Najde se chovatel,(co pojede na výstavu do Německa),který by mi koupil kmen vlašky modré.Dobře vám zaplatím.
blade
napsal(a):
Najde se chovatel,(co pojede na výstavu do Německa),který by mi koupil kmen vlašky modré.Dobře vám zaplatím.
slepice
blade
napsal(a):
Jsou krásné,proto jsem se rozhodl je pořídit.U nás se sehnat nedají.Jen v zahraničí.Proto budu moc rád,když se mi ozve chovatel co má namířeno na výstavu do zahraničí.Díky.
Je to dívné že by u nás nikdo nechoval vlašky modré, já chovám Vlašky koroptví, vlašky modré.
chovu zdar
blade
napsal(a):
Pokud je to p.Kurc,mluvil jsem s ním osobně,a ten neprodá !
Jo taky jsem se svého času zajímal o nějaké méně chované plemeno vlašek. S tím klubem, co existuje je však velmi špatná spolupráce. Škoda, neuvědomují si, že jen rozšíření členské základny je cesta k silným chovným kmenům, kdy se pak nemusí obracet s každým doplněním nové krve na zahraničí.
hzp
napsal(a):
Jo taky jsem se svého času zajímal o nějaké méně chované plemeno vlašek. S tím klubem, co existuje je však velmi špatná spolupráce. Škoda, neuvědomují si, že jen rozšíření členské základny je cesta k silným chovným kmenům, kdy se pak nemusí obracet s každým doplněním nové krve na zahraničí.
Souhlasím s vámi.Spolupráce s chovateli z klubu vlašek je špatná ! ! !Prodávají si je jen mezi s sebou.Proto je zbytečné jim volat.Proto se obracím na chovatele co mi je může dovézt z Německa.Naši chovatelé co je chovají(pokud chovají) se mi neozvali.
blade
napsal(a):
Souhlasím s vámi.Spolupráce s chovateli z klubu vlašek je špatná ! ! !Prodávají si je jen mezi s sebou.Proto je zbytečné jim volat.Proto se obracím na chovatele co mi je může dovézt z Německa.Naši chovatelé co je chovají(pokud chovají) se mi neozvali.
Naprostý souhlas !! Klub vlašek někde okolo Plzně a Klatov je stát ve státě, oni s nikým nekomunikují a zvířata si vyměňují jen mezi sebou nebo je dovážejí z Německa, chovatelé z Čech u nich nemají vůbec šanci !!!
medved
napsal(a):
Naprostý souhlas !! Klub vlašek někde okolo Plzně a Klatov je stát ve státě, oni s nikým nekomunikují a zvířata si vyměňují jen mezi sebou nebo je dovážejí z Německa, chovatelé z Čech u nich nemají vůbec šanci !!!
Dovolte, abych vám oponovala. V klubu se toho celkem dost změnilo. Zkusil jste v poslední době někoho kontaktovat? Náhodně telefonem na pevnou se vám to nemuselo napoprvé podařit, ale na mobil či mail by to mělo být bez problémů. Mimochodem, výroční členská schůze se koná první sobotu v březnu v Přerově.
blade
napsal(a):
Velmi pekne Vás zdravim pan Tony.
Pri čitani Vášho prispevku a ostatnych mi je dosť smutno. Preto som sa rozhodol napisať do prispevku.Pozrel som si na profile ake zvierata chovaťe a pišete,že Vlašky Jarabičie a vlašky čierne,krásne zvieratá.Takže nie ste až taky začiatočnik aby ste nevedel že zabespečenie kmeňa vlašky modrej (nepribuzneho) nie je jednoducha zaležitosť.Totiž nie je nad to ,keď človek pri tom môže byť osobne. Nehovorim o zhańani nepribuzneho materialu,ktore je ešte naročnejšie. Proste musi sa človek na to pripraviť a to jedine cez telefon,konkretne priamim dovozom na burzu-vystavu,alebo niečo podobné. Lebo vlaška modra,určite nie je všedna hrabava hydina. 6.1.2009 rano o5.00 hodine je v nemecku burza Straubing,tam by ste mohol mať štastie alebo si zabespečiť kontakt.Modra farba patri medzi jednu stych naročnych farieb (jedna sa o farbu čiernu zriedenu)
Ešte k tym pánom a ich názoru k klubu.Nechce sa mi veriť že to tak je. Vlaška patri medzi obľubenu hydinu.Možnosti chovateľov v klube su tiež obmedzené,a ak oni včas nezachytia požiadavku na kupu zvierat,jednoducho nie vždy sa to dá zrealizovať.
Nakoľko chovateľov čakajú aj vystavnicke povinosti,verte mi je to tak.
S chovateľskym pozdravom Čelko Jaroslav,
oravkabiela
napsal(a):
Velmi pekne Vás zdravim pan Tony.
Pri čitani Vášho prispevku a ostatnych mi je dosť smutno. Preto som sa rozhodol napisať do prispevku.Pozrel som si na profile ake zvierata chovaťe a pišete,že Vlašky Jarabičie a vlašky čierne,krásne zvieratá.Takže nie ste až taky začiatočnik aby ste nevedel že zabespečenie kmeňa vlašky modrej (nepribuzneho) nie je jednoducha zaležitosť.Totiž nie je nad to ,keď človek pri tom môže byť osobne. Nehovorim o zhańani nepribuzneho materialu,ktore je ešte naročnejšie. Proste musi sa človek na to pripraviť a to jedine cez telefon,konkretne priamim dovozom na burzu-vystavu,alebo niečo podobné. Lebo vlaška modra,určite nie je všedna hrabava hydina. 6.1.2009 rano o5.00 hodine je v nemecku burza Straubing,tam by ste mohol mať štastie alebo si zabespečiť kontakt.Modra farba patri medzi jednu stych naročnych farieb (jedna sa o farbu čiernu zriedenu)
Ešte k tym pánom a ich názoru k klubu.Nechce sa mi veriť že to tak je. Vlaška patri medzi obľubenu hydinu.Možnosti chovateľov v klube su tiež obmedzené,a ak oni včas nezachytia požiadavku na kupu zvierat,jednoducho nie vždy sa to dá zrealizovať.
