Rozdíl v "hlučnosti"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2009 20:09
sum

XXX.XXX.205.13

Dobrý večer, chystám se pořídit si několik kachen a rád bych se zeptal jaký rozdíl je v hlasovém projevuý kachen oproti slepicím (jde o to aby mě sousedi neukamenovali) . Předpokládám, že by se jednalo o cca 2,4. Na to navazuje dotaz druhý, jak je to se snášenlivostí dvou kačerů (je to stejné jako u kohoutů?). Děkuji za rady.

10.12.2009 20:23
danurba

XXX.XXX.12.226

sum napsal(a):
Dobrý večer, chystám se pořídit si několik kachen a rád bych se zeptal jaký rozdíl je v hlasovém projevuý kachen oproti slepicím (jde o to aby mě sousedi neukamenovali) . Předpokládám, že by se jednalo o cca 2,4. Na to navazuje dotaz druhý, jak je to se snášenlivostí dvou kačerů (je to stejné jako u kohoutů?). Děkuji za rady.

chovám kachny pižmové (tzv. čínky) a ty nejsou hlučné téměř vůbec, jen příjemně štěbetají. Když jsme měla dva kačery, v pohodě se snášeli, ale mé kamarádce ten starší mladšího zabil, tak nevím. Ke čtyřem kachnám by asi stačil kačer jeden. Nejhlučnější z drůbeže jsou určitě husy a hned po nich perličky. Ty když spustí, není na dvoře slyšet vlastního slova.

10.12.2009 20:40
puffer

XXX.XXX.161.99

danurba napsal(a):
chovám kachny pižmové (tzv. čínky) a ty nejsou hlučné téměř vůbec, jen příjemně štěbetají. Když jsme měla dva kačery, v pohodě se snášeli, ale mé kamarádce ten starší mladšího zabil, tak nevím. Ke čtyřem kachnám by asi stačil kačer jeden. Nejhlučnější z drůbeže jsou určitě husy a hned po nich perličky. Ty když spustí, není na dvoře slyšet vlastního slova.

Hezký den,měl jsem rouenky kačeři občas za gaggali,ted mám čárkované a indické běžce,kačer čárkovaný ani nehlesne oproti indickým běžcům ty řvou jak se něco šustne,mám kačery tři a kdykoliv se na zahradě někdo objeví slyším jen gagagaga.David

10.12.2009 21:19
sum

XXX.XXX.205.13

sum napsal(a):

Děkuji za odpovědi. Já jsem uvažoval o smaragdových. Snad to bude to samé.

10.12.2009 23:20
pakab

XXX.XXX.51.71

sum napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Já jsem uvažoval o smaragdových. Snad to bude to samé.

zdravím mám smaragdovky doma sice sousedi si nestěžují husy jim vadí víc ale kachny se taky umí ozvat docela hlasitě ......

10.12.2009 23:51
josh

XXX.XXX.9.186

pakab napsal(a):
zdravím mám smaragdovky doma sice sousedi si nestěžují husy jim vadí víc ale kachny se taky umí ozvat docela hlasitě ......

Jaképak kamenování-a hlučné blafání psů se toleruje? Mám husy a když je srovnám s projevem psů sousedů, tak to bude nastejno. Aspoň vím, že jsou naživu, nebo že se něco děje.

11.12.2009 02:16
petrzmerina

XXX.XXX.222.185

josh napsal(a):
Jaképak kamenování-a hlučné blafání psů se toleruje? Mám husy a když je srovnám s projevem psů sousedů, tak to bude nastejno. Aspoň vím, že jsou naživu, nebo že se něco děje.

Sice to k tématu nepatří,ale přece to napíšu. Já bych naopak doporučil pořídit si nějakou ostražitou drůbež např. husy. Jakmile se něco okolo šustne hned vydávají nějaký zvuk. S naším psem byly dobře sehraní a když třeba pes odpočíval v boudě, husy pískly, pes hned vylezl a kontroloval situaci. Perličky jsou ve hlídání proti husám spáči. Můžu jen doporučit

11.12.2009 08:06
zbosace

XXX.XXX.72.63

petrzmerina napsal(a):
Sice to k tématu nepatří,ale přece to napíšu. Já bych naopak doporučil pořídit si nějakou ostražitou drůbež např. husy. Jakmile se něco okolo šustne hned vydávají nějaký zvuk. S naším psem byly dobře sehraní a když třeba pes odpočíval v boudě, husy pískly, pes hned vylezl a kontroloval situaci. Perličky jsou ve hlídání proti husám spáči. Můžu jen doporučit

V mojom chove je najhlučnejšia kačenka zakrslá biela, asi preto že je zatial sama. Tá keď začne hulákať tak sa zastavujú ludia na ulici, ale keď vidia že ten hluk vydáva taký trpaslík / ozaj sa podobá na detskú hračku/ každý sa nad tým pousmeje. Čo sa týka smaragdových, na volnom priestranstve to nie je také hrozné ale musíte rátať z odchovom cca od štyroch kačíc tak 30 - 40 mláďat a to Vám poviem je už koncert pre viac uší. Moje kačeny sa ozývajú kedykolvek ma vidia, mám ich volne chované na potoku, ktorý je široký asi 10 metrov a je tam aj dosť vody. Takže aby som ich na noc dostal domov mám ich naučené na zapísknutie a poklepávanie na plastové vedro. Je to pre ne sygnál že sa treba zhromaždiť na večerné krmenie a noclah. Vtedy sú mimoriadne hlučné- vlastne len kačice lebo kačery len chraptia a sem tam pískajú. Moji susedia sú už na tieto hlasové prejavy dá sa povedať zviknutý a nerobia mi žiadne problémy. Bývame predsa na dedine a takéto zvuky pokial nie sú prejavom hladu dotvárajú ten pravý dedinský kolorit. Najmenej hlučné až skoro nemé sú pižmovky, tie by susedov mohli otravovať len ako mláďatá aj to len keby ich bolo večšie množstvo a to ráno pred vypustením do výbehu. Žijeme v dobe keď luďia sú skor ochotný tolerovať zvuky hlasnej záhradnej techniky, rádia, motorky či auta ako ranné kikiríkanie kohúta či kvákanie kačice.

21.12.2009 15:14
edna

XXX.XXX.142.1

sum napsal(a):

Přátele uplni šampioni v hlučnosti jsou kachny čárkované.Pořídiljsem si pár zakrslých a kačena tu hubu nezavře.Kačer je v pohodě.Kamarád mi o čárkovaných vyprávěl že dokonce nezavřely hubu ani při posuzováni na výstavě když je měl posuzovatel v ruce.Naopak smaragdy jsou uplně potichu a mám je moc rád.Každému je doporučuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík