Dají se jíst vajíčka od bažanta zlatého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2008 18:58

Mě skoro každý den snáší vájíčko slepička od zlatého bažanta a nesedí na tom.
Nevím jestli se to dá konzumovat díky za více info.

20.4.2008 19:01

letecm napsal(a):
Mě skoro každý den snáší vájíčko slepička od zlatého bažanta a nesedí na tom.
Nevím jestli se to dá konzumovat díky za více info.

Klidně se to dá konzumovat, ale jestli jsou oplozená, dal bych je do líhně nebo pod kvočnu. R.M.

20.4.2008 21:11

mozaik napsal(a):
Klidně se to dá konzumovat, ale jestli jsou oplozená, dal bych je do líhně nebo pod kvočnu. R.M.

A jak se to pozná jestli jsou oplozená snese jich více?Mě snáší po jednom obden

21.4.2008 08:24

letecm napsal(a):
A jak se to pozná jestli jsou oplozená snese jich více?Mě snáší po jednom obden

Tak pokud je s bažantem v páru tak budou určitě oplozená pokud máte jen bažantí slepice tak oplozená nebudou

21.4.2008 13:22

agentka napsal(a):
Tak pokud je s bažantem v páru tak budou určitě oplozená pokud máte jen bažantí slepice tak oplozená nebudou

Ano mám je v páru tak to je dobrá správa že budou určitě oplozená.Jen musím počkám až mě dojde líhen a hned jich tam dám.Děkuji vám

21.4.2008 19:53

letecm napsal(a):
Ano mám je v páru tak to je dobrá správa že budou určitě oplozená.Jen musím počkám až mě dojde líhen a hned jich tam dám.Děkuji vám

a jestli jste viděl že ji bažant sedlá(oplodňuje - nevím jak se to přesně říká)tak by měla být určitě oplozená ale nevím jak je to u bažantů třeba se páří když je nikdo nevidí to opravdu nevím

21.4.2008 20:48

agentka napsal(a):
a jestli jste viděl že ji bažant sedlá(oplodňuje - nevím jak se to přesně říká)tak by měla být určitě oplozená ale nevím jak je to u bažantů třeba se páří když je nikdo nevidí to opravdu nevím

Neviděl jsem je ale natřásel se přední a syčel.Říkal sem si že je ještě mladý že budou až narok .Tak jsem se asi mýlil.Právě ještě není v celku vybarvený ale to asi roli nehraje.

22.4.2008 06:56

letecm napsal(a):
Neviděl jsem je ale natřásel se přední a syčel.Říkal sem si že je ještě mladý že budou až narok .Tak jsem se asi mýlil.Právě ještě není v celku vybarvený ale to asi roli nehraje.

Zdravím, dejte vajíčka do líhně nebo pod kvočnu a za 3-4 dny uvidíte, jestli je zárodek a krevní žilky při prosvícení, jsou oplozené. Jiné řešení, jak zjistit oplozenost nevidím.JH

22.4.2008 09:55

Jiří Herynek napsal(a):

Zdravím, dejte vajíčka do líhně nebo pod kvočnu a za 3-4 dny uvidíte, jestli je zárodek a krevní žilky při prosvícení, jsou oplozené. Jiné řešení, jak zjistit oplozenost nevidím.JH

Jedno rozbít a měl by být vidět na žloutku asi 3 mm bílý zárodečný terčík /kroužek. Dana

23.4.2008 14:42

ovecka napsal(a):
Jedno rozbít a měl by být vidět na žloutku asi 3 mm bílý zárodečný terčík /kroužek. Dana

A jaká je nejlepší teplota a vlhkost v líhni pro vejce od bažanta zlatého a kolikrát jich mám deně otáčet.Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík