zbosace
napsal(a):
Tohtoročná nádielka smaragdových-druhá znáška
Niečo sa podarilo aj u pižmoviek...
zbosace
napsal(a):
mladý modrý pásikavý káčer
ani modrá ani hnedá kačena
zbosace
napsal(a):
ani modrá ani hnedá kačena
väčšina tohtoročných pižmoviek je svetlá zo žltým pásikovaním alebo so žltohnedov hlavov a chvostom
zbosace
napsal(a):
väčšina tohtoročných pižmoviek je svetlá zo žltým pásikovaním alebo so žltohnedov hlavov a chvostom
divé kačeny sme zrušili ale i tak nám prišla rodinka aj s tromi mláďatami
zbosace
napsal(a):
divé kačeny sme zrušili ale i tak nám prišla rodinka aj s tromi mláďatami
posledna je naša Eliška-zdrobnelá biela zakúpená v UH.
Hladáme k nej fešáka
zbosace
napsal(a):
posledna je naša Eliška-zdrobnelá biela zakúpená v UH.
Hladáme k nej fešáka
splnil sa mi sen
peter z bratislavy
napsal(a):
Gratulujem a ticho závidím (v dobrom). Až bude odchov daj vedieť , a hlavne skúsenosti s chovom tohoto zriedkaveého druhu perličiek
Ďakujem. Jedná sa o perličky supie /Acrylium vulturinum/. Teraz v Novej Exote je o nich pekný článok. No či sa dočkám odchovu je otázka na ktorú je ťažko odpovedať. Perličky som kúpil ako hendikepované- majú omrznuté prsty a to dosť. JE TO TEPLOMILNY DRUH, takže ho treba v zime držať pri mrazoch v temperovaných alebo aspoň bezmrazých priestoroch. Kohúty sú pravdepodobne na chov nepoužitelný, takže budem skúšať štastie z dvoma sliepočkami, ak prežijú zimu a ak sa mi podarí kúpiť nepríbuzných a zdravých kohútikov. Bohu žial i cena nie je zanedbatelná a možno budem rád keď sa zmôžem na jedného. Inak je zaujímavé že zo všetkého čo som im ponúkal majú najradšej cibulu krájanú na kocečky. Hlučnosť je v porovnaní z klasickými perličkami zatial zanedbatelná. Samozrejme ak sa mi podarí čo i len znáška i to bude pre mňa úspech. Potešil by ma kontakt na hol. a belg. chovatelov, tam sú vraj mimoriadne oblúbené. Tak mi prosím držte palce....