Dobrý den, jsem, budoucí začátečník "chovu" slepic Chystám si pořídit 10 slepiček + kohouta na vajíčka, kurník je ve výstavbě, tak sháním informace ještě než si je přivezu domů.. můžete mi prosím poradit který druh by byl pro začátečníka nejvhodnější? Zatím jsem se rozhodla pro Vlašku modrozlatou, myslíte že je vhodná? čím je nejlépe je krmit? V jakém věku začíná snášet? Pokud mi někdo poradí, budu velice vděčná, předem děkuji!!!
chypi
napsal(a):
Dobrý den, jsem, budoucí začátečník "chovu" slepic Chystám si pořídit 10 slepiček + kohouta na vajíčka, kurník je ve výstavbě, tak sháním informace ještě než si je přivezu domů.. můžete mi prosím poradit který druh by byl pro začátečníka nejvhodnější? Zatím jsem se rozhodla pro Vlašku modrozlatou, myslíte že je vhodná? čím je nejlépe je krmit? V jakém věku začíná snášet? Pokud mi někdo poradí, budu velice vděčná, předem děkuji!!!
Vše co toužíte vědět je už mnohokrát napsáno v celkem dostupné literatuře , a co tam není vědí na 100% sousedi kteří mají co do činění s všeobecným chovem drůbeže . Pro začátečníky je vhodne chovat co nejjednodušší plemeno nebo křížence a učit se , učit se , učit se !!!!! Na krmení je zase nejjednodušší koupit směs , zeptejte se v ZNZZ nebo v prodejně pro chvatele , Malinká kuřátka směs K1 , po 15 až 20 dnech K2 , po 2 až 3 měsících K3 . Jakmile přepeří směs N . Přístup k teplu a zelenemu krmení , nejlepe vlastní výběr kuřat , a dostatek vody. Asi vše . Hodně úspěchů a vajíček .