Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2009 17:09
zdeny

XXX.XXX.82.70

Pomozte mi prosím určit pohlaví. Jedná se o husu, či husáka? Děkuji

9.2.2009 17:45
jara444

XXX.XXX.161.197

zdeny napsal(a):

Jak je zvíře staré?

9.2.2009 17:48
zdeny

XXX.XXX.82.70

jara444 napsal(a):
Jak je zvíře staré?

to bohužel přesně nevím. Je z loňského léta, tzn. 2008.

9.2.2009 19:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

zdeny napsal(a):

s velikou pravděpodobností husák.

Měli jsme 2 roky doma párek.

Tohle já náš husák Gusta - rok starý:

9.2.2009 19:35
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):

a tady roční husička Pepina

9.2.2009 19:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
a tady roční husička Pepina

já prostě neodolám a přihodím fotečku našeho prvního odchovu labuťátek - Pepinka a její dětičky(co se líhly tak postupně, že mezi nejstarším a nejmladším bylo 14 dní):

9.2.2009 19:48
uska

XXX.XXX.253.239

lavacca napsal(a):

Zuzko, zda dobře vidím, tak za husákem je pižmovka. Vy je máte dohromady a snesou se ? Já myslela, že musí být chov oddělený, aby se nepozabíjeli.
Děkuji Ludmila

9.2.2009 20:15
lavacca

XXX.XXX.1.3

uska napsal(a):
Zuzko, zda dobře vidím, tak za husákem je pižmovka. Vy je máte dohromady a snesou se ? Já myslela, že musí být chov oddělený, aby se nepozabíjeli.
Děkuji Ludmila

Abych pravdu řekla, tak byl husák s kačerem velký kámoš - zvláště v době, kdy holky - husa i kachny seděly - a oni je hlídali.

Když se pak vylíhla housátka, tak jsme husy dali do ohrady po ovcích - houser občas štípl kachnu či slepici, co mu lezla moc blízko k housatům, tak aby měla drůbež klid; na nás si nikdy nic nedovolil (ohrada je z normálního ovčího pletiva), odkud samozřejmě chodila housátka na návštěvu ke kachnám. Ale nikdy se po nich kachna ,,neohnala´´., bylo jí celkem fuk, že se jí pletou mezi její omladinu.

Když housata povyrostla - cca 1 měsíc, tak jsme je pustili k sobě - a nic se nedělo. ten začátek byl asi z toho, že měl Gusta(houser) ten rok dětičky poprvé.

pyšní rodiče :

9.2.2009 20:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
Abych pravdu řekla, tak byl husák s kačerem velký kámoš - zvláště v době, kdy holky - husa i kachny seděly - a oni je hlídali.

Když se pak vylíhla housátka, tak jsme husy dali do ohrady po ovcích - houser občas štípl kachnu či slepici, co mu lezla moc blízko k housatům, tak aby měla drůbež klid; na nás si nikdy nic nedovolil (ohrada je z normálního ovčího pletiva), odkud samozřejmě chodila housátka na návštěvu ke kachnám. Ale nikdy se po nich kachna ,,neohnala´´., bylo jí celkem fuk, že se jí pletou mezi její omladinu.

Když housata povyrostla - cca 1 měsíc, tak jsme je pustili k sobě - a nic se nedělo. ten začátek byl asi z toho, že měl Gusta(houser) ten rok dětičky poprvé.

pyšní rodiče :

Ještě dodám, že houser k nám přišel v cca 4 měsícíh, husu jsme měli vypiplanou z týdenního housátka. Takže společně s kachnami vyrostli.

S velikou pravděpodobnost by po sobě ale šli, kdyby jste si je pořídila už jako dospělé.

11.2.2009 09:28
statekrepcice

XXX.XXX.172.27

zdeny napsal(a):

Dobrý den, pohlaví hus se rozlišuje v tomto věku (i u mladší) dle délky krku, hlava
není rozhodující, husa může mít větší hrbol nad zobákem, houser ne a naopak.Pokud máte více kusů stejně starých, houser má o hodně delší krk a je mohutnější a i hlas mají odlišný. Vložte více fotek př.hejna.

