Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2006 09:44

Konecne som sa dostal k fotaku tak prikladam par fotiek sasexiek. Sliepky aj kohut su 9 mesiacov stare.

27.3.2006 09:48

percheron napsal(a):
Konecne som sa dostal k fotaku tak prikladam par fotiek sasexiek. Sliepky aj kohut su 9 mesiacov stare.

sliepka....

27.3.2006 09:49

percheron napsal(a):
sliepka....

skupinka....

27.3.2006 09:51

percheron napsal(a):
skupinka....

este raz skupinka....

28.3.2006 10:37

percheron napsal(a):
este raz skupinka....

1,0 sasexky

28.3.2006 10:38

arrpik napsal(a):
1,0 sasexky

omlouvám se jde o slepičku 0,1

28.3.2006 10:39

percheron napsal(a):

1,0 sasexky

28.3.2006 10:40

percheron napsal(a):

ještě jednou kohout sasexky

28.3.2006 20:17

arrpik napsal(a):
ještě jednou kohout sasexky

Pripájam aj ja niekoľko fotografií mojich Sasexsiek z r. 2005, ktoré som odchovával spolu s Hempšírkami.

28.3.2006 20:20

peter z bratislavy napsal(a):
Pripájam aj ja niekoľko fotografií mojich Sasexsiek z r. 2005, ktoré som odchovával spolu s Hempšírkami.

Chovné hejno Sasexsiek z r.2004

23.3.2007 11:55

percheron napsal(a):
este raz skupinka....

skoro 2 rocne sliepky...

23.3.2007 11:56

percheron napsal(a):
este raz skupinka....

....

23.3.2007 20:31

Chovné hejno Sasexsiek z r.2004

Peter ukaž prosím i trojbarevné. S Toman

23.3.2007 22:10

st toman napsal(a):
Peter ukaž prosím i trojbarevné. S Toman

Peter ich nemá a ako to vyzerá ani ich tak skoro mať nebude. Niežeby som mu ich nechcel dať, ale mne sa nedarí zohnať nepríbuzného kohúta a všetky vyliahnuté kurčatá sú po niekoľkých príbuzenských liahnutiach, slabé a neskôr hynú. Ja som asi jediný chovateľ na Slovensku ktorý ich chová. Krokodíl

23.3.2007 22:18

krokodil napsal(a):
Peter ich nemá a ako to vyzerá ani ich tak skoro mať nebude. Niežeby som mu ich nechcel dať, ale mne sa nedarí zohnať nepríbuzného kohúta a všetky vyliahnuté kurčatá sú po niekoľkých príbuzenských liahnutiach, slabé a neskôr hynú. Ja som asi jediný chovateľ na Slovensku ktorý ich chová. Krokodíl

Chováš velké a nebo zdrobnělé?

24.3.2007 09:50

st toman napsal(a):

Milan, teda Krokodýl chová veľké trojfarebné sasexsky, čo je dosť zriedkavé plemeno v našich končinách. Neboli vystavene ani v Rakúsku (zemská výstava Burgenlandu) a ani ich nikto neponukal na burze v Straubingu.
Ja už čakám na jeho odchovy 2 roky, ale zatiaľ márne. Kým zoženie nepríbuzného kohúta sliepky pôjdu do dôchodku.

24.3.2007 17:03

st toman napsal(a):

Chovám veľké, ale mi sme sa už kontaktovali. Krokodíl

24.3.2007 17:13

Milan, teda Krokodýl chová veľké trojfarebné sasexsky, čo je dosť zriedkavé plemeno v našich končinách. Neboli vystavene ani v Rakúsku (zemská výstava Burgenlandu) a ani ich nikto neponukal na burze v Straubingu.
Ja už čakám na jeho odchovy 2 roky, ale zatiaľ márne. Kým zoženie nepríbuzného kohúta sliepky pôjdu do dôchodku.

Peter, mňa to veľmi mrzí, ale skutočnosť je taká ako som písal. To čo chovám je už toľkokrát príbuzné, že si nedovolím niekomu dať odchov. Oni keď sa vyliahnu sú krásne, nemajú chybu ale postupne tak vo veku 8-10 týždňov začínajú odchádzať. Mohol by som kuriatka predať, ale potom by som sa musel schovávať pred chovateľmi a ja také športy nepestujem. Ja mám rád seriózne jednanie a nie ako niektorí tzv. chovatelia, ktorí predajú všelijaké čapaté svoje výpestky. Ešte raz sorry. Ak sa mi podarí zohnať nepríbuzných kohútov potom sa možno viacerí dočkáme životaschopných kurčiat. Vlastne toto by mohla byť aj výzva o pomoc - " HLADÁ SA NEPRÍBUZNÝ KOHÚT SASEXKY TROJFAREBNEJ". Za každú informáciu ďakujem. Krokodíl

24.3.2007 17:18

krokodil napsal(a):
Chovám veľké, ale mi sme sa už kontaktovali. Krokodíl

Pre pravopisárov: sorry za to i, my má byť s tvrdým y. Krokodíl

24.3.2007 20:53

S tou červenou máš pravdu. Po kohoutovi i slepicích z německého chovu se vyštěpila červená barva s kolumbijskou kresbou. Tito jedinci pak dávali trojbarevná kuřata, když jsem je dal na trojbarevné. S. Toman

24.3.2007 21:59

Vieš Jurko, ja už nemám veľa času na nejaké dlhodobé šľachtenie. Ja som vo veku keď sa mi neoplatí kupovať si ani trvanlivé mlieko. Ale môžem ťa upokojiť, mám tento rok na 12 kusoch sasexky svetlej jedného kohúta trojfarebného. Zatial som dal do liahne 10 vajec, vyliahli sa 4 kurčatá. Dve sú tmavé /asi trocha trojfarebné/ a dve sú svetlé. Takže ak sa vyfarbia uvidíme. Minulý týždeň som dal do liahne 47 vajec, zajtra budem presvecovať, uvidíme čo s toho bude. Na budúci týždeň dám vajec asi aj 80-90. Veľmi dobre sa rozniesli, každý deň je od nich 11-12 vajec. Takže skúšam, ale aj tak radšej kupujem hotovú hotovinu. V Straubingu som videl trojfarebné orpingtonky, mal som nutkanie ich zobrať, než som sa rozmyslel boli preč. To som uvažoval, že by som skúsil prehodiť. Ale už to je preč. Budem informovať ako sa mi so sasexkami "neviemakofarebnými" bude dariť. Krokodíl

25.3.2007 12:11

Juraj, z desiatich nasadených bolo 6 čistých. Problém bol určite v tom, že som mal na dosť malom priestore dvoch kohútov na tých 12 sliepok. Práve teraz som presvecoval minulotýždňovú násadu a so 47 vajec bolo iba 6 čistých. To už tam mám skoro mesiac iba jedného kohúta. Počítam, že s tých 4 kuriatok to tak vyjde, že tam budú dve sliepočky a dvaja kohúti. Ja nemám problém s kohútami, lahko ich predám pri hybridoch. V minulosti môj syn choval rôznu háveď /hadov, krokodílov, rôznych jašterov, pavúkov a iné/, vtedy sme s kohútmi a defektnými kuratami, káčatami kŕmili tieto príšerky. S kvokavosťou u sasexiek je to skoro strašné. Zo štyroch svetlých som už 4 odkvokával. Trojfarebné zatial kvoče iba jedna, ale v minulom roku každá z nich kvokala aj 4-5 krát. Kto chce mať romantiku na dvore /kvočku s kuriatkami/, nech si zaobstará sasexky. Ale ďakujem za rady. Niečo musím vymyslieť, lebo naozaj, ako napísal Peter, tieto zostarnú a ja budem v domove dôchodcov spomínať na pracovné úspechy / sasexky trojfarebné/.
Krokodíl

25.3.2007 12:17

krokodil napsal(a):
Juraj, z desiatich nasadených bolo 6 čistých. Problém bol určite v tom, že som mal na dosť malom priestore dvoch kohútov na tých 12 sliepok. Práve teraz som presvecoval minulotýždňovú násadu a so 47 vajec bolo iba 6 čistých. To už tam mám skoro mesiac iba jedného kohúta. Počítam, že s tých 4 kuriatok to tak vyjde, že tam budú dve sliepočky a dvaja kohúti. Ja nemám problém s kohútami, lahko ich predám pri hybridoch. V minulosti môj syn choval rôznu háveď /hadov, krokodílov, rôznych jašterov, pavúkov a iné/, vtedy sme s kohútmi a defektnými kuratami, káčatami kŕmili tieto príšerky. S kvokavosťou u sasexiek je to skoro strašné. Zo štyroch svetlých som už 4 odkvokával. Trojfarebné zatial kvoče iba jedna, ale v minulom roku každá z nich kvokala aj 4-5 krát. Kto chce mať romantiku na dvore /kvočku s kuriatkami/, nech si zaobstará sasexky. Ale ďakujem za rady. Niečo musím vymyslieť, lebo naozaj, ako napísal Peter, tieto zostarnú a ja budem v domove dôchodcov spomínať na pracovné úspechy / sasexky trojfarebné/.
Krokodíl

V predchádzajúcom príspevku píšem trocha zmätočne. Zo štyroch sasexiek svetlých 4 kvočú a ďalej píšem, mám pri jednom trojfarebnom kohútovi 12 sasexiek svetlých. Aby som to vysvetlil. Pri kohútovi trojfarebnom mám 12 sesexiek svetlých ale Dominantov /rodičov/. Sú síce menšie, ale spravil som to hlavne preto, že tieto nekvokajú. Tie 4 svetlé mám čisté t.j. riadne mäsovonosivé. Dúfam, že som to nedoplietol ešte viac. Krokodíl

9.2.2011 20:23
luxdkas

XXX.XXX.1.101

percheron...odkial ste...??? a Ako vám znášajú SASEXKY...??? a ináč sú to nádherné sliepky...:-):-):-):-) A nemáte násadové vajíčka...??? Možno by som mal záujemsmajlíksmajlíksmajlík a neviete kto má trojfarebné sasexky ...,? alebo máte aj tie...???smajlík

9.2.2011 21:24
pekol

XXX.XXX.0.67

Chystám sa nafotiť sasexky u nášho priateľa Mira Moška, zatiaľ aspoň staršie foto z jeho chovu Peter

9.2.2011 21:30
pekol

XXX.XXX.0.67

Ešte snimka s rovnakej akcie, výstava v Prešove, aj so sliepkou :-)

10.2.2011 08:25
pajda1

XXX.XXX.27.129

K sasxkám - nezaručím výsledek, ale synovi známí si přivezli chovné hejno z Anglie. Pokud chcete, poprosím ho, aby se poptal, třeba budou vědět o i těch barevných...

10.2.2011 18:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.218

Kedysi Krokodyl choval trojfarebne (porcelánové) veľké sasexsky, ale nevedel k nim nič nepríbuzné zohnať. je to veľmi zriedkavý druh hydiny.
V Straubingu na burze som videl 3 kusy sliepok, ale hned sa predali.

10.2.2011 19:00
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Stále jsem čekal, zda někdo přidá nějakou informaci o trojbarevných, ale nic. Tak tedy já dám něco málo fotek z dlouholetého chovu zdrobnělých sasexek trojbarevných. Jsou to drahokamy, které se procházejí po dvoře. Nejhorší je sehnat krev. Pokuste se o to někdo, kdo má kontakty nejenom do Německa. Zdraví St. Toman

10.2.2011 19:37
st.toman

XXX.XXX.32.219

Ještě dodám. Když se zadaří a odchovám nějaká kuřata, co budou k světu, tak je velice rád dám zadarmo tomu, kdo se bude fakticky snažit chov udržet a přivést do republiky jinou krev. Toto jsem už udělal mnohokráte, ale když dotyčnému chovateli zavolám za rok či dva, jak se mají slepičky k světu, tak mi zatím každý řekl, že k nim nic nesehnal a tak je má s jiným kohoutem jen tak. Je to škoda. Podle mojich informací je nikdo u nás nechová. Nedovedu si to vysvětlit, protože jsou to velice krásné a i velice dobré nosnice. Přemýšlejte o tom přátelé. Zdraví St. Toman
smajlík

11.2.2011 15:17
krokodil

XXX.XXX.6.176

Kedysi Krokodyl choval trojfarebne (porcelánové) veľké sasexsky, ale nevedel k nim nič nepríbuzné zohnať. je to veľmi zriedkavý druh hydiny.
V Straubingu na burze som videl 3 kusy sliepok, ale hned sa predali.

Krokodíl aj keby sa roztrhal nezohnal nepríbuzného kohúta za tie roky čo choval trojfarebné sasexky. Bohužial som ich už musel zrušiť. Dôvod bol naozaj ten, že nie je nepríbuzných kohútov. Pán Toman, držím palce aby sa vám s vašimi malými darilo. V jednu dobu som aj rozmýšlal, že od vás kúpim zakrslého kohúta k mojim veľkým, ale potom som si to rozmyslel. Krokodíl:-).

11.2.2011 18:56
pekol

XXX.XXX.246.181

pajda1 napsal(a):
K sasxkám - nezaručím výsledek, ale synovi známí si přivezli chovné hejno z Anglie. Pokud chcete, poprosím ho, aby se poptal, třeba budou vědět o i těch barevných...

Nebohli by ste ich nafotiť a dať na iFaunu? Som zvedavý, ako vyzeraju sasexky z Anglicka.
Peter

13.2.2011 19:22
st.toman

XXX.XXX.32.219

st.toman napsal(a):
Ještě dodám. Když se zadaří a odchovám nějaká kuřata, co budou k světu, tak je velice rád dám zadarmo tomu, kdo se bude fakticky snažit chov udržet a přivést do republiky jinou krev. Toto jsem už udělal mnohokráte, ale když dotyčnému chovateli zavolám za rok či dva, jak se mají slepičky k světu, tak mi zatím každý řekl, že k nim nic nesehnal a tak je má s jiným kohoutem jen tak. Je to škoda. Podle mojich informací je nikdo u nás nechová. Nedovedu si to vysvětlit, protože jsou to velice krásné a i velice dobré nosnice. Přemýšlejte o tom přátelé. Zdraví St. Toman
smajlík

Hm, tak jó , taky dobrý.

13.2.2011 20:13
mysak

XXX.XXX.46.80

st.toman napsal(a):
Hm, tak jó , taky dobrý.

Stando a i vy ostatní, přemýšlel jsem chvíli co s těma sasexkama. Napadlo mě pouze to co se dělá u holubů. Prostě tam pustit jednorázově plemeno příbuzné. Já vím, že to okamžitě zavrhneš, ale co se dá jinak dělat? Jestli to chceš oživit. Já nemám přehled jak jsou na tom zdrobnělé, jestli je kromě Tebe ještě někdo nezávisle v České republice nebo i na Slovensku dělá. Pokud je ten stav zoufalý, a nejezdíš ven a jak je vidět z výše napsaného že ani venku není kde hledat, tak nezbude než tam zkusit dát z. plymutku(taky má původ Anglii) žlutá noha je vůči bílé recesívní. Osobně odzkoušeno i vědecky dokázáno. Otázka je jakou? Žlutá asi hodně zesvětlí základní barvu, a červené jsem neviděl.
Co si myslíš, já jsem v začátku, když nebylo co, do sumater pustil australku(nepříbuzné plemeno!). Za tři roky to nebylo na slepicích poznat. Samozřejmě jsem musel přísně vybírat. Nikdy jsem nenechával do chovu kohouta - křížence. Ale na nejlépe mým představám odpovídající kříženku a na sled její rodiny tj. dceru, vnučku a pravnučku jsem vždy dával nejtypičtějšího čistého kohouta sumatrána. Nemysli si, že jsem to tam sypal hlava nehlava. V tom hejnu nebo kmenu chceš-li vždy byla jen jedna křížená slepice. Ostatní normální. Podle těch čistých kuřat jsem to pak srovnával a jak to mělo matný nebo naducaný peří, už to šlo na špalek. Výhoda byla v černé barvě. Tam jsem právě řešil jen lesk. Ty musíš řešit složitou trojbarevnou kresbu. Nevýhoda byla nahnědlá vejce - ty se dědily dlouho.
Vždyť Ty taky přece nemusíš sestavit kmen tak, aby kohout byl jiného plemene, ale spíš bych měl kmen já nevim 1,6 kde 5 slepiček by byly sasexky a šestá by byla jiného plemene. Pak uvidíš jak budou kuřata odrůstat, zda to mělo smysl a nebo ne. Než když k celému hejnu sasexek použiješ kohouta jiného plemene. To si myslím, že je menší zlo. A těch deset kuřat kříženců od jedné slepičky navíc jistě ukrmíš.
Samozřejmě, pídi se po sasexkách furt, jo. Ale na co plakat a čekat až co vyplivne STRAUBING.
Mám osobní zkušenost, že když něco moc moc chci, tak se to splní. Záleží jak se k tomu člověk postaví. Samozřejmě štěstí je věc příjemná.
Chovu zdar!
Jura Kafka

13.2.2011 22:21
frikmon

XXX.XXX.163.172

Dobrý večer,
Já o těch sasexkách přemýšlím taky hodně dlouho a docela mě zaráží že když je v republice tak ojedinělý ráz nebo vůbec plemeno drůbeže není schopno se udržet. Chápu že sehnat nepříbuzné zvíře není vždy jednoduché a do zahraničí mnoho chovatelů nejezdí a nebo ani tam neseženou. Docela jsem z příspěvků nepochopil o jakých sasexkách se jedná jestli velké nebo zdrobnělé ale je to jedno zrovna u sasexek udržet barevnej ráz v republice není vůbec těžké. U velkých trojbarevných jednoduše použiju velké bílé kolumbijské kterých je v republice a selektuju jenom barvu a pokud jsou v republice velké a zdrobnělé tříbarevné tak jednoduše křížím je a selektuju velikost. Vůbec nemusíme řešit přilití krve jiného plemene a tím rozhození více znaků. A mimochodem přikřížit trojbarevné orpingtonky není taky vůbec blbej nápad hodně podobné plemeno ve znacích akorát rozdílná hmotnost, snáška a tvar těla ale rychle by se to zpravilo.
Tak hodně štěstí, nápadů a snahy ať tento ráz v republice udržíme:-)

13.2.2011 22:45
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Zdravím příznivce sasexek! snažíme se podpořit jejich chovatele a napomoci ve shánění chovného materiálu, případně nabídnout k rozšíření méně chované rázy přes klub. nově založené www najdete na chovatelesasexky.webnode.cz zde právě pracujeme na rubrice kontaktů na chovatele, pokud nechcete uvádět adresu uveďte blízké orientační město, aby zájemci alespon přibližně věděli odkud jste. Hodili by se taky fotky, tady u nás není počasí na focení nic moc a bohužel archivní na PC ted nemáme, tak aby bylo na webu na co koukat. i diskuze tam je ;-) Jinak bychom Vás všechny rádi pozvali na speciálku, která by se měla uskutečnit při jihomoravské krajské výstavě v Hodoníně ve dnech 28-30.10. je to v hale a pro chovatele sasexek BEZ POPLATKŮ!!! více o této výstavě jste si mohli ode mne přečíst v Chovateli č. 12/2010, je to pěkná výstava. Při této by byla i členská schůze. Členský příspěvek je symbolický :-)

13.2.2011 23:35
mysak

XXX.XXX.46.80

frikmon napsal(a):
Dobrý večer,
Já o těch sasexkách přemýšlím taky hodně dlouho a docela mě zaráží že když je v republice tak ojedinělý ráz nebo vůbec plemeno drůbeže není schopno se udržet. Chápu že sehnat nepříbuzné zvíře není vždy jednoduché a do zahraničí mnoho chovatelů nejezdí a nebo ani tam neseženou. Docela jsem z příspěvků nepochopil o jakých sasexkách se jedná jestli velké nebo zdrobnělé ale je to jedno zrovna u sasexek udržet barevnej ráz v republice není vůbec těžké. U velkých trojbarevných jednoduše použiju velké bílé kolumbijské kterých je v republice a selektuju jenom barvu a pokud jsou v republice velké a zdrobnělé tříbarevné tak jednoduše křížím je a selektuju velikost. Vůbec nemusíme řešit přilití krve jiného plemene a tím rozhození více znaků. A mimochodem přikřížit trojbarevné orpingtonky není taky vůbec blbej nápad hodně podobné plemeno ve znacích akorát rozdílná hmotnost, snáška a tvar těla ale rychle by se to zpravilo.
Tak hodně štěstí, nápadů a snahy ať tento ráz v republice udržíme:-)

No vidíte orpingtonka - to mě vůbec nenapadlo:-) A s těmi velkými to jste mi četl myšlenky, to by mohlo fungovat. Míchá se akorád zlatý faktor se stříbrným. Takže vazba na pohlaví.
No samozřejmě pokud klub podá pomocnou ruku, bylo by to asi nejlepší.
Juraj Kafka

14.2.2011 20:03
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Díky za reakce a i rady. Je to fakt těžký sehnat něco do krve. Jináč určitě nejsem zavislej na tom, co "vyplivne Straubing". Znal jsem jednoho chovatele z bývalé NDR, který trojbarevné sasexky choval. Nyní jsem sehnal kontakt na jiného a v loňském roce jsem si nechal od něj poslat vajíčka, ale přišla potlučená a tak zase nic.Pokusím to letos zopáknout. Na letošek jsem sehnal kohouta napůl příbuzného a tak to s ním ještě zkusím. No a pak možná to přikřížení , ale to se uvidí. Díky ještě jednou a do nové chovné sezony přeji všem chovu zdar. St. Toman

12.5.2013 20:46
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Trvalo mi to dosť dlho, ale podarilo sa. Od holandského chovateľa som imprtoval násadové vajíčka. Z 30 obdržaných vajec sa vyliahlo 19 kuriatok trojfarebných sussexsiek 9.5.2013

12.5.2013 20:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Malo by z nich byť 8 kohútikov a 1 kuričiek.
Vľavo je kurička (s hnedými pásmy na chrbáte). Vpravo je kohútik svetlý bez pásikov.

12.5.2013 23:16
jkonicar

XXX.XXX.163.158

Trvalo mi to dosť dlho, ale podarilo sa. Od holandského chovateľa som imprtoval násadové vajíčka. Z 30 obdržaných vajec sa vyliahlo 19 kuriatok trojfarebných sussexsiek 9.5.2013

Pokud jsou to zdrobnělé, tak bych měl zájem o výměnu.Pokud je možnost, rád bych pořídil nepříbuzné kusy pro další kmen JK.

13.5.2013 08:56
yetti

XXX.XXX.33.199

gratulujem....smajlíksmajlík

13.5.2013 21:55
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

jkonicar napsal(a):
Pokud jsou to zdrobnělé, tak bych měl zájem o výměnu.Pokud je možnost, rád bych pořídil nepříbuzné kusy pro další kmen JK.

Práveže sú to veľké Susexsky. zdrobnelé nie sú taky problém zohnať.

21.7.2013 18:52
frikmon

XXX.XXX.197.182

st.toman napsal(a):
Zdravím. Stále jsem čekal, zda někdo přidá nějakou informaci o trojbarevných, ale nic. Tak tedy já dám něco málo fotek z dlouholetého chovu zdrobnělých sasexek trojbarevných. Jsou to drahokamy, které se procházejí po dvoře. Nejhorší je sehnat krev. Pokuste se o to někdo, kdo má kontakty nejenom do Německa. Zdraví St. Toman

Dobrý den pane Toman chci se vyptat na vaše zdrobnělé trojbarevné sasexky. Nikdy jsem netíhl ke zdrobnělým plemenům a vždy je odmítal ale jak stárnu tak se měním a navíc mám moc rád trojbarevnou tmavou kresbu a když vidím robustnost vašich slepiček tak mě láká myšlenka si právě toto plemeno vyzkoušet jelikož mi začala sedět ještě jena kvočna. Především by mě zajímalo kdy vaše zdrobnělky vyspívají(jestli už není pozdě) taky jak slepičky nesou, jak velká vejce a jak jste na tom s chovným materiálem také popřípadě nějaké zvláštnosti dané plemenu. Pár aktuálních fotek by taky potěšilo. Předem moc děkuji za odpověď a přikládám svůj mail kam stačí poslat kontakt na Vás a já zavolám v případě že by jste měl a mohl poslat ještě nějaké násadové vejce. Kontakt na mě je frikmon@seznam.cz. Předem ještě jednou moc děkuji.

21.7.2013 21:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.246.252

Prikladám foto 2-ojmesačných veľkých trojfarebných Sasexsiek.
Kohútiky budú aj na výmenu

22.7.2013 17:59
chovatelpodluzi

XXX.XXX.242.20

frikmon napsal(a):
Dobrý den pane Toman chci se vyptat na vaše zdrobnělé trojbarevné sasexky. Nikdy jsem netíhl ke zdrobnělým plemenům a vždy je odmítal ale jak stárnu tak se měním a navíc mám moc rád trojbarevnou tmavou kresbu a když vidím robustnost vašich slepiček tak mě láká myšlenka si právě toto plemeno vyzkoušet jelikož mi začala sedět ještě jena kvočna. Především by mě zajímalo kdy vaše zdrobnělky vyspívají(jestli už není pozdě) taky jak slepičky nesou, jak velká vejce a jak jste na tom s chovným materiálem také popřípadě nějaké zvláštnosti dané plemenu. Pár aktuálních fotek by taky potěšilo. Předem moc děkuji za odpověď a přikládám svůj mail kam stačí poslat kontakt na Vás a já zavolám v případě že by jste měl a mohl poslat ještě nějaké násadové vejce. Kontakt na mě je frikmon@seznam.cz. Předem ještě jednou moc děkuji.

Nezvládnu Vám zodpovědět všechny Vaše otázky, ale zkusím alespoň na některé odpovědět. Od pana Tomana jsme dovezli kmen zSA na už snad rok zpět na podzim, protože nemám zázemí, jsou stále u Jardy Bayera. Hned po prvníMm líhnutí jsem v létě bral několik slepiček k babičce s přáním aby si je taky oblíbila a svolila i ke kohoutovi. Holky tou dobou už začínali nést. U babičky je problém, že jsou spolu s hybridkami, takže dostávají zdrobnělky pěkně za uši a některé jsou dost orvané, i přesto krásné. Nesou dle mne slušně, pokud zrovna nekvočí, tak v je to přes sezonu jaro-podzim kolem 3 vajec na 4 nosnice/ den. Ale kvočny jsou ty čtyři, které mám více na očích, opravdu úporné, Jarda navrhoval ať je raději odporazím, neboť líhnivost je dobrá, tak at se vede nějaká ta selekce. No kohouta babička nepovolila (spíš sousedi) takže je to teď stejně fuk... Jinak u Bayerů je původní skupina slepiček původem od p. Tomana, kohoutek je už částečně nepříbuizný. A troufnu si říct, že vše na Moravě je od Jardy Bayera, který kuřátka rád přenechá. Diskuze nad krví a dostupností z ciziny je pak v jiném tématu. Úspěšné pořízení a mnoho radosti.
P.S. Pane Ferjenčík, doufám, že u vás ty velké nějaký rok vydrží, a budou k vidění v Hodoníně, obojí jsou skvostné. smajlík

22.7.2013 18:11
frikmon

XXX.XXX.197.182

Dobrý den, moc díky za nějaké info. Chtěl bych je na okrasu do zahrady o užitek tak nejde a že tak kvočí to je jen plus i když sasexka by měl býti dobrou nosnicí a ne jen slépkou sedícísmajlík. Nemůžete prosím poradit kdo by teda z chovatelů měl ještě teď cca 15 násadových vajíček pod kvočnu, popřípadě nějaký kontakt. I když slepičky asi budou už hojně sedět a možná je na takové prcky na líhnutí už pozdě se zdrobnělkama fakt nemám sebemenší zkušenost(jen teoretickou) a to velkou drůbež chovám už 23let.

22.7.2013 18:20
st.toman

XXX.XXX.32.219

frikmon napsal(a):

Zdravím. Měl jsem kolem žní trošku fofřík a tak odepisuji až teď. Bohužel vajíčka nemohu dodat, protože mám již všechna plemena puštěna dohromady. Mám ale nachováno něco kuřat a tak si myslím, že by nebyl problém něco přenechat. Myslím si že tak kmen 1,2-3. Já jsem spíše než nějaký chovatel, co si vše zapisuje , milovník zdrobnělé drůbeže a sasexek trojbarevných obzvlášť a tak se ode mě určitě nedozvíte kolik snáší a jaká je váha vajíček. Podle mě nesou velice dobře. Rozhodně stejně jako zdr. barnaveldky bílé a dvojlemové, co s nimi ještě chovám. Celoročně krmím jenom pšenici ad libitum a v době rozdělení plemen na jaře trochu směsi N. Mají k dispozici celý dvůr se sadem a tak si myslím, že je to dobrý. Kontakt na mě je v mém profilu, ale dám ho ještě sem. Tel .603 240 687. e-mail st.toman@tiscali.cz. Bydlím ve Štěticích u Písku, Jižní Čechy. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

22.7.2013 18:46
frikmon

XXX.XXX.197.182

st.toman napsal(a):
Zdravím. Měl jsem kolem žní trošku fofřík a tak odepisuji až teď. Bohužel vajíčka nemohu dodat, protože mám již všechna plemena puštěna dohromady. Mám ale nachováno něco kuřat a tak si myslím, že by nebyl problém něco přenechat. Myslím si že tak kmen 1,2-3. Já jsem spíše než nějaký chovatel, co si vše zapisuje , milovník zdrobnělé drůbeže a sasexek trojbarevných obzvlášť a tak se ode mě určitě nedozvíte kolik snáší a jaká je váha vajíček. Podle mě nesou velice dobře. Rozhodně stejně jako zdr. barnaveldky bílé a dvojlemové, co s nimi ještě chovám. Celoročně krmím jenom pšenici ad libitum a v době rozdělení plemen na jaře trochu směsi N. Mají k dispozici celý dvůr se sadem a tak si myslím, že je to dobrý. Kontakt na mě je v mém profilu, ale dám ho ještě sem. Tel .603 240 687. e-mail st.toman@tiscali.cz. Bydlím ve Štěticích u Písku, Jižní Čechy. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Dobrý den, moc děkuji za odpověď i v době žní kdy sedlák není domasmajlík. Nic se neděje já si myslel že už je spíš pozdě ale ta moje urputná kvočna mě pořád lanaří. Jste pro mě z ruky proto vejce pro mě byla nejlepší alternativa ale děkuji za nabídku a budu přemýšlet nad chovným kmenem. Moc by se mi tyto perly líbily v okrasné části zahrady společne s holuby co mám a člověk by jim snad odpustil i sem tam rozhrabyný záhon trvelek. Jak říkám o užitek až tak nejde ale potěcha oka a duše to je ono neb jsou opravdu kouzelné. Ještě jednou moc díky vše promyslím a v případě zájmu se ozvusmajlík

22.7.2013 18:52
jkonicar

XXX.XXX.163.158

frikmon napsal(a):
Dobrý den, moc děkuji za odpověď i v době žní kdy sedlák není domasmajlík. Nic se neděje já si myslel že už je spíš pozdě ale ta moje urputná kvočna mě pořád lanaří. Jste pro mě z ruky proto vejce pro mě byla nejlepší alternativa ale děkuji za nabídku a budu přemýšlet nad chovným kmenem. Moc by se mi tyto perly líbily v okrasné části zahrady společne s holuby co mám a člověk by jim snad odpustil i sem tam rozhrabyný záhon trvelek. Jak říkám o užitek až tak nejde ale potěcha oka a duše to je ono neb jsou opravdu kouzelné. Ještě jednou moc díky vše promyslím a v případě zájmu se ozvusmajlík

Dobrý den , pokud je pro vás schůdnější jižní morava tak by se něco našlo u mě. Jinak snůška je velmi dobrá, vajíčka jsou 30-40 g. JIrka

22.7.2013 21:31
frikmon

XXX.XXX.197.182

jkonicar napsal(a):
Dobrý den , pokud je pro vás schůdnější jižní morava tak by se něco našlo u mě. Jinak snůška je velmi dobrá, vajíčka jsou 30-40 g. JIrka

Dobrý večer moc děkuju za nabídku ale jižní morava je ještě horší já jsem z Mělnicka. Opravdu rád bych si nalíhl pod kvočnou kdy jsou kuřátka velice života-schopná a taky by si od mala zvykala na svůj domov a zahradu. Pokud by jste měl a mohl poslat 15náct násadových vajec byl bych velice vděčný. Na pořízení kmene budu myslet na pana Tomana ten je přeci jen blíže, tam by moje stařenka snad dojelasmajlík. I tak děkuju Vám a všem osatním za ochotu a snahu pomoct to se vždy cení a dnes je to už vzácnost. S chovatelským pozdravem Přemek.

22.7.2013 21:48
jkonicar

XXX.XXX.163.158

frikmon napsal(a):
Dobrý večer moc děkuju za nabídku ale jižní morava je ještě horší já jsem z Mělnicka. Opravdu rád bych si nalíhl pod kvočnou kdy jsou kuřátka velice života-schopná a taky by si od mala zvykala na svůj domov a zahradu. Pokud by jste měl a mohl poslat 15náct násadových vajec byl bych velice vděčný. Na pořízení kmene budu myslet na pana Tomana ten je přeci jen blíže, tam by moje stařenka snad dojelasmajlík. I tak děkuju Vám a všem osatním za ochotu a snahu pomoct to se vždy cení a dnes je to už vzácnost. S chovatelským pozdravem Přemek.

Vajíčka není až tak problem poslat, ale nazvat je násadové bych si v tomto teple netroufl.
a fotka letošní omladiny

22.7.2013 22:03
frikmon

XXX.XXX.197.182

Byl bych rád za vejce, vím že je to už pozdní risk ale jak se říká bláznům štěstí přeje. Já se do nich zbláznil a teď už se mnou nic nehnesmajlík. Teď bez legrace, vím že je teď špatné počasí ale lepší než zima a pokud vejce příjdou celá a ,,předehřátá´´ tak jdou co nejdřív pod kvočnu. Pokud můžete pošlete nějaký mail nebo číslo na sebe. Můj mail je frikmon@seznam.cz jinak díky za rychlou odpověď a super fotky které potvrzují jen jejich nádheru.

24.7.2013 19:17
peter z bratislavy

XXX.XXX.246.252

Bartek,

hoduješ Sussexy porcelanove (duže lub min.)?

25.7.2013 00:19
bartek_polska

XXX.XXX.121.43

w maju 2012 kupilem w nemecku 2+3 duze sasexky

wychowałem 1+2
1 slepice zagryzł mi pies

mam paru dużych
ale mialem tylko 7 mladych po nich

16.2.2015 20:34
hanácký voláč

XXX.XXX.208.141

Chová někdo v ČR velké trojbarevné sasexky? Rád bych koupil alespoň několik málo kuřat. popř i starší, již nepotřebný kmen.

26.2.2015 19:18
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Už mám naliahnuté od veľkých porcelanových Sasexsiek kuriatka.

26.2.2015 21:15
polokiolo

XXX.XXX.116.252

Nebude mít někdo na prodej kohoutka z letošního líhnutí, nejlépe v dosahu 100km od Prostějova? JŽ.

24.12.2015 14:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Chovný krdeľ porcelánových sasexsiek na sezonu 2016.

Přidejte reakci

Přidat smajlík