Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2008 08:31

Vážení chovatelia, predstavujem Vám tohtoročné prírastky na našom dvore.
Tento rok bol trocha iný ako predošlé, minulý rok som si priviezol kohúta zdr. wyandotky od kamaráta, pre zmenu krvi. Kohút je to nádherný, avšak veľmi nemotorný, tak som musel zredukovať počet sliepok, aby som sa dočkal vytúžených kuriatok. Zostavil som kmeň 1,4, no pravdu povediac sústredil sa iba na dve niekedy tri , je to prosto babrák...
Chovatelia zdr. wyandotiek oranžových vlnitých mi dajú za pravdu, že čo sa týka zháňania nepríbuzného kohúta, je to bieda, preto som sa tento rok odhodlal aj k niečomu inému, skontaktoval som sa s chovateľom v Nemecku, ktorý chová wyandotky už viac ako 30 rokov a ten mi veľmi pomohol. Vysvetlil som mu, že by som chcel, aby sa aj nám na Slovensku darilo s wyandoktami, tak ako im a veľmi ochotne mi predal 20 vajec + 5 grátis za 1,5 EUR/ks. Takto som 28.03.2008 naložil do liahne 25 kúpených a 10 domácich vajec. Bioska \"fičala\" ostošesť, ale čo čert nechcel, 12. deň inkubácie nám vypli prúd na 8 hodín, predstavil som si to všetko predtým, ako hľadanie, dohodnutie sa, kúpa, zabezpečenie dopravy, 12 dní nespavosti a mal som chuť to nechať tak. Vtedy som už pri presvecovaní zistil, že z 25 nemeckých je 23 oplodnených a z domácich bolo 7. Tak som si povedal, že to dotiahnem do konca,
oplatilo sa!. V piatok 18.04.2008 sa mi večer vyliahlo z 30 vajec 27 prekrásnych kuriatok, ktoré nemajú problém v komunikácii / aj bez tlmočenia/

19.4.2008 08:33

egi napsal(a):
Tento rok bol trocha iný ako predošlé, minulý rok som si priviezol kohúta zdr. wyandotky od kamaráta, pre zmenu krvi. Kohút je to nádherný, avšak veľmi nemotorný, tak som musel zredukovať počet sliepok, aby som sa dočkal vytúžených kuriatok. Zostavil som kmeň 1,4, no pravdu povediac sústredil sa iba na dve niekedy tri , je to prosto babrák...
Chovatelia zdr. wyandotiek oranžových vlnitých mi dajú za pravdu, že čo sa týka zháňania nepríbuzného kohúta, je to bieda, preto som sa tento rok odhodlal aj k niečomu inému, skontaktoval som sa s chovateľom v Nemecku, ktorý chová wyandotky už viac ako 30 rokov a ten mi veľmi pomohol. Vysvetlil som mu, že by som chcel, aby sa aj nám na Slovensku darilo s wyandoktami, tak ako im a veľmi ochotne mi predal 20 vajec + 5 grátis za 1,5 EUR/ks. Takto som 28.03.2008 naložil do liahne 25 kúpených a 10 domácich vajec. Bioska \"fičala\" ostošesť, ale čo čert nechcel, 12. deň inkubácie nám vypli prúd na 8 hodín, predstavil som si to všetko predtým, ako hľadanie, dohodnutie sa, kúpa, zabezpečenie dopravy, 12 dní nespavosti a mal som chuť to nechať tak. Vtedy som už pri presvecovaní zistil, že z 25 nemeckých je 23 oplodnených a z domácich bolo 7. Tak som si povedal, že to dotiahnem do konca,
oplatilo sa!. V piatok 18.04.2008 sa mi večer vyliahlo z 30 vajec 27 prekrásnych kuriatok, ktoré nemajú problém v komunikácii / aj bez tlmočenia/

Kuriatka sa majú k svetu...

19.4.2008 08:37

egi napsal(a):
Kuriatka sa majú k svetu...

Kúpil som si otvárateľné kovové krúžky na exoty, tak som si kuriatka hneď okrúžkoval, aby sa mi náhodou nepoplietli

19.4.2008 08:38

egi napsal(a):
Kúpil som si otvárateľné kovové krúžky na exoty, tak som si kuriatka hneď okrúžkoval, aby sa mi náhodou nepoplietli

19.4.2008 08:50

egi napsal(a):

Ale hovoril som, že tento rok je v niečom iný a to z toho titulu, že kačka divá po 27 dňoch starostlivého sedenia na vajciach vyviedla z búdy 12 malých kačičiek. Kačky sa vyliahli minulú nedeľu, takže na fotkách majú 6 dní. Zniesla 14 vajec, ale prvé dve boli neoplodnené, tie som vyhodil.
Kačica si potomstvo pri nepriazni počasia krásne vodí späť do búdy, kde má asi najväčší pocit bezpečia. Hrdý otec bol premiestnený, pretože predošlý chovateľ ho vykreslil ako dosť žiarlivého otca, ktorý často usmrcoval svoje potomstvo.
Poviem Vám, takýto apetit som ešte nezažil, táto malá tlupa požerie hádam všetko.
Dostávajú miešanku - kukurica+ pšenica+sója+sušené krmivo pre korytnačky+vajíčka+zelené krmivo.
Najviac im však chutia vajíčka natvrdo a krmivo pre korytnačky.
Kačka je mama starostlivá a stráži si svoje kačičky.
Tak Vám ich teda predstavujem, tu sú...

19.4.2008 08:53

egi napsal(a):
Ale hovoril som, že tento rok je v niečom iný a to z toho titulu, že kačka divá po 27 dňoch starostlivého sedenia na vajciach vyviedla z búdy 12 malých kačičiek. Kačky sa vyliahli minulú nedeľu, takže na fotkách majú 6 dní. Zniesla 14 vajec, ale prvé dve boli neoplodnené, tie som vyhodil.
Kačica si potomstvo pri nepriazni počasia krásne vodí späť do búdy, kde má asi najväčší pocit bezpečia. Hrdý otec bol premiestnený, pretože predošlý chovateľ ho vykreslil ako dosť žiarlivého otca, ktorý často usmrcoval svoje potomstvo.
Poviem Vám, takýto apetit som ešte nezažil, táto malá tlupa požerie hádam všetko.
Dostávajú miešanku - kukurica+ pšenica+sója+sušené krmivo pre korytnačky+vajíčka+zelené krmivo.
Najviac im však chutia vajíčka natvrdo a krmivo pre korytnačky.
Kačka je mama starostlivá a stráži si svoje kačičky.
Tak Vám ich teda predstavujem, tu sú...

Pri krmení

19.4.2008 08:59

egi napsal(a):
Zapíjanie krmiva

Miesto, kde s nimi kačka cez deň odpočíva, starý koberec vystlaný senom

19.4.2008 09:02

egi napsal(a):
Miesto, kde s nimi kačka cez deň odpočíva, starý koberec vystlaný senom

19.4.2008 09:06

egi napsal(a):
Búda pre kačice

Vlastná výroba

19.4.2008 09:09

egi napsal(a):
Vlastná výroba

Po šiestich dňoch od vyliahnutia si kačka dopriala dnes prvý kúpeľ, doteraz dosť dbala o to, aby sa jej perie nepremočilo

19.4.2008 09:11

egi napsal(a):
Po šiestich dňoch od vyliahnutia si kačka dopriala dnes prvý kúpeľ, doteraz dosť dbala o to, aby sa jej perie nepremočilo

19.4.2008 18:32

egi napsal(a):

Gratulace k drbotině Negi, bezvadnej nápad s pletivem ve vodě. Vloni jsem pokládala kameny z obou dvou stran, ale tohle mi nenapadlo, Budu se opičet po vás a letos pojedem taky s pletivem ve vodě. Já mám letos překačkováno 24 ks březňaček se vylíhlo v líhni, jedna kačka (sama) si nanesla 21 vajíček a už sedí , druhá má v hnízdě 11 a každý den pribývá další. Musela jsem udělat opatření, aby divoké kačky nám nesnášely do hnízd. Už jsem březňačkám vysvětlovala, že by to stačilo nebo mě ta tlupa kaček zežere. A to mám ještě pižmovky. Ach jo !!!
Ludmila

egi

21.4.2008 14:20
egi

uska napsal(a):
Gratulace k drbotině Negi, bezvadnej nápad s pletivem ve vodě. Vloni jsem pokládala kameny z obou dvou stran, ale tohle mi nenapadlo, Budu se opičet po vás a letos pojedem taky s pletivem ve vodě. Já mám letos překačkováno 24 ks březňaček se vylíhlo v líhni, jedna kačka (sama) si nanesla 21 vajíček a už sedí , druhá má v hnízdě 11 a každý den pribývá další. Musela jsem udělat opatření, aby divoké kačky nám nesnášely do hnízd. Už jsem březňačkám vysvětlovala, že by to stačilo nebo mě ta tlupa kaček zežere. A to mám ještě pižmovky. Ach jo !!!
Ludmila

Ďakujem Ludmilka,
to s tým pletivom, je to niečo, čo praktizujem, odkedy mi pred niekoľkými rokmi uhynulo zopár pižmoviek len preto, že sa veľmi premočili a nevedeli sa dostať na breh. Táto kačka už asi takú bohatú znášku ako tie Vaše majú nebude mať, ale mne to vôbec nevadí, hlavne, aby tieto odchovala.
Prajem veľa úspechov a vložte tiež nejaké fotky.
Chovu zdar!

Zdraví Negi

11.5.2008 09:14

egi napsal(a):
Ďakujem Ludmilka,
to s tým pletivom, je to niečo, čo praktizujem, odkedy mi pred niekoľkými rokmi uhynulo zopár pižmoviek len preto, že sa veľmi premočili a nevedeli sa dostať na breh. Táto kačka už asi takú bohatú znášku ako tie Vaše majú nebude mať, ale mne to vôbec nevadí, hlavne, aby tieto odchovala.
Prajem veľa úspechov a vložte tiež nejaké fotky.
Chovu zdar!

Zdraví Negi

Máme 4 týždne a konečne máme aj poriadny bazénik, aby sme si mohli dobre zaplávať

11.5.2008 09:15

egi napsal(a):
Máme 4 týždne a konečne máme aj poriadny bazénik, aby sme si mohli dobre zaplávať

11.5.2008 09:18

egi napsal(a):

Kačica týždeň po vyliahnutí káčat začala opäť znášať(už zniesla 15 vajec, ale tieto skrmujem ), máte podobné skúsenosti?

11.5.2008 09:19

egi napsal(a):
Kačica týždeň po vyliahnutí káčat začala opäť znášať(už zniesla 15 vajec, ale tieto skrmujem ), máte podobné skúsenosti?

21.5.2008 08:59

egi napsal(a):

Zdravím každého,
chcel by som vedieť ako ste na tom Vy ostatní chovatelia. Moje nemecké wyandotky sa majú k svetu, ale čo ma zarazilo bol pomer pohlaví. Včera som krúžkoval 5 týždňové sliepočky a to čo som si myslel sa naplnilo. Z 20 ks nemeckých sú 4 sliepočky, ostatné sú samí kohúti . A z mojich 7 sú 2 sliepočky, čiže celkom zaujímavé skóre nemyslíte 6:21. Roky rokúce sa mi toto nepodarilo, iba raz čo si pamätám , keď mi liliputka vysedela 11 kureniec a z nich bola iba 1 sliepočka.
Vždy sa to pohybovalo okolo 55-60% sliepočiek.
Dajte vedieť, aký je u Vás chovateľský rok.

Zdraví Negi

21.5.2008 12:37

egi napsal(a):
Zdravím každého,
chcel by som vedieť ako ste na tom Vy ostatní chovatelia. Moje nemecké wyandotky sa majú k svetu, ale čo ma zarazilo bol pomer pohlaví. Včera som krúžkoval 5 týždňové sliepočky a to čo som si myslel sa naplnilo. Z 20 ks nemeckých sú 4 sliepočky, ostatné sú samí kohúti . A z mojich 7 sú 2 sliepočky, čiže celkom zaujímavé skóre nemyslíte 6:21. Roky rokúce sa mi toto nepodarilo, iba raz čo si pamätám , keď mi liliputka vysedela 11 kureniec a z nich bola iba 1 sliepočka.

Zdraví Negi

Tak já mám letos tak 1/3 slepiček a 2/3 kohoutů No teď líhnu brojlerové krůty /mimo jiné/ a tam budu mít určitě tak 2 krocany a zbytek budou krůty! Honza mčf

21.5.2008 18:15

egi napsal(a):
Zdravím každého,

Zdraví Negi

Negi,
tak to ja mám pravidelne.
teraz som krúžkoval 2-ojmesačné Araucany. Bolo tam 8 kuričiek a 30 kohútov!!! A záujemcov mám až až, ale každý chce len sliepky. Z týchto prvých aj tak nepredávam, keďže si ich nechávam na výstavy.
Aspoň, že u rýnskych sliepok sa mi to podarilo opačne. Na 15 sliepok mám 8 kohútov. Podobne je to aj u Ayam cemani, kde tiež "víťazia" kuričky nad kohútikmi.
Ale to je len 1. liaheň.

Este som nepreberal a nekrúžkoval 2. a 3. liaheň.

Ešte, že Vietnamci a Číňania zoberú z dvora všetko živé, čo má perie, aj keď pod cenu. Aspoň je odbyt na kohúty.

21.5.2008 20:01

egi napsal(a):
Zdravím každého,

Zdraví Negi

Zdravím všechny! Tak to já to mám letos prvně naopak, dřívější roky jsem byl s bantamkami 3/2 kohouti/slepice, z německých b. porcelánových dokonce 10/1. Letos mám naopak b. černé 2/3 a b. porcelánové 1/5. tak že to bude veselejší při sestavování kmenů.

28.5.2008 19:05

egi napsal(a):

Gratuluji k pipkám. Taky jsem se dočkala, i když jsme tak docela úspěšní nebyli. Dneska měly pipky první výlet do zahrady...

28.5.2008 19:07

medusa napsal(a):
Gratuluji k pipkám. Taky jsem se dočkala, i když jsme tak docela úspěšní nebyli. Dneska měly pipky první výlet do zahrady...

I fenka poctivě hlídá !

29.5.2008 23:52

Jiří Herynek napsal(a):
Zdravím všechny! Tak to já to mám letos prvně naopak, dřívější roky jsem byl s bantamkami 3/2 kohouti/slepice, z německých b. porcelánových dokonce 10/1. Letos mám naopak b. černé 2/3 a b. porcelánové 1/5. tak že to bude veselejší při sestavování kmenů.

Pánové co je na tom pravdy, že po kmeni kde je starý kohout a mladé slepice se líhnou převážně kohouti a u kmenů kde jsou dvou - tříleté slepice a mladý kohout se to líhne ve prospěch kuřic?
Juraj Kafka

30.5.2008 00:20

mysak napsal(a):
Pánové co je na tom pravdy, že po kmeni kde je starý kohout a mladé slepice se líhnou převážně kohouti a u kmenů kde jsou dvou - tříleté slepice a mladý kohout se to líhne ve prospěch kuřic?
Juraj Kafka

Ahoj Juro,
asi si trafil do čierneho, som toho živým dôkazom. Aj z druhej liahne mám z 25 kureniec iba 6 kuričiek. Kohút je z 2006 a sliepky sú o rok mladšie.
Ak je to pravda, viac si strašieho kohúta nenechám .
Ale boli roky, keď som mal 3 ročného kohúta a pomer bol uspokojivý...
Príroda je mocná čarodejnica

Zdraví Negi

30.5.2008 06:16

mysak napsal(a):
Juraj Kafka

No asi na tom něco bude, mám kohouta loňského a slepice jsou 06,07:-) a opravdu jsme poprvé vykroužkoval všechny kroužky pro slepice, že jsem musel použít i o číslo větší.

7.6.2008 12:52

egi napsal(a):
Zdravím každého,

Zdraví Negi

7.6.2008 13:00

egi napsal(a):

Keď wyandoťák zahýba - kríženec Zdr. wyandotky 1,0 a pásikavej hybridky 0,1 nosného typu, láska prekonala aj fyzickálne prekážky

7.6.2008 13:01

egi napsal(a):
Keď wyandoťák zahýba - kríženec Zdr. wyandotky 1,0 a pásikavej hybridky 0,1 nosného typu, láska prekonala aj fyzickálne prekážky

7.6.2008 13:06

egi napsal(a):

Zdr. wyandotky - slovenský kohútik

7.6.2008 13:08

egi napsal(a):
Zdr. wyandotky - slovenský kohútik

nemecký kohútik

7.6.2008 13:10

egi napsal(a):
nemecký kohútik

1,1-nemecké wyandotky

7.6.2008 13:13

egi napsal(a):
1,1-nemecké wyandotky

zdr. W. SK

7.6.2008 13:19

egi napsal(a):
zdr. W. DE

kedy dostanem niečo dobré?...

7.6.2008 13:21

egi napsal(a):
kedy dostanem niečo dobré?...

7.6.2008 13:25

egi napsal(a):

Husy - krížence husy landesskej a husy emdemskej -Prvé liahnutie vodnej hydiny v Bioske...

7.6.2008 13:26

egi napsal(a):
Husy - krížence husy landesskej a husy emdemskej -Prvé liahnutie vodnej hydiny v Bioske...

5.7.2008 10:27
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Chovný pár - už len oni dvaja, potomstvo je v mrazničke .
U káčera je pekne vidieť výmenu "svadobného šatu" za menejvýrazné sfarbenie, ktorým sa podobá skôr kačici.

5.7.2008 10:28
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Chovný pár - už len oni dvaja, potomstvo je v mrazničke .
U káčera je pekne vidieť výmenu "svadobného šatu" za menejvýrazné sfarbenie, ktorým sa podobá skôr kačici.

5.7.2008 10:30
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Jazierko - sem kačice nesmú z viacerych dôvodov...

5.7.2008 10:35
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Jazierko - sem kačice nesmú z viacerych dôvodov...

Zkatý karas - naše odchovy, začínali sme so štyrmi rybkami, a susedova mačka ich s veľkou obľubou lovila, až kým rybky nenadobudli patričnú rýchlosť.
To bolo pred 5 rokmi, odvtedy sa nám krásne množia. Nemá náhodou niekto záujem, je ich ako maku...

5.7.2008 10:36
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Zkatý karas - naše odchovy, začínali sme so štyrmi rybkami, a susedova mačka ich s veľkou obľubou lovila, až kým rybky nenadobudli patričnú rýchlosť.
To bolo pred 5 rokmi, odvtedy sa nám krásne množia. Nemá náhodou niekto záujem, je ich ako maku...

30.7.2008 19:23
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Nemecký kohút na dlhých nohách. S údivom som zistil, že importovaní kohúti majú dlhšie nohy, ako tí moji. Som zvedavý, ako budú vyzerať o pár mesiacov.

30.7.2008 19:24
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Nemecký kohút na dlhých nohách. S údivom som zistil, že importovaní kohúti majú dlhšie nohy, ako tí moji. Som zvedavý, ako budú vyzerať o pár mesiacov.

Pre porovnanie kohút od mojich sliepok.

30.7.2008 19:37
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Pre porovnanie kohút od mojich sliepok.

Chovný kohút pre tento rok, rozmýšľam, čo s ním...

30.7.2008 19:39
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Chovný kohút pre tento rok, rozmýšľam, čo s ním...

4.8.2008 22:32
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Slovenský kohútik pre rok 2009. K nemu dám do hejna 4 nemecké sliepočky

4.8.2008 22:33
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Slovenský kohútik pre rok 2009. K nemu dám do hejna 4 nemecké sliepočky

Spomínané nemecké wyandotky 0,1

4.8.2008 22:35
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Spomínané nemecké wyandotky 0,1

Nemecký kohútik pre rok 2009. On bude v hejne s 5 slovenskými 0,1

4.8.2008 22:36
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Nemecký kohútik pre rok 2009. On bude v hejne s 5 slovenskými 0,1

4.8.2008 22:40
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

V popredí síce trocha skreslená, ale predsa slov. sliepočka vo veku 4 mes. Ešte mesiac a začne znášať (dúfam... )

28.8.2008 10:48
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
V popredí síce trocha skreslená, ale predsa slov. sliepočka vo veku 4 mes. Ešte mesiac a začne znášať (dúfam... )

Wyandotky vo veku 4 mesiace

28.8.2008 10:49
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Wyandotky vo veku 4 mesiace

.

28.8.2008 12:24
vargo

XXX.XXX.12.109

medusa napsal(a):
I fenka poctivě hlídá !

My máme každý rok plno drůbeže.Máma je blázen do slepic, takže si pořídila plno vlašek, hamburčanek a dostali jsme na vylíhnutí bantamky+plno dalších slepic, divoké husy, divoké kachny, čínské kachny.No a tady je pár foteček našich malých přírůstků narozených v tomhle roce

28.8.2008 12:27
vargo

XXX.XXX.12.109

vargo napsal(a):
My máme každý rok plno drůbeže.Máma je blázen do slepic, takže si pořídila plno vlašek, hamburčanek a dostali jsme na vylíhnutí bantamky+plno dalších slepic, divoké husy, divoké kachny, čínské kachny.No a tady je pár foteček našich malých přírůstků narozených v tomhle roce

28.8.2008 12:30
vargo

XXX.XXX.12.109

28.8.2008 12:30
vargo

XXX.XXX.12.109

vargo napsal(a):
Divoké husy

divoké kachny

28.8.2008 12:32
vargo

XXX.XXX.12.109

vargo napsal(a):
divoké kachny

V rybníčku

28.8.2008 12:35
vargo

XXX.XXX.12.109

vargo napsal(a):
V rybníčku

A tady jsou naše kuřátka

28.8.2008 12:38
vargo

XXX.XXX.12.109

vargo napsal(a):
A tady jsou naše kuřátka

Už se začínají vybarvovat. Bohužel je jenom jedna slepička a čtyři kohoutci a těch už máme až dost

29.8.2008 19:58
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
.

