pasekar
napsal(a):
Poradí někdo jak nejlépu udělat husu jako pochoutku?
Onehda jsem sledovala Objektiv nebo tak něco a tam ukazovali nějaké vesnice tuším v Maďarsku, kde mají ve zvyku na podzim dělat husí "posvícení", ale nejen pro sebe, to se tam slezou turisti z široka-daleka a je z toho taková krajová atrakce. Nevím, jestli prozradili televizi pravý recept - zdálo se mi to směšně jednoduché, ale já zrovna si docela na jednoduché recepty potrpím. Umytou husu den předem nasolili, přes samým pečením ji polili mlékem, trošku podlili vodou, pokmínovali a pekli. Podávali k tomu takové nějaké placky pomazané husím sádlem, což samo o sobě musí být ohromná dobrota, ale zakusovat mastnou husu ještě mastnější plackou - nevím, nevím. Já si husu bez typického zelí a šišky představit neumím
jirinajanickova
napsal(a):
Onehda jsem sledovala Objektiv nebo tak něco a tam ukazovali nějaké vesnice tuším v Maďarsku, kde mají ve zvyku na podzim dělat husí "posvícení", ale nejen pro sebe, to se tam slezou turisti z široka-daleka a je z toho taková krajová atrakce. Nevím, jestli prozradili televizi pravý recept - zdálo se mi to směšně jednoduché, ale já zrovna si docela na jednoduché recepty potrpím. Umytou husu den předem nasolili, přes samým pečením ji polili mlékem, trošku podlili vodou, pokmínovali a pekli. Podávali k tomu takové nějaké placky pomazané husím sádlem, což samo o sobě musí být ohromná dobrota, ale zakusovat mastnou husu ještě mastnější plackou - nevím, nevím. Já si husu bez typického zelí a šišky představit neumím
Nevím jestli nejlepší, ale určitě jedna z nejkrásnějších.
tragopan
napsal(a):
Nevím jestli nejlepší, ale určitě jedna z nejkrásnějších.
2
pasekar
napsal(a):
Není hezké když se lidi vzájemně obohacují?
Moc děkuji.A pokračujem??
Samozřejmě na pekáči..?
Co však takovýto pohled - není krásný?
arak
napsal(a):
Samozřejmě na pekáči..?
Co však takovýto pohled - není krásný?
ja mam rada husicku plnenou zelickem, vezmes husu, naplnis ji kysanym zeli s kminem a trochou masla, na ni das taky nakrajene maslo (podle velikosti, ja mam rada "kdyz husu tak mastnou:-)" a kmin,.. priprava rychla chut fenomenalni