Aj keď sa to už neslávi, predsa len by som rád, ku dnešnému sviatku žien, poželal všetkým chovateľkám veľa zdravia a radosti z tohoto netradičného koníčka a nechovateľkám (aj mojej manželke) pevné nervy a veľa trpezlivosti s nami chlapmi - chovateľmi.
Pripájam aj malú kytičku.
peter z bratislavy
napsal(a):
Aj keď sa to už neslávi, predsa len by som rád, ku dnešnému sviatku žien, poželal všetkým chovateľkám veľa zdravia a radosti z tohoto netradičného koníčka a nechovateľkám (aj mojej manželke) pevné nervy a veľa trpezlivosti s nami chlapmi - chovateľmi.
Jejda, to je od Vás milé. Tůůůůze moc děkujeme za přáníčko,
Ludmila
peter z bratislavy
napsal(a):
Také moc děkuji za krásné přáníčko a ještě více za to že jste si vzpoměl.To se cení. Danka
medusa
napsal(a):
Také moc děkuji za krásné přáníčko a ještě více za to že jste si vzpoměl.To se cení. Danka
Je to moc pěkné, díky. Můj manžel mi k tomuto svátku přeje. Myslí si totiž, že "den matek" je nespravedlivý v tom, že přeci jen každá žena matkou není. A sem tam dostat kytičku a pěknou pusu nás potěší. Petra
krenda
napsal(a):
Je to moc pěkné, díky. Můj manžel mi k tomuto svátku přeje. Myslí si totiž, že "den matek" je nespravedlivý v tom, že přeci jen každá žena matkou není. A sem tam dostat kytičku a pěknou pusu nás potěší. Petra
také děkuji za přání:-) ten můj mi místo kytičky dneska pomohl vyvzoit hnuj z celé stáje:-) to se taky cení!
peter z bratislavy
napsal(a):
Která ženská by nerada dostala kytku - neznám takovou
A zrovna moje oblíbené pivoňky - díky Petře
mysak
napsal(a):
Jiřino, škoda jen, že ty pivoňky vydrží tak krátce kvést, kor některé barvy.
Mám rád dřevité ale nemužu se jich dopídit. Nemnoží se zrovna lehce.
Juraj
A to je škoda, Juraji, že je nemám, hned bych vám je poslala pro radost... Občas je někdo nabízí v Zahrádkáři v inzerci, ale málokdy...
mysak
napsal(a):
Juraj
Juraji my mame, mela by byt tmovočervena, ale kvest bude tak za dva roky.. je to ještě malá rostlinka, když bude silná, určitě vám pošlu
peter z bratislavy
napsal(a):
Nedalo mi to prepačte ,všetko najlepšie k Vášmu sviatku..
mysak
napsal(a):
Juraj
Juro, dřevité asi nemám (udělají keř, vykvetou, přes léto zůstává zelená koule, při prvním mrazíku se to položí na záhon a uschne, na jaře od kořenů vyrazí nové "větve"), ale jsou růžové a bílé a tuze voňavé. Na podzim je budu muset přesadit a rozdělit trsy. Tak jestli chcete, tak se ozvěte. Červenou mám jen jednu, je to ještě miminko, kvetla poprvé vloni jedním květem, tak tu snad v budoucnu.
Jen poznámka. Po přesazení mi tak dva, tři roky nekvetou, asi si budují kořeny. Ale jste přírodovědec, tak to budete vědět zcela přesně proč.
Jo, kvetou tak měsíc, ale nesmí do nich zapršet.
Martina
uska
napsal(a):
Moc díky za všechny ještě, že ty slovenský kluky tady máme s takovými překrásnými kytinami.
Ludmila
Tak som rád, že som nakoniec z chlapov-gratulantov neostal úplne sám. Pokiaľ by ste niektorá mala vážny záujem (a prišli by ste do Bratislavy), rád Vám "odkopnem" nejakú časť našich pivoniek. Už sme ich rozdeľovali niekoľkokrát a vždy sa ujali aj tie oddelence. Len neskôr kvitnú.
Podobný problém mám na jeseň s indickými kanami. Každú jar nakúpim nové farebné variety a za hľuzu dám nekresťanské peniaze a potom, keď sa mi rozmnožia, tak mi je ich ľúto vyhodiť, keďže ich nemám šancu na zimu všetky uskladniť.
Ale mám obavu, že som od hydiny a chovateľstva prebehol k záhradkárstvu. Tak radšej končím, keďže by som určite pokračoval ďalej o pestovaní mrazuvzdorných paliem a banánovníkov na záhrade, čo je moje ďalšie hobby.