá nad labem -jede tam někdo ?Já jedu určitě
renda
kutil
napsal(a):
Zdravím, kupoval jsem je taky za 8Kč a už dříve jsem psal, kde je zakoupit. Ještě nejsme úplně domluveni jestli pojedem do Lysé
No kutile,KDE jsi to psal ??? asi fakt už musím pro brejle
no a kdemáš další foto škubačky ?Já stále čekám .Já jedu do Lýsé v pátek tak jako každý rok
a už se moc těším .renda
Zdarec, nemám další fotky, protože budu pokračovat o víkendu. Kolíky jsem koupil na HyperBurza, je tam tel. zavolal jsem a za dva dny byli doma jinak jsem to psal hned na začátku koukni na to je to tam.Kamoš dostal chřipku a sám nepojedu, tak nevím jak to bude, ale každopádně by jsme jeli v pátek. Pokuď pojedu zavolám ti a uvidíme se
Ahoj, zdravím tě. To je dobře, že to funguje, já budu mít nápor na škubačku tak za měsíc, budu zabíjet brojlery. Teď dělám husník, koupil jsem kmen Slovenské husy , tak jim dělám hotel. velikost je 3x4 m. Včera jsem poprvé nasadil kuřata, koupil jsem líheň tak začínám zkoušet - líhnout. Ještě si chci koupi jeden kmen hus a rozhoduji
se mezi Pomořanskými nebo Nosnými německými. Úplně jsem se asi zbláznil, ale obiliho mám dost, tak něco dělat musím a k prasatům se mi vracet nechce. Zatim zdar.
Zdravím, dlouho jsem tu nebyla- ale sleduji vás
mám teď 6 kachen Indických běžců- na slimáky- ale ty škubat nebudu a v líhni jsem vylíhla 11 housat, už mají týden a jednou tak velká. radost! jsou to kříženky česká x labutí plavá.
Pak vyměním housera a můžu začít!
ještě teda postavit husníkokachník...
Zdravím, naštěstí už jsem kousek v předěj. Husníky už mám postavený 2, pořídil jsem si Slovenské a Pomořanské a k tomu navíc kačeny Rouenské. Pižmovky už chovám 25 let. Huse mi sedí od každého kmene. Líheň už jsem taky odzkoušel, a už líhnu druhá kuřata. Pěkný den a mnoho chovatelských úspěchů.
Záryby
napsal(a):
Tak to je dobře že ti to pěkně škube Já mám v plánu udělat tu bubnovou a tuhle hodím na aukro prodat
no ještě uvidím ale asi do toho jdu
renda
rendo já jí mám hotovou s plasťáku,ale jsem trouba koupil jsem na aukru málo gum.palců a holuby v tom nejdou..jinak tam dávám po třech kusech kohouti a ..musím přikoupit za draho palce a dát je hustěji po obvodu talíře tak na bok sudu...čím hustěji tím se méně trhá kůže
dorm
napsal(a):
rendo já jí mám hotovou s plasťáku,ale jsem trouba koupil jsem na aukru málo gum.palců a holuby v tom nejdou..jinak tam dávám po třech kusech kohouti a ..musím přikoupit za draho palce a dát je hustěji po obvodu talíře tak na bok sudu...čím hustěji tím se méně trhá kůže
dorme a nemáš nějaké foto pro představu já jí jěště nedělal ....prostě bylo málo času ale ted v zimě kdy není takové prace bych už chtěl něco udělat renda
Ahoj po dlouhé odmlce zdravím rendfy a ostatní. Rád bych se připojil a viděl bubnovou škubačku, co jsem si udělal jsem spokojen a proč neudělat něco dokonalejšího . Rendo tak co husy? Dal jsem se do chovu mám tři různé kmeny teď kolem poskakuji a čekám co bude na jaro. Zatim zdar a dík za fotky s dobrým nápadem
Záryby
napsal(a):
dorme a nemáš nějaké foto pro představu já jí jěště nedělal ....prostě bylo málo času ale ted v zimě kdy není takové prace bych už chtěl něco udělat renda
zítra ti to nafotím,nám jí dělal kamarád a jen se kouknul na yutube jak to asi vypadá a do týdne byla,jen jsem mu jak píšu dodal málo palců...určitě to chce ale dvoustovák sud,menší nene
Můžete mi prosím někdo poradit jaké otáčky by měl mít rotor bubnové škubačky? Na internetu jsem našla rozmezí 200 - 800 otáček což už je hodně velký rozptyl. Jestli by byly otáčky okolo těch 700 1/min tak by jsme nemuseli řešit převod a případně by stačila třeba při polovičních otáčkách přiměřeně velká řemenice na hřídeli bubnu. Nechci tam mít kolo jak od vozu, nebo vícestupňový převod, aby to nemuselo být tak velké a složité. Jde mi o úsporu místa, peněz a co nejjednodušší konstrukci. Děkuji. michuela
dorm
napsal(a):
Rendo ještě vydrž..skolila mě chřipka,tak teď se tam nedostanu...neboj s to není,ale nafotím určitě
OK kámo nic se nedějě ,Dal jsem inzerát že půjčím škubačku ...a to supr ...na den 250 kč ...a asi mě švihne notas
je tak obrovský zájem o rady a pujčení ,že to prostě nemohu všem hned odpovídat
prosím všechny kdo mě píše o trochu času....nebojte se odpovím Všem .S pozdravem Renda
Záryby
napsal(a):
OK kámo nic se nedějě ,Dal jsem inzerát že půjčím škubačku ...a to supr ...na den 250 kč ...a asi mě švihne notas
je tak obrovský zájem o rady a pujčení ,že to prostě nemohu všem hned odpovídat
prosím všechny kdo mě píše o trochu času....nebojte se odpovím Všem .S pozdravem Renda
četl jsem,četl...to aby jsi určil pořadník kdy kdo má zabíjet v Lysé jsem dokoupil do té své prsty od Drimlů..za pětikilo a bylo toho půl pytlíku
ale snad to bude dostačující
..tak odepisuj odepisuj
Prosím Vás o radu: nakoľko moja stará šklbačka už váhovo nepostačuje, tak by som mal záujem zakúpiť šklbačku typu "Škubačkadrůbeže karuselová ZC 80" od Drimlu do 20kg. Chcem ju zakúpiť najmä kvôli moriakom cca 16kg a možno vyskúšať aj vodnú hydinu. Neviem si celkom dobre predstaviť ako to ošklbe správne opareného 16 kilogramového moriaka bez roztrhania kože. Tiež si neviem ako prebieha šklbanie vodnej hydiny, ako postupujete, je výsledok dobrý alebo je potrebné ešte veľkú časť ručne dočistiť? Ak máte niekto skúsenosť, tak mi moc pomôžete. Ďakujem.
sefri
napsal(a):
Prosím Vás o radu: nakoľko moja stará šklbačka už váhovo nepostačuje, tak by som mal záujem zakúpiť šklbačku typu "Škubačkadrůbeže karuselová ZC 80" od Drimlu do 20kg. Chcem ju zakúpiť najmä kvôli moriakom cca 16kg a možno vyskúšať aj vodnú hydinu. Neviem si celkom dobre predstaviť ako to ošklbe správne opareného 16 kilogramového moriaka bez roztrhania kože. Tiež si neviem ako prebieha šklbanie vodnej hydiny, ako postupujete, je výsledok dobrý alebo je potrebné ešte veľkú časť ručne dočistiť? Ak máte niekto skúsenosť, tak mi moc pomôžete. Ďakujem.
http://www.youtube.com/watch?v=sHr0N_ii4SQ&feature=youtu.be
michuela
napsal(a):
Můžete mi prosím někdo poradit jaké otáčky by měl mít rotor bubnové škubačky? Na internetu jsem našla rozmezí 200 - 800 otáček což už je hodně velký rozptyl. Jestli by byly otáčky okolo těch 700 1/min tak by jsme nemuseli řešit převod a případně by stačila třeba při polovičních otáčkách přiměřeně velká řemenice na hřídeli bubnu. Nechci tam mít kolo jak od vozu, nebo vícestupňový převod, aby to nemuselo být tak velké a složité. Jde mi o úsporu místa, peněz a co nejjednodušší konstrukci. Děkuji. michuela
Dobrý den,
já jsem si udělal škubačku na cca 350 ot/min a je to moc. Když byla drůbež po škubání se škubačce potrhaná a měla polámané kosti pátral jsem důkladněji na stránkách v Americe a tam doporučují otáčky 150-175 ot/min (ne víc). Prozatím jsem nesehnal motor s nižšími otáčkami, takže nemohu potvrdit zda se tím věc zlepšila.
Pro ty kdo uvažují o "tvorbě" škubačky. Není to nic složitého a zvládne to i laik. Největší položkou jsou asi gumové prsty. Inspirací mi byla hlavně videa na youtube a pár článků o Amerických škubačkách. Pro inspiraci přikládám foto mé škubačky.
Škubání zdar!
Zdraví Peťa
petrzmerina
napsal(a):
Dobrý den,
já jsem si udělal škubačku na cca 350 ot/min a je to moc. Když byla drůbež po škubání se škubačce potrhaná a měla polámané kosti pátral jsem důkladněji na stránkách v Americe a tam doporučují otáčky 150-175 ot/min (ne víc). Prozatím jsem nesehnal motor s nižšími otáčkami, takže nemohu potvrdit zda se tím věc zlepšila.
Pro ty kdo uvažují o "tvorbě" škubačky. Není to nic složitého a zvládne to i laik. Největší položkou jsou asi gumové prsty. Inspirací mi byla hlavně videa na youtube a pár článků o Amerických škubačkách. Pro inspiraci přikládám foto mé škubačky.
Škubání zdar!
Zdraví Peťa
Dobrý večer, moc díky to jsem potřebovala vědět. Scháníme už motor s co nejmenšími otáčkami, dá se sehnat okolo 700 ot/min což je asi nejmíň co jsem viděla, právě nechci mít tu řemenici na bubnu tak velikou, aby na to netekla voda Takže když se budu chtít dostat na řekněme pro jednoduchost počítání na 200 otáček, tak mi převodový poměr u motoru se 700 ot/min vyjde 3,5, takže jestli dobře počítám řemenice bubnu bude mít průměr 18,9 cm a to už se pod ten sud schová. Opravte mě jestli se pletu, už jsem fakt dlouho ze školy
michuela
napsal(a):
Dobrý večer, moc díky to jsem potřebovala vědět. Scháníme už motor s co nejmenšími otáčkami, dá se sehnat okolo 700 ot/min což je asi nejmíň co jsem viděla, právě nechci mít tu řemenici na bubnu tak velikou, aby na to netekla voda Takže když se budu chtít dostat na řekněme pro jednoduchost počítání na 200 otáček, tak mi převodový poměr u motoru se 700 ot/min vyjde 3,5, takže jestli dobře počítám řemenice bubnu bude mít průměr 18,9 cm a to už se pod ten sud schová. Opravte mě jestli se pletu, už jsem fakt dlouho ze školy
Zdravím ,mě to vychází stejně ....ale jedná se o buben na stolní je potřeba více otáček ale klobouk dolu na ženu která si chce udělat škubačku sama
nejste svobodná ?
.Kdyby ne tak manžel má doma zlatíčko
renda
petrzmerina
napsal(a):
Ještě jedna fotečka.
Zdraví
Peťa
pozor pozor..záleží na tvrdosti prstů,málem jsem při dokupování naletěl a koukal jak trubka,že jsou čtyři druhy tvrdosti
nejměkčí jsou slabá černá
silná černá
tvrdší hnědá
nejtvrdší béžová
než začnete se snižováním otáček ověřte tvrdost prstů
Záryby
napsal(a):
Zdravím ,mě to vychází stejně ....ale jedná se o buben na stolní je potřeba více otáček ale klobouk dolu na ženu která si chce udělat škubačku sama
nejste svobodná ?
.Kdyby ne tak manžel má doma zlatíčko
renda
No úplně sama ji dělat nebudu, sbírám informace, svobodná jsem tak napůl, nemám ten papír, a je to trochu z mýho oboru mám strojárnu obor. konstrukce, takže mi nejsou cizí práce se soustruhem, frézkou apod. a jsem ráda, že se mi z hlavy snad ještě všechno nevykouřilo
Stolní nechci zajímá mě ta bubnová, to je ale lenost a zdá se mi že se s tím udělá míň nepořádku.
dorm
napsal(a):
pozor pozor..záleží na tvrdosti prstů,málem jsem při dokupování naletěl a koukal jak trubka,že jsou čtyři druhy tvrdosti
nejměkčí jsou slabá černá
silná černá
tvrdší hnědá
nejtvrdší béžová
než začnete se snižováním otáček ověřte tvrdost prstů
Tak to je závažná informace. Budeme mít snad veškerou drůbež co mě napadá, Krůty, husy, kachny, slepice, perly, křepelky, tak by mě zajímalo, které mi doporučíte. Vím, že s vodní drůbeží je trochu problém, ale 2 bubny kvůli tomu dělat asi nebudem, zatím ještě ani nevím kde to koupím a kolik by jich mělo asi být. Ty nejměkčí jsou asi nejšetrnější, ne?
michuela
napsal(a):
Tak to je závažná informace. Budeme mít snad veškerou drůbež co mě napadá, Krůty, husy, kachny, slepice, perly, křepelky, tak by mě zajímalo, které mi doporučíte. Vím, že s vodní drůbeží je trochu problém, ale 2 bubny kvůli tomu dělat asi nebudem, zatím ještě ani nevím kde to koupím a kolik by jich mělo asi být. Ty nejměkčí jsou asi nejšetrnější, ne?
Ano mám ty nejměkčí a do sudu jako je foto výše jsem jich dal 50 a bylo to málo!Přikoupil jsem jich dvacet.Na rotačním talíři a boku sudu musí chodit těsně kolem sebe.Třeba holoubata se tam zašprjcli a čím větší mezera mezi prsty velký náraz na kůži.Otáčky ale neznám,dělal nám jí kamarád,ale tři kohouti trvali 15-25vteřin a i žlutý tuk zůstal na kůži.Jak jak už zmińoval kolega nahoře,viděl taky jen videjko na youtube,takže vše podle oka.Pak si jí půjčil jeden chovatel a říkal,že kachny jdou špatně,ale to záleží jak je opařil a jak podrostly,to vše jen s těmi padesáti prsty,teď budem přidávat těch přikoupených dvacet.Ještě chci upozornit,že jestli bude motor pod sudem na přímo,že tam teče voda a je potřeba s tím počítat..Rendovi jsem slíbil,že to nafotím,ale někdy příští týden,tak to sem dám...Je to tři roky jsem propásl,nebo spíš odmítl originál škubačku ze 70 let zadarmo(nález v kovošrotu),teď si rvu vlasy!!bylo to na způsob škabky na brambory jen místo kamene tam byl po celém obvodu a talíři nalepený pás s nahusto gumovými výčnělky,něco jako nopová folie..škoda no,ale nevím co ta guma po těch letech
pídil jsem se na netu jestli ten pás někdo nevyrábí(rubena,gumokov atd.) nic!!!
Dobrý den, tak jsme se kousek hnuli z místa a s "Domovníkem" jsme vymysleli konstrukci co možná nejednodušší, tak se chci zeptat na názor. Rotor předpokládáme, že bude ze silneho slzičkového duralového plechu (slzičky dolů, materiál zvolen kvůli korozi, váze a ceně), z toho rotoru by vedl dolů šroub našroubovaný na hřídel od velké řemenice, aby se dal sundávat a čistit. Vzdálenost ode dna k rotoru cca 10 cm,aby se dal demontovat odtokovým otvorem na boku. Pak by krz sud vedla trubka jako vedení hřídele do kříže přivařená k jeklu, z toho by byl hned pod dnem sudu vynesen rám na motor, aby nebyl moc dole jako ho máte na těch fotkách. Hřídel by pak vycházela cca 10 cm nade dnem + max 10 cm pod dnem. Tím, že by hřídel byla vedena tou trubkou, by se místo průniku trubky sudem dalo utěsnit a netekla by voda na velkou řemenici a hřídel a nahoře by se množství vody taky zmenšilo, když připočtu odstředivou sílu, tak si myslím, že se bude jednat opravdu o minimum vody. Ten kovový svařenec bude připevněn na dřevěném rámu,který bude jako na těch videich na jůtůbku až nahoru, aby se omezilo kymácení sudu, třeba při čištění krocana. Jelikož jsem viděla jak to fungovat má a znám jen nepatrné množství úskalí co nás můžou potkat, tak problémy spíš předpokládám, než že bych měla zkušenosti a protože jsem zjistila, že víte o čem mluvíte, tak bych ráda znala váš názor, jestli je to správný směr. Díky. M.
Zdravim prečital som si opis tvojej škubačky a celkom sa mi to pozdáva. Tych 10 cm nad dnom je si myslim trochu vela ale može byt ja som si dal iba 5 cm uvidime ešte som ju nneskušal pretože som ju dorobil iba včera. ta konštrukcia akolo suda je dobry napad pretože to v tom sude riadne hádže. otačky taniera som si dal na 400 /min pretože ked som hladal nejake dostupne info o tomto stroji našiel som rozmedzi otačok 400- 600 . Myslim si že aj tych 400 je dost ale vravim ešte som to neskušal. ten nápad strupkou na hriadeli, ktorá ide až do suda sa mi celkom pozdáva ja som to tak nespravil ale keby som to robil ešte raz tak to určite urobim. Tvrdost gumených prstov som neskumal pretože som bol rad ked som našiel najlacne teraz som sa dopatral ešte k lacnejšim ale to nevadi. jedna holandska /nizozemska/ stranka ich ponukala asi 100 druhov roznych tvarov rozmerov a tvrdosti, treba si len vybrat. ked budem mat nejake foto alebo video tak ho tu určite dam. Zatial čau
baxo
napsal(a):
Zdravim prečital som si opis tvojej škubačky a celkom sa mi to pozdáva. Tych 10 cm nad dnom je si myslim trochu vela ale može byt ja som si dal iba 5 cm uvidime ešte som ju nneskušal pretože som ju dorobil iba včera. ta konštrukcia akolo suda je dobry napad pretože to v tom sude riadne hádže. otačky taniera som si dal na 400 /min pretože ked som hladal nejake dostupne info o tomto stroji našiel som rozmedzi otačok 400- 600 . Myslim si že aj tych 400 je dost ale vravim ešte som to neskušal. ten nápad strupkou na hriadeli, ktorá ide až do suda sa mi celkom pozdáva ja som to tak nespravil ale keby som to robil ešte raz tak to určite urobim. Tvrdost gumených prstov som neskumal pretože som bol rad ked som našiel najlacne teraz som sa dopatral ešte k lacnejšim ale to nevadi. jedna holandska /nizozemska/ stranka ich ponukala asi 100 druhov roznych tvarov rozmerov a tvrdosti, treba si len vybrat. ked budem mat nejake foto alebo video tak ho tu určite dam. Zatial čau
No škubačka je zatím u ledu, stavíme kurdolu, ale snad na ní letos dojde, jen teda těch 400 ot./min se mi zdá strašně moc, já to vidím tak na 200 ot./min max. protože si myslím, že menší drůbeži by to rozlámalo kosti, ale zas motor s tak malým otáčkama se špatně shání, ale nechce se mi dělat vícestupňový stupňový převod, nebo mít velkou řemenici jak kolo od busu ale ráda se podívám na fotky. A k nápadu s trubkou je to i vedení a eliminuje i namáhání na ohyb, ale to je už vedlejší. A rotor 10 cm nade dnem je kvůli demontáži, protože ze spoda to zřejmě nepůjde a vyndávat se bude jen rotor, protože to je technicky nejjednodušší, no ale víš o čem mluvím. A držím
ať funguje sqěle
zdravicka
mam tu jednu fotku z mobilu mojej skubacky.
chcel by som vediet tvoj nazor na nu.
v plastovom sude je vlozeny plech z 2mm plechu. je to z toho dvovodu ze gumene prsty maju vybranie na 2mm a plastovy sud je hruby 4mm z toho dvovodu sa moj otec s ktorym to robim rozhodol k takemuto rieseniu nakolko sa obaval ze keby boli na stene suda boli by namahane a casom by sa trhali
pouzil som 98 gumenych prstov
baxo
napsal(a):
zdravicka
mam tu jednu fotku z mobilu mojej skubacky.
chcel by som vediet tvoj nazor na nu.
v plastovom sude je vlozeny plech z 2mm plechu. je to z toho dvovodu ze gumene prsty maju vybranie na 2mm a plastovy sud je hruby 4mm z toho dvovodu sa moj otec s ktorym to robim rozhodol k takemuto rieseniu nakolko sa obaval ze keby boli na stene suda boli by namahane a casom by sa trhali
pouzil som 98 gumenych prstov
Tak já myslím, že to nemusí být špatný řešení z hlediska životnosti prstů, jen si řikám jestli ty šrouby nedat obráceně (hlavy dovnitř a třeba s půlkulatou hlavou), aby se drůbeži nepotrhala kůže o ty šrouby, co se čištění týče tak taky v pohodě, když to jde rozebrat. A ten rám je super, já ho plánuju dřevěnej.
tie sroby boli len docasne pretoze sme nemali dostatocne dlhe s gulatou hlavou, ale zase tak vysoko sa to kurca nedostane.
ked som pozeral na youtube.com videa tak velke mnozstvo bolo s drevenou konstrukciou, ale obavam sa ze to bude labilne a nebude to tak drzat nakolko mam k dispoziciii iba makke drevo smrekove a to by chcelo bud tvrde drevo alebo riesit konstrukciu profilmi L ktorymi by sa to srobovalo a to by mi bolo treba kupovat zatial co jakel 3OX30 som mal doma, v podstate som na to nic nekupoval okrem gumenych prstov.
baxo
napsal(a):
otáčky bývajú v rozmedzí 170-300 otáčok na zahraničných šklbačkách
dnes sko skusal skubacku, nebola sice prerobena, pretoze mame zacali dochnut brojlere tak sme ich isli trochu preriedit a pri tejto prilezitosti sme aj odskusali skubacku.
Musi zapojit motor na 380 V pretoze je na 230V a ten motor normalne zajtane nie hned ale za 10 sekund a tie otacky su moc vysoke, pretoze nova remenica je este na sustruhu. som zvedavy ake to bude ked tieto veci zmenim. potom napisem
JIRAN

XXX.XXX.245.64
Dobrý den.Posíláme tip na výrobce gumových prstů na škubačku drůbeže.|Gumové prsty jsme si objednali u firmy GUKOVEX Zlín,cena 1 kusu je 15kč i s DPH.Jsou velice ochotní a zaslali nám vzorek zdarma.Objednávka byla vyřízena velice rychle cca do 3 dnů doma.Vřele doporučujeme.
Když jsem viděl že to opravdu funguje pustil jsem se do stavby vlastní škubačky. Vše bylo pokus omyl z materiálu který byl doma abych zamezil zbytečnému vyhazování peněz v případě neúspěchu. Ti z vás co škubačku stavěli budou určitě souhlasit s tím že jestli někdo prodává škubačku za 10.000 Kč. je to vlastně dobrá cena. Počet prstů 131, otáčky motoru 450ot/m. Měl jsem strach že to bude moc.... Není to moc. Na závěr připomínám, voda na paření max 60-70 st. i 50 bude stačit. Přikládám fotku.
zde je odkaz na prodej škubacích prstů za 11kč/ks
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/16875073/skubaci-prsty-na-skubacku-drubeze.php
saša
napsal(a):
Re: Škubačka na drůbež (Vložil: ares.n - 30.06.2012 13:49:06)
ja jsem koupil prsty za 7.70 bez daně:-)
A kde? Pošlete odkaz... Díky.
GMP uni s.r.o Veselí nad Moravou
www.gmpuni.cz nebo mobil na firmu 734862354 775390533
Petrnetín

XXX.XXX.6.150
kolika KW-tový motor je potřeba?
Milík

XXX.XXX.226.225
orlas
napsal(a):
Já použil motor 0,3kw,900 ot ,zpřevodované na 300ot a funguje dobře.Na 380V.
A prosím Vás když mám průměr hnací řemenice 7 cm a otáčky 900/min tak abych docílil 270ot/min tak je to v poměru??Tzn 3.33 krát větší?Děkuji
Milík

XXX.XXX.226.225
2233
napsal(a):
Ano 3.33 ale to bude sakra řemenice, tu hnací bych vyměnil za menší.
aha,nevím, když mám motor 900ot/min tak ta hřídel má tyto otáčky že?Pak když dám na ní (hřídel)tu hnací řemenici průměr 7 cm tak ty otáčky budou zase v tom poměru menší ne?a potom by ta hnaná nemusela být tak velká??Opravdu nevím elelktro není moje hobby.
Tak zase tolik bych se toho nebál.Pokud máte otáčky motoru 900,hnanou řemenici 7cm a chcete se dostat na 300otáček,musíte použít hnanou řemenici třikrát větší než hnací,tedy 21cm.A ikdyby jste použil o něco menší a dostal se třeba na 400otáček,myslím,že by se nic nestalo.Podle mě hodně záleží na teplotě vody,ve které paříte-nesmí to být moc,aby se nepotrhala kůže.Jak jsem psal,já mám hnací 6cm,hnanou 18cm,ot.motoru 900 a vše funguje skvěle.Kachna je za 2 minutky,kuře za 10 vteřin.
Pokud se nepletu,je tam dohromady 88 trhacích prstů,jak jsem již psal,ještě jich budu 12 dokupovat.
Na vzhled nekoukej,použil jsem prkýnka,jak se říká,co dům dal:-).Pro snažší transport jsem přidal i kolečka.
Přichycení domečků s ložisky,na hnanou hřídel.Ložiska včetně ložisek za cca 550kč obě.
orlas
napsal(a):
Tak já použil hřídel,co jsem měl doma,podle průměru jsem koupil ložiska.Ale myslím,že v prodejně ložisek se dá koupit i hřídel.
píšeš nalisovaný ložiska na hřídeli?a pak píšeš že si koupil ložiska podle hřídele?Jaks je nalisoval?Moc tomu nerozumím.Kdyby byla ta ložiska nalisovaná z výroby na hřídeli tak bych tomu rozuměl.Takže ta hřídel drží pořád na stejném místě a nejezdí nahoru dolu to je jasný.
Tak koupíš např 30cm dlouhou hřídel o průměru 30mm,zároveň koupíš ložiska uložená v domečku s vnitřním průměrem ložiska 30mm,domeček s ložiskem natlačíš na hřídel,pak druhý domeček,budeš mít připravenou kostru stojanu-viz foto -dřevěnná prkna,k tomu prknu přišroubuješ ty domečky.Tím máš hřídel napevno připevněnou.Samozřejmě si napřed vyměříš,do jaké polohy hřídel připevnit,aby vyčnívala do sudu tak akorát:-).Pod otočnou deskou v sudu mám cca 5cm mezeru,plus cenťák na sílu desky plus závit na matku.Snad to bude stačit,kdyžtak se zítra pokusím udělat detailnější foto.Odkud jsi?
orlas
napsal(a):
Tak koupíš např 30cm dlouhou hřídel o průměru 30mm,zároveň koupíš ložiska uložená v domečku s vnitřním průměrem ložiska 30mm,domeček s ložiskem natlačíš na hřídel,pak druhý domeček,budeš mít připravenou kostru stojanu-viz foto -dřevěnná prkna,k tomu prknu přišroubuješ ty domečky.Tím máš hřídel napevno připevněnou.Samozřejmě si napřed vyměříš,do jaké polohy hřídel připevnit,aby vyčnívala do sudu tak akorát:-).Pod otočnou deskou v sudu mám cca 5cm mezeru,plus cenťák na sílu desky plus závit na matku.Snad to bude stačit,kdyžtak se zítra pokusím udělat detailnější foto.Odkud jsi?
AHoj orlas,tak kde jsou fotky?Už chci začít stavět...
Z boku ložiska vidíš šroubek na imbus,tím se sichruje hřídel,i když je nalisovaná a neměla by se hnout.-na tom předcházejícím obrázku je to vidět lépe.Už jsi sehnal hřídel a ložiska?V jiné otázce tady někdo nabízí precizně dělanou škubačku na stejném principu za desítku,koukni tam.Já ji mám,jak jsem psal dělanou- jak se říká -Co dům dal:-)
orlas
napsal(a):
....
No super,moc děkuji...Nemrdám jen jsem nedočkavejNo mohl si mi říct dřív že je tam červíček na dotažení a pak by to bylo jasný....Tak zítra jedu pro sud a začínám....Na domečky a ložiska jsem se ptal,a není problém..Utáhne ti to v pohodě ten jeden řemen?Já chci dělat husy víš??
orlas
napsal(a):
Jeden řemen stačí,spíš použij silnější motor než mám já,tedy víc než 0,3kw.Hlavně to zapoj na 380,ne na 220V.Husu jsem ještě nezkoušel,tak nevím,jak půjde.Pak sem písni,jak jsi ji vyrobil,i s fotem.Ať se daří.
to je jasný foto dám.Motor ani nevim kolik má kw ale někdo v diskuzi před námi psal že bude silnější když se změní převod??...
milík
napsal(a):
to je jasný foto dám.Motor ani nevim kolik má kw ale někdo v diskuzi před námi psal že bude silnější když se změní převod??...
jj presne tak.
v práci máme 0,25kw motory ktoré naťahujú spružinu 1cm hrubú.majú 8000ot/m,ale sú sprevodované,čiže točia pomaly,ale neskutočnou silou.ináč by tam musel byť motor min.2kw aby to potiahol a ten je samozrejmé dosť velký a nepichol by sa do zariadenia,takže preto sa to takto rieši.presný pomer sily aký dostaneš neviem,ale dajú sa na to najsť vzorce a výpočty
kody
napsal(a):
A jak tam drží prsty? Ty mají zářez na 2 mm, nebo ne?
Tak kdyby jste měl prsty v desce o stejné síle jako je drážka v trhacích prstech,asi by tam moc nedržely.Přeci jen je to guma,tedy poddajný materiál,tak jsem si jednoduše změřil vnitřní průměr drážky a vtáhl škubací prst sikovkama,jen to chtělo trošku namáznout.Na přiloženém videu zhruba ve 40té vteřině....vidět je lepší než číst:-)
http://www.youtube.com/watch?v=Kx8ufXgAXxo
Nasel jsem skubacku od Drimla se slevou (z puvodnich 16k). Ale potrebuju jeste dalsich 7 nadsencu. Nevite o nekom? Jeste overuju u Drimla, jeslti to je pravda.
http://www.arenaslev.cz/team.php?id=2
pawlik
napsal(a):
Nasel jsem skubacku od Drimla se slevou (z puvodnich 16k). Ale potrebuju jeste dalsich 7 nadsencu. Nevite o nekom? Jeste overuju u Drimla, jeslti to je pravda.
http://www.arenaslev.cz/team.php?id=2
nechápu na co 7 nadšenců,jako že by jste ji koupili dohromady??...je to nerez a 12000 je za hubičku,jen si ještě nechte poslat pár fotek a jak je velká
Zdravím půjčuji škubačku drůbeže za 300 korun na den. Brno a okolí.
Napájení 380 V. Kuře asi 40 sekund.
Email : l.matousek@atlas.cz
Tel : 724 989 525
Video : http://www.youtube.com/watch?v=osp6v0yHViU
škubačka
napsal(a):
Zdravím půjčuji škubačku drůbeže za 300 korun na den. Brno a okolí.
Napájení 380 V. Kuře asi 40 sekund.
Email : l.matousek@atlas.cz
Tel : 724 989 525
Video : http://www.youtube.com/watch?v=osp6v0yHViU
Dobrý den , mohu se optat kolik máte na škubačce otáček . Je to docela mazec
Vážení, asi před rokem jsem si udělal stolní škubačku, je i na fotkách této rubriky pod vystupováním jako kutil.
Jsem s ní spokojen, ale jen co se týče kuřat a slepic. Chovám a dělám vodní drůbež jak kačeny a to Rouenky, tak Pižmovky a huse. Zodpovědně můžu zdělit, byl jsem nažhaven, že si udělám škubačku bubnovou. Než jsem ji začal dělat tak 4 různé a to i jednu tovární bubnové jsem odzkoušel. Kuřata ve všech supr , ale vodní drůbež ne.
Pište pravdu, ať ti co chtějí škubačku dělat si škubačku raději půjčí a odzkouší a nedávají do toho peníze, když to hlavní stejně musí ručně dodělat. Navíc u hus je kůže promasírována a mastná a jde to hůř jak klasika a na stolní. Ještě jednou opakuji hrabavá nemá problém, ale vodní z 85%. Mějte se Kutil
kutil
napsal(a):
Vážení, asi před rokem jsem si udělal stolní škubačku, je i na fotkách této rubriky pod vystupováním jako kutil.
Jsem s ní spokojen, ale jen co se týče kuřat a slepic. Chovám a dělám vodní drůbež jak kačeny a to Rouenky, tak Pižmovky a huse. Zodpovědně můžu zdělit, byl jsem nažhaven, že si udělám škubačku bubnovou. Než jsem ji začal dělat tak 4 různé a to i jednu tovární bubnové jsem odzkoušel. Kuřata ve všech supr , ale vodní drůbež ne.
Pište pravdu, ať ti co chtějí škubačku dělat si škubačku raději půjčí a odzkouší a nedávají do toho peníze, když to hlavní stejně musí ručně dodělat. Navíc u hus je kůže promasírována a mastná a jde to hůř jak klasika a na stolní. Ještě jednou opakuji hrabavá nemá problém, ale vodní z 85%. Mějte se Kutil
no tak jde sice hůř,ale nám se kůže ani biskup netrhá.....než vodní drůbež spaříme,tak po usmrcení namáčíme a promneme peří ve vlažné jarové vodě...žádný strach,nic není cítit je to stejné jako když myjete talíř,..samozřejmě podrostlé vám nevezme ani pozlacená škubačka,to jdou na řadu prstíky
kutil
napsal(a):
°zdravím a musím se pochlubit, soused donesl kačenu, tak jsem zkoušel ještě na nedodělaném, ale funkčím stroji škubat. Opařil jsem jsem ho v 75C vodě a nekecám, byl to kačer a za 3minutky byl suprově oškubán
. Teď mudruji nad oplechováním a pultu
. Odpoledne pošlu fotku, ale nemám natřeno, to až bude vše hotovo, zase bych to svářením popálil.Na motoru mám 910 ot a funguje to měl jsem strach, že to bude moc, snad to půjde dobře i s kuřatama.
Věřím,že FAKT NEKECÁŠ.Také mám kachnu suprově oškubanou,a za kratší dobu:-).V tom případě nevím,proč po čase píšeš,aby lidé mluvili pravdu....viz příspěvek výše.
kutil
napsal(a):
Protiřečíš si.Proč?
Dobrý den.
Mám menší problém ohledně škubačky. Udělal jsem ji podle fašich fotek,ale když zkouším škubat kačenu, tak mi to oškube jen krk a nebo zadní část, takže mi to oškube kačenu tak na 30% a kůže je rozedraná. Nevím co jdem udělal špatně. Nebo jestli mám špatný postup při spaření vodou.Posílám fotku pro představu.
zemedelec
napsal(a):
Dobrý den.
Mám menší problém ohledně škubačky. Udělal jsem ji podle fašich fotek,ale když zkouším škubat kačenu, tak mi to oškube jen krk a nebo zadní část, takže mi to oškube kačenu tak na 30% a kůže je rozedraná. Nevím co jdem udělal špatně. Nebo jestli mám špatný postup při spaření vodou.Posílám fotku pro představu.
Spíš napište,jak paříte,jaké máte otáčky otočného talíře.
škubačku vám udělám do května jen je třeba se domluvit na zálohu na materiál který činí
motor ..............................3500
nádoba ...........................1000
škubací prsty150 ksx 28..4200
řemenice.................2x.......700
řemen......................1x.......100
domeček na ložiska 1x........500
vypinač a kabel...................300
jackel + spoj materál............400
práce..................................3000
celkem..............................13.700
pokud souhlasíte s cenou dejte vědět na tel:604649421 a domluvíme se na datu dodání
bobeshak
napsal(a):
škubačku vám udělám do května jen je třeba se domluvit na zálohu na materiál který činí
pokud souhlasíte s cenou dejte vědět na tel:604649421 a domluvíme se na datu dodání
Si děláš srandu?
Tady v inzerci jsou za 8, hodně dobrá za 10.
Za tu cenu je nová z obchodu!
I já Vám mohu nabídnout že vyrobím škubačku ale za 8000,- až 10000,- kč .
A toto je můj výrobek.
A když už jsem tady potřebuji plast.sud s vnitřním průměrem od 500 mm do 550mm.
kdo mi ho může nabídnou a cenu, poštu pochopitelně platím já že.
bobeshak
napsal(a):
škubačku udělám, dal jse si práci a spočítal to a tady je výsledek.
motor .............................. 1000
nádoba ........................... 350
škubací prsty150 ksx 28. 2250
řemenice.................2x.......400
řemen......................1x.......75
domeček na ložiska 1x........600
vypinač a kabel zást.32A....650
materál..............................750
celkem...............................9075,-kč 350,-eur
Preferuji osobní odběr + odzkoušení vlastní kuřata výhodou
kutil
napsal(a):
Vlastní kuřata, ty nemají na škubačce problém, co takhle kačenka nebo husa, toho se bojíte
Hrabavá na 100% vodní na 80% co si budeme nalhávat ta vodní moc dobře nejde.
Ale i tak je to pořád pěkné každý kdo škube ručně to ocení a taky hodně záleží na opaření (teplota vody)v létě jsem škubal jen jednu kačenu(na zkoušku) doma poctivě krmenou záda a břicho to bylo jak holátko akorát u ocasu vzádu za krkem to bylo málo oškubané jinak OK. I toto je supr.Měl jsem otáčky talíře 225ot/min a teď jsem je zvětšil na 332ot/min.Přeji dobrý večer.
bobeshak
napsal(a):
Dobrý den napište mi prosím kde jste sehnal škubací prsty za 8Kč
prosil bych přesnou adresu dodavatele abych si mohl pro ně napsat a prsty si objednat
Děkuji Spozdravem bobeshak
mail:bo bes.jan@email.cz
Já jsem prsty sehnal za 18,50/ks u firmi GMP uni s. r. o.
www.gmpuni.cz bohužel levněji mě to nenechali.
kutil
napsal(a):
Ano, beru přiznání, hrabavá 100%, ale vodní na 80% a to musí být voda ok a odchytit zralost peří. Moje zkušenost , na stolní škubačce jde vodní líp, mám vlastoručně odzkoušeno i několik různých škubaček bubnových.
Já dělám husy a kachny pižmovky, teplotu vody na paření používám 63-65°.Nechávám je spařit 2-3 min. a pak škubu v bubnové.Husám zůstávají brka jen na ,,ramenou".Když husu pařím, tak jí držim za ocas aby se moc nespařil pže pak je biskup trochu potrhaný.Pak samozřejmně trochu ruční dočištění a opálení chloupků.Pozor si opravdu dávejte na teplotu vody.Jinak prsty jsem také kupoval u GPM asi za 11 Kč na podzim...No tak to už zdražili.
zahradník
napsal(a):
Motor je pod krytem.
Zdraví zahradník.
Zdravím shanim prsty nemohu je sehnat porat
jirkakucera
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych vás poprosit jestli by jste my neposlal plánek škubačky děkuji za odpovět
Plánek nemám jen na pár věcí pro soustružníka a ty nedám ale rád Vám jí přes zimu vyrobím a když dáte část svého materiálu bude to levnější.Jinak jí můžu každému udělat za 9500,-Kč(350,-Eur).
petrnetín
napsal(a):
Plánek nemám jen na pár věcí pro soustružníka a ty nedám ale rád Vám jí přes zimu vyrobím a když dáte část svého materiálu bude to levnější.Jinak jí můžu každému udělat za 9500,-Kč(350,-Eur).
škubačka.
motor .............................. 1000
nádoba ........................... 350
škubací prsty150 ksx 28. 2250
řemenice.................2x.......400
řemen......................1x.......75
domeček na ložiska 1x........600
vypinač a kabel zást.32A....650
materál..............................750
celkem...............................9075,-kč 350,-eur
škubačku mám odzkoušenou a dělám v pohodě 6ks/min i s opařením (když jsou připravené bez hlavy a voda jak má být).
davehk

XXX.XXX.157.119
Am dotaz jak musi byt sylny plech spodního talířwe a jaky pruměr a kolik prstu na skubání krut dekuji cca 15-18kilo.