Nechal jsem otevřenou líheň cca 2 hod bez topení? Bude z toho něco? Máte někdo zkušenosti? Dnes mám 9 den líhnutí a při větrání jsem na to zapoměl a zavíral po cca 2 hodinách. Vejce byla na omak studená. Teploměr ukazoval 22°C. A ještě chvilku trvalo, než se to ohřeje na správnou teplotu. Co myslíte, je po zárodcích? Díky za každou radu.
jossev
napsal(a):
Nechal jsem otevřenou líheň cca 2 hod bez topení? Bude z toho něco? Máte někdo zkušenosti? Dnes mám 9 den líhnutí a při větrání jsem na to zapoměl a zavíral po cca 2 hodinách. Vejce byla na omak studená. Teploměr ukazoval 22°C. A ještě chvilku trvalo, než se to ohřeje na správnou teplotu. Co myslíte, je po zárodcích? Díky za každou radu.
Podle mého názoru - myslím, že to dopadne dobře. Možná, že bude horší líhnivost. Byl jsem v situaci kdy mi líheň nešla asi 7 hodin, vejce byly studené a vylíhlo se to poměrně dobře. Jsem na to zvědav, a proto nám napište, jak to dopadlo.
jossev
napsal(a):
Nemal by byť problém. Ja som mal v jednom liahnutí dva krát vypnutú elektriku asi 8 hodín a liahnutie bolo na 90%. Žiadny strach. Krokodíl
krokodil
napsal(a):
Nemal by byť problém. Ja som mal v jednom liahnutí dva krát vypnutú elektriku asi 8 hodín a liahnutie bolo na 90%. Žiadny strach. Krokodíl
VÍTEJ Krokodýlku z několikatého zimního spánku !!!!!!! Aj aj aj, jak nám bylo smutno. Vnoučata ti rychle odrostou a frnknou, ale my tu na tebe pořád budeme čekat. A tolika moudra co nosíš v hlavě, je hřích si nechat sám pro sebe. Vítej .....
Ludmila
uska
napsal(a):
VÍTEJ Krokodýlku z několikatého zimního spánku !!!!!!! Aj aj aj, jak nám bylo smutno. Vnoučata ti rychle odrostou a frnknou, ale my tu na tebe pořád budeme čekat. A tolika moudra co nosíš v hlavě, je hřích si nechat sám pro sebe. Vítej .....
Ludmila
Jak se to líhne? Možná, že se to bude líhout o několik hodin později, tak se toho nelekněte. Přece jenom tam bude zdržení. S tou vlhkostí to nepřehánějte, všeho moc škodí. Rád bych věděl výsledek líhnutí, můžete jej zveřejnit v této rubrice, budete.li chtít. Děkuji.
3538
napsal(a):
Jak se to líhne? Možná, že se to bude líhout o několik hodin později, tak se toho nelekněte. Přece jenom tam bude zdržení. S tou vlhkostí to nepřehánějte, všeho moc škodí. Rád bych věděl výsledek líhnutí, můžete jej zveřejnit v této rubrice, budete.li chtít. Děkuji.
Ještě se to nelíhne. Až o víkendu, doufám. Dám pak vědět.
3538
napsal(a):
Tak se to bez problémů vylíhlo.Po začátečním odstranění čistých vajíček a jednoho odumřelého zárodku se z 23 vajíček vylíhlo 22 kuřátek. To jedno se naklubalo, ale pak se nevylíhlo.
Tady jsou. Zatím v provizorní odchovně.
3538
napsal(a):
... a když zapózovali
3538
napsal(a):
Gratuluji. Jsem velmi rád, že to takhle dopadlo. Ten výsledek je nezkutečný, Nová metoda líhnutí :\" Dvě hodiny nechat vychladit líheň a výsledek je zaručený.!!!!\"Nechte si to patentovat.
To by si museli dať patentovať aj kvočky. Veď tie sa počas liahnutia kurčiat v priebehu sedenia viac krát vyberú na nejaký čas z vajec. A chladenie vajec v liahni, veď to je vec ktorú treba dodržovať. Blahoželám k odchovu. Krokodíl