oskar222
napsal(a):
Mé hamburčanky..
hamburčanky a babičky tzv.lachny...
oskar222
napsal(a):
stříbrný černě tečkovaný
oskar222
napsal(a):
stříbrná černě tečkovaná
oskar222
napsal(a):
to jsou pěkné fotky,i když z netu...,ale hlavně ta posl.slepice je opravdu zajímavá...a asi se v Čr ani příliš nechová.Mám pravdu?
Nejspíš máte pravdu.Já mám jen 3 mladé slepičky, 2 jsou stříbrné černě pruhované a 1 zlatá černě pruhovaná, ale ty budou snášet nejdřív za měsíc. Mám je vylíhnuté pod kvočnou, vajíčka byly z chovu p. Zbořila ze Seničky.
alesh
napsal(a):
Nevím kdo je prodává v Čechách, já bydlím u Olomouce
Na některých fotkách tady to vypadá, že kuřata vodí kvočna hamburčanka. Můj otec je choval asi deset let, strýc ještě delší čas a nezakvokala ani jedna. Proto bych rád znal vaši zkušenost s kvokáním hamburčanek. Odchovali jsme jednou nádherné křížence 1,0 vlaška koroptví X 0,1 hamburčanka stříb. černě teč. Místo bílé barvy měli černou a místo černých teček byly zlaté tečky, k tomu nádherně žíhaný krk a růžicový hřeben. Také byly tyto slípky velmi dobré nosnice.
mozaik
napsal(a):
Na některých fotkách tady to vypadá, že kuřata vodí kvočna hamburčanka. Můj otec je choval asi deset let, strýc ještě delší čas a nezakvokala ani jedna. Proto bych rád znal vaši zkušenost s kvokáním hamburčanek. Odchovali jsme jednou nádherné křížence 1,0 vlaška koroptví X 0,1 hamburčanka stříb. černě teč. Místo bílé barvy měli černou a místo černých teček byly zlaté tečky, k tomu nádherně žíhaný krk a růžicový hřeben. Také byly tyto slípky velmi dobré nosnice.
Taky je můžu zkusit zkřížit, mám 12 vlašek koroptvích s kohoutem a 3 slepičky hamburčanek, ale ty ještě nenesou, 2 stříb. černě pruh. a 1 zlatá černě pruh. a tak přemýšlím co by z toho vzniklo.
alesh
napsal(a):
Taky je můžu zkusit zkřížit, mám 12 vlašek koroptvích s kohoutem a 3 slepičky hamburčanek, ale ty ještě nenesou, 2 stříb. černě pruh. a 1 zlatá černě pruh. a tak přemýšlím co by z toho vzniklo.
Ano hamburčanka je vyseděla a vodila a starala se o ně..opravdu skvěle. Nevím čím to, ale každým rokem mi zasedne v průběhu července slepice hamburčanky a vysedí mláďata. Naposledy je vyseděla v lodi venku, nad kterou byl menší smrk....ze 14ti vajec co si tam nakladla se vylíhlo 13 kuřat a všechny i úspěšně odchovala.
alesh
napsal(a):
to se mi z neznalosti genetiky povedlo, výsledek je lehká slepice, dobrá snáška bílých vajec, exteriér různý, nejvíc to odnesly hřebeny. Zbavit se výsledku křížení do exteriérově čistých je selekce na pár let, pokud necháte nosnice F1 a z nich a jejich potomků budete vybírat. Kvokavost je nepolehlivá. Ale jako dobře nesoucí "papoušci" na oživení barevnosti dvorku. Nosností se dostanete u vlašek lehce dolů. Nebo alespoň u mě to tak bylo.
V každém případě je to lepší experiment, než použít na násadu vajec hybridky. To je pak hejno různé i hrůzné.
oskar222
napsal(a):
Dobrý den, to je Vaše hamburčanka? Pokud ano, tak vypadá opravdu výtečně...pokud se mohu zeptat, odkud jste? Děkuji za odpověď.
Nene, tuhle jsem vytahl z archivu, co mám různě postahované fotky z netu. Hamburčanky nechovám. I dkyž jsem je taky chtíval.
JK
oskar222
napsal(a):
já mám taky některé tmavší kusy, i když slepice spíš světlejší.A jsou i krasnější, jenže při neexistenci tmavých zvířat by zanikla tato tečkovanost....
Taky nějaká fotka hamburčanek.
belan
napsal(a):
Exot už nežije, to bys mohl vědět....ještě (eště) sem dám ty druhý...někdy.
Tak jak jsem slíbil, přidávám fotky hamburčanek z chovu p. Zbořila ze Seničky,
Tady zlaté černě pruhované
belan
napsal(a):
...
belan
napsal(a):
...
belan
napsal(a):
Stříbrné černě tečkované
belan
napsal(a):
stříbrný černě tečkovaný
belan
napsal(a):
zlatý černě tečkovaný
alesh
napsal(a):
z blízka
A tady první letošní kuřátka vylíhnutá 6.března
alesh
napsal(a):
z blízka
Kromě stříbrných černě pruhovaných jsou tu všechny z chovu, protože je problém k nim sehnat kohouta pro změnu krve
belan
napsal(a):
tak jsi ho měl archivovat. Pro ty ostatní: kříženec hedvábničky a hamburčanky zdrobnělý.
Co dělá Uher? Nemám minoráka.
belan
napsal(a):
Ale, cože se chlubíš cizím peřím? Já jej někde mám a lepší fotku, ale není to čistokrevný. Uhrovi si zavolej, máš jeho číslo.
Druhé slepičky
belan
napsal(a):
Ale, cože se chlubíš cizím peřím? Já jej někde mám a lepší fotku, ale není to čistokrevný. Uhrovi si zavolej, máš jeho číslo.
Druhé slepičky