Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2009 22:55
danurba

XXX.XXX.12.226

dobrý den, máme mladé husy, snad kříženci mezi husou landézkou, pomořanskou a tuluskou, možná i čisté....od kdy se dá poznat pohlaví? A jak?

13.7.2009 07:35
statekrepcice

XXX.XXX.172.27

danurba napsal(a):
dobrý den, máme mladé husy, snad kříženci mezi husou landézkou, pomořanskou a tuluskou, možná i čisté....od kdy se dá poznat pohlaví? A jak?

Měla jsem 3listopadová housata. Všechny měly stějně dlouhý krky,vypadaly stejně,tak
si říkám,zas 3houseři. No a cca v 5měsících se jeden začal naparovat a svádět
husy kolem,a ty ostatní dva to nedělali a pak začli snášet.Takže z toho nakonec byl houser jeden a dvě husy. Říká se,že houseři mají o dost delší krk,ale musí být všichni stejně staří.A také mají odlišné kejhání.

13.7.2009 08:56
darkangelone

XXX.XXX.5.52

danurba napsal(a):

Ja mam mesiac stare 4 husy. Pozoroval som ich a snazil sa zistit co je co. Podla velkosti to vyzera na 3 huserov a jednu hus. Ale podla zobakov to vyzera na 2 a 2 :) tak tiez neviem. Zatial zvuky este nevydavaju ziadne. Pockam a snad podla toho to urcim.

13.7.2009 16:37
ovecka

XXX.XXX.26.132

danurba napsal(a):

Nejspolehlivější je prohlédnout kloaku a zjistit, jestli je v ní červíčkovitý penis nebo ne. Já jsem teď takto vyšetřila 4 týdny staré landéské husy a je to dobře poznat. Husu položíte na záda v sedě do klína, držíte oběma rukama z boků a zároveň si fixujete nohy, aby s nimi nemrskala. palce mám na břišní straně a prsty tlačím na kostrč ze hřbetní strany. Palci se snažím co nejvíce rozevřít kloaku, až je vidět tkáň za svěračem. pokud je to jem červená sliznice, je to husa. Vykoukne-li na mne asi 3-4 mm dlouhý a 1 mm silný červíček, je to houser. Je třeba mít trpělivost a opatrně to zkusit několikrát. House většinou začne více protestovat v tu chvíli, kdy se blížíte k cíli. Nebojte se , pokud budete opetrná, nic mu neuděláte. Dana

13.7.2009 23:13
danurba

XXX.XXX.12.226

ovecka napsal(a):
Nejspolehlivější je prohlédnout kloaku a zjistit, jestli je v ní červíčkovitý penis nebo ne. Já jsem teď takto vyšetřila 4 týdny staré landéské husy a je to dobře poznat. Husu položíte na záda v sedě do klína, držíte oběma rukama z boků a zároveň si fixujete nohy, aby s nimi nemrskala. palce mám na břišní straně a prsty tlačím na kostrč ze hřbetní strany. Palci se snažím co nejvíce rozevřít kloaku, až je vidět tkáň za svěračem. pokud je to jem červená sliznice, je to husa. Vykoukne-li na mne asi 3-4 mm dlouhý a 1 mm silný červíček, je to houser. Je třeba mít trpělivost a opatrně to zkusit několikrát. House většinou začne více protestovat v tu chvíli, kdy se blížíte k cíli. Nebojte se , pokud budete opetrná, nic mu neuděláte. Dana

jenže ty naše husy už nejsou žádný housátka, už mají velikost skoro na zabití, jenže si chci nechat dvě holky a jednoho kluka do chovu. A nějak nemůžu vypozorovat, že by se některá něčím lišila. Na tu kloakální metodu si ani netroufnu, jsou opravdu hodně velké. Asi to risknu a nechám tři nejhezčí a budu doufat...

14.7.2009 07:39
darkangelone

XXX.XXX.5.52

danurba napsal(a):
jenže ty naše husy už nejsou žádný housátka, už mají velikost skoro na zabití, jenže si chci nechat dvě holky a jednoho kluka do chovu. A nějak nemůžu vypozorovat, že by se některá něčím lišila. Na tu kloakální metodu si ani netroufnu, jsou opravdu hodně velké. Asi to risknu a nechám tři nejhezčí a budu doufat...

Ja si tiet zak chcem nechat 2+1. Podla zobaku to vyzera na 2 husy a 2 husery. Maju totiz mensie zobaky ako husery, ale zas proporciami tela to vyzera na 3 huserov a jednu hus :) Tu kloakalnu metodu by som sa tiez obaval vyskusat kedze su to brojlerove su uz riadne velke.

17.7.2009 15:29
ovecka

XXX.XXX.26.132

darkangelone napsal(a):
Ja si tiet zak chcem nechat 2+1. Podla zobaku to vyzera na 2 husy a 2 husery. Maju totiz mensie zobaky ako husery, ale zas proporciami tela to vyzera na 3 huserov a jednu hus :) Tu kloakalnu metodu by som sa tiez obaval vyskusat kedze su to brojlerove su uz riadne velke.

Vyšetření kloaky není třeba se obávat, poku ji děláme s citem a ten mi ženské máme dobrý. Naopak, čí je husa starší, tím se musíme méně bát. Husa na zádech leží vcelku v klidu, jen těma nohama mrská, ale ty se dají dobře fixovat pod rukama. Nebojte se toho a hrajte na jistotu. Ať nemáte ve finále 3 hus nebo naopak housery. Dana

21.7.2009 10:09
pajda1

XXX.XXX.107.70

danurba napsal(a):

Zkuste kromě tedy kloakální metody - na tu se chystám, ale nějak nemám odvahu - vypozorovat ještě jednu věc: houseři v rozrušení "ježí" krky - mají je skoro 2x silnější, než když jsou v klidu. Husy, alespoň ty moje, to neumí. Nicméně bych taky ráda zkusila husu prohlídnout, už proto, že kdybych náhodou příští rok koupila nějaké "neježící" se, tak abych to vůbec poznala...

Kamarád mi takhle - -podle peří na krku - označil housery u mých pěti koupených jedinců už v šesti týdnech a měl pravdu - oba označení jedinci už pojímají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík