Uživatel s deaktivovaným účtem

lk
napsal(a):
zajímala by mě cena násadových vajec u drúbeže jak vodní, tak hrabavé.Děkuji za příspěvky.
Odporúčané ceny máte na www.cschdz.cz.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Odporúčané ceny máte na www.cschdz.cz.
No, koukala jsem na web a doporučená cena vajec kura je 10,-. Ovšem třeba u maransek klub ne letošek měl schváleno 20,-/ks.
Chtělo by to případně napsat sem plemena, o která se zajímáte. Samozřemě čím méně rozšířené plemeno, tím dražší bývají násadová vejce.
lavacca
napsal(a):
No, koukala jsem na web a doporučená cena vajec kura je 10,-. Ovšem třeba u maransek klub ne letošek měl schváleno 20,-/ks.
Chtělo by to případně napsat sem plemena, o která se zajímáte. Samozřemě čím méně rozšířené plemeno, tím dražší bývají násadová vejce.
Už to vidim podle méně chovaného druhu - nestandartního. Hedvábnička popřípadě zakrslá drúbež.
lavacca
napsal(a):
Zdravím u maransek v klubu mají všechno extra podle nich se nemůžete řídit....
lavacca
napsal(a):
Závisí nielen od plemena, ale ešte aj od farbného rázu a jeho náročnosti na chov a ustálenosť, resp. aj od znáškovosti plemena. Určite inak budu stáť vajíčka od zriedkavého plemena,. ktoré má znášku 40-70 vajec.
Napr. u Araucan su vždy lacnejšie násad. vajcia divokosfarbených, ako zriedkavejších modrých, alebo temer nedostupnych pásikavých. Takže napr. na jar 2009 boli po 1 EURe.
Násadové vajcia Laflešiek tiež a Ayam cemani po 2 EURa za kus.
Bežne chované plemená (hempšírky, amroksky, sasexsky) sa dajú kúpiť už od 5 korún a vyššie.
Ideálne je tiež vidieť rodičovské hejno, v akých podmienkach je chované a hlavne čím je kŕmené. A určitým vodítkom by malo byť aj uznanie chovu, ktorý musí byť veterinárne vyšetrený.
Lebo môžete kúpiť lacno násadové vajcia, ale liahnivosť, alebo životaschopnosť zárodkov, či kuerniec bude mizivá.
lk
napsal(a):
zajímala by mě cena násadových vajec u drúbeže jak vodní, tak hrabavé.Děkuji za příspěvky.
Ale, hlavně je to myslím o domluvě prodávající x kupující. U někoho můžeš koupit za 5 , u jiného za 25 a třetí ti neprodá vůbec. To je taky svoboda a zaplať pánbuh za ni. Každý by chtěl kupovat co nejlevněji a prodávat co nejdráž , na to myslete když budete lamentovat nad cenou. Ale máte vždy možnost nekoupit , pokud nechcete