Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2006 00:03

Dnes dopoledne jsem šla venčit fenu a mezi vraty jsem se "potkala" se slepicí na úprku. Když mě míjela, zdálo se mi, že má krvavou hruď. Pár metrů pod barákem, u stromu, jsem objevila místo plné peří, na sněhu byly pouze stopy po mávání křídly, krev žádná. Fena se samozřejmě pustila do očichávání, ale liščí stopy jsem nenašla (ty bych od rotvajleřích snad poznala ). Slepici jsem našla až odpoledne, byla schovaná v mezeře mezi pneumatikou traktoru a zdí. Manžel poté ukončil její trápení, protože jí chybělo kus kůže na prsou. Napadlo mě ji trochu proškubnout, vyfotit poranění a dát to sem na diskusi. Třeba mi někdo z Vás poradí, který predátor ji takhle zřídil. Děkuji Martina.

4.3.2006 00:09

oslik napsal(a):
Dnes dopoledne jsem šla venčit fenu a mezi vraty jsem se "potkala" se slepicí na úprku. Když mě míjela, zdálo se mi, že má krvavou hruď. Pár metrů pod barákem, u stromu, jsem objevila místo plné peří, na sněhu byly pouze stopy po mávání křídly, krev žádná. Fena se samozřejmě pustila do očichávání, ale liščí stopy jsem nenašla (ty bych od rotvajleřích snad poznala ). Slepici jsem našla až odpoledne, byla schovaná v mezeře mezi pneumatikou traktoru a zdí. Manžel poté ukončil její trápení, protože jí chybělo kus kůže na prsou. Napadlo mě ji trochu proškubnout, vyfotit poranění a dát to sem na diskusi. Třeba mi někdo z Vás poradí, který predátor ji takhle zřídil. Děkuji Martina.

Jěště podotýkám, že bydlíme na samotě a o dravce a lišky tu není nouze.

4.3.2006 00:16

oslik napsal(a):

Ty prsíčka před focením stačila už trochu upravit naše kočka. Původně z nich byla "jen" vytržená kůže.

4.3.2006 00:22

oslik napsal(a):

Biskup...

4.3.2006 00:27

oslik napsal(a):

A naposledy - křídlo zespoda.

4.3.2006 12:38

oslik napsal(a):
A naposledy - křídlo zespoda.

Nazdarek, byl to určitě pernatý dravec.

15.12.2011 15:35
skodovak

XXX.XXX.63.252

další v háji smajlík

napoví fotka co za svi@i to dělá?....

H.S

15.12.2011 15:45
rybka

XXX.XXX.201.155

No nazdar, tak to vypadá na něco hodně hladového. Typla bych si psa. U nás byla liška, ale ta nehodovala přímo na místě. Své oběti zardousila a snažila se je odtáhnout dírou kudy přišla, ale zřejmě byla trochu zmatená a tak byly mrtvé kačeny většinou roztahané kolem plotu, ale né roztrhané. smajlík

15.12.2011 15:48
skodovak

XXX.XXX.63.252

psy máme taky to by asi nedopadlo..u předchozích došlo k daleko většímu vyžrání,ale je fakt že jsem je našel až večer..smajlík

15.12.2011 17:39
jarvan

XXX.XXX.144.210

Takto mi (poslední dvě foto) předloni upravila kvočnu kuna. Nejprve mi chodila pouze na vajíčka, tak jsem je začel během dne několikrát zbírat a když je tam nenašla, tak mi alespoň zmordovala slepici.

15.12.2011 17:57
skodovak

XXX.XXX.63.252

Tohle bylo během hodinky,protože cca hodinu a půl před tím jsem je krmil.Kuny tu v okolí jsou,ale nevím no.. vždy se to stane cca 100-140m od obydlené části,většinou v odpoledních hodinách.
Budu nakonec muset udělat jen větší výběh blíž u domu :( hold budou zavřené. 4ekám kdy to odnese čistokrevná to už mě vážně nas...smajlík

15.12.2011 18:42
jarvan

XXX.XXX.144.210

U mě to byla kuna určitě (hnal jsem jí z kurníku) a také to bylo přes den. A to musela jít minimálně přes dvě další normálně obydlené zahrady.Potvora jedna.

15.12.2011 18:45
jarvan

XXX.XXX.144.210

15.12.2011 19:01
skodovak

XXX.XXX.63.252

až na (u mě) tuny peří to vypadá podobně...děkuji ovšem stejně uděláme docela prd :-(

16.12.2011 12:23
pajda1

XXX.XXX.21.149

Vidím to na menšího psa. Mě takhle zlikvidovali jezevčík s teirérem chov čistokrevných sasexek...na psa by ti vaši štěkat nem,useli, u nás bylo taky ticho, protože ti vrazi na zahradě byli "kamoši"smajlíksmajlíksmajlík

16.12.2011 12:56
skodovak

XXX.XXX.63.252

Náhoda je jak se řiká blbec,ale to jsou šelmy nesnesou ve své přítomnosti nic živého krom člověka... :-))

ale vyloučené to není když je hnusně chodí do boudy (moje dílna) na křesla takže v tu dobu krásně mohl nějaký podvraťák útočit.Na vesnici se vždy nějaký najde.:-)

16.12.2011 13:29
rybka

XXX.XXX.201.155

To mi povídejte. Já mám také pod domen u cesty neoplocený pozemek a jelikož ve výběhu i na dvoře již máme spaseno, pouštím je dvakrát denně na tento, který je ještě celkem pěkně zelený a travnatý, ale pouze pod dozorem. Od té doby co jsem na jaře přistihla Americkou Akitu od zdejších přistěhovalců jak mi trhá mladé amroxky před snáškou ( starých hybridek si vůbec nevšímala, šla po mladém masíčku ), tak mám obavy, aby se to neopakovalo. Jinak krom ní tu lítá plno psů, ale všichni to mají jak se říká ,, na háku " Však co, ať se venku nažerou a my ušetřímo za žrádlo a když už přistihnete psa při činu a jdete k sousedovi s očekáváním, že řekne alespoň, že mu je to líto a psa zajistí, aby se to neopakovalo, tvrdí vám do očí, že to jeho pes být nemohl, že by to nikdy neudělal, že si slepic na dvopře vůbec nevšímá - to je ta lepší verze. Horší je, když si na vás ještě otevře hubu a vezme vidle. Člověk sklapne uši, je rád, že dojde domů bez úhony a pes si lítá po dědině dál a beztrestně si uloví co se mu zrovna zamane a takových je víc. :-(

16.12.2011 13:50
pajda1

XXX.XXX.21.149

Já tehdy měla kliku, že sousedi věděli, že jejich psi k nám chodí...Psiska si zvykla chodit k nám, protože starý pán nám pomáhal na zahradě a na vinici a brával je s sebou a oni prostě uznali, že ve čtyřech je mnohem větší psina. Vždycky ráno, když jejich vnuk vyrážel do práce, tak utekli k nám, zaškrabali na dveře, já je pustila domů a do deseti, než šel starý pán z nákupu, si hráli s těmi našimi. Jenže pak jsem dělala přes noc a holt zaškrábání na dveře mě o pěti ráno nevzbudilo...a loupežníci to vzali zahradou. Strhli pletivo na ohradě, rozbili část kurníku a zabili všechno, co jim přišlo pod čenich. Ty mrtvé slepice vypadaly přesně tak, jak ty na fotkách. Když jsem psiska chytila, měl jeden z nich ještě za uchem péro jak Vinnetou. Sousedi ale jsou slušní lidé, slepice zaplatili, omluvili se...sice jsem nadšená nebyla, ale překousla jsem to.

16.12.2011 14:23
skodovak

XXX.XXX.63.252

plot neplot to máte fuk,pes přeskočí hodně když chce.A jestli je tam čubička nebo slepička mu je fuk obojí se mu hodí smajlík

nevím odedneška jsou zavřené,rvou se mezi sebou a nudí se tak uvidím kam to povede,z nadšení začíná být sklamání.Přeci jen kuli slepicím nemůžu předělávat celý dvůr a zahradu zvětšovat prostory a stavět nové kurníky,sice bych rád,ale jak prostorové tak finanční prostředky se v dnešní době stratí jinde tak rychle že se na slepičky nestačí člověk ani vzpomenout.. smajlík

16.12.2011 21:31
rybka

XXX.XXX.201.155

Tak mi dnes můj drahý dovezl tři mrtvé slepičky z mého odchovu od své matky, potrhané sousedovými psy ( pět fen kokršpaněla ). Byl to již třetí útok a bohužel tentokrát se stal třem z pěti osudným. :-|
Bohužel s jejich sousedem také není kloudná domluva. Psy nezabezpečuje, nechává přes den bez dozoru na zahradě ( sousedící se zahradou tchýně ) a samozřejmě nemá dostatečně zabezpečeny ani ploty. Psi se nudí a vymýšlejí lumpárny.Tchán se v létě nabízel, že dá polovinu prostředků na nový plot ( nacož soused souhlasil, peníze nevzal, že zaplatí až bude dílo hotovo ), ale doteď se nic nedělo. :-(
Letos vůbec rodiče měli na slepice smůlu. Na jaře jsem dala tchýni pět mladých amroxek s chovným kohoutem a dalšími čtyřmi na výkrm. Když šly do snášky všechny je pravděpodobně zabila kuna. Bylo to v noci a v kurníku. Ráno je našli všechny mrtvé a některé bez hlav. Dala jsem jí tedy nový chovný kmen lakenfeldek a ty dopadly jak jsem již výše psala.
Nejhorší na tom je, že rodiče již na to nemají, aby sbírali mrtvoly po zahradě a věčně se dohadovali se sousedem ( je jim již přes osumdesát ) a kohoutka se zbylými dvěmi slepičkami darovali známé na druhém konci vesnice, protože mají strach, že kdyby si je nechali brzy by došlo i na ně. #plac2
Na fotce ještě kompletní kmen.

17.12.2011 00:50
deaf lukas

XXX.XXX.36.139

skodovak, já bych řekl, že byl pernatý dravec. Protože vidím proklované tělo. A ještě peří jsou suché - kdyby byl pes, tak peří by měly být mokré, ne? smajlík

17.12.2011 00:54
deaf lukas

XXX.XXX.36.139

Když uloví kuna slepici, tak sežere jen krk a hlavu. Zbytek tělo si nechá.
Dravec - oškube slepici, aby pak mohl jíst kůži, maso, ... Okolo slepic spousta peří. smajlík

17.12.2011 09:35
skodovak

XXX.XXX.63.252

děkuji za názor,popravdě tomuhle nerozumím a proto se ptám.. logiku to dává,peří bylo netknuté,suché kolem dokola.

17.12.2011 19:34
pajda1

XXX.XXX.35.147

Od psů je taky suché, pes na slepici neslintá, pokud není pečená:-) , díry zůstávají po tesácích. Záleží na velikosti psa. Slepice, kterou napadl pernatý dravec, mívá potrhané břicho, aspoň tedy ty, které jsem viděla já...

19.12.2011 10:18
deaf lukas

XXX.XXX.195.182

No ale před pár lety krahujec ulovil naši mladou slípku. Já jsem ho vyplašil, když se teprve baštil. Prokloval do slepičí stehna. :-|
pup

19.12.2011 11:12
pajda1

XXX.XXX.12.143

Řekla bych, že to je právě typické: pernatý dravec útočí seshora a často zezadu, prokolove nebo stáhne záda, stehna, teprve když žere, tak jde po vnitřnostech, jednou jsem viděla po útoku asi orla (u nás se vzácně objevují) díry v bocích, ale nikdy ne v prsou. Pes nebo liška, pokud žere na místě, tak chytá zepředu, ve výskoku, nejčastěji prsa nebo břicho a do břicha nebo krku se taky zakusuje. Kuna a tchoř jdou po hlavě...vycházím tedy z toho, že slepice na fotkách mají potrhaná prsa. Množství peří kolem pak už svědčí jen o tom, že dotyčný predátor na místě žral. Mám loveckého psa, známého slintu, ale peří na slepicích (na zabitých, které mu případně nechám) mokré nenechává. A pokud má dost času a klid, sežere všechno, obvykle zůstane jen ocasní peří. Dávám mu slípky, které zadáví tchoř nebo kuna, celé, se vším všudy.

23.12.2011 11:19
mozaik

XXX.XXX.40.144

Já bych řekl, že krahujec je dost malý na to aby útočil na slepici. Vyloženě vyhledává drobné ptactvo. Ty díry v těle a potrhaná kůže by odpovídali útoku jestřába, který je velký asi jako káně, samice je větší a někdy i větší než káně. Lidi si jestřába často pletou s kánětem / kání a říkají, že jim káně likviduje drůbež. Káně se na rozdíl od jestřába specializuje na hlodavce, teda pokud není mimořádný příval sněhu a hlodavci dočasně nevylezou na vzduch. Jestřábímu útoku taky odpovídá nepřítomnost stop šelmy. Liška zpravidla kořist odnáší někam do klidu.

1.1.2012 10:29
deaf lukas

XXX.XXX.136.55

Tak mozaik má pravdu. Vypatrál jsem info o krahujcích. Zjistil jsem, že sameček je menší jako hrdlička, a samička je trochu větší jako poštolka smajlík Tak už mám jasno, že jestřáb loví slípky. smajlík Díky!!!
pup

podskocova

4.1.2012 20:22
podskocova

XXX.XXX.114.166

deaf lukas napsal(a):
No ale před pár lety krahujec ulovil naši mladou slípku. Já jsem ho vyplašil, když se teprve baštil. Prokloval do slepičí stehna. :-|
pup

Blbina jako hromsmajlík,krahujec ztěží chytne kosa,tohle je jestřáb a pěkně hladovej je jako velkej krahujec ale menší jak káně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík