Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2008 18:00

Tak som sa už po neviem koľký kraá bol pozrieť na veľkej trojkráľovej bavorskej burze v Starubingu. Tentoraz sa zájazd podujal zorganizovať Peter Nádaždy z ZO SZCH Ivanka pri Dunaji. Počasie bolo síce prísšerné, ale v plnom autobuse vládla vynikajúca a veselá nálada, takže cesta ubehla celkom rýchlo.

Záujem bol už tradične obrovský. Napočítal som viac ako 50 autobusov. Prevažná väčšina bola z Talianska a Sloviska, ale boli tam i z ostatných častí býv. Juhoslávie, Francúzska, Česka a SLovenska.
Hodne bolo počuť aj ruštinu.
Už o 4.30 sa mi podarilo dostať do výstavných Hál, hoci mali otvárať až o 5. hodine. Vstupné zvýšili na 4 EURO. Bolo o čosi menej zvierat ako v min. roku avôbec sa nekonal vtačí trh (tak ako bolo avizované), takže chýbylo exot. vtáctvo a papagáje a bažanty.

Zato bolo neúrekom holubov, králikov a hrabavej a vodnej hydiny (hlavne tej malej okrasnej). Ceny sliepok sa pohybovali od 5 EURO (zdr, wyandotky biele kolumbie), 10 EURO iné zdrobnelé sliepky, 15 EURO veľké plemená až po 30 EURO za tie ešte väčšie a zriedkavejšie.
Tento rok však vôbec nikto neponúkal Laflešky, Ayam Cemani, modré Araucany,...

Keďže nie každý mal možnosť sa tam ísť pozrieť, tak aspoň takto Vám chcem priblížiť, to čo som tam videl.
Prepáčte však nižšiu kvalitu fotiek, keďže v preplnenom dave bolo ťažko vystihnúť okamžik, keď pri klietke nikto nebol.
Nie som si úplne istý pri niektorých plemenách, takže ak som uviedol nespravne plemeno, kľudne ma prosím opravte.

6.1.2008 18:02

peter z bratislavy napsal(a):
Tak som sa už po neviem koľký kraá bol pozrieť na veľkej trojkráľovej bavorskej burze v Starubingu. Tentoraz sa zájazd podujal zorganizovať Peter Nádaždy z ZO SZCH Ivanka pri Dunaji. Počasie bolo síce prísšerné, ale v plnom autobuse vládla vynikajúca a veselá nálada, takže cesta ubehla celkom rýchlo.

Záujem bol už tradične obrovský. Napočítal som viac ako 50 autobusov. Prevažná väčšina bola z Talianska a Sloviska, ale boli tam i z ostatných častí býv. Juhoslávie, Francúzska, Česka a SLovenska.
Hodne bolo počuť aj ruštinu.
Už o 4.30 sa mi podarilo dostať do výstavných Hál, hoci mali otvárať až o 5. hodine. Vstupné zvýšili na 4 EURO. Bolo o čosi menej zvierat ako v min. roku avôbec sa nekonal vtačí trh (tak ako bolo avizované), takže chýbylo exot. vtáctvo a papagáje a bažanty.

Zato bolo neúrekom holubov, králikov a hrabavej a vodnej hydiny (hlavne tej malej okrasnej). Ceny sliepok sa pohybovali od 5 EURO (zdr, wyandotky biele kolumbie), 10 EURO iné zdrobnelé sliepky, 15 EURO veľké plemená až po 30 EURO za tie ešte väčšie a zriedkavejšie.
Tento rok však vôbec nikto neponúkal Laflešky, Ayam Cemani, modré Araucany,...

Keďže nie každý mal možnosť sa tam ísť pozrieť, tak aspoň takto Vám chcem priblížiť, to čo som tam videl.
Prepáčte však nižšiu kvalitu fotiek, keďže v preplnenom dave bolo ťažko vystihnúť okamžik, keď pri klietke nikto nebol.
Nie som si úplne istý pri niektorých plemenách, takže ak som uviedol nespravne plemeno, kľudne ma prosím opravte.

Preplnená výstavná hala s chovateľskými pomôckami a bufetom

6.1.2008 18:04

Preplnená výstavná hala s chovateľskými pomôckami a bufetom

Chocholkaté kačky biele

6.1.2008 18:05

Chocholkaté kačky biele

Chocholkaté kačky modré

6.1.2008 18:06

Chocholkaté kačky modré

Choholkaté kačky ešte raz

6.1.2008 18:08

Choholkaté kačky ešte raz

Rôzne druhy drobnej vodnej hydiny 1

6.1.2008 18:09

Rôzne druhy drobnej vodnej hydiny 1

Rôzne druhy drobnej vodnej hydiny 2

6.1.2008 18:10

Rôzne druhy drobnej vodnej hydiny 2

Húsky rôzne druhy

6.1.2008 18:11

Húsky rôzne druhy

Husy landeské (?)

6.1.2008 18:12

Husy landeské (?)

Husy labutie

6.1.2008 18:13

Husy labutie

Pávy

6.1.2008 18:15

Pávy

Hore Araucany divokosfarbené - bolo ich tam hodne v cene 15-25 EURO/ks

6.1.2008 18:16

Hore Araucany divokosfarbené - bolo ich tam hodne v cene 15-25 EURO/ks

Araucany čierne, ale chýbali modré.

6.1.2008 18:18

Araucany čierne, ale chýbali modré.

Amroksky (?)

6.1.2008 18:21

Amroksky (?)

Brakelky zlaté

6.1.2008 18:22

Brakelky zlaté

Hodvábničky - bolo ich tam veľa v rôznych far. rázoch

6.1.2008 18:23

Hodvábničky - bolo ich tam veľa v rôznych far. rázoch

Forverky boli po 25 EURO

6.1.2008 18:24

Forverky boli po 25 EURO

Kočiniek rôznych far. rázov bolo tiež hodne

6.1.2008 18:26

Kočiniek rôznych far. rázov bolo tiež hodne

Zdrobnelých čiernych holanďaniek po 20 EURO bolo dosť

6.1.2008 18:27

Zdrobnelých čiernych holanďaniek po 20 EURO bolo dosť

Málo bolo modrých zdrobnelých holanďaniek po 25 EURO

6.1.2008 18:28

Málo bolo modrých zdrobnelých holanďaniek po 25 EURO

A na tieto zdr. holanďanky som sa dlho díval a nakoniec som odolal mámeniu kúpiť ich po 25 EURO

6.1.2008 18:30

A na tieto zdr. holanďanky som sa dlho díval a nakoniec som odolal mámeniu kúpiť ich po 25 EURO

Bolo tam aj niekoľko far. rázov kučeravých paduánok

6.1.2008 18:31

Bolo tam aj niekoľko far. rázov kučeravých paduánok

Vlašiek tam boli mraky, taktiež v rôznych far. rázoch

6.1.2008 18:32

Hore zdr. novoanglické bojovníčky. Ludvo Horváth doviezol biele.

6.1.2008 18:34

Ešte Vlašky

6.1.2008 18:36

Ešte Vlašky

Modré vlašky

6.1.2008 18:40

Modré vlašky

Najpočetnejšie boli zastúpené Wyandotky veľké i zdrobnelé.
Peter Nádaždy doviezol zdr. biele kolumbijské

6.1.2008 18:42

Najpočetnejšie boli zastúpené Wyandotky veľké i zdrobnelé.
Peter Nádaždy doviezol zdr. biele kolumbijské

Brahmánky boli taktiež zastúpené v hojnom počte zdrobnelé i veľké

6.1.2008 18:44

Brahmánky boli taktiež zastúpené v hojnom počte zdrobnelé i veľké

Veľké brahmánky s kolumbijskou kresbou

6.1.2008 18:46

Veľké brahmánky s kolumbijskou kresbou

Malajek tam bolo tiež hodne, ako aj iných bojovníčok

6.1.2008 18:49

Malajek tam bolo tiež hodne, ako aj iných bojovníčok

A pri volierach so Sumatrankami som myslel na Juraja Kafku a váhal, či mu nezačnem konkurovať. Bolo ich tam asi 8 volier v cene 15-25 EURO/ks

6.1.2008 18:52

A pri volierach so Sumatrankami som myslel na Juraja Kafku a váhal, či mu nezačnem konkurovať. Bolo ich tam asi 8 volier v cene 15-25 EURO/ks

Našli sa aj veľké Faverolky lososovité

6.1.2008 18:56

Našli sa aj veľké Faverolky lososovité

Po 4 hodinách strávených medzi volierami a v preplnených uličkách hál som sa nakoniec rozhodol pre u nás zriedkavé nemecké plemeno Rýnske zlaté sliepky. Kúpil som kmeň 1.6.

Až sa udomácnia predstavím ich na krajších fotkách.
Vľavo sliepky a vpravo kohúty

6.1.2008 18:58

Pávy

V pestrom zastúpení boli aj perličky

6.1.2008 19:00

V pestrom zastúpení boli aj perličky

Aj medzi sebritkami sa dalo vyberať

6.1.2008 19:01

Aj medzi sebritkami sa dalo vyberať

Boli tam aj tieto chocholkaté, u ktorých som si nie istý názvom

6.1.2008 19:03

Boli tam aj tieto chocholkaté, u ktorých som si nie istý názvom

Niektorí si vyčítali, že nekúpili aj tieto krásne oranžové vlašky

6.1.2008 19:04

Niektorí si vyčítali, že nekúpili aj tieto krásne oranžové vlašky

Oranžové vlnité zdr. wyandotky ma lákali taktiež

6.1.2008 19:06

Oranžové vlnité zdr. wyandotky ma lákali taktiež

Fotiek mám ešte dosť, ale skúste pridať aj Vy niečo, čo sa Vám páčilo

6.1.2008 21:36

Fotiek mám ešte dosť, ale skúste pridať aj Vy niečo, čo sa Vám páčilo

Peter, před chvílí jsem přišel z práce a hnal k počítači. Tak vidím, že jsi nás nezklamal. Loni jsi udělal dobře s nákupem Ayam Cemani. Letos zase s nákupem Rýnských, to je plemeno které patří také k mým favoritům. Můžu se zeptat na cenu ?Jaké tam ještě byly barevné rázy ? A ještě poslední otázka, kterou jsem ti dával také loni ( bože jak ten čas letí ). Vlašky s růžicovým hřebenem jsi náhodou nezahlédl ? Slibuji, že příští rok tam také zajedu, ať nemusím otravovat. Díky za fotografie.
S pozdravem JAN

7.1.2008 17:02

saltator napsal(a):
Peter, před chvílí jsem přišel z práce a hnal k počítači. Tak vidím, že jsi nás nezklamal. Loni jsi udělal dobře s nákupem Ayam Cemani. Letos zase s nákupem Rýnských, to je plemeno které patří také k mým favoritům. Můžu se zeptat na cenu ?Jaké tam ještě byly barevné rázy ? A ještě poslední otázka, kterou jsem ti dával také loni ( bože jak ten čas letí ). Vlašky s růžicovým hřebenem jsi náhodou nezahlédl ? Slibuji, že příští rok tam také zajedu, ať nemusím otravovat. Díky za fotografie.
S pozdravem JAN

Ahoj Peter,
díky za skvělé fotky. Letos jsem se do Straubingu nedostal vzhledem k tomu, že každou chvíli očekávám přírůstek do rodiny a nechtěl jsem nechat manželku samotnou doma. Moje krevní skupina je vodní drůbež, krůty, perličky a okrsné vodní ptactvo. Dovolím si tě opravit na deváté fotografii nejsou husy landeské ale husy pomořanské divoce zbarvené. Nevíš náhodou za jakou cenu byly nabízené.
Díky za odpověď Majklos

7.1.2008 17:40

majklos napsal(a):
Ahoj Peter,
díky za skvělé fotky. Letos jsem se do Straubingu nedostal vzhledem k tomu, že každou chvíli očekávám přírůstek do rodiny a nechtěl jsem nechat manželku samotnou doma. Moje krevní skupina je vodní drůbež, krůty, perličky a okrsné vodní ptactvo. Dovolím si tě opravit na deváté fotografii nejsou husy landeské ale husy pomořanské divoce zbarvené. Nevíš náhodou za jakou cenu byly nabízené.
Díky za odpověď Majklos

Dik za opravu, nebol som si moc isty s tymi husami. Cenu neviem, lebo len u niektorych zvierat bola vypisana.
Napr. tie labutie husy boli po 40 EUR/ks a cierne labute boli po 90EURo za kus.

Tam by si si bol prisiel na svoje, co sa týka vodnej hydiny. Taliani to tam skupovali na tony, plné bedne nakladali do autobusov.

Velmi malo bolo však vystavených moriek (krůt) a aj to len take poslabšie.

7.1.2008 17:44

saltator napsal(a):
S pozdravem JAN

Tie rýnske neboli moc drahé - po 15 EURO za kus Už som aj pozbieral prvé vajíčka od nich. Iné rýnske som nepostrehol, ale je možné, že tam boli aj čierne.

Vlašiek tam boli mraky, ale len s klasickým listovým hrebeňom, resp. som možno nepostrehol tie s ružicovým, alebo som ich nepokaldal za vlašky.

Prikladam fotku jednej takej sliepky so zvláštnym hrebeňom.

7.1.2008 19:11

Tie rýnske neboli moc drahé - po 15 EURO za kus Už som aj pozbieral prvé vajíčka od nich. Iné rýnske som nepostrehol, ale je možné, že tam boli aj čierne.

Vlašiek tam boli mraky, ale len s klasickým listovým hrebeňom, resp. som možno nepostrehol tie s ružicovým, alebo som ich nepokaldal za vlašky.

Prikladam fotku jednej takej sliepky so zvláštnym hrebeňom.

Ahoj Peter. V dnešní sjednocené Evropě je cena velmi relativní pojem. V jedné části je to za " babku " a v druhé jsou to velké peníze. Píšeš že Forverky stály cca 25 euro. Já jsem je prodával za 100 kč. a kohouty jsem rozdal příbuzným a nebo je použil na polévku. Jinak jsem rád, že jsem tam zahlédl i zlaté brakelky. Co se týče vlašek s růžicovým hřebenem, měl jsem chuť nechat dovézt násadové vajíčka. Moje švagrové byla u dcery v USA a tam jsou údajně běžně chovány. Protože ale neznám veterinární podmínky na převoz, tak jsem ji o to ani nežádal. Nechtěl jsem dělat zbytečné problémy.
S pozdravem JAN

8.1.2008 09:59

saltator napsal(a):
Ahoj Peter. V dnešní sjednocené Evropě je cena velmi relativní pojem. V jedné části je to za " babku " a v druhé jsou to velké peníze. Píšeš že Forverky stály cca 25 euro. Já jsem je prodával za 100 kč. a kohouty jsem rozdal příbuzným a nebo je použil na polévku. Jinak jsem rád, že jsem tam zahlédl i zlaté brakelky. Co se týče vlašek s růžicovým hřebenem, měl jsem chuť nechat dovézt násadové vajíčka. Moje švagrové byla u dcery v USA a tam jsou údajně běžně chovány. Protože ale neznám veterinární podmínky na převoz, tak jsem ji o to ani nežádal. Nechtěl jsem dělat zbytečné problémy.
S pozdravem JAN

Ty chocholaté co si u nich nejste jistý jsou tuším sulmtánky. Snad jsem to napsal správně....

Přidejte reakci

Přidat smajlík