Kto mi poradi aka je to choroba,vcera to zacalo a dnes su uz skoro vsetke 4tyzdnove kurcata chore mam ich 46,dnes uz jedno uhynulo.Maju nasuchorene perie a cerveny trus pravdepodobne to bude krv.Na fotke mozte vidiet chore kurca.
zdenomagura
napsal(a):
Kto mi poradi aka je to choroba,vcera to zacalo a dnes su uz skoro vsetke 4tyzdnove kurcata chore mam ich 46,dnes uz jedno uhynulo.Maju nasuchorene perie a cerveny trus pravdepodobne to bude krv.Na fotke mozte vidiet chore kurca.
Dvojdnove kuriatka, zatial zdrave,co im treba dat aby som predisiel tejto chorobe a ako vyliecit tie 4 tyzdnove ak sa to vobec este da?
zdenomagura
napsal(a):
99 procent kokcidioza. 1 ml baycoxu na litr vody po dva dny a myslím, že bude dobře. Podívejte se na trus, najdete-li tam stopy po krvy, tak je to ta potvora. Nechá se však proti ní bojovat. Zdraví St. Toman
st toman
napsal(a):
99 procent kokcidioza. 1 ml baycoxu na litr vody po dva dny a myslím, že bude dobře. Podívejte se na trus, najdete-li tam stopy po krvy, tak je to ta potvora. Nechá se však proti ní bojovat. Zdraví St. Toman
kokcidioza. Baycox, Sulfacox T, dle návodu, zoohygiena, přeléčit chovné hejno. Prevenci najdete v historii, už se to tu probíralo.
Držím palec v boji s oocystami
Martina
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdenomagura
napsal(a):
Dvojdnove kuriatka, zatial zdrave,co im treba dat aby som predisiel tejto chorobe a ako vyliecit tie 4 tyzdnove ak sa to vobec este da?
Je to kokcidioza a ja Vám navrhujem všetky choré jedince zlikvidovať, lebo aj keď tomu dáte spomínané lieky a možno za 2-3 týždne budú kurence "veselé", už nikdy nebudú v takom zdravotnom, kondičnoma konštitučnom stave ako tie, ktoré kokcidioza "nelapla". Minulý rok som mal podobný problém s letnými kurencami, liekami som ich vyliečil, výživu upravil, ale stavba kostry a osvalenie v dospelosti už neboli OK. Nehovorím ešte o rôznych drobných defektoch na vnútorných orgánoch. Preto po mojej skúsenosti hovorím lepšia prevencia ako potom liečba.
S pozdravom Rudo Papánek
zdenomagura
napsal(a):
Zdeno kup si vo veterinarnej lekarni LAVACOX - dozivotnu vakcinu proti kokcidioze a zaockuj nou vsetky este nenakazaene kurence. Po stratach v min. roku som tento rok vsetky kurence vakcinoval a vsetky prezili.
Mozno bude problem s davkou, kedze aj ja som musel kupit ampulku pre 1000 ks za cca 400 Sk.
Ale je to dobra investicia, ktora sa Ti vrati v zdravom chove.
Dididiana

XXX.XXX.41.135
Dobrý deň mám trojtýždňové malé kurčatá jedno z nich len stále stoji a ma hlavu pri sebe skoro zatvára oči včera jej ani predvčerom nechcelo tráviť vyskúšala som jej dať sódu na žalúdok a aj chrapľala neviem či to pre ostatne nieje nákazlivé a ako je možno ešte budem môcť pomôcť.