ennys
napsal(a):
Zdravím, Juraji, jsou nádherné, blahopřeji. V sobotu nastane hodina H, minuta M....
Uvidíme, snad to dopadne dobře, při vší té smůle, co mě poslední dobou pronásleduje, jen drubež mi dělá radost. Hana
Děkuji, jak to prosvěcování dopadlo? U mě je drubež letos to poslední co mi dělá radost.
mysak
napsal(a):
taky jeden
Bohužel se znaky divoké kresby na hlavě a pod krkem. Požadavek je čistě černá.
danurba
napsal(a):
chci se zeptat: kdy je na sumatránkách poznat pohlaví? Mám tu po těch vašich slepičkách pár kříženců, všichni čistě černí, je jim 8 a 4 týdny a nejsem si jistá s pohlavím. Pozná se to podle hřebínku?
No, bývá to těžké, ale chce to cvik a dobré oko. Kohouti mívají zapálené místo kde je hřebínek a taky klabonosejší hlavu(to je výraz), v lopatkovém peří by jim měla vyrůstat už pomalu kohoutí pírka s rozvolněnými paprsky. Lopatkové peří se nachází na hřbetě blízko připojení křídla k trupu. Je fakt že někdy s určením mám problém. A nakroužkuju kohouti slepičími kroužky a opačně. S čím jsou křížený? Předpokládám že nějaký hřebenatý plemeno. Většinou u těch kříženců je to poznat líp než u čistejch.
jk
mysak
napsal(a):
No, bývá to těžké, ale chce to cvik a dobré oko. Kohouti mívají zapálené místo kde je hřebínek a taky klabonosejší hlavu(to je výraz), v lopatkovém peří by jim měla vyrůstat už pomalu kohoutí pírka s rozvolněnými paprsky. Lopatkové peří se nachází na hřbetě blízko připojení křídla k trupu. Je fakt že někdy s určením mám problém. A nakroužkuju kohouti slepičími kroužky a opačně. S čím jsou křížený? Předpokládám že nějaký hřebenatý plemeno. Většinou u těch kříženců je to poznat líp než u čistejch.
jk
kohout je syn od nosné hybridky, netuším, co je to za křížence, ale hřeben má pěkný. Dá se to nějak poznat podle velikosti? Dvě kuřata jsou o poznání větší než ostatní
mysak
napsal(a):
jk
mate je moc krasne, ten lesk je videt i v pc, mohu se zeptat kde bydlite nebo alespon v jake lokalite? dekuji. Chovu zdar
oskar222
napsal(a):
mate je moc krasne, ten lesk je videt i v pc, mohu se zeptat kde bydlite nebo alespon v jake lokalite? dekuji. Chovu zdar
a tyhle byly v Nitře
oskar222
napsal(a):
..
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj, "neprovokuj" s tymi prekrasnymi sliepkami.
Minulu nedeľu na burze v Krškanoch bola na predaj para Sumatraniek, ale odoloal som.
teraz v nedeľu idem do maďarského MONORu-to zas bude pokušenie, aby som niečo nekúpil.
..kdy že je ta burza?
mysak
napsal(a):
..kdy že je ta burza?
Juraj, teraz túto nedeľu 14.3.2010. Poď s nami autobusom. Do Bratislavy sa nejako dostaneš - prip. zo soboty prespíš u mňa a ráno o 4. vyrazime a okolo 16. hod. sme naspäť v Bratislave.
Forinty ani nemusiš vymieňať, dá sa tam platiť aj v EURách, len kurz je dosť blbý cca 269 Forintov za EURO.
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj, teraz túto nedeľu 14.3.2010. Poď s nami autobusom. Do Bratislavy sa nejako dostaneš - prip. zo soboty prespíš u mňa a ráno o 4. vyrazime a okolo 16. hod. sme naspäť v Bratislave.
Forinty ani nemusiš vymieňať, dá sa tam platiť aj v EURách, len kurz je dosť blbý cca 269 Forintov za EURO.
Já jsem v práci bohužel. Ale díky snad příště.
tom147
napsal(a):
a aka je znaska za rok?
Snáška není vysoká, obojí plemena silně kvokají. Já je používám hlavně jako kvočny. Měl jsem i jokohamku a výborný. Snáška je u sumater tak 130 podle vzorníku u jokoham tak 80 - 100, ale záleží dost na krmení. Směs pro nosnice značně prodlouží snášku. Nejlepší snášky dosahují na jaře a potom pomocí směsi ji lze prodoužit do června. Krmíte-li klasicky zrním, nanesou dvacet vajec a sednou. Mám tady ovšem slepici sumatranku (zrovna na tom posledním snímku), která nikdy nekvokala. Po odvodění kuřat slepice jde znovu do krátké snášky dvacet vajec a opět zasedne. Nechcete-li aby seděla, musíte hned jak zasedne ji dát do "trucovny". Za pár dní znovu počne snášet. Další navýšení snášky docílíte neustálým odkvokáváním slepic až do zimy.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
Snáška není vysoká, obojí plemena silně kvokají. Já je používám hlavně jako kvočny. Měl jsem i jokohamku a výborný. Snáška je u sumater tak 130 podle vzorníku u jokoham tak 80 - 100, ale záleží dost na krmení. Směs pro nosnice značně prodlouží snášku. Nejlepší snášky dosahují na jaře a potom pomocí směsi ji lze prodoužit do června. Krmíte-li klasicky zrním, nanesou dvacet vajec a sednou. Mám tady ovšem slepici sumatranku (zrovna na tom posledním snímku), která nikdy nekvokala. Po odvodění kuřat slepice jde znovu do krátké snášky dvacet vajec a opět zasedne. Nechcete-li aby seděla, musíte hned jak zasedne ji dát do "trucovny". Za pár dní znovu počne snášet. Další navýšení snášky docílíte neustálým odkvokáváním slepic až do zimy.
Juraj Kafka
tie jokohamky su nadherne skoda ze su tak malo rozsirene
Na chov nemají speciální nároky, přirozeně vyhovuje jim větší výběh. Kuřata rostou pomalu a je lépe je odchovávat samostatně. Mladá drůbež je plachá ať děláte co děláte. S přeletováním je to různé, některé to napadne, jiné za celý život ani jednou. S chovným materiálem je to horší, jezdí se pro materiál do zahraničí. Ve zdrobnělých se nevyznám, nedělám je, ale jsou i v Čechách chová je třeba př. Veselý z Úpice. V důsledku malé chovné základny se tato drůbež potýká s respiračními potížemi a slabší líhnivostí.
No uznejte sami, tomuhle pohledu jsem nemohl odolat.
Až budeme někdá spolu, Stando , tak Tě něco povim....
Snaha je o tmavě pigmentované hřebínky a obličej. Tak to říká i standart. Bouhužel se setkávám se zvířaty vysoce oceněnými s červenými znaky na hlavě. Např. v Německu. V Americe tomu tak není. Ale kdo tam pojede žejo? Řeknu Vám, že od tý doby co je mám a to je už 11 let se potýkám se světlými hřebeny, ale podařilo se mi v tomto směru něco udělat viz: kohouti z mého odchovu což je vidět na některých těch fotkách. Pojednával jsem o této problematice i v někdejším čas. Chovateli-rádci, že k chovu musí být vybíráni kohouti, kteří mají tmavě pigmentovaný hřeben již od malého kuřátka. Pak se dá dosáhnout správné ostružinové barvy. Podle mých zkušeností také intenzita pigmentace kolísá v průběhu ročních období, kdy v zimě jsou hřebeny světlejší, v létě tmavší (jako u lidí pokožka).
Loňský 1,0 z mého odchovu. Ještě tak měsíc a bude hotový s plnou délkou všech srpů. Struktura peří je dobrá, ale chybí délka sedlového závěsu. Taky hřeben je tvarově špatný, ikdyž pěkně tmavě pigmentovaný, což je u rok a půl starého kohouta řidší jev. Postava je střední umírněná což bych si asi tak přál - ani ne moc vysoká noha ale ani nízká. Kohout tak nevláčí ocas po zemi ale ani nemá sklon dávat nohy do X. Prsa plnější. Takže furt je co zlepšovat.
Loňský 1,0 z odchovu př. Fencla. Předností je barva, lesk, dvojitá ostruha, strukutra peří, délka sedového závěsu. Ocas je však netypický prázdný, barva obličeje a hřebene bez černé pigmentace. Kratší trup. Netypičtí kohouti jsou zase nejvíc pohlavně aktivní, což je i u tohoto jedince.
druhý loňský kohout od př. Fencla, předností je typ, hlava, barva, délka sedlového závěsu, bohatost ocasu, dvojitá ostruha. Struktura peří je příliš měkká. Hřeben nerovný. Trup by mohl být také delší.
Eště jednou tentýž jedinec. Předností je velikost, rovný postoj, bohatý ocas, hotový bude tak v únoru, dá-li Pánbuh a počasí.
chovatelpepa
napsal(a):
Krásne to plemeno slepic moc se mi líbí
Díky všem, jsem rád, že se sumatry líbí. Mě se taky líbí. Jinak bych je nechoval, ikdyž je s nima trápení.
Tak krásný Vánoce všem a nový rok ať přinese nové věci. Hodně zdraví do Nového roku, protože pak bychom nemohli kolem té havěti skotačit.
Juraj Kafka
Dnes bylo trochu slunečno a tak jsem vzal foťák, bohužel z toho slunečna byla drůbež tak rozjařená, že témeř všechny snímky byly mázlé. Děs. Tomuhle kohoutvi vžycky pečlivě srovnám ty srpy v ocase a že ho budu fotit. No co myslíte, že tak vydrží? Ne, zamává křídly a je to zase rozházené!
No konečně trochu profil, ale zase bez kusu ocasu!
Kdybyste viděli co za tim foťákem dělám, jaký huky a mávání ručičkou. Ne šílím, protože drůbež šílela. Neustále pobíhala a vrtěla hlavami a tak mi nezbyl čas ani pořádně zaostřit. Navíc čím víc dělám nenápadného
, tím víc jsem drůbeži nápadný. No má tohle chovatel hybridek zapotřebí?
Mlaďas zase chtěl spát, jsem ho sundal z hřadu a zavřel dvířka a takhle popobíhal a natahoval krk kudy zpět.
Juraj,
mrkni na:
http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=22908
chorvatsky chovatelsky web
Aj ostatni hydinári si prídu na svoje, len chvíľu bude trvať kým si osvoja niektoré slová v chorvátštine.
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
mrkni na:
Aj ostatni hydinári si prídu na svoje, len chvíľu bude trvať kým si osvoja niektoré slová v chorvátštine.
Děkuju za supr odkaz:-)
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
mrkni na:
Moc moc prosím, pán Ferjenčík, potřeboval bych se tam s těma diskutérama dát dohromady? Je tam nějaká placená regostrace? Já tomu špatně rozumím.
Díky.
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
ak chceš reagovať, musiš sa zaregistrovať na Svjet Lubimaca. Ale ak chceš, pošli text a ja ho tam umiestnim aj s kontaktom na Teba.
Peter
Jojo, chtěl bych tam zadat kontakt na sebe a pár fotek ukázat nebo jim hodit odkaz na sem. Ale tohle je už na mě moc. Ptají se mě na tři věci a já nevim co chtějí:
Slažem se s navedenim uvjetima i imam više ili točno 13 godina
Slažem se s navedenim uvjetima i imam manje od 13 godina
Ne slažem se s navedenim uvjetima
Juraj. nechcel som zahlcovať toto forujm a poslal som Ti to mailom dnes rano. Dostal si?
pre istotu Ti to tu znova prikaldam:
Pri registracii sa Ta v zavere pyta, ci suhlasis s podmienkami a mas viac ako 13 rokov. ked zakliknes vypises udaje a vstupne heslo a meno. Je to hned Ta prva veta: Slažem se s navedenim uvjetima i imam više ili točno 13 godina.
Vkladat fotky sa tam nedaju priamo, ale cez iny portal, kam to najprv das a potom uvedies priamo do spravy jej adresu a ona sa tam zobrazi.
Peter
Prip. mi zavolaj a prejdeme to spolu a uvidis, ze to je jednoduche:
00421/245259119 po 19. hodine
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj. nechcel som zahlcovať toto forujm a poslal som Ti to mailom dnes rano. Dostal si?
pre istotu Ti to tu znova prikaldam:
Pri registracii sa Ta v zavere pyta, ci suhlasis s podmienkami a mas viac ako 13 rokov. ked zakliknes vypises udaje a vstupne heslo a meno. Je to hned Ta prva veta: Slažem se s navedenim uvjetima i imam više ili točno 13 godina.
Vkladat fotky sa tam nedaju priamo, ale cez iny portal, kam to najprv das a potom uvedies priamo do spravy jej adresu a ona sa tam zobrazi.
Peter
Prip. mi zavolaj a prejdeme to spolu a uvidis, ze to je jednoduche:
00421/245259119 po 19. hodine
Jo mám to a díky moc.
Tak téhle už táhne na 6. rok. A podle spuštěného břicha se chystá nést. Je to ještě památka po zesnulém ing. Kratzigovi. Slepice ještě před dvěma lety získala elitu na okresní výstavě. Kupodivu nemá nikde záběl, který se mnohdy objevuje už u dvouletých slepic. Jedinou vadou je světlejší oko(je to trochu rozmazané), a kratší ocas. Samozřejmě jako stařenka má už taky spuštěné vole. A taky už šetří krok než kdyby byla roční.
eště jednou... nikdy by mě nenapadlo že budu mít liliputky, vždycky sem měl obavy z jejich zranitelnosti a taky že prolezou plotem:-) no, prolezou. A nebo přeletí jako kos.
naděje v typu, zbarvení i struktuře opeření, až na ten zmršenej hřeben
Byl u mě kamarád holubář Patrik Jačo, tak jsme mu trochu zapózovali. Více na http://jacopat.blog.cz/
útěková vzdálenost tohoto kohouta byla 10 m zvláště když jsem s foťákem. Když jsem kohouta po krátké pochůzkové honičce chytil, trochu ho pomazlil, srovnal srpy v ocase a opět položil na zem, začal takhle capkat a naparovat se jako můžete tady vidět na těch snímcích. A v tom je to kouzlo sumatránek.
Jinak byste viděli jen černou čáru rozmázlou po celým snímku podobně jako tady, kde jsem jakž takž stíhal.... (jiný den)
No a tohohle jsem si přivezl z Kölnu, kam mi ho dovezl jeden Belgičan.
Juraj,
posledna fotka, Suamtranky - ma úplne čiernu tvár (skoro ako Ayam cemani, čo sa mi vyštepilo tento rok po listových hrebeňoch). Je evidentné, že to v Nemecku primiešavajú pre občerstvenie krvi u plemena AC.
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
posledna fotka, Suamtranky - ma úplne čiernu tvár (skoro ako Ayam cemani, čo sa mi vyštepilo tento rok po listových hrebeňoch). Je evidentné, že to v Nemecku primiešavajú pre občerstvenie krvi u plemena AC.
Zdravím, no je to pro mě záhada, kedže hráškový hrebeň je dominantný nad listovým, že sa može vyštepiť z listových tedy recesívných znak dominatný? To je mi záhadou. Skor by som čakal vyštepenie listového hrebeňa z hráškových.