11.2.2009 10:49
88panzany

XXX.XXX.34.60

lavacca napsal(a):
já prostě neodolám a přihodím fotečku našeho prvního odchovu labuťátek - Pepinka a její dětičky(co se líhly tak postupně, že mezi nejstarším a nejmladším bylo 14 dní):

toš zdravím, jsem tu nový, ale vidím, že tu máte na fotce husku s housaty...
Když jsme si je v loni pořizoval tak mi bylo řečeno, že si husa housata nevysedí...
Jak vidím tak mě asi milně informovali...

11.2.2009 10:52
88panzany

XXX.XXX.34.60

lavacca napsal(a):

pyšní rodiče :

jinak taky přihodím jedno foto...

11.2.2009 22:58
petrzmerina

XXX.XXX.221.235

88panzany napsal(a):
toš zdravím, jsem tu nový, ale vidím, že tu máte na fotce husku s housaty...
Když jsme si je v loni pořizoval tak mi bylo řečeno, že si husa housata nevysedí...
Jak vidím tak mě asi milně informovali...

Toto je opravdu těžká otázka. Kamarád je chová, ale vejce raději sbírá, aby jich bylo víc. Když se jim sbírají tak nanesou samozřejmě víc vajec a je z nich větší užitek. Husa mu nanesla okolo 50 vajec. Sedět ji nenechal, protože věřil radši líhni než huse.

12.2.2009 16:31
lavacca

XXX.XXX.1.3

petrzmerina napsal(a):
Toto je opravdu těžká otázka. Kamarád je chová, ale vejce raději sbírá, aby jich bylo víc. Když se jim sbírají tak nanesou samozřejmě víc vajec a je z nich větší užitek. Husa mu nanesla okolo 50 vajec. Sedět ji nenechal, protože věřil radši líhni než huse.

Dobrý den. Ano, vylíhla si je sama.

Třeba my máme ještě pižmovky a pro lepší výnost kachně vezmeme prvních cca 20 vajec a dáme je do líhně a když si nanese znovu cca 20 vajec, tak ji necháme sednout.

Naše Pepina (husa) seděla velice dobře - jedna chovatelka labutích hus se kterou se známe, ale řikala, že jí 2 nechtějí sedět a 1 sice jo, ale nevysedí je.

Takže pokud je husa šikovná, tak si housátka vysedí. Upřímně bych kombinovala líheň + husa - minimálně máte jisté ty z líhně(při správné péči).

S pozdravem Zuzka F.

14.2.2009 19:24
zdeny

XXX.XXX.82.70

statekrepcice napsal(a):
Dobrý den, pohlaví hus se rozlišuje v tomto věku (i u mladší) dle délky krku, hlava
není rozhodující, husa může mít větší hrbol nad zobákem, houser ne a naopak.Pokud máte více kusů stejně starých, houser má o hodně delší krk a je mohutnější a i hlas mají odlišný. Vložte více fotek př.hejna.

Dnes jsem se byl podívat na další kousek husy labutí. Dle mého názoru je to zase houser. Prosím o váš názor. díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2009 15:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdeny napsal(a):
Dnes jsem se byl podívat na další kousek husy labutí. Dle mého názoru je to zase houser. Prosím o váš názor. díky

dobrý den, chtěl bych se zeptat jesi nemáte nejaké perličky na podej, a odkud ste? nemohu sehnat perličky v okolí brna,dík

22.9.2009 19:11
lavacca

XXX.XXX.1.3

zdeny napsal(a):

A tak i já vás nyní poprosím o identifikaci labutího housete - je staré 4 měsíce.

Vypadalo to na husičku(chodí s českými husami a velikostně je trochu menší než husička husy české), ale teď přepeřila a pod zubákem se jí dělá lalok - typický pro housery. A já jsem z toho už blázen.

viz foto:

22.9.2009 19:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
A tak i já vás nyní poprosím o identifikaci labutího housete - je staré 4 měsíce.

Vypadalo to na husičku(chodí s českými husami a velikostně je trochu menší než husička husy české), ale teď přepeřila a pod zubákem se jí dělá lalok - typický pro housery. A já jsem z toho už blázen.

viz foto:

a celá

22.9.2009 19:14
lavacca

XXX.XXX.1.3

lavacca napsal(a):
a celá

hm, tak jsem ještě prohlížela fotky naší Pepiny (dřívější husy labutí - viz fotky výše) a i ta měla někdy v roce menší lalok pod zobákem.

A tak budou doufa, že je to opravdu husička. Zvláště proto, že ji chceme prodat dále do chovu.

21.10.2010 20:58
regina

XXX.XXX.176.203

Loni jste řešila pohlaví labuťátka. Jsem ve stejné pozici. Když jsem kupovala housata (třídenní) k českým mi přidali jedno labutí s tím, že se vylíhlo jen to. Dlouho bylo nejmenší, pak se to srovnalo. U čtyřměsíčního mi řekl jeden TAKY CHOVATEL, že je to husa a protože jsem měla zájem případně jen o housera, snažila jsem se husu prodat. A do inzerátu jsem dala fotky. Teď se mi ozval jeden zájemce, že to vypadá jako houser a že má zájem. A já nevím co to je. Vymáčknout mi nejde, podle mne šest měsíců je ještě brzo a hlasově bych řekla, že je to houser. Ale nemá ani ten nejmenší náznak hrbolu na hlavě, ani nemá lalůček...

22.10.2010 20:47
krenzis

XXX.XXX.255.157

Dobrý den,
jestliže má husa Labutí lalok je to výluková vada a tudíž do dalšího chovu nevhodné zvíře. Potom je ještě jedna možnost, že je to husa Africká je skoro stejná, jako husa Labutí jenom má dvojitý podbřišek, který musí být dobře vyvinutý, pěkně uzavřený a nesmí být vláčen po zemi. To jen pro zajímavost. Přeji hezký večer.

23.10.2010 00:35
regina

XXX.XXX.176.203

No díky:-)) vy ste nám to ulehčilsmajlík. To by mohl být obchodnický sukces inzerovat africkou husu!! To by možná zastínilo kanadské pastevní, husokachnu a pod .Ale abych Vám nekřivdila, jdu to dostudovat, jestli nás nehoupete:-). I když v mém případě, resp. v případě mojí husy nemáme ani ten podbřišek, natož pak dvojitý a uzavřenýsmajlík

23.10.2010 14:11
krenzis

XXX.XXX.255.157

Opravdu husa Africká existuje jako plemeno a dokonce by měla být zařazena i do našeho vzorníku. Tak pokud jsou Vaše zvířata husy Labutí vyberte do chovu pouze ty kusy bez laloku, nebo jeho náznaku. Samozřejmě záleží jen na Vás jak se rozhodnete.

russli

23.10.2010 19:55
russli

XXX.XXX.169.168

russli

23.10.2010 19:56
russli

XXX.XXX.169.168

23.10.2010 20:22
zbosace

XXX.XXX.8.99

Mám taký dojem že toto sú husy africké. Alebo sa mýlim?

russli

24.10.2010 09:23
russli

XXX.XXX.169.168

Ano mate pravdu husa africka hrbohlava.

24.10.2010 14:25
krenzis

XXX.XXX.255.157

Ten houser co ho máte na první fotografii bude určitě husa Africká má i pěkně spuštěný dvojitý podbřišek. Křížíte je s husami Labutími, nebo máte čistě jen h. Africké? Přeji Vám zdárné odchovy. Přeji hezký den.

24.10.2010 20:34
regina

XXX.XXX.176.203

regina napsal(a):
Loni jste řešila pohlaví labuťátka. Jsem ve stejné pozici. Když jsem kupovala housata (třídenní) k českým mi přidali jedno labutí s tím, že se vylíhlo jen to. Dlouho bylo nejmenší, pak se to srovnalo. U čtyřměsíčního mi řekl jeden TAKY CHOVATEL, že je to husa a protože jsem měla zájem případně jen o housera, snažila jsem se husu prodat. A do inzerátu jsem dala fotky. Teď se mi ozval jeden zájemce, že to vypadá jako houser a že má zájem. A já nevím co to je. Vymáčknout mi nejde, podle mne šest měsíců je ještě brzo a hlasově bych řekla, že je to houser. Ale nemá ani ten nejmenší náznak hrbolu na hlavě, ani nemá lalůček...

Můžete mi někdo laskavě zkusit odhadnout podle fotky ,jestli je to holka nebo kluk? Prakticky to pro mne není tak důležité, protože ta na pekáč nepůjde, ale zejména mi schází informace, kdy lze považovat husu labutí za dospělou? Dneska jsem strávila nějaký čas sledováním hejna jak se promenovaly a snažily se vzlétnout tam a zpátky a řekla bych, že začala hýkat jako houser. Ale na hlavě zatím žádné znaky krom jasné bílé čáry nemá. A v hejnu jsou momentálně tři houseři a tak se neustále předvádí dámám.

24.10.2010 22:27
krenzis

XXX.XXX.255.157

Houser je oproti huse větší, ale pokud chcete mít jistotu pohlaví bude nejlepší husu vysexovat. Ve dvou lidech to jde celkem v pohodě.

russli

25.10.2010 12:41
russli

XXX.XXX.169.168

Ja sem ho taky kupoval puvodně jako labutiho kdyš jsem začinal a nerozuměl jsem tomu. A husu kněmu sem taky sehnal s podbřiškem ale jednoduchym a krasnym lalokem. Mladych jsem měl uš mraky některe pěkne některe ne jako u všeho ale chtěl bych nanich silnějši krk tady ty ho mají takoví tenky a dlouhy jako labutaci.

25.10.2010 19:09
regina

XXX.XXX.176.203

krenzis napsal(a):
Houser je oproti huse větší, ale pokud chcete mít jistotu pohlaví bude nejlepší husu vysexovat. Ve dvou lidech to jde celkem v pohodě.

Já vím, husa na záda, na kolena, hlava k mému tělu a ten druhý ji prohne přes moje kolena a promáčkne a vymáčkne vrtáček či nic.Mohu Vám vyprávět příběh z natáčení:
Kupovala jsem si husy s PP od renomovaného velmi známého chovatele. Chtěla jsem pár. On přivezl na místo srazu 1 husu navíc, byla taková menší a říkal, že to dotáhne. Nechala jsem se ukecat a koupila s radostí. Doma už jsem měla 2 kusy - také pár ze školního statku. Takže 2 housery a 3 husy. Logicky nastaly boje, všichni byli mladí ale dospívající, hádky a řev nebral konce, tak jsem řekla že jeden musí z domu. A dala si inzerát. Přijeli mladí manželé z druhého konce republiky a se zjihlým zrakem sledovaly 5 husí na trávníku a začaly žebronit o pár. Tak jsem jim dala toho nepapírového a tu malou papírovou a bylo. Zůstal mi papírový houser, papírová husa a nepapírová husa. Mohla bych napsat novelu o tom, jak každý odborník, znalec atd. to je bez ironie oceňoval jemnou ušlechtilost zejména papírové husy. A pokaždé byla sexována, protože moje pochyby rostly. A stále jsem jí srovnávala s nepapírovou a vypadaly stejně. Zestručním to - byli to tři houseři. A od té doby nakupuji jen housata pro domácí potřebu.

27.10.2010 09:29
regina

XXX.XXX.176.203

Vážený pane,
tak jsem studovala ten můj kus zezadu, hrůza, má tam dva útvary a zepředu jeden, naschvál říkám útvary, protože je to vlastně teprve šestiměsíční house, stále se věnuji hlavě a jestli neroste boule nad zobákem a chování a kejhání a te´d asi MÁM AFRICKOU NEBO NĚJAKÉHO KŘÍŽENCE. .
Nu dobrá, dám mu-jí šanci dospět - to je kdy prosím? a pak, jestli dovolíte se na Vás obrátím doufejme i s jasnějšími fotkami, například zezadu. Zdravím Regina

27.10.2010 12:09
krenzis

XXX.XXX.255.157

Zkuste ji/ho vysexovat, protože v šesti měsících by pohlavní dimorfismus už měl být znát. Mohla by jste poslat fotku a jednu i s detailem na rostoucí útvary. Protože jestli se dvojitý podbřišek vyvine a se zvířete bude mohutná husa s velkým tělesným rámcem je to husa Africká, je-li s menším rámcem a bez podbřišku a laloku jde o husu Labutí. Jestliže plemenné znaky nebudou odpovídat jednoznačně na jedno či druhé plemeno jde o křížence.

27.10.2010 15:50
vuznice

XXX.XXX.124.222

russli napsal(a):
Muj houser stary 10 roku.

Zdravím všechny, vím, že to sem nepatří, ale mohl by mi někdo poradit, kde se dají sehnat husy africké?? Moc se mi líbí. Díky za radu. Vůznice:-)

russli

28.10.2010 17:52
russli

XXX.XXX.169.168

Dobry den jestli chcete mužem se domluvit na přišti rok na nějaka housata. A možna pojedu do Polska pro housata. Muj tel: 723774299

10.11.2010 19:27
regina

XXX.XXX.176.203

lavacca napsal(a):
Dobrý den. Ano, vylíhla si je sama.

Třeba my máme ještě pižmovky a pro lepší výnost kachně vezmeme prvních cca 20 vajec a dáme je do líhně a když si nanese znovu cca 20 vajec, tak ji necháme sednout.

Naše Pepina (husa) seděla velice dobře - jedna chovatelka labutích hus se kterou se známe, ale řikala, že jí 2 nechtějí sedět a 1 sice jo, ale nevysedí je.

Takže pokud je husa šikovná, tak si housátka vysedí. Upřímně bych kombinovala líheň + husa - minimálně máte jisté ty z líhně(při správné péči).

S pozdravem Zuzka F.

Zuzko prosím Vás jakou máte líheň?

12.11.2010 18:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

regina napsal(a):
Zuzko prosím Vás jakou máte líheň?

Máme Biosku - typ MONO 48. Vřele mohu doporučit. :-)

4.7.2011 22:09
deko

XXX.XXX.226.66

dovolim si pridat sa do tohto vlakna. pri chove husi som uplny zaciatocnik. mam husata (vraj) husi labutej, vyliahnute u mna a prvy mesiac odchovavane pod ziarovkou. maju mesiac a su velke asi ako dvojtyzdnove pizmove kacicky. navyse, vobec sa nezacinaju operovat - stale maju iba paperie. nikde na tele, vratane chvosta a kridel, nemaju ani naznak rastuceho klasickeho peria.

robim nieco blbo a vyvijaju sa slabo, alebo je takyto vyvoj v poriadku?

dakujem pekne, Michal H.

4.7.2011 23:39
rybka

XXX.XXX.201.155

Dovolím si dotaz. Proč máte tak stará housata doma pod žárovkou a v tuto roční dobu ? smajlík Dávno již měla být venku na zeleném. smajlík
Já chovám husy landéské a už druhý den po nalíhnutí je vynáším ven do ohrádky na sluníčko a pastvu. Okamžitě si začly uždibovat i když jim to moc nešlo a po týdnu již dávaly větší přednost zelenému než směsce či šrotům atd. Jsem také začátečník husy jsem si pořídila loni v pozdním létě a letos vyseděly svá prní housata, která jsem jim ale odebrala, kvůli tomu, že nemám vhodné podmínky, aby si je mohly odvodit samy, ale vždy po vynesení se jejich rodiče pohybovali kolem ohrádky a chtěly je odvést. Mimochodem po měsíci byly již velké a vyšší než mé slepice a to chovám Amroxy ( takže žádné zdrobnělky ). Již měly ocasní pera a částečně opeřená křídla. Nyní mají tři měsíce a vypadají skoro jako dospělé i co do velikosti. Nedostávají nic zvláštního. Do dvou měsíců jsem pro ně měla granulovanou směs pro husy a kachny, kterou jsem míchala s kukuř. a pšeničným šrotem, Plastinem ( kvůli rychlému růstu, aby je unesly nohy ) a denně koš nasekaných kopřiv. Samozřejmě hlavně dennodenní pastva na zeleném, takže si můžete odpovědět na svou otázku, co děláte špatně asi sám.smajlík
Nevím, zda to ještě napravíte, ale šup, šup s nimi ven na sluníčko a hlavně na zelené :-):-):-)
Na fotce jsou husky staré necelé tři měsíce.

4.7.2011 23:42
rybka

XXX.XXX.201.155

5.7.2011 19:02
deko

XXX.XXX.226.66

mohol by mi prosim odpisat niekto, kto chova hus labutiu a nie landesku?

vdaka.

Michal H.

5.7.2011 22:21
aazalka

XXX.XXX.219.237

chovám labuťáky- 5týdenní mají opeřená křídla a najíždějí ocásky, 3týdenní ještě nemají ani pírko, jen dětské pápěří. Housata mám od 7. dne venku v ohrádce, spát chodí do bedny vystlané senem... i v tomto počasí a bez elektrické či žívé kvočny. Rostou, baští z krmítka i pasou, komunikují...

28.7.2011 19:01
jafar

XXX.XXX.30.22

aazalka napsal(a):
chovám labuťáky- 5týdenní mají opeřená křídla a najíždějí ocásky, 3týdenní ještě nemají ani pírko, jen dětské pápěří. Housata mám od 7. dne venku v ohrádce, spát chodí do bedny vystlané senem... i v tomto počasí a bez elektrické či žívé kvočny. Rostou, baští z krmítka i pasou, komunikují...

jak dlouho musí být housátko labuťák doma v teple, než může do výběhu, při tomto deštivém počasí? Dcera dostala 3 denní house, Matýsek je doma v teple u kamínek. Už má 5 dnů.
Foto dle chovatelky 3 dny.

24.11.2011 15:51
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

dobrý den už několik dní se snažím dozvědět co to mám doma vlastně já , dostala sem k narozeninám 2 páry hus ..prý langhorské , čínské a nebo taky africké...prosím o radu co to teda mám za husy ...

24.11.2011 17:36
ildika

XXX.XXX.1.30

Husa labutí. :-)

24.11.2011 23:24
masak

XXX.XXX.253.239

ano jde o husu labutí a není čistá.Má lalok a to má jen husa africká.

24.11.2011 23:35
helenakucerova

XXX.XXX.82.122

no to máte asi pravdu , právě že sem měla zmatek v tom že jeden houser má lalok pěkný a má na prsou rýhu a jako by kalhotky..hmmm nevím jak jinak to nazvatsmajlík , mě nevadí že nejsou čistokrevný ...mám je pro radost a jsou prostě krásný , do mojí zoo se hodí a co je hlavní zatím jsou snášenliví s ostatními zvířaty....toto je husa Maruška :-)

26.11.2011 09:50
deaf lukas

XXX.XXX.125.1

Až husy budou sedět a taky budou mít mladé, tak houser může být agresivní - může ublížit drůběž. Taky některý útočí i člověka. Tak husy chovat oddeleně, aby nemohli ublížit ostatní zvířata. Mimo odchovu mohou dát zase dohromady.
pup

25.2.2012 01:02
Jirka.Š

XXX.XXX.90.2

řekl bych podle fotky ze to bude houser :-)

25.3.2012 15:11
meacher

XXX.XXX.200.109

Ano je to houser,husy labuti doma mam a v 6 mesicich uz de nadherne rozeznat husu od housera,houser nosi prsa vzprimene a ma dlouhy krk a husa ma prsa posazena o hodne niz telo vic vodorovne a kratky krk a zadny lalok pod zobakem husa labuti nema mit :-))

10.4.2015 11:12
vojťas.t

XXX.XXX.69.5

Zdravim chtel bych se zeptat zda vam sedí dobrovolně a zda ji mate oddělené od housera.

Přidejte reakci

Přidat smajlík