Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2009 18:50

kecy kecicky napsal(a):
Slibene fotky

Pekné veľké sliepky, na môj vkus však dosť jednoduché.

Rudo

13.2.2009 07:33
mysak

XXX.XXX.7.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pekné veľké sliepky, na môj vkus však dosť jednoduché.

Rudo

Co podle Vás je složitá drůbež a co jednoduchá? Zkuste si odchovat kohouta odpovídajícího standardu. Fandím panu Mirkovi.
JK

13.2.2009 10:15

mysak napsal(a):
Co podle Vás je složitá drůbež a co jednoduchá? Zkuste si odchovat kohouta odpovídajícího standardu. Fandím panu Mirkovi.
JK

Nikoho som týmto nechcel odradiť od chovu svojho obľúbeného plemena, ale pravda je taká, biela a čierna farba je jednoduchá. Sú tu obtiažnejšie farby a farebné rázi-modrá, jarabičia, vlnitá, zlatokrká, pernaté ozdoby a pod. U takejto hydiny, to predsa len vyžaduje od chovateľa trochu viac skúseností a zručnosti. Alebo nie pán Kafka???

Rudo

13.2.2009 14:40
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

Nikoho som týmto nechcel odradiť od chovu svojho obľúbeného plemena, ale pravda je taká, biela a čierna farba je jednoduchá. Sú tu obtiažnejšie farby a farebné rázi-modrá, jarabičia, vlnitá, zlatokrká, pernaté ozdoby a pod. U takejto hydiny, to predsa len vyžaduje od chovateľa trochu viac skúseností a zručnosti. Alebo nie pán Kafka???

Rudo

no Rudo pokud máš v černé barvě źáběly,fialku tak to není zase až tak jednoduché! já se s tím trápím u australek! Takže vytvořit kvalitního jedince není zase až tak jednoduché! Honza mčf

13.2.2009 15:19

malaceskafarma napsal(a):
no Rudo pokud máš v černé barvě źáběly,fialku tak to není zase až tak jednoduché! já se s tím trápím u australek! Takže vytvořit kvalitního jedince není zase až tak jednoduché! Honza mčf

Fialka v čiernej farbe je drobnosť, nie výradová chybá. Ak však mate kresbu tam kde nema byť tak je to problem! jasné alebo nechapeme.

13.2.2009 18:14
mysak

XXX.XXX.46.80

Fialka v čiernej farbe je drobnosť, nie výradová chybá. Ak však mate kresbu tam kde nema byť tak je to problem! jasné alebo nechapeme.

Můžu Vám říct, že čím dýl chovám černou barvu, tím je složitější. Jistě, kreslená plemena jsou složitá vám se celobarevná zvířata zdají jednodušší. Veřte tomu, černá barva není o moc jednodušší. Záběly, či silná fialka dost ovlivňuje posuzovací lístek. Jednoduší jsou podle mě bílá zvířata. Ale abychom jen nepeříčkařili,páč u jersey giganta je předností něco jiného, prostě jak jsem řekl, odchovat standartního jersej gianta stojí pár peněz.
JK

13.2.2009 23:15

mysak napsal(a):
Můžu Vám říct, že čím dýl chovám černou barvu, tím je složitější. Jistě, kreslená plemena jsou složitá vám se celobarevná zvířata zdají jednodušší. Veřte tomu, černá barva není o moc jednodušší. Záběly, či silná fialka dost ovlivňuje posuzovací lístek. Jednoduší jsou podle mě bílá zvířata. Ale abychom jen nepeříčkařili,páč u jersey giganta je předností něco jiného, prostě jak jsem řekl, odchovat standartního jersej gianta stojí pár peněz.
JK

Ja to pravda, u Gigantov je to o veľkosti a nie farbe. Samozrejme neskoršie dospievajú a aj naberajú na hmotnosti. Z dôvodu, že v ČR to chová asi iba jeden chovateľ a v SR prakticky nikto, je to na obdiv. Tento rok je u nás európska výstava a dufam, že nejakého giganta v skutočnosti uvidím.

Na kvalitu farby jedinca vplýva veľa faktorov-prešlachtenosť, odchov, výživa...

Rudo

15.2.2009 10:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.83.75

kecy kecicky napsal(a):
Slibene fotky

Standard a adresy chovateľov Jerseyských obrov najdete na nemeckom webe:

http://www.indiez.de/html/
gefluegel/Jersey-Giants.html

16.2.2009 13:42
pakab

XXX.XXX.151.129

mysak napsal(a):
JK

každá drůbež je svým způsobem náročná.....

