Jakou zkušenost máte s perličkami typu Izabela a Galor?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2007 14:50

Který typ je výhodnější a kdo jej chová?

25.7.2007 14:07

pasekar napsal(a):
Který typ je výhodnější a kdo jej chová?

Zná někdo adresu kdo je jejich chovatelem nebo kde a jak se dají sehnat? Děkuji.

25.7.2007 18:53

pasekar napsal(a):
Zná někdo adresu kdo je jejich chovatelem nebo kde a jak se dají sehnat? Děkuji.

Dobrý den,
chovám už perličky pár roků, a poznal jsem spostu chovatelů tohoto druhu, ale neslyšel jsem ještě o žádném typu , jen mastném a užitkovém... Tak nevím..
Izabela je barevný ráz, mepletu-li se a Galor-to ani nevím co je...
Zatím chovu zdar

25.7.2007 21:48

agos777 napsal(a):
Dobrý den,
chovám už perličky pár roků, a poznal jsem spostu chovatelů tohoto druhu, ale neslyšel jsem ještě o žádném typu , jen mastném a užitkovém... Tak nevím..
Izabela je barevný ráz, mepletu-li se a Galor-to ani nevím co je...
Zatím chovu zdar

Ve stati Články na straně č. 4 je odstavec s názvem článku Perličky(2450) Fauna č.5/2003. Asi ve třetím odstavci od spodu je v textu uvedeno že typy Izabela a Galor snesou ročně 170 - 200 vajec.Uvažuji že bych je choval místo slepic.Proto zháním jejich chovatele, nevíte o někom?

26.7.2007 07:43

pasekar napsal(a):
Ve stati Články na straně č. 4 je odstavec s názvem článku Perličky(2450) Fauna č.5/2003. Asi ve třetím odstavci od spodu je v textu uvedeno že typy Izabela a Galor snesou ročně 170 - 200 vajec.Uvažuji že bych je choval místo slepic.Proto zháním jejich chovatele, nevíte o někom?

Přečetl jsem si článek, a řekl bych že izabel je označení barvy a teda i typu perličky. když píšou že bílá tečkovaná a modrá snesou jinak vajec a jinak váží tak to bude asi ono.
Jinak co ma kolega ty krémové -(izabel) tak ty mu taky nosí skoro nonstop.
Co jsem měl bílé perličky tak ty mi nosili víc jak slepice.
Podle mně se u nás dělí perličky jen na masného a nosného typu.
Osobně si myslím že chovu nosný typ perliček tech 190 vajec od jedné bez problému.

26.7.2007 21:48

agos777 napsal(a):
Přečetl jsem si článek, a řekl bych že izabel je označení barvy a teda i typu perličky. když píšou že bílá tečkovaná a modrá snesou jinak vajec a jinak váží tak to bude asi ono.
Jinak co ma kolega ty krémové -(izabel) tak ty mu taky nosí skoro nonstop.
Co jsem měl bílé perličky tak ty mi nosili víc jak slepice.
Podle mně se u nás dělí perličky jen na masného a nosného typu.
Osobně si myslím že chovu nosný typ perliček tech 190 vajec od jedné bez problému.

To myslíte že ten chovu nosný typ je ten Izabel?Není náhodou slovo Galor anglický překlad slova perlička nebo druh ptáku? Já ty nestejné váhy samců a samiček beru jako že to je u všech druhů.Je těch chovatelů Izabel víc abych si mohl založit nepříbuzný chov? Nebo snáší stejný počet vajíček všechny druhy perliček a záleží jen jak se o ně chovatel stará?Rád bych si tyto hlavní otázky ujasnil než se unáhlit.Jedná se mi o to abych zbytečně pro predátory nechoval slepice když perličky mají větší šanci přežití a více snesou vajíček jež jsou i zdravější..Děkuji.

27.7.2007 08:06

pasekar napsal(a):
To myslíte že ten chovu nosný typ je ten Izabel?Není náhodou slovo Galor anglický překlad slova perlička nebo druh ptáku? Já ty nestejné váhy samců a samiček beru jako že to je u všech druhů.Je těch chovatelů Izabel víc abych si mohl založit nepříbuzný chov? Nebo snáší stejný počet vajíček všechny druhy perliček a záleží jen jak se o ně chovatel stará?Rád bych si tyto hlavní otázky ujasnil než se unáhlit.Jedná se mi o to abych zbytečně pro predátory nechoval slepice když perličky mají větší šanci přežití a více snesou vajíček jež jsou i zdravější..Děkuji.

galore = hojnosť alebo veľa
perlička sa povie guinea-fowl

Zdraví Negi

27.7.2007 12:50

egi napsal(a):
galore = hojnosť alebo veľa
perlička sa povie guinea-fowl

Zdraví Negi

Děkuji za informace.Náhodou neznáte Netové mezinárodní adresy Chovatelů perliček?

28.7.2007 09:36

pasekar napsal(a):
Děkuji za informace.Náhodou neznáte Netové mezinárodní adresy Chovatelů perliček?

Zadala jsem do Google ,,guinea fowl" a hned druhý odkaz je http://www.guineafowl.com/fritsfarm/guineas/ a tam dole je spousty odkazů na stránky o drůbeži a perličkách. Zkuste prohledat, já neumím anglicky . Dana

29.7.2007 21:12

ovecka napsal(a):
Zadala jsem do Google ,,guinea fowl" a hned druhý odkaz je http://www.guineafowl.com/fritsfarm/guineas/ a tam dole je spousty odkazů na stránky o drůbeži a perličkách. Zkuste prohledat, já neumím anglicky . Dana

Děkuji paní Dano.Občas potřebuji postrčit.Mirek

30.7.2007 16:36

pasekar napsal(a):
Děkuji paní Dano.Občas potřebuji postrčit.Mirek

Při dlohodobém a důkladném prohlížení udané adresy jsem našel porovnávací snímek perličky černá vdova a běžné perličky.Na tom snímku je černá vdova tak 5 krát větší než běžná perlička.O její existenci jsem vůbec nic nevěděl.Nevím jetli ji u nás někdo chová a rád bych o ní věděl více.Můžou li se chovatelé černých vdov ozvat rád s nimi naváži kontakt. Nebo jestli někdo zná kontakt na chovatele u nás nebo v zahraničí můžete mi jej zdělit? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík