Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2008 19:38
pavelbou

XXX.XXX.55.194

Zdravím všechny chovatele.Už dlouho sháním a beznadějně husy ,hus českých a českých chocholatých. Kdyby jste někdo věděl o housatech nebo i starších v Pardubickém kraji byl bych vám vděčný.Mám pocit že se z českých zahrad nějak vytrácejí. Máte taky takový pocit?

20.7.2008 17:08
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

pavelbou napsal(a):
Zdravím všechny chovatele.Už dlouho sháním a beznadějně husy ,hus českých a českých chocholatých. Kdyby jste někdo věděl o housatech nebo i starších v Pardubickém kraji byl bych vám vděčný.Mám pocit že se z českých zahrad nějak vytrácejí. Máte taky takový pocit?

Pátry pátry po nemoderce a tohle jsem vypátrala
České husy z uznaného chovu, tel:603226243 Hradec Králové Nechanice
Stačí - nebo je to do Pardubic daleko ?

22.7.2008 09:22
ovecka

XXX.XXX.26.151

jirinajanickova napsal(a):

Tohoto chovatele - pana Tobolku mohu doporučit. Mám od něj nepříbuzný pár husí. Husička je posouzená na okresní výstavě elita rekord a houser je elita. Perfektně nesla a seděla na vejcích. Líhnivost vajec byla 100% (ta co jsem dala do líhně). Pod husou bylo dalších 8 vajec, která bala rovněž všechna oplozená. Bohužel týden před líhnutím mi je cosi odnosilo. Mám tedy 7 husí a včera je viděl okresní drůbežář a chválil je, jaké jsou pěkné v typu. Dana

22.7.2008 10:24
araukanaraukana

XXX.XXX.180.2

Paní Jiřinko nemáte náhodou přehled jestli někdo takový je okolo Plzně ? S husama je velký problem . Sám jsem sháněl jednodenní housata a nikdo je neprodá . Až velké husy co se nehodí do vlastního vypiplaneho chovu . Proč musí začínající chovatel začínat s předraženým odpadem a nemá možnost si housátka sám vychovat a ochočit . Starou husu už nikdo neochočí .

22.7.2008 10:44
uska

XXX.XXX.253.239

araukanaraukana napsal(a):
Paní Jiřinko nemáte náhodou přehled jestli někdo takový je okolo Plzně ? S husama je velký problem . Sám jsem sháněl jednodenní housata a nikdo je neprodá . Až velké husy co se nehodí do vlastního vypiplaneho chovu . Proč musí začínající chovatel začínat s předraženým odpadem a nemá možnost si housátka sám vychovat a ochočit . Starou husu už nikdo neochočí .

Asi jsem natvrdlá, ale nevím, proč nazýváte velkou husu předraženým odpadem ????? Co Vám brání s koupit nepříbuzný pár, rok se o ně starat a hurá příští rok Vám možná snese vejce a možná zasedne a možná se Vám i něco vylíhne. A pak můžete starý pár výhodně předražit a prodat.
Ludmila

22.7.2008 11:06
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

S Tobolkovými jsem se seznámila úplně mimo mísu - na aukci plemenných kozlíků. Já jsem taky měla dříve husy a tak slovo dalo slovo - znáte to, chovatelé když se sejdou, tak to není k zastavení.. Vřele vám doporučuju, zavolejte jim a domluvte se, nemyslím si, že by vám neprodali jednodenní housata, jsou to velmi příjemní lidé, třeba vám i poradí další kontakty

22.7.2008 14:20
ovecka

XXX.XXX.26.151

Jednodenní housata české husy se prodávají za 110 Kč. Chovná kroužkovaná husa za 420-1120Kč podle ocenění na výstavě. Husa na porážku za 130Kč/kg oškubaná a vykuchaná, tj. (podle kooficientu výtěžnosti -0,68) za 442 Kč za 5 kg živé váhy. Takže minimální cena chovné husy je stejná jako cena jateční husy. Nevím za jakou cenu byly nabízeny husy Vám, ale běžně vídám v inzerci husy za 500Kč a to není moc. Dana

7.10.2008 22:50
tobolka

XXX.XXX.39.22

pavelbou napsal(a):

Dobrý den, i tento rok Vám (i případným dalším zájemcům) mohu nabídnout své letošní odchovy české husy pro příští chovnou sezónu. K prodeji a odběru jsou možné ihned. Petr Tobolka. Tel: 603226243

8.10.2008 23:01
brunifid

XXX.XXX.178.23

tobolka napsal(a):
Dobrý den, i tento rok Vám (i případným dalším zájemcům) mohu nabídnout své letošní odchovy české husy pro příští chovnou sezónu. K prodeji a odběru jsou možné ihned. Petr Tobolka. Tel: 603226243

Už mám také husy!!! Koupila jsem je na výstavě v Třebechovicích, jsem z nich nadšená, jsou krásné. Mám dvě husy a housera. Proč by starší husy nešly ochočit??? Na jaře jsem koupila z velkochovu slípky (kuřice), neuměly ani hrabat, vůbec se jako slepice nechovaly, dneska jsou oprásklé a nechají se hladit i pochovat. Mám za to, že husa je chytřejší než slepice, proč by to nešlo?
Jinak ke koupeli mám na zahradě zakopanou vanu. A někdo mi z ní denně tahá špunt - kachny nebo husy, nikdo se nechce přiznat, všichni se tváří nenápadně, když dopouštím vodu, je ticho po pěšině

9.10.2008 08:44
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

brunifid napsal(a):
Už mám také husy!!! Koupila jsem je na výstavě v Třebechovicích, jsem z nich nadšená, jsou krásné. Mám dvě husy a housera. Proč by starší husy nešly ochočit??? Na jaře jsem koupila z velkochovu slípky (kuřice), neuměly ani hrabat, vůbec se jako slepice nechovaly, dneska jsou oprásklé a nechají se hladit i pochovat. Mám za to, že husa je chytřejší než slepice, proč by to nešlo?
Jinak ke koupeli mám na zahradě zakopanou vanu. A někdo mi z ní denně tahá špunt - kachny nebo husy, nikdo se nechce přiznat, všichni se tváří nenápadně, když dopouštím vodu, je ticho po pěšině

Není nad čistou vodu

9.10.2008 10:37
ovecka

XXX.XXX.56.118

Není nad čistou vodu

Špunt určitě tahají husy, jsou na to přebornice. Doporučuji jej překrýt cihlou, s tou nehnou Dana

9.10.2008 11:27
honyvys

XXX.XXX.28.154

pavelbou napsal(a):

Na výstavě v Bohdalově vystavoval p.Křivský z Chotěboře,ale neprodával.Pak ještě p.
Jorda z Němčic u Kolína a ten prodával (7ks),550kč/ks.Celkem bylo vystaveno 18ks
a z toho 13 prodejných.
Křivský 569623302,723691551.
Jorda 321798065,739447109.
Durda H.Újezd737640006(Stařeč u Třebíče).
Štourač Střítež(Dol. Rožínka)724102431.
Tak si myslím že se dá sehnat.Honza

9.10.2008 22:36
brunifid

XXX.XXX.178.23

ovecka napsal(a):
Špunt určitě tahají husy, jsou na to přebornice. Doporučuji jej překrýt cihlou, s tou nehnou Dana

Když já bych ani ty kačeny nevylučovala, mám pocit, jestli při prvním vytažení špuntu vůbec husy figurovaly na zahradě. Takový krásný důstojný pták že by něco takového prováděl? Nicméně díky za tip, hned zítra jdu najít a instalovat cihlu, dnes jsem neměla čas, neb jsem pro změnu ZAS napouštěla vanu
Když jsem je přivezla, byly takové zakřiknuté, až jsem se bála, jestli nejsou němé. Na psy syčely jak hadi, ale jinak ani hlásku. Dneska už se nebojím, řvou nejvíc ráno, když je pouštím ven a rozběhnou se po zahradě na ranní rozcvičku. Drží se pořád spolu. Několik dní jsem je vůbec neviděla se koupat, jako by jim voda po kachnách nebyla dost nóbl. Ale už si to rozmyslely. Nejdřív tam lezly po jedné, ale už jsem je načapala, jak se nahečmaly všechny tři najednou. Snažím se vypozorovat, jak to dělají, že jsou pořád tak krásně bílé. Ne že bych je měla v bahně, to ne, mají načvachtáno jen kolem vany, ale stejně, já jak vylezu ven, jsem jak čuně a dámy (houser promine) jsou bělejší než padlý sníh

12.10.2008 17:58
brunifid

XXX.XXX.178.23

ovecka napsal(a):

Z doby "po cihle" nebyl špunt z vany ani jednou vytažen Díky za tip z praxe

14.10.2008 16:15
ovecka

XXX.XXX.26.151

brunifid napsal(a):
Z doby "po cihle" nebyl špunt z vany ani jednou vytažen Díky za tip z praxe

Ilustrační foto z ,,koupání"

14.10.2008 19:55
brunifid

XXX.XXX.178.23

ovecka napsal(a):
Ilustrační foto z ,,koupání"

Jéééé kolik jich máte? A co to mají za bazének? Já mám 1+2 a na zahradě mají zakopanou vanu. Sdílí ji společně s kačenama (4 ruánky), přes den se nějak prostřídají, akorát ráno je kravál
Máte víc fotek? Třeba i s těma malinkejma žlutejma tenisákama?
Do profilu koukám, že máte i amroksy? Já mám kohouta a sháním k němu trestanecké slepičky, zatím marně.

15.10.2008 11:39
ovecka

XXX.XXX.56.118

brunifid napsal(a):
Jéééé kolik jich máte? A co to mají za bazének? Já mám 1+2 a na zahradě mají zakopanou vanu. Sdílí ji společně s kačenama (4 ruánky), přes den se nějak prostřídají, akorát ráno je kravál
Máte víc fotek? Třeba i s těma malinkejma žlutejma tenisákama?
Do profilu koukám, že máte i amroksy? Já mám kohouta a sháním k němu trestanecké slepičky, zatím marně.

Husy české mám 2loňské a letošních bylo 7. Teď už jen 3. Jednu si ještě nechám do chovu (možná 2, nechce se mi je zabíjet ). 6lutá klubíčka mám doma na noťasu, někdy je sem dám. Ale byla z líhně. Ty pod husou mi něco vybralo před vylíhnutím. Nebo se jukněte na moderku - Husy v líhni 100%- z 18.4.2008, tam jsou všechna. Amroksky mám letos prvně, na jaře snad budou kuřátka nebo vajíčka do líhně. Můžete se ozvat. Dana

14.10.2011 21:58
krenzis

XXX.XXX.255.157

Neznáte někoho z okolí severní Moravy, kdo by choval české husy. Nemohu je tady nikde sehnat, a když někoho seženu a přijdu do chovu zjistím, že se jedná o křížence. Děkuji za kontakty, nebo nabídky. Petr

15.10.2011 08:44
araukanaraukana

XXX.XXX.243.6

Ne , nikoho neznám .smajlík

24.10.2011 15:16
krenzis

XXX.XXX.255.157

Tak jsem konečně husy české sehnal. Byl jsem si pro ně v úterý a jsou super, pomalu si začínají na mě zvykat a už nejsou tak plaché jako první dva dny. Už dokonce i sami zacházejí do husníku ze začátku jsem je musel zahánět.

24.10.2011 20:27
tobolka

XXX.XXX.7.185

Dobrý den, zdravím všechny přítomné a hlavně zájemce o tato krásná zvířata, která i letos nabízím. Všechna zvířata byla oceněna na Klubové a Krajské výstavě v Třebechovicích s výborným oceněním a získáním čestné ceny a prvního místa v soutěži drůběže na Krajské výstavě. Rodiče zařazeni v genových rezervách ČR. V případě dalšího zájmu volejte 603226243. Děkuji Petr Tobolka

labuznik

24.2.2015 22:38
labuznik

XXX.XXX.5.255

Zdravim schanim husy ceske paru ma chov Zlin okoli 50km... Na burzach nic a bazos taky... Chtel bych je pridat ke kacenam ma nekdo zkusen s chovem pospolu? Jak se snasi atd? Diky za odpovedi.

Mourkiz

26.2.2015 18:25
Mourkiz

XXX.XXX.40.132

Ahoj zdravím chovatele českých hus není možné když se mi před 3 týdny stratila husa uplně se po ní slehla zem peří nikde prostě žádné stopy nemuže se vrátit i s housaty za odpovědi budu vděčný

26.2.2015 21:40
tereza.128

XXX.XXX.79.152

Mourkiz napsal(a):
Ahoj zdravím chovatele českých hus není možné když se mi před 3 týdny stratila husa uplně se po ní slehla zem peří nikde prostě žádné stopy nemuže se vrátit i s housaty za odpovědi budu vděčný

Teoreticky to možné je, pokud měla šanci courat bez dozoru po okolí a zanášet.
Mnohem pravděpodobnější ale je, že ji "něco" sežralo. Klidně nějaký soused. Ono pár kilo nehlídaného masa je moc velké lákadlo, bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík