Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2009 17:06

Prosím dalo by sa aby mi zdrobnelá sliepočka vysedela a vychovala prepeličky, nejde mi o výstavne kusy, chcem ich len na vajíčka a ak by ste vedeli o nejakom chovateľovi, kt. by bol ochotný predať tak 5 sliepočiek a 1 kohútika z okolia košíc bol by som Vám vďačný. Nedajú sa poslať prepelice z ČR do SR.Ďakujem ,Marko

20.1.2009 18:37
egi

XXX.XXX.73.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosím dalo by sa aby mi zdrobnelá sliepočka vysedela a vychovala prepeličky, nejde mi o výstavne kusy, chcem ich len na vajíčka a ak by ste vedeli o nejakom chovateľovi, kt. by bol ochotný predať tak 5 sliepočiek a 1 kohútika z okolia košíc bol by som Vám vďačný. Nedajú sa poslať prepelice z ČR do SR.Ďakujem ,Marko

Bohuzial zdrobnene sliepky su este stale pritazke na vysedenie krehkych prepelcich vajec. Uz sa to tu tusim riesilo, niekde v nemoderovanom fore.

20.1.2009 21:02

Nie perličky ale prepeličky (krepelky).Ale aj perličky sa mi páčia , no len potom by už susedia vôbec nespali. Sused vedľa je sokoliar a tak sa tam nachádza: asi 4 ks orla skalného, 2 ks plamienka driemavá, 2 ks sokola rároha asi 5 ks mexických jastrabov (herysi)a niekoľko jastrabov. Má tiež 3 feny poľovníckych psov. Máme to tu pestré, keď niečo cudzie behá po záhrade hneď o tom viem. Sliepky si na nich zvykli a už z toho nerobia žiadnu drámu. Ak by ste boli ochotný napísať niečo o chove krepeliek bol by som Vám vďačný. PS: Ja tiež niesom veľký chovateľ, zatiaľ chovám iba hybridky a nejaké krížené zdrobnelky, ale už nie nadlho, pretože spolužiakov dedo chová hempširky uznaného a chovu a faverolk lososvité zdrobnélé. Sliepky sám chovám už 4 roky a od 8 som naozaj pomáhal a to aj s morkami u babky. Marko

21.1.2009 09:24
zbosace

XXX.XXX.215.142

egi napsal(a):
Bohuzial zdrobnene sliepky su este stale pritazke na vysedenie krehkych prepelcich vajec. Uz sa to tu tusim riesilo, niekde v nemoderovanom fore.

V sezone 2008 som koncom prázdnin vyskúšal sliepočku bantamku čiernu- sadla na 4 svoje vajíčka. Po troch dňoch som jej pridal 8 najčerstvejších vajíčok japonskej prepelice. Výsledok: 3 bantamky a 4 prepeličky. Ale ochov pod ňou neodporúčam, sliepka sa snažila stále hrabať a akosi prepeličky prehliadala. Takže je to možné. Problém je že som nedokázal vajíčka presvietiť a jedno neoplodnené mi počas inkubácie prasklo a zalepilo dve prepeličie oplodňené , ktoré sa asi dva dni pred liahnutím zadusili.

21.1.2009 18:51
vilik

XXX.XXX.161.25

Já vím, že se jedná o křepelky-prepelicky.
Bohužel ze své zkušenosti vím, že slepice křepelky(prepelicky) je nevysedí.
Je mi líto ale jediné možné řešení je dát vajíčka do líhně!!(třeba spolkové)
Křepelky sám chovám a dávám je také líhnout do spolkové líhně!!

S chovatelským pozdravem Pavel Dvořák ml.

21.1.2009 19:09

vilik napsal(a):
Já vím, že se jedná o křepelky-prepelicky.
Bohužel ze své zkušenosti vím, že slepice křepelky(prepelicky) je nevysedí.
Je mi líto ale jediné možné řešení je dát vajíčka do líhně!!(třeba spolkové)
Křepelky sám chovám a dávám je také líhnout do spolkové líhně!!

Ale ja som sa pýtal či by prepeličky(krepelky)nemohla vysedieť zdrobnelá kríženka sliepky (asi mileflerka). Akou stravou ste ich krmili Jozef. ja som tiež na konci práznin podložil zdrobnelej sliepočke vajíčka od hybridiek. Keď mali kurence 5 týždňov, sliepka sa asi čudovala prečo jej marcové kurence , ktoré vodila 6 týždňov boli menšie a tie augustové ju už dávno prerástli. Ďakujem

21.1.2009 19:15
bezdikov

XXX.XXX.0.234

jednou jsem nechal vysedět křepelky slepičkou antverpského vousáče ale těsně před vylíhnutím jsem je dal do líhně takže se mi z 12 vajíček vylíhlo 12 křepelek měl jsem strach aby je slepička při líhnutí neroznmačkala, ale vysedela je v pohodě

21.1.2009 19:24

bezdikov napsal(a):
jednou jsem nechal vysedět křepelky slepičkou antverpského vousáče ale těsně před vylíhnutím jsem je dal do líhně takže se mi z 12 vajíček vylíhlo 12 křepelek měl jsem strach aby je slepička při líhnutí neroznmačkala, ale vysedela je v pohodě

ďakujem ale podľa mňa by ich vysedela.Čím ste ich po vyliahnutí krmili. Marko

23.1.2009 19:25
vilik

XXX.XXX.161.25

ďakujem ale podľa mňa by ich vysedela.Čím ste ich po vyliahnutí krmili. Marko

Dobrý den.
Krmte je směsí BR1- směs pro brojlerová kuřata- mám to osvědčené..

22.3.2009 18:21

vilik napsal(a):
Dobrý den.
Krmte je směsí BR1- směs pro brojlerová kuřata- mám to osvědčené..

Dobrý večer ,pán Negi nepredávate násadové vajíčka od japonských nosných prepeličiek.Mal by som totiž veľký záujem ak by sa dali poslať poštou. Ďakujem Marko

22.3.2009 20:32
egi

XXX.XXX.73.58

Dobrý večer ,pán Negi nepredávate násadové vajíčka od japonských nosných prepeličiek.Mal by som totiž veľký záujem ak by sa dali poslať poštou. Ďakujem Marko

Je mi ľúto, ale kohúta som musel odstrániť, lebo bol agresívny skoro na všetky sliepočky.

22.3.2009 20:41

egi napsal(a):
Je mi ľúto, ale kohúta som musel odstrániť, lebo bol agresívny skoro na všetky sliepočky.

Tak potom asi nič , ďakujem za ochotu.Marko

24.3.2009 10:07
zbosace

XXX.XXX.177.73

Zdravím Vás všetkých. Čo sa týka prepeličiek, oplatí sa vyhliadnuť si producenta kvalitnej mladej hydiny. Ono odchovať tieto malé mršky nie je vždy sranda. Teraz sa trápim z 10 kuriatkami, nemôžem ich naučiť na nápájačku. Akoby mali zafixované z predošlých generácii že voda by mala byť nad hlavou a nie pri podlahe. Rodičia týchto kuriatok totiž pochádzajú z malej farmy v Kostolišti od pána Caunera. Aj v túto nedelu som si u neho vybral dve sliepočky netradičnej farby. Skrátka neodolal som. Preto by som Vám odporúčal nákup na niektorej burze . Tento pán predáva pokial viem v Nitre a aj v Přerove. I keď ich chová pri vyššej teplote, nerobí im problém po opatrnej aklimatizácii pobyt v nevykurovaných priestoroch. V ponuke som videl prírodné, mandžuské, mahagon, zopár bielych, modré, divoké pastelové a možno i dalšie farby, len by to chcelo dlhšie hladieť do prepraviek. Prepeličky by ste mali kupovať až po základnej vakcináci aby ste sa vyhli sklamaniu. Tak do toho.....

24.3.2009 14:50

zbosace napsal(a):
Zdravím Vás všetkých. Čo sa týka prepeličiek, oplatí sa vyhliadnuť si producenta kvalitnej mladej hydiny. Ono odchovať tieto malé mršky nie je vždy sranda. Teraz sa trápim z 10 kuriatkami, nemôžem ich naučiť na nápájačku. Akoby mali zafixované z predošlých generácii že voda by mala byť nad hlavou a nie pri podlahe. Rodičia týchto kuriatok totiž pochádzajú z malej farmy v Kostolišti od pána Caunera. Aj v túto nedelu som si u neho vybral dve sliepočky netradičnej farby. Skrátka neodolal som. Preto by som Vám odporúčal nákup na niektorej burze . Tento pán predáva pokial viem v Nitre a aj v Přerove. I keď ich chová pri vyššej teplote, nerobí im problém po opatrnej aklimatizácii pobyt v nevykurovaných priestoroch. V ponuke som videl prírodné, mandžuské, mahagon, zopár bielych, modré, divoké pastelové a možno i dalšie farby, len by to chcelo dlhšie hladieť do prepraviek. Prepeličky by ste mali kupovať až po základnej vakcináci aby ste sa vyhli sklamaniu. Tak do toho.....

Tak ďakujem mám už obiednaných 100ks vajíčok od pána Caunera. Tak Vás prosím držte palce. Koľko sa zmestí dám pod 3 zakrpatelé sliepočky a zvyšok do susedovej liahne(ale naozaj len pár). A keď sme už pri tom vakcinovaní, čím vakcínovať? Marko

24.3.2009 18:41

Tak ďakujem mám už obiednaných 100ks vajíčok od pána Caunera. Tak Vás prosím držte palce. Koľko sa zmestí dám pod 3 zakrpatelé sliepočky a zvyšok do susedovej liahne(ale naozaj len pár). A keď sme už pri tom vakcinovaní, čím vakcínovať? Marko

Ešte by som uvýtal ak by sem niekto napísal viac o chove a odchove prepeličiek+foto odchovní. Marko

9.4.2009 15:09

Ešte by som uvýtal ak by sem niekto napísal viac o chove a odchove prepeličiek+foto odchovní. Marko

Dobrý deň v pondelok sa mi majú liahnuť japonské nosné prepeličky a chcel by som sa opýtať či ich môžem krmiť zmeskou pre kurčatá.Zháňal som zmesku pre brojleri no bude až 1týždeň po Velkej noci. Alebo mám radšej kúpiť prípravok na výrobu zmesky, kt. sa dáva do šrotu?ďakujem Marko B.

10.4.2009 08:05
zbosace

XXX.XXX.57.216

Dobrý deň v pondelok sa mi majú liahnuť japonské nosné prepeličky a chcel by som sa opýtať či ich môžem krmiť zmeskou pre kurčatá.Zháňal som zmesku pre brojleri no bude až 1týždeň po Velkej noci. Alebo mám radšej kúpiť prípravok na výrobu zmesky, kt. sa dáva do šrotu?ďakujem Marko B.

Od prvého dňa BR-1, čistá voda!, preliečiť sulfacoxom podla návodu, v prestávke AD 3, zabezpečiť vyššiu teplotu aby sa netlačili na kôpku, sú náročné ako mladé morky alebo perličky. Ja začnem krmiť až druhý deň, keď majú na 100% vtiahnutý žltok. Chovu zdar.

10.4.2009 19:06

zbosace napsal(a):
Od prvého dňa BR-1, čistá voda!, preliečiť sulfacoxom podla návodu, v prestávke AD 3, zabezpečiť vyššiu teplotu aby sa netlačili na kôpku, sú náročné ako mladé morky alebo perličky. Ja začnem krmiť až druhý deň, keď majú na 100% vtiahnutý žltok. Chovu zdar.

Lenže ja nemám možnosť krmiť BR-1 len zmeskou pre kurčatá (aspoň prvý týždeň ) alebo mám zajtra kúpiť prípravok na výrobu zmesky pre brojleri(zamiešava sa do šrotu)
Ďakujem. Marko Bajus

10.4.2009 21:06
zbosace

XXX.XXX.57.216

Lenže ja nemám možnosť krmiť BR-1 len zmeskou pre kurčatá (aspoň prvý týždeň ) alebo mám zajtra kúpiť prípravok na výrobu zmesky pre brojleri(zamiešava sa do šrotu)
Ďakujem. Marko Bajus

Neviem či myslíte odchovnú zmes pre kurčatá lahkého typu alebo niečo podobné ale aj v tej je aspoň minimálny obsah bielkovín, čo v prvých dňoch vystačí. Už som odchoval prepeličky aj na kukuričnom šrote - v núdzi , ale vzhladom na rýchli vývoj kuriatok treba aby sa prešlo na vyváženú krmnu dávku. Na mláďatách nemôžete nikdy šetriť, neskôr sa vám to vypomstí- nízka znáška, krátky znáškový cyklus, skoré prchnutie. Kvalitne odchované sliepočky prepelíc začínajú zo znáškou okolo 60 dňa od vyliahnutia. Ešte by som doporučil obohacovať krmnu zmes malým prídavkom Vitaplastinu, prípadne Roboranu .

11.4.2009 11:18

zbosace napsal(a):
Neviem či myslíte odchovnú zmes pre kurčatá lahkého typu alebo niečo podobné ale aj v tej je aspoň minimálny obsah bielkovín, čo v prvých dňoch vystačí. Už som odchoval prepeličky aj na kukuričnom šrote - v núdzi , ale vzhladom na rýchli vývoj kuriatok treba aby sa prešlo na vyváženú krmnu dávku. Na mláďatách nemôžete nikdy šetriť, neskôr sa vám to vypomstí- nízka znáška, krátky znáškový cyklus, skoré prchnutie. Kvalitne odchované sliepočky prepelíc začínajú zo znáškou okolo 60 dňa od vyliahnutia. Ešte by som doporučil obohacovať krmnu zmes malým prídavkom Vitaplastinu, prípadne Roboranu .

Do zmesky pre kurčatá mám možnosť primiešať čistý kukuričný šrot a možno aj pšeničný.Marko

11.4.2009 11:30

Do zmesky pre kurčatá mám možnosť primiešať čistý kukuričný šrot a možno aj pšeničný.Marko

a ešte by ma zaujímalo kde sa dajú zohnať tieto prípravky na internete. Prosím poraďte ešte čo dať 1a pol týždňovým kuriatkám hemširok. (už som im dal Multivitamin PG a hydrovit A+D3)ďakujem

2.7.2009 19:25
jojar

XXX.XXX.13.241

ahoj takže ohladne chovu prepelíc sa mrkni na - www.greenfarm.szm.sk
malé prepelice sa krmia zmeskou pre kurčata-štartér,po 2 týždnoch dávame K1 a o týžden K2 ako 5 týždnové prechádzajú na zmesku pre nosnice.ak budeš chciet vediet viac tak kludne napíš na greenfarm@szm.sk icq:402225335 alebo zavolaj,na stránke je číslo

2.7.2009 19:34
jojar

XXX.XXX.13.241

nech sú prepelice naučené na hocjakú napájačku nemájú problém si ju nájst,pretože sú dost zvedavé.u nás ako malé pijú z napájačiek pre exoty a ako mesačné prechádzajú do klietok kde sú niplové napájačky.vakcinácia je dost zbytočná.pokial máte zdravý chov nič sa nemôže stať.odchov vyliahnutých prepeličiek do 2 týždnov je trochu náročnejší na čistotu.čiastočný úhyn je vždy pri vlhku a špine môže narást do úhynu až 50%.ak je základný chov ako máme my pod stálym veterinárnym dohladom a je v poriadku bez nákaz chov je jednoduchý a nenáročný

2.7.2009 22:18

jojar napsal(a):
nech sú prepelice naučené na hocjakú napájačku nemájú problém si ju nájst,pretože sú dost zvedavé.u nás ako malé pijú z napájačiek pre exoty a ako mesačné prechádzajú do klietok kde sú niplové napájačky.vakcinácia je dost zbytočná.pokial máte zdravý chov nič sa nemôže stať.odchov vyliahnutých prepeličiek do 2 týždnov je trochu náročnejší na čistotu.čiastočný úhyn je vždy pri vlhku a špine môže narást do úhynu až 50%.ak je základný chov ako máme my pod stálym veterinárnym dohladom a je v poriadku bez nákaz chov je jednoduchý a nenáročný

Dobrý večer, momentálne mám taký problém, že z chovnej skupiny 1,3 mi jedna sliepka terorizuje ostatných. Už som ju oddelil, no bol by som rád ak by som ju mohol vrátiť späť. Ako mám zabrániť tomu aby im trhala perie?
Ďakujem. Marko B.

3.7.2009 21:32
pokornyy

XXX.XXX.178.229

Mám takoví problém nějaké křepelky snáší přiliš slabou skořápku až se rozpadá v ruce.
Můžete námpordit kde je chyba

3.7.2009 21:50
jojar

XXX.XXX.201.98

Dobrý večer, momentálne mám taký problém, že z chovnej skupiny 1,3 mi jedna sliepka terorizuje ostatných. Už som ju oddelil, no bol by som rád ak by som ju mohol vrátiť späť. Ako mám zabrániť tomu aby im trhala perie?
Ďakujem. Marko B.

záleží od velkosti plochy na ktorej su prepelice uložené.pri malej ploche klietky sa prepelice terorizujú a ozobávajú.
prípadne skuste prehodit aj sliepku k inému samcovy.niektoré samce furt skáču na samice čo ma za následok,že sliepočky ktorým to vadí začnú napádať tochto samca až kým ho neoslepia prípadne neuklovú k smrti

3.7.2009 21:56
jojar

XXX.XXX.201.98

pokornyy napsal(a):
Mám takoví problém nějaké křepelky snáší přiliš slabou skořápku až se rozpadá v ruce.
Můžete námpordit kde je chyba

no občas sa to stáva.ja mám evidenciu znášky na každú klietku a pokial tam býva furt vajce s tenkou škrupinov,tak viem že je to prepelička z porušenými orgánmi a treba ju vyradit.ak je toho viac,tak je to nedostatok vitamínou prípadne ešte krmneho vápna.skúste podávať Optimin pre nosnice .ak sa stav neupravý do 2 týždnov,pridajte krmne vápno do zmesky ak ani to nepomôže treba nájst a vyradit prepelice ktoré majú tento problém,ale pokial máte toho viacej tak to bude tými vitamínmi ,alebo vápnikom.

20.8.2009 12:41

jojar napsal(a):
no občas sa to stáva.ja mám evidenciu znášky na každú klietku a pokial tam býva furt vajce s tenkou škrupinov,tak viem že je to prepelička z porušenými orgánmi a treba ju vyradit.ak je toho viac,tak je to nedostatok vitamínou prípadne ešte krmneho vápna.skúste podávať Optimin pre nosnice .ak sa stav neupravý do 2 týždnov,pridajte krmne vápno do zmesky ak ani to nepomôže treba nájst a vyradit prepelice ktoré majú tento problém,ale pokial máte toho viacej tak to bude tými vitamínmi ,alebo vápnikom.

Tak toto sú moje prepeličky(kohút)

20.8.2009 12:44

Tak toto sú moje prepeličky(kohút)

ako malé

29.5.2013 21:59
relaxo

XXX.XXX.209.120

Chcel by som sa opytat ci mozu dospele prepelicky aj zaparenu zihlavu zo srotom.
Dakujem

29.5.2013 22:22
vokounka

XXX.XXX.75.36

Dobrý večer, můžete někdo napsat jak se křepelky zabíjí? Mám dojem, že sekerkou bych se netrefila. Děkuji Vokounka smajlík

30.5.2013 11:28
chov.majster

XXX.XXX.60.232

Mám mladé každý rok,teraz k odberu za 2týždne.TN kraj.

30.5.2013 22:16
kody

XXX.XXX.93.218

vokounka napsal(a):
Dobrý večer, můžete někdo napsat jak se křepelky zabíjí? Mám dojem, že sekerkou bych se netrefila. Děkuji Vokounka smajlík

Já zabíjím malou sekyrkou.

30.5.2013 22:27
vokounka

XXX.XXX.11.159

kody napsal(a):
Já zabíjím malou sekyrkou.

smajlík

31.5.2013 17:34
zbosace

XXX.XXX.111.0

vokounka napsal(a):

Aj ja som to skúšal sekerkou- tragedia. Ale videl som niekde video z farmy a tam používali akesi velké ostré nožnice.

31.5.2013 19:59
vokounka

XXX.XXX.11.11

zbosace napsal(a):
Aj ja som to skúšal sekerkou- tragedia. Ale videl som niekde video z farmy a tam používali akesi velké ostré nožnice.

Možná i kdyby se hodně ostrým nožem žízlo tak by to taky šlo. Ty nůžky to bych asi na to taky neměla nervy. Musejí být asi opravdu hodně ostré.smajlík

1.6.2013 07:50
vokounka

XXX.XXX.11.11

Teď jsem ještě vyčetla na internetu, že je někdo usmrcuje ránou do hlavy o topůrko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík