Dnes jsme zabíjeli brojlerové kuřata a jeden kohoutek měl kůži, podkoží a svalstvo na stehnech zeleně zbarvené. Nevíte někdo, čím to může být?
elik1
napsal(a):
Dnes jsme zabíjeli brojlerové kuřata a jeden kohoutek měl kůži, podkoží a svalstvo na stehnech zeleně zbarvené. Nevíte někdo, čím to může být?
Mně se to jeví jako zapařeniny. Nebylo kuřat více a neocitl se tento kohoutek naspodu hromady? Taky to udělá rádo nedostatečně vychlazené maso, když ho dáte ve větší vrstvě do hodně studené ledničky, nebo přímo do mražáku. Zabíjím-li více drůbeže naráz, dávám je vychladit do vany se studenou vodou. Jednak tam pěkně vychladnou, jednak na ně nelítají mouchy ( zabíjíme na dvoře ).
jirinajanickova
napsal(a):
Mně se to jeví jako zapařeniny. Nebylo kuřat více a neocitl se tento kohoutek naspodu hromady? Taky to udělá rádo nedostatečně vychlazené maso, když ho dáte ve větší vrstvě do hodně studené ledničky, nebo přímo do mražáku. Zabíjím-li více drůbeže naráz, dávám je vychladit do vany se studenou vodou. Jednak tam pěkně vychladnou, jednak na ně nelítají mouchy ( zabíjíme na dvoře ).
Zapařeniny to nemohou být. Fotky jsou hned po zabití. Z 13 kuřat to byl jeden kohoutek s takto zbarvenými stehny. Na infekci se mi to také nezdá, játra měl bez patologických změn a před zabitím kohoutek nejevil žádné známky onemocnění.
elik1
napsal(a):
Kohoutek neprojevoval žádné příznaky onemocnění a jeho játra byly bez patologických změn. Na hohy se normálně stavěl bez komplikací.
A není to modřina jestli jste ho třeba při sekání drželi nahoře u nohou a jal se škubal tak se mohl stísknout věčí sýlou , trochu to připomíná modřinu pohmoždění. Jestli to nikde jinde neměl?
fanous
napsal(a):
A není to modřina jestli jste ho třeba při sekání drželi nahoře u nohou a jal se škubal tak se mohl stísknout věčí sýlou , trochu to připomíná modřinu pohmoždění. Jestli to nikde jinde neměl?
Mě to připomínalo také modřinu, ale: že by se modřina udělala zelená? že by se vybarvila dozelena hned po stisknutí a během pár sekund? Nejdřív jsem měl podezření na barvu, a to tak, že ho jako kuře nabarvili a my jsme ho nabarvené koupili. To by jsme se všimli. To jsem zavrhnul hned.
elik1
napsal(a):
Dnes jsme zabíjeli brojlerové kuřata a jeden kohoutek měl kůži, podkoží a svalstvo na stehnech zeleně zbarvené. Nevíte někdo, čím to může být?
Ještě jeden dotaz bylo stehno bez zápachu? Nezranil se někdy dávněji a nebo neměl problémy s klouby? Modřina to určitě není ta by byla zbarvena jinak. Něco podobného jsme viděli u divočáka /zelené maso/ řezník tehdy říkal, že se jedná o zánět či infekci ze starého zranění.
agria
napsal(a):
Ještě jeden dotaz bylo stehno bez zápachu? Nezranil se někdy dávněji a nebo neměl problémy s klouby? Modřina to určitě není ta by byla zbarvena jinak. Něco podobného jsme viděli u divočáka /zelené maso/ řezník tehdy říkal, že se jedná o zánět či infekci ze starého zranění.
Maso bylo bez zápachu. Každopádně jsme stehna vyhodili. Ale stejně mi to zajímá, čím to může být. Za názory a odpovědi děkuji.