16.2.2009 14:25

pakab napsal(a):
každá drůbež je svým způsobem náročná.....

Ano je ale čo je ten "svoj spôsob". Podľa mňa Giganti k náročným nepatria. To, že sú málo chovaní, neznamená, že sú nároční. Pravidlo: dobrá výživa + ustajnenie = zviera vychované. Potom môžte kontrolovať prípadné nedostatky v štandarde. Ako tu už niekto poznamenal Giganti boli vyšlachtení kvôli veľkosti-to je u nich hlavný znak. Takže môj názor, kohút v 10 mesiacoch veku s 3 kg je málo a to je problem.

Rudo

17.2.2009 21:35
kecy kecicky

XXX.XXX.110.227

Ano je ale čo je ten "svoj spôsob". Podľa mňa Giganti k náročným nepatria. To, že sú málo chovaní, neznamená, že sú nároční. Pravidlo: dobrá výživa + ustajnenie = zviera vychované. Potom môžte kontrolovať prípadné nedostatky v štandarde. Ako tu už niekto poznamenal Giganti boli vyšlachtení kvôli veľkosti-to je u nich hlavný znak. Takže môj názor, kohút v 10 mesiacoch veku s 3 kg je málo a to je problem.

Rudo

rad bych podotknul ze jersejky zacinaj snaset minimalne az po 7 mesicich a dlouho vyspivaji. Pokud se tyka stravy tak jsempresvedcen ze maloktery chovatel jim dava jednou denne mlete maso, psenici, K1 a mele skorapky v mixeru atd. Je to prosteme hobby nekdo si koupi velky autak nekdo velky dum. Ja si koupil obri slepice. Ruku na srdce pokud bych mel pocitat kolik stoji vejce tak by ho malokdo koupil.Chovam tento druh proste pro radost. Pristi mesic si jedu pro dalsi nasadova vejce. Cest praci malo uhynu a velka vejce preje Mirek

18.2.2009 07:48

kecy kecicky napsal(a):
rad bych podotknul ze jersejky zacinaj snaset minimalne az po 7 mesicich a dlouho vyspivaji. Pokud se tyka stravy tak jsempresvedcen ze maloktery chovatel jim dava jednou denne mlete maso, psenici, K1 a mele skorapky v mixeru atd. Je to prosteme hobby nekdo si koupi velky autak nekdo velky dum. Ja si koupil obri slepice. Ruku na srdce pokud bych mel pocitat kolik stoji vejce tak by ho malokdo koupil.Chovam tento druh proste pro radost. Pristi mesic si jedu pro dalsi nasadova vejce. Cest praci malo uhynu a velka vejce preje Mirek

Som rád, že ste s gigantami veľmi spokojný, veď každý chovateľ si vyberá to plemeno, ktoré je srdcu a oku namilšie. Ja chovám 15 rokov hempšírky a som snimi tiež spokojný, i keď sa musím priznať, že až teraz som im prišiel na zúbok. Ku krmeniu, podľa mňa nie je vhodné stále krmiť hydinu mletým mäsom, možno tak raz za mesiac ako doplnok. Ako bielkovinu skôr navrhujem kyslé mlieko v kombinácii so sojou. Ak dávate priemyselné krmne zmesy máte o prísun potrebných živým postarané. Inak ak začala gigantka niesť v 7 mesiacoch, všetko je OK. Chovu zdar

Rudo

1.6.2010 16:34
mismonik

XXX.XXX.150.88

:-)

2.6.2010 10:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.155.6

Dlho som nevedel zohnať kuriatka tohoto zriedkavého plemena. teraz na jar som doviezol 40 násadových vajec a vyliahlo sa mi 28 kureniec prevažne čiernych a niekoľko modrých. Chovné rodičovské hejno tvoria 4 kohúti a 22 sliepok z Nemecka.

Oplodnenosť vajec bola 90% a nevyliahlo sa 6 kureniec.
Takže pre začiatok som spokojný. Dnes majú kurence presne 1 mesiac a zatiaľ prosperujú bez problémov.
Prikladám foto násad. vajec JG

28.6.2010 21:56
peter z bratislavy

XXX.XXX.233.193

Pripájam foto 9 týždňových Jerseyeka sú tam aj tmavé plymutky a zdr. araukany v pozadí

3.7.2010 15:05
mismonik

XXX.XXX.150.88

Jsou u nás chovatelé tehoto plemene Vím o jednom a samozdřejmě pánové na této stránce? Je někdo na Moravě kdo je chová?smajlík

24.7.2011 12:35
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Tohoročné mládky Jersejských obrov

31.12.2011 17:02
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Tak som včera doviezol z Rakúska čierneho kohúta JG, ktorý bol importovaný ako malé kura priamo z USA v r. 2010.
Dúfam, že zmena krvi bude badateľná na potomstve.

31.12.2011 17:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Tento 2-ojročný fešák má skoro 6,5 kg

31.12.2011 17:04
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Snáď budú moje tohoročné sliepočky s ním spokojné

31.12.2011 19:03
oskar222

XXX.XXX.79.19

jaka je vubec rocni snaska techto slepicek??

1.1.2012 19:37
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Uvádzaná znáška je cca 180 vajec ročne. Ale toto plemeno bolo pôvodne vyšľachtené ako mäsové. keď sa kohúty kapunovali, tak v dospelosti dorastali aj do 8-9 kg. Dnes ich nahradili farmové hybridy, ktoré podstatne rýchlejšie rastú.
Je to však impozantné a hlavne kľudné plemeno.

1.1.2012 20:08
mysak

XXX.XXX.46.80

peter z bratislavy napsal(a):
Tak som včera doviezol z Rakúska čierneho kohúta JG, ktorý bol importovaný ako malé kura priamo z USA v r. 2010.
Dúfam, že zmena krvi bude badateľná na potomstve.

Tak to je opravdu macek!:-)

17.3.2013 09:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Tento rok mám naliahnuté modré a čierne Jersejky po tomto modrom kohútovi.

17.3.2013 09:46
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Kým v minulosti bola farba násadových vajec rôznorodejšia, teraz sú všetky starorúžovej farby.

17.3.2013 10:02
polino

XXX.XXX.1.38

měl bych zájem nejlépe o kuřátka či násadbové vajíčka. díky

17.3.2013 11:10
jana-jana

XXX.XXX.86.69

Kým v minulosti bola farba násadových vajec rôznorodejšia, teraz sú všetky starorúžovej farby.

posíláte násadová vajíčka poštou? Díky za info Jana

18.3.2013 20:21
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Ja už mám síce naliahnuté, ale násadové vajíčka poštou neposielam. Kto má seriozny záujem - nájde spôsob, ako si ich z Bratislavy zadovážiť. Je tu hodne pravidlených autobusových liniek i ľudí, čo sem chodia často na služobky, takže sa obyčajne nájde spôsob na dodanie.

Dnes som posielal nás. vajíčka výnimočne poštou do Dánska a zážitok s našou poštou mi vydrží zase na niekoľko rokov, aby som sa tam tak skoro neukázal.

20.3.2013 08:09
jana-jana

XXX.XXX.86.69

Ja už mám síce naliahnuté, ale násadové vajíčka poštou neposielam. Kto má seriozny záujem - nájde spôsob, ako si ich z Bratislavy zadovážiť. Je tu hodne pravidlených autobusových liniek i ľudí, čo sem chodia často na služobky, takže sa obyčajne nájde spôsob na dodanie.

Dnes som posielal nás. vajíčka výnimočne poštou do Dánska a zážitok s našou poštou mi vydrží zase na niekoľko rokov, aby som sa tam tak skoro neukázal.

děkuji za info, na Slovensko pro vajíčka asi(určitě) nepojedu...z Gyronu mě poslali vajíčka brojlerů bez problému. Už je mám objednaný z Belgie, snad to vyjde , mají mě je dovést příští týden.... tak vám děkuji a přeju štěstí ve vašem chovu

20.3.2013 21:09
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Ak si objednal nas. vajcia v Belgii u Birgera Casteleyna, tak môžeš na ne rovno zabudnúť. Je to podvodník, ktorý má mrte inzeratov na chovateľských stránkach, vyláka peniaze a nič nepošle. Už sa o neho zaujíma aj belgická polícia.

20.3.2013 21:49
jana-jana

XXX.XXX.86.69

Ak si objednal nas. vajcia v Belgii u Birgera Casteleyna, tak môžeš na ne rovno zabudnúť. Je to podvodník, ktorý má mrte inzeratov na chovateľských stránkach, vyláka peniaze a nič nepošle. Už sa o neho zaujíma aj belgická polícia.

nevím jak se pan chovatel jmenuje,ale každopádně vajíčka neposílá, budou vyzvednuta osobně přímo od něj doma , později sdělím jak vše dopadlo,nevím proč bych měla hned malovat čerta na zeď?