Ja si tiež myslím, že to tam sypú jedno do druhého.
Čo hovoríte na štrukturu operenia Ayam Cemani? Dost trepenitá nie?
No neviem ten správny výraz na operenie AC, ale asi tak ako píšeš, vyzerajú niektoré dosť "strapato". To perie je tvrdšie a odstávajúce.
Tiež je mi záhadou, ako sa po oboch rodičoch s listovým hrebeňom (čo je recesivny faktor) vyliahne kura s hráškovým hrebeňom. Bolo však len jedno a je to kohút. Všetky ostatné kurence boli s listovými hrebeňmi.
Evidentne pripomína hlavou Sumatranku a zrejme nejake čiernejšie primiešali do AC, aby "osviežili" krv.
peter z bratislavy
napsal(a):
No neviem ten správny výraz na operenie AC, ale asi tak ako píšeš, vyzerajú niektoré dosť "strapato". To perie je tvrdšie a odstávajúce.
Tiež je mi záhadou, ako sa po oboch rodičoch s listovým hrebeňom (čo je recesivny faktor) vyliahne kura s hráškovým hrebeňom. Bolo však len jedno a je to kohút. Všetky ostatné kurence boli s listovými hrebeňmi.
Evidentne pripomína hlavou Sumatranku a zrejme nejake čiernejšie primiešali do AC, aby "osviežili" krv.
ale má ho pěkně rovnej, takovej bych potřeboval mít u sumater.
Juraj,
mám Ti ho doviezť do Starubingu? Mne do chovu nepasuje.
Videl som tu Tvoj inzerat na Maransky. pridávaš ďalšie plemeno do chovu?
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
mám Ti ho doviezť do Starubingu? Mne do chovu nepasuje.
Videl som tu Tvoj inzerat na Maransky. pridávaš ďalšie plemeno do chovu?
Ne děkuji nechci, já mám kohoutů 8. Maransky bych rád pro kámoše. Prej mu lovecký psi zlikvidovali celej chov před snáškou.
snímek 1,0 z výstavy v USA.
Ale mrazy už pominuly, sníh leze dolů a s drůbeží to dělá divy... kohouti se naparují, nahánějí. slepicím se líp tlačí vejce než za mrazů - 17°C.
Mikulov

XXX.XXX.139.134
Dobrý den jak se dnes dají sehnat? Už dlouho hledám a nic.
Mikulov

XXX.XXX.237.111
Hlavně na okrasu
Mikulov
napsal(a):
Hlavně na okrasu
OK. Tedy shánějí se těžko, právě proto, že jsou jen na okrasu. Masovka to nikdy nebude. Navíc pokud bude hrozba ptačí chřipky pokračovat, a uzavřou se kvůli tomu zahraniční výstavy, nezbude než smutně koukat. Já letos jich mnoho nemám. Samej kohout. A měl jsem chovné jen dvě slepice. S tím se díra do světa moc neudělá, a potom řada kuřat zůstala ve vejcích. Přesto, že kohout byl nepříbuzný. Čili jednoduché to s nimi není. Zvláště pokud mají vypadat tak, jak mají. Pokud seženete slepice, dbejte na to ať nemají původ u mne, já Vám můžu pak nabídnout kohouta.
Mikulov

XXX.XXX.237.111
Dobře, tak děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikulov
napsal(a):
Dobře, tak děkuji.
Keď ste ešte nezohnali Sumatranky budem mať k predaju v novembri (nemecký typ)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.239
peter z bratislavy
napsal(a):
Juraj,
V jejich domovině mi přijde že vypadají dost jinak, takovéto sumatry tu asi neseženu že?
Valis

XXX.XXX.14.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V jejich domovině mi přijde že vypadají dost jinak, takovéto sumatry tu asi neseženu že?
Prosím kdo se vyznáte, kohout na fotce je čistokrevný?