agria
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych začít s chovem bielefeldských slepic velkých. Neznáte nějaké kontakty na chovatele?
Takže moc jsem nepochodila. Chová je už jen jeden z uvedených chovatelů a ten nezasílá. Ostatní chovatele nebyli se slepicemi moc spokojeni. I když se mi líbí tak asi bude problém něco sehnat.Tak přemýšlím jestli nemám zvolit jiné plemeno. Chtěla bych něco klidnějšího, těžšího s dobrou snůškou.
agria
napsal(a):
Takže moc jsem nepochodila. Chová je už jen jeden z uvedených chovatelů a ten nezasílá. Ostatní chovatele nebyli se slepicemi moc spokojeni. I když se mi líbí tak asi bude problém něco sehnat.Tak přemýšlím jestli nemám zvolit jiné plemeno. Chtěla bych něco klidnějšího, těžšího s dobrou snůškou.
Mám je od loňska a jsem s nimi opravdu spokojená. Jsou klidné až přítulné, nelétají a snůška super (snaží se i teď v zimně). Budu je dávat líhnout ke konci února, pokud máte zájem, tak mi napište na můj mail a můžem se domluvit. kmkgas@atlas.cz, Kupková M.
zvenkova
napsal(a):
Mám je od loňska a jsem s nimi opravdu spokojená. Jsou klidné až přítulné, nelétají a snůška super (snaží se i teď v zimně). Budu je dávat líhnout ke konci února, pokud máte zájem, tak mi napište na můj mail a můžem se domluvit. kmkgas@atlas.cz, Kupková M.
Já jsem Vám dával ty telefonní čísla, tak já mám mimo jiných 4 slepice velkých bielefeldek a jsem s nimi také spokojen. Teď ve druhém roce nesou obrovská vejce, skoro jako husa, nesou i přes zimu. Dobré je, že hned po vylíhnutí kuřátek poznáte kohoutky a slepičky. Kohoutci mají světlou barvu hlavy nahoře a slepičky mají klasicky tmavou.
agria
napsal(a):
který chovatel je chová? Taky o nich uvažuji, pokud je to ten ze \Sušice, měla bych to k němu kousek
agria
napsal(a):
Pan Kocourek a je někde od Příbrami.
Dobrý deň. Prosil by som chovatelov na moderovanom fore, pokial sa jedná o konkrétne plemeno alebo farebný ráz či by neboli taký láskavý a neuverejnili aspoň jednu kvalitnú fotku pokial majú túto možnosť, pre ilustráciu a inšpiráciu aj pre začínajúcich chovatelov. Ďakujem Kyselica.
agria
napsal(a):
Tak to jste mě zase trochu potěšili. Snad to teda nějak výjde a podaří se mi dát něco dohromady. Vždy si vyberu k chovu něco náročného. Zatím moc dík.
Jak jste dopadli se sháněním vajec? Také se mi toto plemeno moc líbí a chtěl bych jej vyzkoušet, ale bez úzpěchu scháním vejce. Zatím mi přijde, že unás jich je tak málo, že ani ještě nejsou k sehnání. Nezkoušel se někdo kouknout do zahraničí?
Zdraví Petr
zbosace
napsal(a):
Dobrý deň. Prosil by som chovatelov na moderovanom fore, pokial sa jedná o konkrétne plemeno alebo farebný ráz či by neboli taký láskavý a neuverejnili aspoň jednu kvalitnú fotku pokial majú túto možnosť, pre ilustráciu a inšpiráciu aj pre začínajúcich chovatelov. Ďakujem Kyselica.
Dobrý den,
už jsem tady zase. Nevíte zda už se trochu rozšířil chov těchto slepic? Vloni jsem nic nesehnala. Tak by mě zajímalo jestli už není náhodou o trochu lepší chovatelská základna. A zda nemáte kontakt na nějakého chovatele.
zbosace
napsal(a):
1,2 Bíelefeldka rodobarvá
tom147
napsal(a):
1,2 Bíelefeldka rodobarvá
1,0 Bielefeldka stříbrně rodobarvá
zbosace
napsal(a):
Jednu fotečku som našiel, je to síce zdrobnelá, ale vyzerala dobre, myslím tá kurka,
deaf lukas
napsal(a):
Jo, Sedlák to chová, ale prý stříbrná kuřátka kvůli nezájmu nebudou. Hnědoprsá kuřátka - prý kohout nebo slepice nejsou oplodnění a proto možná taky nebudou
Zdrobnělé bielefeldky chovám v klasické rodobarvém rázu, mám zde ještě několik lonských odchovů a v líhni vejce ze SRN 2 nepříbuzné kmeny. Bohužel odběr je možný pouze osobní vzhledem k novým pravidlům posílání ČD Kurýr. PS
zajdaps
napsal(a):
Zdrobnělé bielefeldky chovám v klasické rodobarvém rázu, mám zde ještě několik lonských odchovů a v líhni vejce ze SRN 2 nepříbuzné kmeny. Bohužel odběr je možný pouze osobní vzhledem k novým pravidlům posílání ČD Kurýr. PS
Petře, budete mít kuřátka? Klidně přijedu pro kuřátka osobně.
zajdaps
napsal(a):
Dobrý den chováte ještě zdrobnělé Bílefeldky rodobarvé. Kratochvíl Třebíč 1191961@seznam.cz
teraz som videl na nemeckej stranke tieto inzeraty
Bielefelder Kennsperber Silber Hallo Verkaufe hier 8 Hennen und einen Hahn der seltenen Rasse Bielefelder Kennsperber Silber groß. Tel. 062424052 ab 18.00 Uhr
Chce za en 150 EUR a je z 67582 Mettenheim
1,3 Bielefelder Gebe einen Zuchtstamm Bielefelder ab.Versand kein Problem
Tel:0151/56849300
Chce za ne 70 EUR a je z 49536 Lienen
--------------------------------------------------------------------------------
Mám chovné hejno 1.9 Bielefeldiek rodofarebných. Z 59 nasadených vajec boli len 4 neoplodnené. teraz v sobotu 24.3. sa budu liahnut.
Mám kmeň 1+6,kohút z minuloročnej výstavy v Lipsku,94b najlepší predajný kohút,kuriatka su vyliahnuté.Včera išli vajíčka do Čachtíc a budúcu nedeľu po vyliahnutí kuriatka do Stropkova.Zajtra doložím aj krajšíľ foto.
Tu je sľubená lepšia fotka.Bohužiaľ 3 týždne trvajúce mrazy v noci nad -25 a cez deň - 15 sa podpísali na hrebeni ale aj tak je liahnivosť dobrá 75%.Už je aj cítiť jar dnes som mal od 6 sliepok 5 vajec,Doteraz tak 2 až 3.A trojtýždňové kuriatka sa majú k svetu.Ďalší prírastok bude v sobotu.
Tono
Takže sa našťastie nepotvrdzujú skúsenosti našich starých mám, že kohúty s omrznutými hrebeňmi sú "neplodní", resp. nemajú záujem o sliepky. Aj napriek tomu, že sme mazali hrebene pred mrazmi, tak Maransakovi poriadne omrzol, ale na oplodnenosti to nebolo chvalabohu vidno.
Bielefelďak mrazy prežil bez straty zubu na hrebeni a sliepky znášajú ako divé. Dnes zase bolo 8 vajec od 9 sliepok.
Vajička sú žltej farby až žltohnedej farby. Tie v popredí v spodnom rade sú od nich. Ale ten foták trochu farbu stmavuje, takže v skutočnosti sú do žlta
Niektoré sliepky znášajú aj čiastočne kropenaté vajíčka s hendými puntikmi. Ale väčšina je lkrémovo žltohnedá
Miro3

XXX.XXX.91.101
peter z bratislavy
napsal(a):
Chvalabohu, ani jedna z 9 sliepok Bielefeldiek čo mám v jednom hejne nezačala kvokať. Práve sa mi zajtra majú začať liahnuť ich kuriatka. Pred 2 týždňami zo 45 vyliahnutých kureniec bolo 23 kohútikov. Takže som ich hneď podaroval susedom na vykrm.
dobrý večer...mal by som záujem na jar zakúpiť násadové vajíčka bielefeldiek veľkých..mal by niekto na predaj?? dakujem za odpovede
Zdravím , chcel by som sa opýtať , je možné , že je tu 5 kuričiek a 1 kohútik ?
luxdkas
napsal(a):
Zdravím , chcel by som sa opýtať , je možné , že je tu 5 kuričiek a 1 kohútik ?
ešte jedna fotka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte je opravdu krásné :) Příští rok se z nich snad také budu těšit :)
boris6
napsal(a):
Nová posila z Nemecka
plodnosť kohúta overená: z 20 vajec 19 oplodnených, vyliahlo sa 17 kuriatok
A v akom pomere sa vyliahli kohutikovia ku kuričkám? Mne tie moje potvory zatiaľ skoro vôbec nenesú.
Neviem, či aj vy máte takú skúsenosť, že čím skôr liahnem tým je vačšie percento kohútov medzi vyliahnutymi kurencami. Neskôr liahnuté májové a júnové kurence síce už nebývajú až také vitálne ako marcové, ale je tam pomer zhruba 50:50.
Máte to niekto odsledované?
Dobrý den,
chovám také biefeldky-jsou to super slepice-klidná povahá.Přidávám foto mojich biefeldek.
Zdá se, že téma Bílefeldky je zde na Ifauně čistě slovenská záležitost.
Máme tyhle slepice jen dvě, jsou nádherné a chceme další. Prosím o kontakt chovatele, který je někde poblíž Benešova, Vlašimi, Divišova, Uhl. Janovic a tak podobně, který by nám prodal kuřata či kuřice, případně násadová vejce ve chvíli, kdy bychom měli kvočnu. Líheň si zatím pořizovat nebudeme. Děkuju Tom.
A málem bych zapomněl, také chceme další Maransky.
A tu je fešák z môjho chovu (ešte ako 3 mesačný z marca 2014). je voľný, keďže k sliepočkám (jeho sestrám) už mám nepríbuzných kohútov.
Dobrý deň, chcem sa spýtať chovateľov, čo majú skúsenosti s bielefeldkami. Po vyliahnutí je vidieť rozdiel či je sliepka alebo kohút, ale zaujíma ma, či to bude vidno aj neskôr, o 1-2 týždne, alebo sa ten rozdiel stratí. Či treba nejak označiť kuriatka. Mám bielefeldky prvý krát, tak s tým nemám skúsenosť.
marekd
napsal(a):
Dobry den, ma niekto naliahnute kuriatka ? Zhanam iba kohutov pre zmenu krvy. Bohuzial po zaslani vajec a vyliahnuti sa naliahlo hocico iba bielefeldky nie - vajcia pozberali zrejme halabala... Som z okresu Senica ale prisiel by som aj niekde trochu dalej pre cistokrvne.
Poslal jsem vám zprávu. Kohoutky mám. Pěkný den!
Pavla31

XXX.XXX.140.215
Pokud máte kuřatka ráda si přijedu potřebuji aspon 6 slepiček.
Děkuji
57 vajec od Bielefeldiek od 2 rôznych chovateľov sa už "pečie" v liahni Bios Midi