21.3.2013 22:22
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

To nebolo maľovanie "čerta na stenu" to bolo varovanie pred podvodnikom, ktorý používa dokonca aj mail odvodený od tohoto plemena: jerseygiantshop@hotmail.com

Adresa je:
blauwe gaanweg 22
9150 bazel (kruibeke)

Tak snáď ich nebudš brať od neho, ale od niekoho serioznejšieho.

22.3.2013 07:24
jana-jana

XXX.XXX.86.69

To nebolo maľovanie "čerta na stenu" to bolo varovanie pred podvodnikom, ktorý používa dokonca aj mail odvodený od tohoto plemena: jerseygiantshop@hotmail.com

Adresa je:
blauwe gaanweg 22
9150 bazel (kruibeke)

jak jsem už psala, neznám toho chovatele, mám to zprostředkováno a i bude koupeno od jiného belgického chovatele a vajíčka mě přivezou, to už je sázka do loterie, snad to bude v pořádku

2.4.2013 08:59
jana-jana

XXX.XXX.86.69

Adresa je:
blauwe gaanweg 22
9150 bazel (kruibeke)

hlásím, že už mám vajíčka z Belgie v líhni, mám vám o příbuzné vyřídit, že pan chovatel je velmi příjemný pán a má zájem na tom,aby věděl jak líhnivost vajíček dopadla, za 3 týdny dám vědět, jasné že nemusí nci dobře dopadnout, to už je osud smajlík

10.4.2013 21:09
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Tak som si tento rok zjednodušil trochu život so zháňaním nepríbuzných kohútov tohoto zriedkavého plemena. V liahni mám už 8 vajec jersejek čiernych z Talianska a teraz mi prišlo poštou 20 vajec z Holandska. Tak budem mať snáď menej starosti so zháňaním nepríbuzných kohútov k mojim sliepkam, keďže okrem moje línie mám ďalšie 2 nepríbuzné línie JG. Pri mojom "šťastí" sa vyliahne cca 70% kohútov, takže na jeseň bude z čoho vyberať.

23.4.2013 11:18
jana-jana

XXX.XXX.86.69

jana-jana napsal(a):
hlásím, že už mám vajíčka z Belgie v líhni, mám vám o příbuzné vyřídit, že pan chovatel je velmi příjemný pán a má zájem na tom,aby věděl jak líhnivost vajíček dopadla, za 3 týdny dám vědět, jasné že nemusí nci dobře dopadnout, to už je osud smajlík

kuřátka žerzejek jsou na světě smajlík

5.5.2013 12:23
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Dnes 4.5. sa vyliahli z holandských vajec kuriatka JG

1.1.2014 09:42
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Skoro Silvetrovska prechádzka, akurát, že je +12°C

17.7.2018 21:54
Mario1986

XXX.XXX.115.255

Dobry den, mal by som dotaz ohladom krmenia a narokoch na kmenie JG ?
Mam cca 30 mladok a rad by som z nich vychval krasne jedince :) inak tržná hodnota mladky (8 týždnov) je aka ?

dakujem.

20.7.2018 11:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mario jak se daří ovenám? V tomto horkém a suchém létě? A jak dopadl beran?

21.7.2018 03:38
Mario1986

XXX.XXX.234.70

Janinka Bosorka napsal(a):
Mario jak se daří ovenám? V tomto horkém a suchém létě? A jak dopadl beran?

Ďakujem za opýtanie baran je už predaný. Oveny sú bohužiaľ tiež na rade. Niektoré už našli nový domov... bohužiaľ mi skončili pozemky a s tým spojené ďalšie nevyhnutne veci. :/.

21.7.2018 05:43
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak přeji hodně úspěchů v chovu drůbeže.

21.7.2018 14:12
Mario1986

XXX.XXX.115.255

Ďakujem pekne. Podobne aj Vám.

21.7.2018 14:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Mario1986 napsal(a):
.

od koho pochádzaju Tvoje JG?

21.7.2018 17:40
Mario1986

XXX.XXX.234.42

Moje pochádzajú zo Salzburgu kde ich známy chová dlhé roky. Priviezol som vajcia liaheň a vzniklo toto mám ich 30 väčšina čierne modré budem predávať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík