Tento rok, som to neprehaňal. Nasadil som až koncom marca.
A výsledok sa ohlásil 10. aprila vo forme zdrobnených wyandotiek oranžových a lososových.
Zopár fotiek jednodňových kuriatok:
egi
napsal(a):
A výsledok sa ohlásil 10. aprila vo forme zdrobnených wyandotiek oranžových a lososových.
žlté sú lososové a pasikavé oranžové vlnité
88panzany
napsal(a):
dobrý den taky jsem si dovezl kuřátka již před týdnem.
Jen se chci ale zeptat u lososovich (kuřátek) je slepička světlá a kohoutek tmavší že ano...pokud ano tak mi pán prodal 4 kohoutky a jednu slepičku...
áno, sliepočky majú charakteristický lososový nádych na svetlom podklade a kohút je kombinácia čiernej - základnej farby a svetlej - hlava, sedlo.
egi
napsal(a):
áno, sliepočky majú charakteristický lososový nádych na svetlom podklade a kohút je kombinácia čiernej - základnej farby a svetlej - hlava, sedlo.
Můžu se zeptat jak budou tahle kuřátka vypadat až budou dospělá? Ráda bych věděla co to mám vlastně doma za slepice, když byla kuřátka vypadala podobně. Jejich fotky momentálně nemám protože digitál je mimo provoz
ambra
napsal(a):
Můžu se zeptat jak budou tahle kuřátka vypadat až budou dospělá? Ráda bych věděla co to mám vlastně doma za slepice, když byla kuřátka vypadala podobně. Jejich fotky momentálně nemám protože digitál je mimo provoz
Wyandotka lososová
egi
napsal(a):
Záleží v akom veku, ale sfarbenie by sa malo objavovať už cca od 2. mesiaca veku, i keď len v nejasných kontúrach.
Tak kohout má teďka 2 roky a je úplně černý a máme ho od jeho 9-10 měsíců. A slepičky máme od kuřátek, ale vypdají teď v dospělosti úplně jinak než na obrázku. Asi to budou veslunky co jsem si projížděla články tady na fauně.
ambra
napsal(a):
Tak kohout má teďka 2 roky a je úplně černý a máme ho od jeho 9-10 měsíců. A slepičky máme od kuřátek, ale vypdají teď v dospělosti úplně jinak než na obrázku. Asi to budou veslunky co jsem si projížděla články tady na fauně.
Po troch týždňoch
egi
napsal(a):
Skoro som zabudol, len tak z nostalgie som podložil pod jednu zdrobnenú wyandotku 17 vajec, som zvedavý, koľko malých sa z toho vyliahne. Budúci týždeň v utorok sa majú liahnuť.
egi
napsal(a):
Skoro som zabudol, len tak z nostalgie som podložil pod jednu zdrobnenú wyandotku 17 vajec, som zvedavý, koľko malých sa z toho vyliahne. Budúci týždeň v utorok sa majú liahnuť.
po 24 hodinach, prekvapenie ala wyandotka...
egi
napsal(a):
po 24 hodinach, prekvapenie ala wyandotka...
Mali sa liahnut zajtra popoludni, no priroda bola tentokrat rychlejsia
egi
napsal(a):
Mali sa liahnut zajtra popoludni, no priroda bola tentokrat rychlejsia
Hrdy otec
egi
napsal(a):
Hrdy otec
Zdravím, musím poblahopřát k nádherné drobotině. Také se mi daří líhnou na mé "malé" líhni. Měla jsem Vás poslechnout, opravdu je malá. Ale o to více se činí, za tu chvilku, co jí mám tak jsem nalíhla australky, lenghorny, holanďanky, hybridní krůty. Ve čvrtek se mají vyklubat křepelky a za 20 dnů velké překvapení i pro mě:-)))))).
Už mám trochu překuřatováno:-)))) AŤ se daří Hana
ennys
napsal(a):
Zdravím, musím poblahopřát k nádherné drobotině. Také se mi daří líhnou na mé "malé" líhni. Měla jsem Vás poslechnout, opravdu je malá. Ale o to více se činí, za tu chvilku, co jí mám tak jsem nalíhla australky, lenghorny, holanďanky, hybridní krůty. Ve čvrtek se mají vyklubat křepelky a za 20 dnů velké překvapení i pro mě:-)))))).
Už mám trochu překuřatováno:-)))) AŤ se daří Hana
Posílám moje maličké \"chocholky\" - jak jim říká moje dcerka. Hana
ennys
napsal(a):
Posílám moje maličké \"chocholky\" - jak jim říká moje dcerka. Hana
Gratulujem Hanka, to, ze je Brinsea 20 mala, asi vo Vasom pripade vobec nevadi, ved ste toho uz stihli celkom dost vyliahnut. Ja som sa zlutoval nad wyandotkou, ktora mi kvocala uz od noveho roka, tak som jej na jar podstadil jej vlastne a este nejake tie od druhej sliepky z chovneho hejna.
Takze, zajtra kontrolujem a davam hlasenie, ci bola uspesnejsia liahen alebo sama kvocka
Negi
egi
napsal(a):
Gratulujem Hanka, to, ze je Brinsea 20 mala, asi vo Vasom pripade vobec nevadi, ved ste toho uz stihli celkom dost vyliahnut. Ja som sa zlutoval nad wyandotkou, ktora mi kvocala uz od noveho roka, tak som jej na jar podstadil jej vlastne a este nejake tie od druhej sliepky z chovneho hejna.
Takze, zajtra kontrolujem a davam hlasenie, ci bola uspesnejsia liahen alebo sama kvocka
Negi
Finalny stav je 10 kuriatok. Z nepozornosti som dolozil konzumne vajicka od sliepok bez kohuta a nie nasadove, takze kvocka vysedela iba svoje vajicka, ktore si sama naniesla. Obcas sa aj chovatel sekne Nevadi, aj takyto pocet je uspokojivy, len sa na ne pozrite, mala rodinka ...
egi
napsal(a):
Finalny stav je 10 kuriatok. Z nepozornosti som dolozil konzumne vajicka od sliepok bez kohuta a nie nasadove, takze kvocka vysedela iba svoje vajicka, ktore si sama naniesla. Obcas sa aj chovatel sekne Nevadi, aj takyto pocet je uspokojivy, len sa na ne pozrite, mala rodinka ...
egi
napsal(a):
paráda...
Já už teda kuřat letos mám až moc tudíž už jsme nenasadil. Od jedné se mají líhnou ted ve pátek ale to bude mix... a druhá předevčírem zasedla...
Ale mám objednané 4 housátka tak je šupnu pod ni.
Jo a potřebuji prosím poradit. Zakoupil jsem kuřátka wyandotky lososové ale ted jsem stoho jelen jesli to opravdu jsou lososové...
88panzany
napsal(a):
paráda...
Já už teda kuřat letos mám až moc tudíž už jsme nenasadil. Od jedné se mají líhnou ted ve pátek ale to bude mix... a druhá předevčírem zasedla...
Jo a potřebuji prosím poradit. Zakoupil jsem kuřátka wyandotky lososové ale ted jsem stoho jelen jesli to opravdu jsou lososové...
88panzany
napsal(a):
tohle to by měla být asi slepička ale podle tech lalůčků no nevím...
88panzany
napsal(a):
tohle to by měla být asi slepička ale podle tech lalůčků no nevím...
88panzany
napsal(a):
paráda...
máte žlté kolumbie a zlaté bielolemované - to je ten, čo ste si mysleli, že bude sliepočka
egi
napsal(a):
máte žlté kolumbie a zlaté bielolemované - to je ten, čo ste si mysleli, že bude sliepočka
*
egi
napsal(a):
Zdrobnená wyandotka lososová 1,0 vo veku 4 týždne
Zdrobnená wyandotka lososová 0,1
egi
napsal(a):
Zdrobnená wyandotka lososová 0,1
Zdrobnená wyandotka oranžová vlnitá 1,1
egi
napsal(a):
Konečne sme sa dostali von( máme 5 týždňov)
Počasie nám praje
ennys
napsal(a):
Blahopřeji ke krásným odchovům, vidíte, že jste se také dočkal. Hana
dočkal veru, a ešte stále čakám... Ako ste na tom Hanka? Liaheň funguje?
egi
napsal(a):
Ano, malíčká líheň líhne, až se z ní kouří a už opravdu pokukuji po větší:-))) Třeba jí nepřehřeji:-)))). Ale to, co jsem potřebovala, už dělá pěkný rambajs v kotelně, která se změnila na odchovny. Zvládli jsem 2 x australky, 1x lenghorny, 1 x hybridní krůty, 2 x křepelky, teď čekám v sobotu na den "D", opět kuřátka. Bohužel musím nasadit i bronzovky, krůta snáší a odmítá sednou, už mám přes 45 vajec a aby z toho něco bylo, musím líhnout uměle. Také mám zájemce na líhnutí 60 australek - ach jo, asi si větší líheň pronajmu:-( Ať se chov daří Hana
egi
napsal(a):
též nějaká foto pošlu do placu...
88panzany
napsal(a):
Takže, už máme zasa nové kuriatka, zo 17 vajec bola oplodnenosť 100%, to prvé kura, ktoré sa vyliahlo v nervozite rozšliapla a jedno sa nevyliahlo, takže máme 15 kuriatok. Mama je to naozaj vzorná!
egi
napsal(a):
Takže, už máme zasa nové kuriatka, zo 17 vajec bola oplodnenosť 100%, to prvé kura, ktoré sa vyliahlo v nervozite rozšliapla a jedno sa nevyliahlo, takže máme 15 kuriatok. Mama je to naozaj vzorná!
Tento rok už viac nebudem liahnuť, potrebujem však kvalitné zvieratá na Nitru
egi
napsal(a):
Tento rok už viac nebudem liahnuť, potrebujem však kvalitné zvieratá na Nitru
Hovorím, že je strarostlivá
egi
napsal(a):
Nádejný kohútik, pekne stavaný
Zvedavá rodina, kurence liahnuté koncom apríla
egi
napsal(a):
Zvedavá rodina, kurence liahnuté koncom apríla
ZdrWOranž 0,1
egi
napsal(a):
6 týždňoví súrodenci
Kohút z môjho chovu spolu so sliepkami, otec polovice tohtoročných kuriatok
egi
napsal(a):
Kohút z môjho chovu spolu so sliepkami, otec polovice tohtoročných kuriatok
kuk
egi
napsal(a):
3 týždňové kuriatka, všetkých 15 sa má k svetu
5 týždňové kačice divé; otec oddelený z dôvodu agresivity voči potomstvu. Robí to každý rok...
egi
napsal(a):
5 týždňové kačice divé; otec oddelený z dôvodu agresivity voči potomstvu. Robí to každý rok...
egi
napsal(a):
Starostlivá mama, kačica divá, jedna z najlepších matiek vo zvieracej ríši vôbec
egi
napsal(a):
Starostlivá mama, kačica divá, jedna z najlepších matiek vo zvieracej ríši vôbec
6 týždňový wyandoťák, stihne to na Nitru ?!
egi
napsal(a):
Síce to sem nepatrí, ale po dlhej dobe sme si museli zaobstarať nového strážcu dvora.
egi
napsal(a):
Síce to sem nepatrí, ale po dlhej dobe sme si museli zaobstarať nového strážcu dvora.
Dúfam, že bude Argo dobrý strážca a tiež člen rodiny ako tomu bolo s jeho predchodcom Donom.
egi
napsal(a):
Dúfam, že bude Argo dobrý strážca a tiež člen rodiny ako tomu bolo s jeho predchodcom Donom.
egi
napsal(a):
Mesiac pred výstavou, dúfam, že to všetci stihnú
Kohútik wyandotky lososovej (4,5 mesiaca)
egi
napsal(a):
Mesiac pred výstavou, dúfam, že to všetci stihnú
Kohútik wyandotky lososovej (4,5 mesiaca)
egi
napsal(a):
Sliepočka wyandotky lososovej(4,5 mesiaca - tesne pred znáškou)
egi
napsal(a):
Sliepočka wyandotky lososovej(4,5 mesiaca - tesne pred znáškou)
egi
napsal(a):
Oddelený kohútik wyandotky oranžovej vlnitej (4,5 mesiaca) - bol príliš agresívny na ostatných kohútov, ale do hrnca by ho bola škoda
egi
napsal(a):
Oddelený kohútik wyandotky oranžovej vlnitej (4,5 mesiaca) - bol príliš agresívny na ostatných kohútov, ale do hrnca by ho bola škoda
egi
napsal(a):
Kohúti w.o.v.(necelé 4 mesiace)
Sliepočky wyandotky oranžovej vlnitej (4,5 mesiaca - v znáčke už 12 dní)
egi
napsal(a):
Sliepočky wyandotky oranžovej vlnitej (4,5 mesiaca - v znáčke už 12 dní)
egi
napsal(a):
Máte niekto skúsenosti s vystavovaním starších zvierat, mám na mysli kohúta z roku 2008, ktorý minulý rok nebol ešte dosť starý a tak sa tam nedostal...
egi
napsal(a):
Máte niekto skúsenosti s vystavovaním starších zvierat, mám na mysli kohúta z roku 2008, ktorý minulý rok nebol ešte dosť starý a tak sa tam nedostal...
Dobrý večer!
Chováte ešte wyandotky...?
Sú moc pekné , a ja by som si chcel niekedy kúpiť aspoň násad. vajcia by som si podsadil pod kvočku , ak by nejaka kvočela...a aké farebné rázy máte ...? teda , ak ich ešte chováte...
Dobrý večer,
veru chovám. Ak by ste chceli vedieť viac, nájdete ich na mojej stránke www.farmanoe.weblahko.sk
Zdraví Egi
egi
napsal(a):
Dobrý večer,
veru chovám. Ak by ste chceli vedieť viac, nájdete ich na mojej stránke www.farmanoe.weblahko.sk
Zdraví Egi
Tak to je supééér... už sa teším , až nebudú hybridky a kúpim si buď násad. vajcia , alebo sliepky...ale to bude ešte asi dva tri roky...mám 14 rokov , takže sa snažím dostať do toho , pretože mojím záujmom sú práve zvieratá , a výhradne sliepky...
egi
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda by někdo neměl násadová vejce wyandotky zdrobnělích stříbrných černě lemovaných.
Chtěl bych toto plemeno zkusit chovat.