tak to je ona,je hodně malá(jako sebritka),má vous a růžicový hřeben a mám jí tak 10 let,a ta pani od který ji mám taky netuší že je má celý život.kohoutka sem nikdy neviděl tak nevim jak vipadá,jestli je stejný nebo jak vipadá,ona mi přivezla jen slepici.Michal
evzen
napsal(a):
tak to je ona,je hodně malá(jako sebritka),má vous a růžicový hřeben a mám jí tak 10 let,a ta pani od který ji mám taky netuší že je má celý život.kohoutka sem nikdy neviděl tak nevim jak vipadá,jestli je stejný nebo jak vipadá,ona mi přivezla jen slepici.Michal
a když nemá ostřihaný křídla tak je má skoro až na zem,mám jí s kohuutem rousný tříbarevný
evzen
napsal(a):
a když nemá ostřihaný křídla tak je má skoro až na zem,mám jí s kohuutem rousný tříbarevný
ale mosetka to asi nebude
sebritka
napsal(a):
Mosetka to není určitě, ty se teprve šlechtí a to v černé a bílé barvě.
Může to být antverpský vousáč porcelánový( trojbarevný).
Ale nejspíš to bude kříženec rousné zakrslé trojbarevné nebo trojbarevné bantamky s antverpským vousáčem.
musim vas poopravit, mosteka je uznane plemeno v razech bílá, černá, zlatá černě lemovana, stříbrná, černě lemovana, citronová černě lemovana,.. kdyz jsem podrobněji studovala vzornik, souhlasim s vami, ze mosetka to dozajista neni
kovbojicek
napsal(a):
musim vas poopravit, mosteka je uznane plemeno v razech bílá, černá, zlatá černě lemovana, stříbrná, černě lemovana, citronová černě lemovana,.. kdyz jsem podrobněji studovala vzornik, souhlasim s vami, ze mosetka to dozajista neni
Nemusíte mně opravovat, mosetka je ve vzorníku opravdu uvedena jako české márodní plemeno. V roce 2005 bylo zahájeno šlechtění, které probíhá zatím pouze v barvách černá a bílá.
A pokud chcete vědět jak vznikl název plemene MOSETKA, tak Vám ho klidně prozradím.
sebritka
napsal(a):
Nemusíte mně opravovat, mosetka je ve vzorníku opravdu uvedena jako české márodní plemeno. V roce 2005 bylo zahájeno šlechtění, které probíhá zatím pouze v barvách černá a bílá.
A pokud chcete vědět jak vznikl název plemene MOSETKA, tak Vám ho klidně prozradím.
kdyby bylo slechteni jen v cerne a bile, proc by potom ve vzorniku byly uvedeny dalsi razy? vzornik mam novy.... neberte to jako utok, opravdu me to zajima. o tom, zda to je ci neni ceske narodni plemeno tu nepadlo ani slovo...
Neviděl jsem je už několik lét,asi upadly v zapomnění.Vznikly jako meziprodukt při šlechtění nových barevných rázu u sebritky u pana Zábrany.Asi se neuchytily u chovatelů a tak přirozeně vymizí.Jo,a ten název znamená MOravská SEbritka.Pokud vás zajímají tak se domluvte s panem Zábranou,je to hodný člověk a chovatel celým srdcem,určitě vám pomůže.
marysh
napsal(a):
Neviděl jsem je už několik lét,asi upadly v zapomnění.Vznikly jako meziprodukt při šlechtění nových barevných rázu u sebritky u pana Zábrany.Asi se neuchytily u chovatelů a tak přirozeně vymizí.Jo,a ten název znamená MOravská SEbritka.Pokud vás zajímají tak se domluvte s panem Zábranou,je to hodný člověk a chovatel celým srdcem,určitě vám pomůže.
Děkuji za odpověď. Na pana Zábranu máte nějkaký kontakt? Mě vcelku zaujalo, že jsou prý ve vzorníku i když jich je buďto poskrovnu nebo už nejsou žádné. Já myslela, že plemeno musí být rozšířeno a vystavováno, aby se do vzorníku vůbec dostalo.
kovbojicek
napsal(a):
kdyby bylo slechteni jen v cerne a bile, proc by potom ve vzorniku byly uvedeny dalsi razy? vzornik mam novy.... neberte to jako utok, opravdu me to zajima. o tom, zda to je ci neni ceske narodni plemeno tu nepadlo ani slovo...
Dobrý den, MOSETKY jsou pouze v černé a bílé.
To jste si musela splést se SEBRITKOU.
dotyčný pod názvem sebritka o tom něco musí vědět...
aneshek
napsal(a):
Dobrý den, MOSETKY jsou pouze v černé a bílé.
To jste si musela splést se SEBRITKOU.
dotyčný pod názvem sebritka o tom něco musí vědět...
Milý ANESHEK,pletete se ve všem.Mosetky jsou opravdu v našém platném vzorníku uvedené ve 4 barevných rázech ( zdá se v nich chovají je jiná) a pan SEBRITKA ví prdlajs.Švagr se jmenuje BOHATÝ a je socka.
Dobrý den,
nikdy jsem netvrdil, že jsou Mosetky uznány jenom v černém a bílém barevném rázu. Pouze jsem konstatoval, že v ČR existují pouze v těchto dvou barevných varietách. A proč jsou ve vzorníku uvedeny i další barevné variety je na dlouhé vyprávění. A ještě jedna informace pro " Maryshe" Mosetky nevznikly při šlechtění nových barevných variet Sebritek. Hezký den Martin Zábrana
To já se moc omlouvám,ono to cele opravdu vyznělo,že jsou jen černé a bílé a basta.A přitom ve vzorníku jsou další dva barevné rázy.Pan Sebritka je vlastně tvůrcem tohoto plemena a tak bych ho poprosil o " delší vyprávění" o mosetkach.Je možná škoda,že se nerozšířily mezí chovateli,možná je to přirozené,že " nepotřebné" plemena zanikají ? - nevím.
Je to jedno z mála českych plemen a tak si určitě zaslouží o něm podiskutovat,aspoň to,když už je nikdo nechce chovat.