Nakoľko chovateľov čakajú aj vystavnicke povinosti,verte mi je to tak.
S chovateľskym pozdravom Čelko Jaroslav,
Tony,
a čo Ti bráni vycestovať do bavorského Straubingu, kde sa s veľkou pravdepodobnosťou budú dať kúpiť aj zriedkavejšie plemená hydiny?
kto chce chovať zriedkavejšie plemeno musí byť ochotný aj čosi investovať a nielen žiadať druhých, aby za neho všetko obstarali.
Určite aj z ČR su chovateľské organizácie, ktoré usporiadavjú zájazdy na toto podujatie.
Skús zobrať zodpovednosť za obstranie vytúženej hydiny do vlastných rúk a nespoliehaj na iných. Stojí to síce dosť peňazí (ve´d len cestovné je dosť drahé + vstupné a čas), takže más šancu pre to niečo urobiť sám.
peter z bratislavy
napsal(a):
Tony,
a čo Ti bráni vycestovať do bavorského Straubingu, kde sa s veľkou pravdepodobnosťou budú dať kúpiť aj zriedkavejšie plemená hydiny?
kto chce chovať zriedkavejšie plemeno musí byť ochotný aj čosi investovať a nielen žiadať druhých, aby za neho všetko obstarali.
Určite aj z ČR su chovateľské organizácie, ktoré usporiadavjú zájazdy na toto podujatie.
Skús zobrať zodpovednosť za obstranie vytúženej hydiny do vlastných rúk a nespoliehaj na iných. Stojí to síce dosť peňazí (ve´d len cestovné je dosť drahé + vstupné a čas), takže más šancu pre to niečo urobiť sám.
Nemohu se zůčastnit zájezdu do bavorského Straubingu,protože jsem v práci,dovolenou mám jen do 4.1.2009.Už jsem se domluvil s p. A.Pokorným,na jaře mi vylíhne pár kuřátek,alespoň je někdo ochoten pomoci.
Děkuji.
medved
napsal(a):
myslím si že máte trochu špatný pohled na klub chvoatelů vlašek, znám jejich předsedu Radima Weitera, což je člověk mladý, otevřený a určitě nevede klub tak, jak jste jej označili.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
myslím si že máte trochu špatný pohled na klub chvoatelů vlašek, znám jejich předsedu Radima Weitera, což je člověk mladý, otevřený a určitě nevede klub tak, jak jste jej označili.
Juraj Kafka
Jsou hezké, to jo...
blade
napsal(a):
Další foto Vlašek modrých.
Chovu zdar
pokornyy
napsal(a):
Tak co v Austrálii májí docela pěkné vlašky co?
Ano, na českých stránkách klubu jsem je nenašel, tak jsem šel po odkazech a hle! Klub chovatelů vlašek v Austrálii. Jejich vlašky mají poněkud větší ušnice a hřebeny než německé, ale vzhledem k tomu, že tam mají horko, tak se neni co divit. Tyto útvary se pak lépe rozvíjí.
J.K.
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
To je sice pravda,jsou tam mladí členové s kterými se dá spolupracovat,ale s těmi staršími NE !
blade
napsal(a):
To je sice pravda,jsou tam mladí členové s kterými se dá spolupracovat,ale s těmi staršími NE !
Co bylo loni,bylo,letos to vypadá skvěle,už jsem sehnal kmen černých,a mám zamluvený kmen stříbrných vše od chovatelů z klubu.Proto se chci omluvit všem chovatelům z klubu.a také záleží jaký barevný ráz sháníte,pokud sháníte kterých je málo v ČR tak to chce trpělivost,a dočkáte se jako já.Letos to vypadá v to pevně doufám,že bude a ,,je,, dobrá spolupráce se všemi chovateli z klubu.
raději už
pokornyy
napsal(a):
Další foto Vlašek modrých.
Chovu zdar
málorozšířené vlašky v Německu.1.modro bílé skvrnité,2.modré koroptví,3.modrozlaté,4.zlaté modře lemované.
blade
napsal(a):
málorozšířené vlašky v Německu.1.modro bílé skvrnité,2.modré koroptví,3.modrozlaté,4.zlaté modře lemované.
1.slepice
blade
napsal(a):
4.zlatá modře lemovaná-kohout
4.zlatá modře lemovaná -slepice
Dobrý den,
s modrýma vlaškama jsme u nás na štíru ale malá neděje tu je. Přikládám kontakt na pana co je líhne ale chov není jeho kupuje vejce od jednoho starého chovatele. Prodává i černé a bílé kusy z modrých a v nouzi je možné je mezi sebou křížit a jistá výhoda je že budou všichni potomci modří akorát každý jinkak-v odstínech od světlé až po tmavou.
Pán se jmenuje Jaroslav Gilar telefon: 602108841 Mail: boa@albinosnakes.cz
Pokud už se trochu modré vlašky rozšířily tak se chovatelé ozvěte. Sháním násadová vejce nejlépe poblíž Prahy nebo Mělníka abych si mohl osobně přijet. Zatím díky a chovům zdar