Srovnání velikosti vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2009 20:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

Dobrý večer!

Máte doma také nějaké fotečky, kde srovnáváte velikosti vajec od různých druhů drůbeže?

Pochlubte se!

Já začnu.

zprava - 1. husí, 2. paví, 3.slepičí(vlaška), 4.perličí vejce, 5.vejce zakrs.rousné slepičky a 6.křepelčí vejce

8.2.2009 22:10
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

lavacca napsal(a):
Dobrý večer!

Máte doma také nějaké fotečky, kde srovnáváte velikosti vajec od různých druhů drůbeže?

Pochlubte se!

Já začnu.

zprava - 1. husí, 2. paví, 3.slepičí(vlaška), 4.perličí vejce, 5.vejce zakrs.rousné slepičky a 6.křepelčí vejce

Zuzko co ta fotka? Už zase začínáte?
ne teď vážně moc hezké já netušil že paví vejce jsou tak velká!

8.2.2009 22:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.83.75

lavacca napsal(a):
Dobrý večer!

Pochlubte se!

Já začnu.

Prikladám obrázok vajec Araucan (zelenkave) , Laflešiek (biele) a Bielefeldiek (hnedé)

9.2.2009 19:24
lavacca

XXX.XXX.1.3

malaceskafarma napsal(a):
Zuzko co ta fotka? Už zase začínáte?
ne teď vážně moc hezké já netušil že paví vejce jsou tak velká!

No jo no, když já nemohla nikde najít tu fotku bez popisku (já jí mám totiž už starší normálně vyvolanou, takže jsem jí scenovala do PC a mám akorát tuhle s popiskem a bez popisku rozmazanou).

taky jsem se divila - navíc je to hnedka 1. vejce od 2 leté pávice (ráno snesla své první vajíčko a odpoledne odcestovala k ženichovi - prostě se snámi chtěla řádně rozloučit).

22.2.2009 14:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

peter z bratislavy napsal(a):
Prikladám obrázok vajec Araucan (zelenkave) , Laflešiek (biele) a Bielefeldiek (hnedé)

přidám ještě křepelčí vejce(uprostřed) a kolem něj ty bílé jsou andulčí vajíčka a ty ,,ťupkaté´´ už nevíme.

22.9.2009 19:17
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
přidám ještě křepelčí vejce(uprostřed) a kolem něj ty bílé jsou andulčí vajíčka a ty ,,ťupkaté´´ už nevíme.

tak další várka

1. vejce amrokska , 2. vlaška koroptví a 3. australka - všechyn slípky jsou roční - tj. líhnuté vloni v červnu

22.9.2009 19:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
tak další várka

1. vejce amrokska , 2. vlaška koroptví a 3. australka - všechyn slípky jsou roční - tj. líhnuté vloni v červnu

1. vejce křepelčí, 2. perličí, 3. amrokska , 4. vlaška koroptví a 5. australka -

Křepelky jsou letošní, perlička je 3 letá a všechny slípky jsou roční - tj. líhnuté vloni v červnu.

22.9.2009 19:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
1. vejce křepelčí, 2. perličí, 3. amrokska , 4. vlaška koroptví a 5. australka -

Křepelky jsou letošní, perlička je 3 letá a všechny slípky jsou roční - tj. líhnuté vloni v červnu.

1. vejce - HEDVÁBNIČKA ,2. amrokska , 3. vlaška koroptví a 4. australka

Hedvábnička je 2 letá, ostatek roční.

22.9.2009 22:14
danurba

XXX.XXX.12.226

lavacca napsal(a):
1. vejce - HEDVÁBNIČKA ,2. amrokska , 3. vlaška koroptví a 4. australka

Hedvábnička je 2 letá, ostatek roční.

jé, to je krásný, takhle porovnávat. To máte každé plemeno oddělené, že poznáte, které vejce je od jaké slepice? Já mám hybridky červené a černé a do toho několik kříženců nevímčeho, všechno dohromady, každé vejce je originál, ale netuším, která slepice má jaké vajíčko....kromě liliputek a minorky, ty se poznají

23.9.2009 06:44
lavacca

XXX.XXX.1.1

danurba napsal(a):
jé, to je krásný, takhle porovnávat. To máte každé plemeno oddělené, že poznáte, které vejce je od jaké slepice? Já mám hybridky červené a černé a do toho několik kříženců nevímčeho, všechno dohromady, každé vejce je originál, ale netuším, která slepice má jaké vajíčko....kromě liliputek a minorky, ty se poznají

Akorát hedvábnička je zvlášť(aby se v sadu neumazala - bydlí ve voliéře se zlatými bažanty a andulkami). Jinak jsme první měli vlašky(čistě bílé vejce) a vloni pak přibyly amroksky a australky. Mezitím jsme teda ještě meli araukany, zakrs. kočinky a hamburčanky.

Australku jsme jednou odkvokávali a asi po 3 dnech v kotci snesla, tak už 100% víme, která vajíčka jsou australčí. Sice jsme si to mysleli už předtím(australky totiž začaly nést dříve než amroksky - ačkoli jsou stejně staré), ale jistota je jistota. Jinak jsme s nimi velmi spokojení - nesou dobře a velká vajíčka a potomci jsou zmasilejší a mají i jemnější maso - alespoň oproti vlašce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2010 12:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

lavacca napsal(a):
Akorát hedvábnička je zvlášť(aby se v sadu neumazala - bydlí ve voliéře se zlatými bažanty a andulkami). Jinak jsme první měli vlašky(čistě bílé vejce) a vloni pak přibyly amroksky a australky. Mezitím jsme teda ještě meli araukany, zakrs. kočinky a hamburčanky.

Australku jsme jednou odkvokávali a asi po 3 dnech v kotci snesla, tak už 100% víme, která vajíčka jsou australčí. Sice jsme si to mysleli už předtím(australky totiž začaly nést dříve než amroksky - ačkoli jsou stejně staré), ale jistota je jistota. Jinak jsme s nimi velmi spokojení - nesou dobře a velká vajíčka a potomci jsou zmasilejší a mají i jemnější maso - alespoň oproti vlašce.

zľava sú to:
prepeličie
zakrslá 2 ročná liliputka
1 ročná hempšírka
2 ročná hybridka
Marko

3.1.2010 15:07
slajfo

XXX.XXX.32.250

lavacca napsal(a):
Dobrý večer!

Pochlubte se!

Já začnu.

Tak pridavam aj ja moje....

3.1.2010 15:25
uska

XXX.XXX.253.239

slajfo napsal(a):
Tak pridavam aj ja moje....

Fakt jsou vaše ???? A jak se vám chodí a netáhne to na jednu stranu ?

3.1.2010 15:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

uska napsal(a):

3.1.2010 16:31
slajfo

XXX.XXX.32.250

uska napsal(a):

....to je len sila zvyku

3.1.2010 22:03
pepina

XXX.XXX.48.2

slajfo napsal(a):
....to je len sila zvyku

Tak ja fotku sice nemam,ale vazil nedo z Vas to nejvetsi vejce od slipky?Ja mela pred 14 dny rekord 102 gramu. Zirali jsme na to.Myslela jsem ze to tam nekdo dal snad nejake kachni nebo husi vejce.ale kachny jeste nenesou a husy nemam.Tak kdo me trumfne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík