Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
moj chov :)
Re: hempsirky a plymutky

napsal(a):
Re:hempsirky a jedna plymutka,

napsal(a):
Re: v popredi cierna plymutka,ktoru mam iba jednu a ostatnych som mal kohutov,

napsal(a):
Re: liahen, chcem sa opytat kupil som si novu liahen,na 56 vajec,a uz ju mam aj nalozenu ,sice som dal len na skusku40vajec a to 10vajec od vlasiek jarabicich,a 30 vajec od hempsiriek, dneska je 10den co su v liahni,ci ju vlastne niekto este ma tu liahen ,a ake ma vysledky z liahnutia,prikladam aj fotku

napsal(a):
Re: tu su vajicka ake mi nesu moje hempsirky a plymutka,to najtmavsie je od plymutky ,a to male blede mam od milflerky,,iba co som cital tak sa niekto stazuje na znasku hempsirok,ja musim potvrdit opak,som zo Zilinskeho kraja,a moje znasaju vyborne ,som spokojny, a krmim ich iba ,obilie,zmesku,namoceny chleba,a vela zeleneho krmiva hlavne maju radi lucerku

napsal(a):
Re:moj chov

napsal(a):

napsal(a):
Zdravím Vás, máte pekné hempšírky. Tiež som chovateľ tohto plemena a na znášku sa nemôžem sťažovať. Nevšimol som si obrúčky na behákoch Vašej hydiny, takže ste asi rekreačný chovateľ ?
Rudo

napsal(a):
Zdravím Vás, máte pekné hempšírky. Tiež som chovateľ tohto plemena a na znášku sa nemôžem sťažovať. Nevšimol som si obrúčky na behákoch Vašej hydiny, takže ste asi rekreačný chovateľ ?
Rudo
Re:moj chov,no neviem ako sa to povie ale na vystavy nechodim,a kruzky tiez nemaju, :)

napsal(a):
moj chov,fotene dnes 19.5.08

napsal(a):
moj chov ,dalsia fotka,

napsal(a):
moj chov,a este jedna

napsal(a):
a posledna
Zdravím Vás p. Peter z Varína, kontaktujte ma na meil rudopapanek@centrum.sk ohľadom hempšíriek. Písal som Vám na meil ale bez ohlasu.
S pozdravom rudo

napsal(a):
a posledna
Kedy Vám začali znášať Vaše hempšírky a ako ich kŕmite

napsal(a):
ahoj,no zacali mi znasat v 7mesiaci,a znasali az doteraz ,som snimi celkom spokojny ,len teraz mi zacali vsetky prchnut,tak prestali,ale som aj rad aspon budu na zimu znasat,,no krmim ich zitom,potom zmeskou,ked mam na tak namoceny chleba ale to pomiesam s tou smeskou,a hlavne vela zeleneho krmiva tie moje maju najradsej nakrajanu lucerku,,potom znasali ako dive,,:))

napsal(a):
a ty Marko chovas tiez hempsirky ?,a kolko, ich mas aj niake fotky mas?

napsal(a):
a ty Marko chovas tiez hempsirky ?,a kolko, ich mas aj niake fotky mas?
Hempšíriek mám 10 sliepok a ešte 8 kohútov ( jeden je už polievkový) Fotky som dal do diskusiu,ktorú som otvoril ešte v decembri a nájdeš ich v príspevku Prosím o radu. Ja ich zatiaľ musím krmiť len pšenicou a zmeskou na odchov kurčiat, lebo inú tu nemajú. Nosnicovú im ešte nechcem dávať aby nevybehli priskoro do znášky ale myslím si,že začnú znášať skôr ako 7 mesiac. akú váhu by mali mať pred znáškou,lebo moje majú hmotnosť 1,85 a 2,30 a 2,40 a to budú mať 1.septembra 5 mesiacov. Kohút (ich brat po nich už skáče a kikiríka) Doteraz mi okrem zrna a zmesky nechceli jesť ale na jeseň dostanú chutné oranžové tekvice(pestujem ich pre ne) ale aj repu od susedy, uhorky, momentálne by vraždili pre slivky a hrušky. Zbytky nedostávajú ale už mám zasa možnosť podávať im 100% zkvasené kravské mlieko.

napsal(a):
Hempšíriek mám 10 sliepok a ešte 8 kohútov ( jeden je už polievkový) Fotky som dal do diskusiu,ktorú som otvoril ešte v decembri a nájdeš ich v príspevku Prosím o radu. Ja ich zatiaľ musím krmiť len pšenicou a zmeskou na odchov kurčiat, lebo inú tu nemajú. Nosnicovú im ešte nechcem dávať aby nevybehli priskoro do znášky ale myslím si,že začnú znášať skôr ako 7 mesiac. akú váhu by mali mať pred znáškou,lebo moje majú hmotnosť 1,85 a 2,30 a 2,40 a to budú mať 1.septembra 5 mesiacov. Kohút (ich brat po nich už skáče a kikiríka) Doteraz mi okrem zrna a zmesky nechceli jesť ale na jeseň dostanú chutné oranžové tekvice(pestujem ich pre ne) ale aj repu od susedy, uhorky, momentálne by vraždili pre slivky a hrušky. Zbytky nedostávajú ale už mám zasa možnosť podávať im 100% zkvasené kravské mlieko.
Koľko sa Vám vlastne vyliahlo kurčiat. Ja som svoje vychoval od 3 dní. Zatiaľ sú to moje prvé plemenné sliepky. Doteraz som mal len hybridy ale tento rok som si zaobstaral hempšírky a japonské nosné prepelice

napsal(a):
Koľko sa Vám vlastne vyliahlo kurčiat. Ja som svoje vychoval od 3 dní. Zatiaľ sú to moje prvé plemenné sliepky. Doteraz som mal len hybridy ale tento rok som si zaobstaral hempšírky a japonské nosné prepelice
ahoj,moje ked zacali znasat tak mali okolo2,50 a jedna mala az2,80 kg,a kohuta som mal tiez pribuzdneho ,ale ten je uz v mraziaku bo na jar som si kupil novu liahen ale neosvedcila sami neviem,aku chybu som spravil kuriatka uz boli,pre vyklubavnim ale nevyliahli sa,moznno ze to bol ten problem ze boli asi slabe a aj to ze kohut bol vlastne ich brat,ale zajtra si idem po kohuta nepribuzdneho,tak skusim este na jar dat dalsiu varku a uvidim aj ja ich mam iba jeden rok a to som mal z 10kureniec 6sliepociek a 4kohutov,,,tak som vybral toho najkrajsieho vsak je aj na tych fotkach,,ale sliepky mi dotrhal inak stale po nich skakal ale asi zbytocne:)))

napsal(a):
ahoj,moje ked zacali znasat tak mali okolo2,50 a jedna mala az2,80 kg,a kohuta som mal tiez pribuzdneho ,ale ten je uz v mraziaku bo na jar som si kupil novu liahen ale neosvedcila sami neviem,aku chybu som spravil kuriatka uz boli,pre vyklubavnim ale nevyliahli sa,moznno ze to bol ten problem ze boli asi slabe a aj to ze kohut bol vlastne ich brat,ale zajtra si idem po kohuta nepribuzdneho,tak skusim este na jar dat dalsiu varku a uvidim aj ja ich mam iba jeden rok a to som mal z 10kureniec 6sliepociek a 4kohutov,,,tak som vybral toho najkrajsieho vsak je aj na tych fotkach,,ale sliepky mi dotrhal inak stale po nich skakal ale asi zbytocne:)))
ale pod akym nazvom ich tu mas?

napsal(a):
ale pod akym nazvom ich tu mas?
Sú v príspevku: Prosím o radu nájdete ich pod názvom tohto príspevku, kde sú fotky a napísané Moje hempšírky. Jediné fotky hempšírok tam sú moje.

napsal(a):
Sú v príspevku: Prosím o radu nájdete ich pod názvom tohto príspevku, kde sú fotky a napísané Moje hempšírky. Jediné fotky hempšírok tam sú moje.
je to presne 4 príspevok pod vami a má 70 odpovedí

napsal(a):
je to presne 4 príspevok pod vami a má 70 odpovedí
tak moj novy fesak,,:))

napsal(a):
tak moj novy fesak,,:))
strasne sa podoba mojmu stremu kohutovi,,ked dospeje asi bude taky pekny ako on:)))

napsal(a):
strasne sa podoba mojmu stremu kohutovi,,ked dospeje asi bude taky pekny ako on:)))
a tu je dalsia fotka,sliepky su teraz nie az tak pekne lebo zacali prchnut,,

napsal(a):
a tu je dalsia fotka,sliepky su teraz nie az tak pekne lebo zacali prchnut,,
a este jedna,,:)

napsal(a):
a este jedna,,:)
No kohút je fakt pekný a časom aj sliepky preperia aká bola ich zimná znáška. Prisvetľuješ im ?

napsal(a):
No kohút je fakt pekný a časom aj sliepky preperia aká bola ich zimná znáška. Prisvetľuješ im ?
ahoj,vobec neprisvetlujem,a maju obycajny dreveny kurin co som si sam postavil,a mal som ich 7sliepok,a znaska bola velmi dobra denne som zbieral 5,6vajec niekedy aj plny pocet 7,a jedna mi niekedy zniesla prilis velke vajicko v ktorom boly aj dva zltky,ale potom sa jej to napravilo a znasa uz normalne,,najpr mali peknu hnedu skrupinu vajec ale postupne im vybledla,

napsal(a):
ahoj,vobec neprisvetlujem,a maju obycajny dreveny kurin co som si sam postavil,a mal som ich 7sliepok,a znaska bola velmi dobra denne som zbieral 5,6vajec niekedy aj plny pocet 7,a jedna mi niekedy zniesla prilis velke vajicko v ktorom boly aj dva zltky,ale potom sa jej to napravilo a znasa uz normalne,,najpr mali peknu hnedu skrupinu vajec ale postupne im vybledla,
novy plemenny kohut,,:)

napsal(a):
novy plemenny kohut,,:)
druha,,aj so sliepkami ,,

napsal(a):
druha,,aj so sliepkami ,,
3,,

napsal(a):
6,,
sliepka ktora je vyprchnuta :))

napsal(a):
sliepka ktora je vyprchnuta :))
,ahoj dnes som bol na Zilinskej vystave,a som si prikupil dve pekne sliepky tiez hempsirky,,tie prve dve su oni,:)

napsal(a):
,ahoj dnes som bol na Zilinskej vystave,a som si prikupil dve pekne sliepky tiez hempsirky,,tie prve dve su oni,:)
a na tejto su lepsie vidiet,len jedna mala na opacnej nohe kruzok tak som jej ho musel prehodit..

napsal(a):
a na tejto su lepsie vidiet,len jedna mala na opacnej nohe kruzok tak som jej ho musel prehodit..

napsal(a):
moje krasavice
Ahoj ako sa vlastne volá ta liaheň a aké s ňou máš skúsenosti? ďakujem
Marko

napsal(a):
Ahoj ako sa vlastne volá ta liaheň a aké s ňou máš skúsenosti? ďakujem
Marko
ahoj ,Marko,no skusal som na jar ako mi prisla liahnut ale moc mi to nevyslo,,mal som tam 10kurciat,celkom vyvynutych ale vobec sa nevyklubali,tak neviem co som zle spravil,a chcem to este raz skusit na jar,a poslem ti fotku

napsal(a):
ahoj ,Marko,no skusal som na jar ako mi prisla liahnut ale moc mi to nevyslo,,mal som tam 10kurciat,celkom vyvynutych ale vobec sa nevyklubali,tak neviem co som zle spravil,a chcem to este raz skusit na jar,a poslem ti fotku
Prosím a kde si ju kúpil a koľko stála, uvažujem, že si ju zaobstarám, no nechcem invstovať do niečoho čo je zlé.

napsal(a):
Prosím a kde si ju kúpil a koľko stála, uvažujem, že si ju zaobstarám, no nechcem invstovať do niečoho čo je zlé.
ahoj,ona je dobra len ja som spravil na konci liahnutia asi chybu,,dam ti na toho pana emial,kde som to obiednaval,stala ma 99euro, mongichov@azet.sk ja som si ju inac obiednal na inzerat ale ua to neviem najst..keby bola zla tak kurcata sami nevyvynu az do posledneho stadia,,len ja som kde si cital,ze ich treba pokrobit vodou prek vyliahnutim,,a asi sa dostala voda do porov a sa zadusili,,ale to je moja chyba,,vsak skus a uvidis,keby som nasiel ten inzerat tak ti este napisem..

napsal(a):
ahoj,ona je dobra len ja som spravil na konci liahnutia asi chybu,,dam ti na toho pana emial,kde som to obiednaval,stala ma 99euro, mongichov@azet.sk ja som si ju inac obiednal na inzerat ale ua to neviem najst..keby bola zla tak kurcata sami nevyvynu az do posledneho stadia,,len ja som kde si cital,ze ich treba pokrobit vodou prek vyliahnutim,,a asi sa dostala voda do porov a sa zadusili,,ale to je moja chyba,,vsak skus a uvidis,keby som nasiel ten inzerat tak ti este napisem..
ak chces liahen tak dobre su aj na stranke www.gyron.sk,ja som chcel tu plnoatomaticku na 24vajec za 218euro,ale sami zdala byt draha tak potom som nasiel tu co mam doma ta je srucnym obracanim vajec a ku nej dostanes aj navod,,

napsal(a):
ak chces liahen tak dobre su aj na stranke www.gyron.sk,ja som chcel tu plnoatomaticku na 24vajec za 218euro,ale sami zdala byt draha tak potom som nasiel tu co mam doma ta je srucnym obracanim vajec a ku nej dostanes aj navod,,
ďakujem ešte o nej pouvažujem a dám vedieť a sú k nej aj nástavce pre inú hydinu napríklad prepeličky?

napsal(a):
ďakujem ešte o nej pouvažujem a dám vedieť a sú k nej aj nástavce pre inú hydinu napríklad prepeličky?
ja som k mojej dostal,je to na vsetky druhy hydiny vajec,,okrem pstrosich:))))))

napsal(a):
ja som k mojej dostal,je to na vsetky druhy hydiny vajec,,okrem pstrosich:))))))
ešte by ma zaujímalo či majú aj iný nejaké skúsenosti s touto liahňou. A ako sa vlastne chladia vajíčka v nej?

napsal(a):
ešte by ma zaujímalo či majú aj iný nejaké skúsenosti s touto liahňou. A ako sa vlastne chladia vajíčka v nej?
vetra sa tak ze sa otvori poklop na par sekund ale az od 10dna inkubacie,,tak to mam pisane v tom navode,,

napsal(a):
vetra sa tak ze sa otvori poklop na par sekund ale az od 10dna inkubacie,,tak to mam pisane v tom navode,,
zopar obrazkov , dnes fotenych

napsal(a):
zopar obrazkov , dnes fotenych
konecne zarastli tak cakam kedy sa roznesu,jedna uz aj zacala znasat ale neviem vystihnut ktora ci mlada alebo strara :)

napsal(a):
konecne zarastli tak cakam kedy sa roznesu,jedna uz aj zacala znasat ale neviem vystihnut ktora ci mlada alebo strara :)
a este jedna fotka:))

napsal(a):
a este jedna fotka:))
a pohlavny akt

palino
napsal(a):
ahoj pefo, máš parádne sliepky, chcel by som sa spýtať kde teraz bývajú burzy v Žiline a kedy? Predávajú ešte na jar jednodňové kurčatá na Hurbanovej ulici, myslím že tam sídlil zväz chovateľov???
ahoj Palino,dik,ano byvaju kazdu poslednu nedelu v mesiaci,a na jar na hurbanovej ulici c.17 liahnu kazdu jar kuriatka,,objednava sa to v obchode hned v tom areali,v chovatelskom obchode co je v tej budove aj ja si idem objednat,vo februari,,bud hempsirky alebo oravky,,

napsal(a):
ahoj Palino,dik,ano byvaju kazdu poslednu nedelu v mesiaci,a na jar na hurbanovej ulici c.17 liahnu kazdu jar kuriatka,,objednava sa to v obchode hned v tom areali,v chovatelskom obchode co je v tej budove aj ja si idem objednat,vo februari,,bud hempsirky alebo oravky,,
nove fotky mojich hempsiriek:)

napsal(a):
nove fotky mojich hempsiriek:)
druha,

ahoj,to uz je davno ,a poriadna historia,,prvym rokom mi znasali vyborne,,ale ked sa po roku preperili,tak akosika prestali,znasku ale potom sa niako pomali rozbehli pisem o hempsirkach,lebo plymutku som mal iba jednu,,velmi som ich chcel chovat,tak som si aj zohnal nepribuzdneho kohuta,a potom na vystave som vydel na predaj dve sliepky,tak som ich kupil a tu som urobil velikansku chybu,,jedna bola niecim nakazena,zacala kychat a smrkat,a kym som ju stihol dat do karanteny aj u zverolekara som bol snou,dal mim lieky za 500korun,a vobec nezabrali,az mi to chytili vsetky a neostavalo mi nic nez vsetky zarezat bo aby mi nakoniec nepokapali vtedy som zuril ako pes,,tak hempsirky uz odvtedy nechovam,teraz mam maly kmen 1,3oraviek,a 8 hybridnych nosnic isa brawn, na znasku,,a som chcel nieco slovenske a odolne proti nasemu pocasiu,,a oravky su ako stvorene na nasu klimu,,

oravky ,, znasa zatial iba jedna ,,a mam od nej kazdy druhy den vajicko,a tie dve pred mesiacom zacali prchnut,a teraz zarastaju,,ale hybridky mi znasaju velmi dobre,a ake chovate liliputky?
Take rozne... ale mame iba tri....
ale to je jeden kohútik a dve sliepočky...teraz by sme mali mať len staru kurku ale u suseda mali kuriatka tak mi predali párik...ale príbuzné...ale nám to stačí...
a ešte tá mládka ani nezačala nosiť...tak čakám až sa objaví prvé vajíčko....
ak bude nosiť a ten kohutik ak ich bude "oplodňovať"...
ale my ich chováme len pre okrasu nie na výstavu....a ináč ja mám len 14násť rokov...ale strašne sa zaujímam o hydinu....a iné zvierata...
"prepáčte ak to vadí...."

nie nevadi som rad ze sa este niekto z mladej generacie zaujma o hydinu,,a ja som si tiez uz zohnal tri sliepocky+kohutika liliputiek, a inac ja mam no len budem mat v pondelok,30rokov..
My by sme mali tiež 3 kurky a kohutika ale to sa stala taka tragédia tej jednej liliputke aj keď bola najstaršia.... to sme mali uplne na začiatku starého kohútika a kuričku a po nich sme mali 9 kuriatok ale ako naschvál to boli 3 kurky a 6 kohútikov ale to boli nádherné kuriatka...a šte s nimy sme liahli pod kvočkou aj 3 normálne hybridy a to boli akurát kurky 1siva a 2 biele nosnice...

ok ukazte,

takto neviem ako ale uz som to tu niekde cital ze sliepka sa da pod niaku krabicu aby sa nemohla postavit,a to vzdy na noc zopar dni,a ze si zevraj zvykne a potom sa daju pod nu vajcia a ona uz sedi,,tak som to aspon cital ale nieviem kde ci tu na ifaune alebo v niakom clanku na nete a ci to vlastne funguje,,,budem len rad ked uvidim ake ich mate:)

ano ved ste pisali ze date sen fotky vasich liliputiek?
a už sa mi podarilo ich odfotiť tak po dlhej dobe ich sem vložím...a prepáčte za oneskorenie... kohút
a už sa mi podarilo ich odfotiť tak po dlhej dobe ich sem vložím...a prepáčte za oneskorenie... kohút
napsal(a):
moj chov,fotene dnes 19.5.08
Ahoj kohout je pěkně postavenej v utočnym postaveni :-D takovyho sem měl kohouta že na cizí lidi utočil a na mě ne kohout bil Au + vlaška vaha 5 kg a barva po otci vlašakovi odolny slepičky a Plym. a Hem jsem neměl takže nemůžu o nich nic napsat jen že si je některy lidi chvali jako dobry kvočny :-D co je na tom pravda ? s pozdravem miloš