Pekvapenie dnešného dňa, kurička liahnutá 18.04. zniesla prvé vajíčko vo veku 4 mesiace a 11 dní.
V odbornej literatúre sa o wyandotkách píše, že začínajú znášať cca v 5. mesiaci. U nás to bolo doteraz vždy skôr. Popritom zatiaľ mládky nedostávali žiadne extra krmivo na tvorbu vajec...
Spokojná sliepka, spokojný chovateľ

2.9.2008 13:12
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Pekvapenie dnešného dňa, kurička liahnutá 18.04. zniesla prvé vajíčko vo veku 4 mesiace a 11 dní.
V odbornej literatúre sa o wyandotkách píše, že začínajú znášať cca v 5. mesiaci. U nás to bolo doteraz vždy skôr. Popritom zatiaľ mládky nedostávali žiadne extra krmivo na tvorbu vajec...
Spokojná sliepka, spokojný chovateľ

Ešte mesiac a ide sa na jesennú výstavu

2.9.2008 13:14
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Ešte mesiac a ide sa na jesennú výstavu

A potom sa uvidí...

2.9.2008 13:14
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
A potom sa uvidí...

Alebo nie...

2.9.2008 13:16
egi

XXX.XXX.73.58

2.9.2008 13:29
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
1,2

1,1 vo veku 4 mesiace

8.9.2008 22:28
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
1,1 vo veku 4 mesiace

30.12.2008 11:23
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Dobre padne stará vianočka namočená v mlieku počas zimných dní

30.12.2008 11:24
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Dobre padne stará vianočka namočená v mlieku počas zimných dní

30.12.2008 11:29
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Azda niečo pod kôrou ?

30.12.2008 11:29
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Azda niečo pod kôrou ?

30.12.2008 21:48
mysak

XXX.XXX.197.143

vargo napsal(a):
A tady jsou naše kuřátka

Tady je dobře vidět co je slepička a co kohoutci:-) Hádejte podle čeho se to pozná...

30.12.2008 22:12
zbosace

XXX.XXX.215.142

mysak napsal(a):
Tady je dobře vidět co je slepička a co kohoutci:-) Hádejte podle čeho se to pozná...

Že by podla tmavej čiapočky a očného prúžku/0.1/ ?

17.1.2009 13:07
egi

XXX.XXX.73.58

zbosace napsal(a):
Že by podla tmavej čiapočky a očného prúžku/0.1/ ?

Moje prepelice japonské vo veku 9 dní:

17.1.2009 13:09
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Moje prepelice japonské vo veku 9 dní:

9 dní

17.1.2009 13:11
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
9 dní

Trocha relaxu

17.1.2009 13:14
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Trocha relaxu

16 dní

17.1.2009 13:15
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:17
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:18
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:18
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:19
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:20
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:21
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:22
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:23
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
35 dní

35 dní
1,1

17.1.2009 13:24
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
35 dní
1,1

35 dní
1,0

17.1.2009 13:24
egi

XXX.XXX.73.58

17.1.2009 13:29
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Pomer pohlaví z 12 kusov - 4 x 1,0 a 8 x 0,1

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2009 16:09

egi napsal(a):
Pomer pohlaví z 12 kusov - 4 x 1,0 a 8 x 0,1

Zdravím , sú naozaj nádherne, hlavne tá biela. ako ju vnímajú ostatné, nešikanujú ju a v akých podmienkach ich chováte.
Ďakujem, marko

18.1.2009 20:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím , sú naozaj nádherne, hlavne tá biela. ako ju vnímajú ostatné, nešikanujú ju a v akých podmienkach ich chováte.
Ďakujem, marko

A ako zvládajú zimu? marko

19.1.2009 13:53
egi

XXX.XXX.73.58

Ďakujem, marko

Kohútov som v sobotu vybil, bolo to nutné. Nechal som si len jedného pre jeho charakteristický hlasový prejav. Ak by bol agresívny, postihne ho rovnaký osud.
Biely bol tiež samček. Kým nedospeli, bolo to v pohode, ale potom sa samci prenasledovali a boli nepokojné všetky,
Teraz mám 8 sliepočiek a jedného kohúta v bedničke o rozmeroch 1,2*1,25m v úplnom poriadku.
Teplotu, ktorú zabezpečuje 25 W žiarovka je medzi 22-25°C. Každým dňom čakám prvé vajíčka.

19.1.2009 19:04
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Kohútov som v sobotu vybil, bolo to nutné. Nechal som si len jedného pre jeho charakteristický hlasový prejav. Ak by bol agresívny, postihne ho rovnaký osud.
Biely bol tiež samček. Kým nedospeli, bolo to v pohode, ale potom sa samci prenasledovali a boli nepokojné všetky,
Teraz mám 8 sliepočiek a jedného kohúta v bedničke o rozmeroch 1,2*1,25m v úplnom poriadku.
Teplotu, ktorú zabezpečuje 25 W žiarovka je medzi 22-25°C. Každým dňom čakám prvé vajíčka.

Prekvapenie, ktoré po práci dokáže oko chovateľa potešiť. Vo veku 38 dní, začala jedna prepelica znášať:

19.1.2009 19:05
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Prekvapenie, ktoré po práci dokáže oko chovateľa potešiť. Vo veku 38 dní, začala jedna prepelica znášať:

Pre porovnanie:

19.1.2009 19:06
egi

XXX.XXX.73.58

19.1.2009 19:10
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):

Aj malé zvieratá sa unavia...

19.1.2009 21:13

egi napsal(a):
Aj malé zvieratá sa unavia...

Zdravím, mohol ba som sa Vás opýtať či neviete o niekom kto by mi teraz predal 3 sliepočky a 1 kohútika. Vopred ďakujem. Marko

20.1.2009 14:48
egi

XXX.XXX.73.58

Zdravím, mohol ba som sa Vás opýtať či neviete o niekom kto by mi teraz predal 3 sliepočky a 1 kohútika. Vopred ďakujem. Marko

Zdravim,
asi Vam nepomozem. Ja som choval naposledy prepelice pred piatimi rokmi. Tieto sa k nam dostali uplne nahodou, ked znamy kupil vacsie mnozstvo a dostalo sa aj k nam. Takze tak.
Inak slachtitelskym chovom sa zaobera ustav v Ivanke pri Dunaji. Skuste sa informoat u nich. Moje su tiez od nich.
Vela stastia.
Negi

20.1.2009 16:56

egi napsal(a):
Zdravim,
asi Vam nepomozem. Ja som choval naposledy prepelice pred piatimi rokmi. Tieto sa k nam dostali uplne nahodou, ked znamy kupil vacsie mnozstvo a dostalo sa aj k nam. Takze tak.
Inak slachtitelskym chovom sa zaobera ustav v Ivanke pri Dunaji. Skuste sa informoat u nich. Moje su tiez od nich.
Vela stastia.
Negi

Neadli ba sa vyliahnuť pod zdrobnelou sliepkou, nejde mi o vychovu výstavnych kusov , len chcem niekoľko kuriatok na vajíčka. Kedy sa majú liahnuť a ako dlho sa dožívajú.

22.3.2009 18:21

Neadli ba sa vyliahnuť pod zdrobnelou sliepkou, nejde mi o vychovu výstavnych kusov , len chcem niekoľko kuriatok na vajíčka. Kedy sa majú liahnuť a ako dlho sa dožívajú.

Dobrý večer ,pán Negi nepredávate násadové vajíčka od japonských nosných prepeličiek.Mal by som totiž veľký záujem ak by sa dali poslať poštou. Ďakujem Marko

8.5.2009 14:49
caco

XXX.XXX.64.217

www.greenfarm.szm.sk zavolaj

3.9.2013 21:05
domcadop

XXX.XXX.137.168

mám kohoutka bantamky a mám kohoutka hamburčanky kterého mám nechatsmajlík

3.9.2013 23:36
danis

XXX.XXX.188.108

domcadop napsal(a):
mám kohoutka bantamky a mám kohoutka hamburčanky kterého mám nechatsmajlík

Co je to za otázku? Záleží přece jaké máte slepice

Přidejte reakci