Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2009 18:24
pajda1

XXX.XXX.107.70

Mám prosbičku: portřebovala bych určit pohlaví u kačen. Podotýkám, že jsem nikdy čínky nechovala, vždycky jsem měla pekiňačky, kde mi to bylo jasné..už jsme se ptala na nemoderce, prý by to někdo mohl pole fotek poznat, co je co...jen mi ty fotky trvaly o hodně déle, než jsem čekala.
Tady jsou černé pižmovky:

8.11.2009 18:27
pajda1

XXX.XXX.107.70

pajda1 napsal(a):
Mám prosbičku: portřebovala bych určit pohlaví u kačen. Podotýkám, že jsem nikdy čínky nechovala, vždycky jsem měla pekiňačky, kde mi to bylo jasné..už jsme se ptala na nemoderce, prý by to někdo mohl pole fotek poznat, co je co...jen mi ty fotky trvaly o hodně déle, než jsem čekala.

A bílé, dvě z toho jsem koupila jako barbarie:

8.11.2009 18:31
pajda1

XXX.XXX.107.70

pajda1 napsal(a):

A ještě jeden obrázek - a moc se omlouvám za chyby a překlepy v prvním příspěvku. Pes mi tady vyje, protože má šitou nohu, syn má horečku a zvrací, teď se přiznal, že mají ve škole žloutenku a do toho volalo asi 15 zákazníků, že jim nejedou počítače...prostě blázinec. Ještě že aspoň ta drůbež zachovává klid...zatím.

8.11.2009 18:52
mozaik

XXX.XXX.16.125

pajda1 napsal(a):
A ještě jeden obrázek - a moc se omlouvám za chyby a překlepy v prvním příspěvku. Pes mi tady vyje, protože má šitou nohu, syn má horečku a zvrací, teď se přiznal, že mají ve škole žloutenku a do toho volalo asi 15 zákazníků, že jim nejedou počítače...prostě blázinec. Ještě že aspoň ta drůbež zachovává klid...zatím.

Na prvním obr. je ten poslední černý kačer, ostatní nejde poznat. Vyfoťte je z profilu a kdyžtak i trošku detail hlavy. Jsou ještě mladé. Až si je budete z blízka prohlížet, dívejte se na tvar hlavy a délku zad. Kačer má jakoby rovnější a delší čelo a delší záda, kačena má kulatější hlavu a trochu kratší záda. Už než dospěje, začíná být menší než kačeři. Nenechte se splést tím, že kačeři nemají ještě skoro v roce vyvinutou obličejovou masku, ta je úplná až ve dvou letech. Tam ty barbarie, co máte s párem pižmovek podle mě nejsou barbarie, ale mulardi (mezidruhoví kříženci pižmovky), kdyžtak vyfoťte detail hlav. Barbarie je vizuelně stejná jako pižmovka, jen je zmasilejší. Je to vlastně prošlechtěná pižmovka. Barbarie taky nemá tak sytě žlutý zobák, jako pekingská kachna.

8.11.2009 18:54
mysak

XXX.XXX.46.80

pajda1 napsal(a):

zdravím Vás, já bych řekl, že ten největší černý v popředí je stopro samec.

8.11.2009 18:59
mysak

XXX.XXX.46.80

pajda1 napsal(a):

Přátelé, tak tady je krásně vidět, jak nás ti obchodníci pletou. Ty dvě kachny vlevo jsou jasní mulardi aneb mezidruhoví (nikoli meziplemenní) kříženci mezi bílým pižmovým kačerem a kachnou pekingskou. A to tu barvu zobáku ještě vidím blbě. A vypadá to na dvě kačenky ale pochopitelně neplodné. Barbarie je francouzský velkovýrobní typ pižmové kachny určený k velkochovu. Až na některé pozměněné užitkové a chovné vlastnosti je totožný z klasickou pižmovkou alias čínkou.
Juraj Kafka

10.11.2009 16:07
pajda1

XXX.XXX.107.70

mysak napsal(a):
zdravím Vás, já bych řekl, že ten největší černý v popředí je stopro samec.

Díky moc za odpovědi.
Ten druhý bílý "jinačí" půjde tedy taky na pekáč, aspoň si nemusím lámat hlavu, co s ním a tím pádem přijdou obě hejna oddělit - bílé s černým kačerm, černé s bílým. Podle chování jsou černí kačeři dva, ale to uvidíme časem, masku má vyvinutou jeden bílý a jeden černý kus.
Ach jo...pokud jde o zbytek, tak se nedá nic dělat, od Ježíška bych měla konečně dostat pojízdné auto, takže budu nakupovat od chovatelů, nikoliv od prodejců.

10.11.2009 16:25
pajda1

XXX.XXX.107.70

mozaik napsal(a):
Na prvním obr. je ten poslední černý kačer, ostatní nejde poznat. Vyfoťte je z profilu a kdyžtak i trošku detail hlavy. Jsou ještě mladé. Až si je budete z blízka prohlížet, dívejte se na tvar hlavy a délku zad. Kačer má jakoby rovnější a delší čelo a delší záda, kačena má kulatější hlavu a trochu kratší záda. Už než dospěje, začíná být menší než kačeři. Nenechte se splést tím, že kačeři nemají ještě skoro v roce vyvinutou obličejovou masku, ta je úplná až ve dvou letech. Tam ty barbarie, co máte s párem pižmovek podle mě nejsou barbarie, ale mulardi (mezidruhoví kříženci pižmovky), kdyžtak vyfoťte detail hlav. Barbarie je vizuelně stejná jako pižmovka, jen je zmasilejší. Je to vlastně prošlechtěná pižmovka. Barbarie taky nemá tak sytě žlutý zobák, jako pekingská kachna.

Ony ty dvě pseudobarbarie mají zobáky světle růžové, se žlutou to nemá společného nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík