danurba
napsal(a):
možná hloupá otázka...takhle vypadají slepice, které mám a já byla v tom, že jsou to zakrslé rousné...
Máte zakrslé rousné a keby ste ich doviezli na Slovensko mali by ste millflerky. Názov plemena je odvodený od miesta vzniku, u Vás v ČR podla vonkajšieho vzhladu. Millflerky alebo ZR nie sú zdrobnelé plemeno v pravom slova zmysle, tak isto ako bantamky pretože neexistuje ich náprotivok vo velkostnej kategorii lahkého, polotažkého alebo ťažkého plemena. Skrátka od začiatku šlachtenia boli šlachtené pravdepodobne len na okrasné účely. A možno je to tak dobre.
zbosace
napsal(a):
Máte zakrslé rousné a keby ste ich doviezli na Slovensko mali by ste millflerky. Názov plemena je odvodený od miesta vzniku, u Vás v ČR podla vonkajšieho vzhladu. Millflerky alebo ZR nie sú zdrobnelé plemeno v pravom slova zmysle, tak isto ako bantamky pretože neexistuje ich náprotivok vo velkostnej kategorii lahkého, polotažkého alebo ťažkého plemena. Skrátka od začiatku šlachtenia boli šlachtené pravdepodobne len na okrasné účely. A možno je to tak dobre.
Zdravím, nechci se pouštět do nějaké veliké diskuze a zároveň nejsem znalý fr. jazyka, ale název milefler je podle starých knih a co jsem od mala slýchával odvozen od zbarvení původního těchto slepiček. Je to milion nebo tisíce květů. Podíváte-li se na správně barvenou slepičku v tříbarevném provedení, nic jiného Vás nemůže napadnout. Je to zhrádka plná květů. Tudíž to není až tak moc podle země původu. Původně se chovali jenom ve zbarvení tříbarevném, dnes v moderním podání porcelánovém. / já teda na té tříbarevné barvě nic porcelánového moc nevidím/ . Asi tak. Zdraví St. Toman
zbosace
napsal(a):
aháááá tak děkuju za objasnění
danurba
napsal(a):
aháááá tak děkuju za objasnění
Je to dosť pravdepodobné a odkedy som ako chlapec tieto,, papučaté liliputky " videl mi aj tak pripadali ale v staršej literatúre sa uvádzalo miesto vzniku jedno fr. mesto alebo oblasť, ktoré si netrúfam ani napísať lebo by sa mi asi zauzlil jazyk a internet si tiež s tým nevie poradiť. Ale nám dúfam stačí že je to plemeno krásne vo všetkých jeho doteraz vyšlachtených farebných rázoch a že sa znovu dostáva do popredia záujmu ďalších a ďalších chovatelov.
zbosace
napsal(a):
Nemáte náhodou volného kohútika? Minulý rok som zachránil pred likvidáciou u známych dve sliepočky- matku a dceru a nedarí sa mi zohnať im partnera.
Obrovská škoda po Európskej výstave v Nitre som zabil dvoch kohútov ktorých som tam vystavil bola ich veľká škoda , momentálne mám troch ale jeden je už sľúbený ak by nezobral ten čo ho má objednaného ozval by som sa Vám .A keď nie na jar ich bude dosť nakoľo liahnem cca 30-40 kuriatok.
No a jak jste na tom se slepičkami a kohoutky teď?? Co násadová vejce byla by?? Rád bych si i dojel.
http://www.rousna_zakrsla.wbs.cz/
Vosounek(zavináč)tečkacz
Já mám tyhle a moc se mái líbí
vosounek
napsal(a):
No a jak jste na tom se slepičkami a kohoutky teď?? Co násadová vejce byla by?? Rád bych si i dojel.
http://www.rousna_zakrsla.wbs.cz/
Vosounek(zavináč)tečkacz
Já mám tyhle a moc se mái líbí
zdravím momentálne začínam liahnuť kuriatka ,ale trošku som preťažil sliepočky už v novembri tak vajíčok nie je toľko koľko by som potreboval, ale ešte stále je dosť času pre milflérky. Som rád že ste vytvorili stránku o milflérkach ale nedá sa ňu dostať ??? Rád na ňu pripejem mojimi postrehmi z viac ročného chovu týchto nádherných sliepok
henste
napsal(a):
zdravím momentálne začínam liahnuť kuriatka ,ale trošku som preťažil sliepočky už v novembri tak vajíčok nie je toľko koľko by som potreboval, ale ešte stále je dosť času pre milflérky. Som rád že ste vytvorili stránku o milflérkach ale nedá sa ňu dostať ??? Rád na ňu pripejem mojimi postrehmi z viac ročného chovu týchto nádherných sliepok
Henste, mě ten odkaz normálně chodí, chcete li pošlu ho rovnou k vám na e-mail. Kontaktujte mne na Vosounek(zavináč)tečkacz
Pokud budou kuřátka na prodej rád bych kohouta a dvě slepičky. Rád si i dojedu na slovensko tedy není li problém převézt živou drůbež jinak jen pro vajíčka ty projedou :)