Ekonomika chovu brojleru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2009 17:55
slamos1

XXX.XXX.52.65

Dobry den, chci se zeptat zda se nekdo zabyval ekonomikou chovu kuřecich brojleru v podminkach malochovu. dik.

27.10.2009 18:53
pajachovatel

XXX.XXX.32.184

slamos1 napsal(a):
Dobry den, chci se zeptat zda se nekdo zabyval ekonomikou chovu kuřecich brojleru v podminkach malochovu. dik.

Dobrý den, brojlery už chovám poměrně dlouho, začínal jsem s několika kusy a dneska nebývá vyjímka že jich mám několik set.
Záleží jak člověk tu ekonomiku bere a jaký chce mít maso.Je možnost že za 6-7týdnů je brojler vykrmen k porážce, věsměs jak to dělají na výkrmových halách, cpe se to směsí, potom ale toto maso můžete koupit v obchodě.Kuřata co jdou na náš konzum, tak je nechávám mnohem dýl, pač je po 14-+ti dnech přeučuju na směs šrotů a vařených brambor. Je to úplně jiné maso, jiná chuť a kvalita.Je pravda, že i cena je trochu větší, ale lidé kteří je od nás berou jsouspokojený a vrací se.

S pozdravem Pavel Šv

27.10.2009 21:00
slamos1

XXX.XXX.52.65

pajachovatel napsal(a):
Dobrý den, brojlery už chovám poměrně dlouho, začínal jsem s několika kusy a dneska nebývá vyjímka že jich mám několik set.
Záleží jak člověk tu ekonomiku bere a jaký chce mít maso.Je možnost že za 6-7týdnů je brojler vykrmen k porážce, věsměs jak to dělají na výkrmových halách, cpe se to směsí, potom ale toto maso můžete koupit v obchodě.Kuřata co jdou na náš konzum, tak je nechávám mnohem dýl, pač je po 14-+ti dnech přeučuju na směs šrotů a vařených brambor. Je to úplně jiné maso, jiná chuť a kvalita.Je pravda, že i cena je trochu větší, ale lidé kteří je od nás berou jsouspokojený a vrací se.

S pozdravem Pavel Šv

Dekuji, mohu vedet za kolik se nakupuji kuřatka?

28.10.2009 07:32
darkangelone

XXX.XXX.5.52

slamos1 napsal(a):

U nas brojlerove kuriatka stoja od 0,49 po 0,62 Eur za kus zalezi od mnozstva. Skusal som tento rok chov brojlerovych kurciat a moje skusenosti su take ze pokial im nedate tu zmesku na vykrm brojlerov tak z nich nic nebude pretoze ich rastovy potencial nepokryjete beznymi zmeskami. Ja som to zanedbal a kuriatka rastli velmi pomali, niektore mali casom krive nozky. Potom som ich zacal krmit zmeskou pre brojlerov zacali rychlejsie rast ale tym ze som to zanedbal na zaciatku tak do jatocnej hmotnosti cca ziva vaha 2 kg som ich vykrmil az za 3 mesiace ! Pri porazke mali male prsia ale zato velke stehna a kridla. Vo velkochovoch maju jatocnu velkost uz po 35 az 40 dnoch ja som ich choval nieco cez 90 dni. Takze zatial som s chovom brojlerovych kureniec skoncil a mozno niekedy sa k tomu vratim ale to uz budem mudrejsi.
Vela stastia ak sa rozhodnete to skusit

28.10.2009 18:14
pajachovatel

XXX.XXX.2.209

slamos1 napsal(a):

Jak se píše záleží jak jsou stará,ja je nechávám od tří dnů za 18Kč.S pozdravem Pavel Šv

28.10.2009 18:34
pajachovatel

XXX.XXX.2.209

pajachovatel napsal(a):
Jak se píše záleží jak jsou stará,ja je nechávám od tří dnů za 18Kč.S pozdravem Pavel Šv

Kuřátka rostou poměrně rychle, je důležitá hlavně teplota a přísun vody a potravy

29.10.2009 20:37
slamos1

XXX.XXX.52.65

pajachovatel napsal(a):
Kuřátka rostou poměrně rychle, je důležitá hlavně teplota a přísun vody a potravy

A kde se daji sehnat nasadova vejce brojleru?

29.10.2009 21:27
pajachovatel

XXX.XXX.40.58

slamos1 napsal(a):
A kde se daji sehnat nasadova vejce brojleru?

Zdravím, popravdě jsem sháněl a zatím nikdo nebyl schopen mi je nabídnout alespoň v lokalite jižní a střední čechy. .Také bych si nejraději líhnul, ale zatím bez úspěchů.
S pozdravem pavel

30.10.2009 17:43
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

pajachovatel napsal(a):
Zdravím, popravdě jsem sháněl a zatím nikdo nebyl schopen mi je nabídnout alespoň v lokalite jižní a střední čechy. .Také bych si nejraději líhnul, ale zatím bez úspěchů.
S pozdravem pavel

uff..... www.xavergen.cz sekce chov masných slepic-kontakty. napiště email nebo zavolejte věřím , že se dohodnete na odkoupení vajec !

30.10.2009 17:49
lk

XXX.XXX.134.242

pajachovatel napsal(a):
S pozdravem pavel

co zkusit čistokrevnou drůbež. jistě některá má obdobné vlastnosti já skusil plymutku bílou sice to není brojler, ale dá se to zvládnout.

30.10.2009 17:52
pajachovatel

XXX.XXX.54.110

malaceskafarma napsal(a):
uff..... www.xavergen.cz sekce chov masných slepic-kontakty. napiště email nebo zavolejte věřím , že se dohodnete na odkoupení vajec !

od Xavergenu beru uřátka, vajíčka mi zatím vždy odmítli. Pavel

30.10.2009 19:33
slamos1

XXX.XXX.52.65

pajachovatel napsal(a):

A kolik stoji kuřatka v xavergenu?

30.10.2009 19:42
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

pajachovatel napsal(a):

Odmítli z jakého důvodu?? já z xavergen bral i krůtí vejce a nebyl problém. možná by jste měl zdůraznit , že vám nejde o oficiální odběr do registrované líhně a , že nepožadujete doklad o koupi.....

31.10.2009 18:43
slamos1

XXX.XXX.52.65

malaceskafarma napsal(a):
Odmítli z jakého důvodu?? já z xavergen bral i krůtí vejce a nebyl problém. možná by jste měl zdůraznit , že vám nejde o oficiální odběr do registrované líhně a , že nepožadujete doklad o koupi.....

take jse do xavergenu psal a ani neodpovedeli.

2.11.2009 06:19
darkangelone

XXX.XXX.5.52

slamos1 napsal(a):
take jse do xavergenu psal a ani neodpovedeli.

Ani sa necudujem pretoze ak oficialne vajicka nepredavaju ale len ako sa vravy po znamosti tak vam nenapisu do emailu ze jasne predaju vam vajicka. Myslim ze keby tam zavolate mate vedsiu sancu sa s nimi dohodnut pretoze ako sa vravy co neni napisane to neexistuje a pri neoficialnych predajoch sa toho drzi asi kazdy predajca

2.11.2009 10:01
kovbojicek

XXX.XXX.157.153

lk napsal(a):
co zkusit čistokrevnou drůbež. jistě některá má obdobné vlastnosti já skusil plymutku bílou sice to není brojler, ale dá se to zvládnout.

tak ja letos koupila jednodenní kuřátka - brojlery. 29. dubna... zabíjela jsem je koncem července, některé v puli srpna) krmena směsí šrotů a zeleniny (mrkev, cukety, kopřivy, apod.) a vařenou či máčenou pšenic, s mléčnými výrobky )živočišná bílkovina.

kuřata měla okolo 3-4 kg žluťoučké masíčko, je pravda, že spotřeba žrádla byla veliká. zbytek mych čistokrevných kuřat by si vystačilo s poloviční dávkou.

Je pravda, že jsem občas přidala K1, K2 a později KZK, ale nebyla to normalni davka...

2.11.2009 18:03
slamos1

XXX.XXX.52.65

kovbojicek napsal(a):
tak ja letos koupila jednodenní kuřátka - brojlery. 29. dubna... zabíjela jsem je koncem července, některé v puli srpna) krmena směsí šrotů a zeleniny (mrkev, cukety, kopřivy, apod.) a vařenou či máčenou pšenic, s mléčnými výrobky )živočišná bílkovina.

kuřata měla okolo 3-4 kg žluťoučké masíčko, je pravda, že spotřeba žrádla byla veliká. zbytek mych čistokrevných kuřat by si vystačilo s poloviční dávkou.

Je pravda, že jsem občas přidala K1, K2 a později KZK, ale nebyla to normalni davka...

tak jste dobra, ja zabijel brojlery v 8 tydnech, meli kolem 3kil ale krmene vylučne smesi

15.2.2015 20:05
marcela.666

XXX.XXX.144.57

Pavle Šv., chci zacit s chovem brojleru, v jakem stari je nejlepe si je objednat a co pro ne potrebuju, co se tyka zazemi?Marcela R...odpoved, popr.fotky
prosim na e-mail- marcela.666@seznam.cz.

15.2.2015 20:09
marcela.666

XXX.XXX.144.57

Pajachovatel, chci zacit s chovem brojleru, v jakem stari je nejlepe si je objednat a co pro ne potrebuju, co se tyka zazemi?Marcela R...odpoved, popr.fotky
prosim na e-mail- marcela.666@seznam.cz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík