Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2007 06:54

Když někomu řeknu, že přikrmuji granulemi, tak kroutí hlavou, že to pak není domácí maso. Je to možné, ale moje drůbež má 1/2 ha výběh, domácí brambory, šroty, obilí, samozřejmě zbytky z kuchyně, skořápky atd.. Jasně v misce i pár granulí. Tak nevím. Alena.

8.9.2007 14:03

malena napsal(a):
Když někomu řeknu, že přikrmuji granulemi, tak kroutí hlavou, že to pak není domácí maso. Je to možné, ale moje drůbež má 1/2 ha výběh, domácí brambory, šroty, obilí, samozřejmě zbytky z kuchyně, skořápky atd.. Jasně v misce i pár granulí. Tak nevím. Alena.

Ze začátku našeho zemědělského podnikání jsme vykrmovali prasata v počtu asi 30 kusů ročně. To sice má do velkochovu daleko, ale už nemůžete krmit tradičně podomácku, jak se to dělá s jedním nebo dvěma čuníkama. Krmili jsme normálně směsí pro výkrm prasat. Přesto bylo maso těchto prasat něco úplně jiného, než maso z obchodu. Takže - věc názoru.

8.9.2007 16:00

jirinajanickova napsal(a):
Ze začátku našeho zemědělského podnikání jsme vykrmovali prasata v počtu asi 30 kusů ročně. To sice má do velkochovu daleko, ale už nemůžete krmit tradičně podomácku, jak se to dělá s jedním nebo dvěma čuníkama. Krmili jsme normálně směsí pro výkrm prasat. Přesto bylo maso těchto prasat něco úplně jiného, než maso z obchodu. Takže - věc názoru.

Při pohledu na Vaši fotografii mám obdobnou filizofii. Chovat krůty(já hnědé bíle lemované) s vodním ptactvem(příští rok se pokusím Slovenské husy kvůli mnoha výhodám) a perličky(ty mi nahradí slepice které mi vyberou každý rok predátoři, jim pak vybírají hnízda provinční obchodníci s odchovanými predátory). Jináč jsem zjistíl že když mluvíte na drůbež tak vám ona rozumí akorát já musím přemýšlet co ta drůbež říká a co chce. Krocan má lepší zrak než perák, vidí sedět predátora v hustém vysokém křoví nebo daleko na stromě. Jak dá signál tak všichni okamžitě se jdou ukrýt až jim mosím domlůvat že je to zbytečné když su tu já. Učím se od krocana vidět . A nyní se mezi sebou domluví perlák, káčer i houser ale to si s nimi mosíte povídat.Nejchytřejší je káčer pak krocan s kohoutem,houser a perlák. Vzájemně se respektujeme a žijeme v pohodě. Vůbec se mi nechce je přehnat přes žaludek.

8.9.2007 16:34

jirinajanickova napsal(a):

Souhlasím s Jiřinou. Letos poprvé jsem měla vlastní kuřata a z 60 asi 35 kohoutků - hempšírek. Tak co s nimi, když už je jim 8 týdnů. Vykrmit. Takže malý výběh a šrot, vitamíny , zelené. Šrot došel a obilí nebylo, byli tedy na BR3 a zeleném. A to masíčko, jedna báseň. Kuře z obchodu už nikdy. Jde o to, že domácí je v pohodě, člověk s nimi mluví, stará se o ně nosí dobroty. Na tom, jestli si namícháte směs doma nebo ji koupíte, až tak nezáleží (pokud v ní nejsou léčiva a hormony). Dana

19.8.2014 08:35
lydie

XXX.XXX.70.117

Dnes při brouzdání na i.dnes.

Nejen při výkrmu, ale i posléze se s drůbeží atd. dějou věci....Není to nic nového, ale člověka to alespoň hodí do ještě větší deprese, když už venku lejesmajlík.

.............................................

Kuřata se koupou v chloru

Cesta kuřete z farmy na váš jídelní stůl rozhodně není nic hezkého. Jak vysvětlil Don Schaffner z oddělení potravinářských věd z Rutgers University, po zabití je zapotřebí teplé kuře zchladit ve velkých nádržích se studenou vodou a dezinfekcí, jako je chlor, aby se zamezilo šíření škodlivých bakterií a kontaminaci. Dalším častým a ne zrovna zdraví prospěšným krokem je napumpování slané vody do masa kuřat, aby se zlepšila jejich chuť.

Jelikož už tak většina lidí konzumuje více sodíku, než je zdrávo, měli byste vědět, že normální kuře bez slané vody by mělo obsahovat asi 40-70 miligramů sodíku (porce o velikosti asi 120 gramů), zatímco kuře napumpované slanou vodou může obsahovat 300 a více miligramů sodíku.

Zdroj:

http://ona.idnes.cz/co-se-deje-s-jidlem-nez-ho-koupite-d4n-/zdravi.aspx?c=A140818_103908_zdravi_pet#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

19.8.2014 11:52
ing.panda

XXX.XXX.54.30

lydie napsal(a):
Dnes při brouzdání na i.dnes.

Nejen při výkrmu, ale i posléze se s drůbeží atd. dějou věci....Není to nic nového, ale člověka to alespoň hodí do ještě větší deprese, když už venku lejesmajlík.

.............................................

Kuřata se koupou v chloru

Cesta kuřete z farmy na váš jídelní stůl rozhodně není nic hezkého. Jak vysvětlil Don Schaffner z oddělení potravinářských věd z Rutgers University, po zabití je zapotřebí teplé kuře zchladit ve velkých nádržích se studenou vodou a dezinfekcí, jako je chlor, aby se zamezilo šíření škodlivých bakterií a kontaminaci. Dalším častým a ne zrovna zdraví prospěšným krokem je napumpování slané vody do masa kuřat, aby se zlepšila jejich chuť.

Jelikož už tak většina lidí konzumuje více sodíku, než je zdrávo, měli byste vědět, že normální kuře bez slané vody by mělo obsahovat asi 40-70 miligramů sodíku (porce o velikosti asi 120 gramů), zatímco kuře napumpované slanou vodou může obsahovat 300 a více miligramů sodíku.

Zdroj:

http://ona.idnes.cz/co-se-deje-s-jidlem-nez-ho-koupite-d4n-/zdravi.aspx?c=A140818_103908_zdravi_pet#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

Pokud si dobře vzpomínám na Vš chemii, tak nedezinfikuje chlór, ale vytvářený oxygen (to je vidět i nyní v reklamách viz aktivní kyslík), ale dezinfekce kyslíkem tolik v článku nevynikne.

A napouštění slanou vodou je nemýlím-li se tzv. křehčené maso, které už se v Hypermarketech taky moc nevyskytuje po mediální masáži. Sodík je de facto ze soli (NaCl), ale copak si doma nikdo neposlí kuřecí řízek, když maso není křehčené?

Škoda času číst takové články, raději jdu zabít 3 králíky ať mám v sobotu domácí vyuzené klobásky (vím uzení je jedovaté), ale co smajlík

19.8.2014 12:11
xdingo

XXX.XXX.127.2

malena napsal(a):

Já osobně zastávám flosofii, že výkrm ve výběhu + granule = ekvivalent volného či halového chovu (zde je také výběh). Nicméně co se složení granulí týče, tak se rozhodně nějedná o nějaké "bio" či chuťovou pochoutku. Granule jsou plné GMO soji (běžně >30%), extrahovaných GMO či jiných obilnin, k tomu na doplnění vitamínů nějaký chemický komplex a barviva.

Já osobně granule nepřikrmuji vůbec. Pokud mají zvířata alespoň 2 druhy šrotů a výběh (případně + nějaký grit nebo vápenec, pokud nemají zdroj vápníku jako skořápky, mléko či syrovátku), mají všechno, co potřebují a granule jsou vyloženě nadbytečné...

Pro mě je kvalitní strava = přirozená strava, což granule, potažmo GMO potraviny nejsou. K tomu ani neočkuji (kromě povinné vztekliny u psa), ani nedávám jiné vitamínové, atb., léčivé, či jiné preparáty. Maximálně ocet, čímž nahrazuji pro zvířata v přírodě běžně dostupné zkvašené ovoce či trávu v loužích...

19.8.2014 18:55
danis

XXX.XXX.188.108

malena napsal(a):

Pro mě je domácí maso především z takových zvířat, která nebyla agresivně přeléčovaná proti všemu možnému.
Takže krůta krmená statkovými krmivy, k tomu granule, tráva, kopřivy... která svůj život trávila couráním po zahradě - to je domácí maso, buďte v klidu.
Ovšem "domácí" krůta některých rádoby chovatelů držená v malé ohrádce a narvaná entizolem, to teda domácí maso není. Než takový hnus, to si to maso raději koupím v obchodě a bude zdravější.
Nechápu uvažování některých lidí, co jim vadí krmení směsí, ale rvát do zvířat chemii a atb. (tím pádem i do sebe) jim připadá v pořádku. Nedochází jim, že maso které takhle vyprodukují je mnohem, mnohem jedovatější než maso koupené. Ne náhodou patří entizol mezi zakázaná léčiva pro potravinová zvířata.

19.8.2014 18:56
danis

XXX.XXX.188.108

Teď jsem si všiml, že se jedná o staré téma. Na aktuálnosti této otázky to ale nic nemění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík