Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2008 21:46

oskar222 napsal(a):
Mé hamburčanky..

hamburčanky a babičky tzv.lachny...

9.2.2008 11:45

oskar222 napsal(a):

stříbrný černě tečkovaný

9.2.2008 11:46

oskar222 napsal(a):

stříbrná černě tečkovaná

9.2.2008 11:50

alesh napsal(a):
stříbrná černě tečkovaná

zlatá černě pruhovaná

9.2.2008 14:34

alesh napsal(a):
stříbrný černě tečkovaný

to jsou pěkné fotky,i když z netu...,ale hlavně ta posl.slepice je opravdu zajímavá...a asi se v Čr ani příliš nechová.Mám pravdu?

9.2.2008 14:58

alesh napsal(a):
stříbrná černě tečkovaná

kuřátka

9.2.2008 17:09

oskar222 napsal(a):
to jsou pěkné fotky,i když z netu...,ale hlavně ta posl.slepice je opravdu zajímavá...a asi se v Čr ani příliš nechová.Mám pravdu?

Nejspíš máte pravdu.Já mám jen 3 mladé slepičky, 2 jsou stříbrné černě pruhované a 1 zlatá černě pruhovaná, ale ty budou snášet nejdřív za měsíc. Mám je vylíhnuté pod kvočnou, vajíčka byly z chovu p. Zbořila ze Seničky.

9.2.2008 18:08

alesh napsal(a):
Nejspíš máte pravdu.Já mám jen 3 mladé slepičky, 2 jsou stříbrné černě pruhované a 1 zlatá černě pruhovaná, ale ty budou snášet nejdřív za měsíc. Mám je vylíhnuté pod kvočnou, vajíčka byly z chovu p. Zbořila ze Seničky.

Tak je prosím vyfotografujte a pochlubte se zde s nimi....díky

14.2.2008 10:19

oskar222 napsal(a):
kuřátka

Tak tady jedna stříbrná černě pruhovaná

14.2.2008 10:20

oskar222 napsal(a):
kuřátka

ještě

14.2.2008 19:15

alesh napsal(a):
ještě

Nevíte prosím kdo v Čechách prodává hamburčanky stříbrotečkované? Díky

14.2.2008 23:05

oskar222 napsal(a):

Nevím kdo je prodává v Čechách, já bydlím u Olomouce

16.2.2008 22:28

alesh napsal(a):
Nevím kdo je prodává v Čechách, já bydlím u Olomouce

Na některých fotkách tady to vypadá, že kuřata vodí kvočna hamburčanka. Můj otec je choval asi deset let, strýc ještě delší čas a nezakvokala ani jedna. Proto bych rád znal vaši zkušenost s kvokáním hamburčanek. Odchovali jsme jednou nádherné křížence 1,0 vlaška koroptví X 0,1 hamburčanka stříb. černě teč. Místo bílé barvy měli černou a místo černých teček byly zlaté tečky, k tomu nádherně žíhaný krk a růžicový hřeben. Také byly tyto slípky velmi dobré nosnice.

17.2.2008 12:15

mozaik napsal(a):
Na některých fotkách tady to vypadá, že kuřata vodí kvočna hamburčanka. Můj otec je choval asi deset let, strýc ještě delší čas a nezakvokala ani jedna. Proto bych rád znal vaši zkušenost s kvokáním hamburčanek. Odchovali jsme jednou nádherné křížence 1,0 vlaška koroptví X 0,1 hamburčanka stříb. černě teč. Místo bílé barvy měli černou a místo černých teček byly zlaté tečky, k tomu nádherně žíhaný krk a růžicový hřeben. Také byly tyto slípky velmi dobré nosnice.

Taky je můžu zkusit zkřížit, mám 12 vlašek koroptvích s kohoutem a 3 slepičky hamburčanek, ale ty ještě nenesou, 2 stříb. černě pruh. a 1 zlatá černě pruh. a tak přemýšlím co by z toho vzniklo.

17.2.2008 16:54

alesh napsal(a):
Taky je můžu zkusit zkřížit, mám 12 vlašek koroptvích s kohoutem a 3 slepičky hamburčanek, ale ty ještě nenesou, 2 stříb. černě pruh. a 1 zlatá černě pruh. a tak přemýšlím co by z toho vzniklo.

Ano hamburčanka je vyseděla a vodila a starala se o ně..opravdu skvěle. Nevím čím to, ale každým rokem mi zasedne v průběhu července slepice hamburčanky a vysedí mláďata. Naposledy je vyseděla v lodi venku, nad kterou byl menší smrk....ze 14ti vajec co si tam nakladla se vylíhlo 13 kuřat a všechny i úspěšně odchovala.

17.2.2008 21:00

alesh napsal(a):

to se mi z neznalosti genetiky povedlo, výsledek je lehká slepice, dobrá snáška bílých vajec, exteriér různý, nejvíc to odnesly hřebeny. Zbavit se výsledku křížení do exteriérově čistých je selekce na pár let, pokud necháte nosnice F1 a z nich a jejich potomků budete vybírat. Kvokavost je nepolehlivá. Ale jako dobře nesoucí "papoušci" na oživení barevnosti dvorku. Nosností se dostanete u vlašek lehce dolů. Nebo alespoň u mě to tak bylo.
V každém případě je to lepší experiment, než použít na násadu vajec hybridky. To je pak hejno různé i hrůzné.

24.2.2008 13:42

mysak napsal(a):
.

Dobrý den, to je Vaše hamburčanka? Pokud ano, tak vypadá opravdu výtečně...pokud se mohu zeptat, odkud jste? Děkuji za odpověď.

24.2.2008 15:45

oskar222 napsal(a):
Dobrý den, to je Vaše hamburčanka? Pokud ano, tak vypadá opravdu výtečně...pokud se mohu zeptat, odkud jste? Děkuji za odpověď.

Nene, tuhle jsem vytahl z archivu, co mám různě postahované fotky z netu. Hamburčanky nechovám. I dkyž jsem je taky chtíval.
JK

24.2.2008 18:19

mysak napsal(a):
Nene, tuhle jsem vytahl z archivu, co mám různě postahované fotky z netu. Hamburčanky nechovám. I dkyž jsem je taky chtíval.
JK

Slepička je celá v barvě moc tmavá až černé tečky splývají, což není dobré.

24.2.2008 18:34

belan napsal(a):
Slepička je celá v barvě moc tmavá až černé tečky splývají, což není dobré.

já mám taky některé tmavší kusy, i když slepice spíš světlejší.A jsou i krasnější, jenže při neexistenci tmavých zvířat by zanikla tato tečkovanost....

2.3.2008 18:05

oskar222 napsal(a):
já mám taky některé tmavší kusy, i když slepice spíš světlejší.A jsou i krasnější, jenže při neexistenci tmavých zvířat by zanikla tato tečkovanost....

Taky nějaká fotka hamburčanek.

2.3.2008 20:48

belan napsal(a):

Konečně pěkné slepičky v pěkné kresbě. Dej prosím kontakt. Zdraví St. Toman

2.3.2008 22:57

belan napsal(a):

hm, slušný.
Eště exota sem dej.

3.3.2008 21:02

mysak napsal(a):
hm, slušný.
Eště exota sem dej.

Exot už nežije, to bys mohl vědět....ještě (eště) sem dám ty druhý...někdy.

9.3.2008 18:45

belan napsal(a):

Tak jak jsem slíbil, přidávám fotky hamburčanek z chovu p. Zbořila ze Seničky,
Tady zlaté černě pruhované

9.3.2008 18:46

belan napsal(a):

...

9.3.2008 18:47

belan napsal(a):

...

9.3.2008 18:48

belan napsal(a):

Stříbrné černě tečkované

9.3.2008 18:50

belan napsal(a):

stříbrný černě tečkovaný

9.3.2008 18:51

belan napsal(a):

zlatý černě tečkovaný

9.3.2008 18:54

alesh napsal(a):
zlatý černě tečkovaný

z blízka

9.3.2008 19:00

alesh napsal(a):
z blízka

¨znovu stříbrné černě tečkované

9.3.2008 19:04

alesh napsal(a):
z blízka

Stříbrné černě pruhované

9.3.2008 19:09

alesh napsal(a):
z blízka

A tady první letošní kuřátka vylíhnutá 6.března

9.3.2008 19:12

alesh napsal(a):
z blízka

Kromě stříbrných černě pruhovaných jsou tu všechny z chovu, protože je problém k nim sehnat kohouta pro změnu krve

9.3.2008 19:13

belan napsal(a):

tak jsi ho měl archivovat. Pro ty ostatní: kříženec hedvábničky a hamburčanky zdrobnělý.
Co dělá Uher? Nemám minoráka.

9.3.2008 19:26

alesh napsal(a):
...

Zdravím Aleše, prosím nešlo by pár těch fotek zaslat mě soukroumě na meil? kefy@centrum.cz
Děkuji
ty stříbrný ať už tečkovaný nebo pruhovaný jsou super hejna!

10.3.2008 09:48

alesh napsal(a):
Kromě stříbrných černě pruhovaných jsou tu všechny z chovu, protože je problém k nim sehnat kohouta pro změnu krve

ty jsou ale kráááásnáááá!!! To bych zase ztrávila času jen sezením a koukáním se na ně!Ještě že je nemám doma
Hana zvířatomil

12.3.2008 20:50

mysak napsal(a):
tak jsi ho měl archivovat. Pro ty ostatní: kříženec hedvábničky a hamburčanky zdrobnělý.
Co dělá Uher? Nemám minoráka.

Ale, cože se chlubíš cizím peřím? Já jej někde mám a lepší fotku, ale není to čistokrevný. Uhrovi si zavolej, máš jeho číslo.

16.3.2008 19:52

belan napsal(a):
Ale, cože se chlubíš cizím peřím? Já jej někde mám a lepší fotku, ale není to čistokrevný. Uhrovi si zavolej, máš jeho číslo.

Druhé slepičky

16.3.2008 19:55

belan napsal(a):

Druhé slepičky

16.3.2008 19:56

belan napsal(a):
Druhé slepičky

Ještě jednou

24.3.2008 16:06

oskar222 napsal(a):

Zdravím ,zkuste p.Krčvou ze Žďáru nad Sázavou,určitě má inz.ve Fauně.

24.6.2008 11:22
kira

XXX.XXX.78.2

alesh napsal(a):
A tady první letošní kuřátka vylíhnutá 6.března

Dobrý den nebudete letos prodávat kuřátka těch tečkovaných? Děkuji

26.2.2019 09:04
smirgl

XXX.XXX.250.240

Můžete mi poradit, jakou barvu mají nohy hamburčanek těsně po vylíhnutí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík