Jak a čím označit kuřátka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2009 20:18
statekrepcice

XXX.XXX.172.27

Měla bych dotaz,jak se označují malá kuřátka cca 1týdenní?? Chtěla bych dát do
výběhu malá kuřátka,a protože jsou ze třech různých kmenů,potřebovala bych
je nějak označit,abych je mohla kdykoli rozdělit a sestavit v dospělosti nepříbuzná hejna.
Poradíte mi,jak a čím to provézt? Děkuji MB.

17.4.2009 20:46
lavacca

XXX.XXX.1.3

statekrepcice napsal(a):
Měla bych dotaz,jak se označují malá kuřátka cca 1týdenní?? Chtěla bych dát do
výběhu malá kuřátka,a protože jsou ze třech různých kmenů,potřebovala bych
je nějak označit,abych je mohla kdykoli rozdělit a sestavit v dospělosti nepříbuzná hejna.
Poradíte mi,jak a čím to provézt? Děkuji MB.

Napadá mě koupit barevné kroužky menší velikosti a později je vyměnit za kroužky pro dospělé slepice.

17.4.2009 21:42
kamis

XXX.XXX.62.41

lavacca napsal(a):
Napadá mě koupit barevné kroužky menší velikosti a později je vyměnit za kroužky pro dospělé slepice.

Já používám zastřihávací metodu - až kuřátka po vylíhnutí úplně oschnou vezmu menší nůžky a na boku krčku kde mají kuřátka nejdelší chmýří jim opatrně vystřihnu skobu, spíše takový proužek. Jednomu kmeni na levé straně, druhému na pravé a třetí kmen nestříhám. Pokud je kmenů víc, tak jsem v háji. Skoba v chmýří je velice dobře vidět a vydrží min 14 dní. Hned jak kuřátkům vypučí v křidélkách brka tak jim podle skoby v chmýří do roviny zasřihnu brčka na levém nebo pravém křidélku, stačí ruční letky aby nebyly škaredé. Je to velice dobře vidět a niky se mi nepopletly. Zasřižení stačí do kroužkování jednou obnovit a po okroužkování je po problému. Nevadí to ani u výstavních jedinců - zastřižená brka jsou kuřecí a všechna postupně vypadají, poslední padají ta na konci křídla, která je potřeba právě u kuřátek zastřihnout, je to nejdéle vidět. Různé kroužky, bavlnky, barvičky a křídelní značky se mi neosvědčily, vždy to nějakým spadne a pak babo raď !

17.4.2009 21:55
statekrepcice

XXX.XXX.172.27

kamis napsal(a):
Já používám zastřihávací metodu - až kuřátka po vylíhnutí úplně oschnou vezmu menší nůžky a na boku krčku kde mají kuřátka nejdelší chmýří jim opatrně vystřihnu skobu, spíše takový proužek. Jednomu kmeni na levé straně, druhému na pravé a třetí kmen nestříhám. Pokud je kmenů víc, tak jsem v háji. Skoba v chmýří je velice dobře vidět a vydrží min 14 dní. Hned jak kuřátkům vypučí v křidélkách brka tak jim podle skoby v chmýří do roviny zasřihnu brčka na levém nebo pravém křidélku, stačí ruční letky aby nebyly škaredé. Je to velice dobře vidět a niky se mi nepopletly. Zasřižení stačí do kroužkování jednou obnovit a po okroužkování je po problému. Nevadí to ani u výstavních jedinců - zastřižená brka jsou kuřecí a všechna postupně vypadají, poslední padají ta na konci křídla, která je potřeba právě u kuřátek zastřihnout, je to nejdéle vidět. Různé kroužky, bavlnky, barvičky a křídelní značky se mi neosvědčily, vždy to nějakým spadne a pak babo raď !

Moc děkuji za rady, zastřihlé letky je výborný nápad a okroužkovat je mohu později.
Momentálně mají mikro nožičky.

18.4.2009 19:39
egi

XXX.XXX.73.58

statekrepcice napsal(a):
Moc děkuji za rady, zastřihlé letky je výborný nápad a okroužkovat je mohu později.
Momentálně mají mikro nožičky.

Otvaratelne kruzky na exoty, pouzivam to uz nejaky cas. Kupil som si tri velkosti a az sa dostanu k tej najvacsej, uz ich po nejakej dobe mozem aj kruzkovat registracnymi kruzkami, ktore kupujem cez zvaz.
Par fotiek:

18.4.2009 19:47
egi

XXX.XXX.73.58

egi napsal(a):
Otvaratelne kruzky na exoty, pouzivam to uz nejaky cas. Kupil som si tri velkosti a az sa dostanu k tej najvacsej, uz ich po nejakej dobe mozem aj kruzkovat registracnymi kruzkami, ktore kupujem cez zvaz.
Par fotiek:

.

19.4.2009 17:42
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

egi napsal(a):
.

já používám klasické křídelní značky... máte to v pohodě až nadosmrti:-D a při kvalitách dnešních kroužků....si to raději pojistím

22.4.2009 09:49
ovecka

XXX.XXX.56.118

kovbojicek napsal(a):
já používám klasické křídelní značky... máte to v pohodě až nadosmrti:-D a při kvalitách dnešních kroužků....si to raději pojistím

A kde se dají křídelní značky objednat, nikde na netu je nemohu najít. Dana

22.4.2009 15:15
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

ovecka napsal(a):
A kde se dají křídelní značky objednat, nikde na netu je nemohu najít. Dana

ja je sehnala od kamarada, ale myslim, že by je mohl mít driml a urcite je maji v M.A.V.E. s.r.o

22.4.2009 15:17
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

kovbojicek napsal(a):
ja je sehnala od kamarada, ale myslim, že by je mohl mít driml a urcite je maji v M.A.V.E. s.r.o

ano například Driml je ma, ted jsem si to overila

23.4.2009 16:36
araukana

XXX.XXX.180.2

kovbojicek napsal(a):

Prosím vás o bližší informaci jak používat křídelní značky a jestli se s nima může vystavopvat . Myslím tím jestli mohou zůstat i s kroužkama . Děkuji

23.4.2009 17:59
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

araukana napsal(a):
Prosím vás o bližší informaci jak používat křídelní značky a jestli se s nima může vystavopvat . Myslím tím jestli mohou zůstat i s kroužkama . Děkuji

ano ano kdyz natahnete křídlo, nahoře je taková blanka tu procvaknete a protihrot zajisti nesnimatelnost (jsou i kureci a ty casem vypadnou, nemaji ten protihrot a nahrazuji se prave touto, ale ja davam velkou zrovna)

s křídelními značkami se běžně vystavuje

Přidejte reakci

Přidat smajlík