Milflerka izabelovo porcelánová

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2009 19:34
henste

XXX.XXX.169.78

21.12.2009 20:50
egi

XXX.XXX.73.58

henste napsal(a):
Kohútik a sliepočka 2009

zvierata su pekne , ale co sa vkladania tyka, staci odpovedat na svoje vlakno a netreba vytvarat nove.
Negi

21.12.2009 21:59
danurba

XXX.XXX.12.226

egi napsal(a):
zvierata su pekne , ale co sa vkladania tyka, staci odpovedat na svoje vlakno a netreba vytvarat nove.
Negi

možná hloupá otázka...takhle vypadají slepice, které mám a já byla v tom, že jsou to zakrslé rousné...

21.12.2009 23:59
zbosace

XXX.XXX.153.164

danurba napsal(a):
možná hloupá otázka...takhle vypadají slepice, které mám a já byla v tom, že jsou to zakrslé rousné...

Máte zakrslé rousné a keby ste ich doviezli na Slovensko mali by ste millflerky. Názov plemena je odvodený od miesta vzniku, u Vás v ČR podla vonkajšieho vzhladu. Millflerky alebo ZR nie sú zdrobnelé plemeno v pravom slova zmysle, tak isto ako bantamky pretože neexistuje ich náprotivok vo velkostnej kategorii lahkého, polotažkého alebo ťažkého plemena. Skrátka od začiatku šlachtenia boli šlachtené pravdepodobne len na okrasné účely. A možno je to tak dobre.

22.12.2009 07:02
st toman

XXX.XXX.32.219

zbosace napsal(a):
Máte zakrslé rousné a keby ste ich doviezli na Slovensko mali by ste millflerky. Názov plemena je odvodený od miesta vzniku, u Vás v ČR podla vonkajšieho vzhladu. Millflerky alebo ZR nie sú zdrobnelé plemeno v pravom slova zmysle, tak isto ako bantamky pretože neexistuje ich náprotivok vo velkostnej kategorii lahkého, polotažkého alebo ťažkého plemena. Skrátka od začiatku šlachtenia boli šlachtené pravdepodobne len na okrasné účely. A možno je to tak dobre.

Zdravím, nechci se pouštět do nějaké veliké diskuze a zároveň nejsem znalý fr. jazyka, ale název milefler je podle starých knih a co jsem od mala slýchával odvozen od zbarvení původního těchto slepiček. Je to milion nebo tisíce květů. Podíváte-li se na správně barvenou slepičku v tříbarevném provedení, nic jiného Vás nemůže napadnout. Je to zhrádka plná květů. Tudíž to není až tak moc podle země původu. Původně se chovali jenom ve zbarvení tříbarevném, dnes v moderním podání porcelánovém. / já teda na té tříbarevné barvě nic porcelánového moc nevidím/ . Asi tak. Zdraví St. Toman

22.12.2009 08:54
danurba

XXX.XXX.204.155

zbosace napsal(a):

aháááá tak děkuju za objasnění

22.12.2009 10:59
zbosace

XXX.XXX.153.164

danurba napsal(a):
aháááá tak děkuju za objasnění

Je to dosť pravdepodobné a odkedy som ako chlapec tieto,, papučaté liliputky " videl mi aj tak pripadali ale v staršej literatúre sa uvádzalo miesto vzniku jedno fr. mesto alebo oblasť, ktoré si netrúfam ani napísať lebo by sa mi asi zauzlil jazyk a internet si tiež s tým nevie poradiť. Ale nám dúfam stačí že je to plemeno krásne vo všetkých jeho doteraz vyšlachtených farebných rázoch a že sa znovu dostáva do popredia záujmu ďalších a ďalších chovatelov.

27.12.2009 19:32
henste

XXX.XXX.169.78

henste napsal(a):
Kohútik a sliepočka 2009

Kuriatko

27.12.2009 21:27
zbosace

XXX.XXX.2.174

henste napsal(a):
Kuriatko

Nemáte náhodou volného kohútika? Minulý rok som zachránil pred likvidáciou u známych dve sliepočky- matku a dceru a nedarí sa mi zohnať im partnera.

27.12.2009 21:59
henste

XXX.XXX.169.78

zbosace napsal(a):
Nemáte náhodou volného kohútika? Minulý rok som zachránil pred likvidáciou u známych dve sliepočky- matku a dceru a nedarí sa mi zohnať im partnera.

Obrovská škoda po Európskej výstave v Nitre som zabil dvoch kohútov ktorých som tam vystavil bola ich veľká škoda , momentálne mám troch ale jeden je už sľúbený ak by nezobral ten čo ho má objednaného ozval by som sa Vám .A keď nie na jar ich bude dosť nakoľo liahnem cca 30-40 kuriatok.

31.12.2009 23:15
toronto

XXX.XXX.84.59

zbosace napsal(a):

Dobrý den.Kohoutků mám ještě asi 13,jen jsem trochu z ruky.Severní čechy.Pavel Rabas.

3.4.2010 19:34
vosounek

XXX.XXX.53.50

No a jak jste na tom se slepičkami a kohoutky teď?? Co násadová vejce byla by?? Rád bych si i dojel.

http://www.rousna_zakrsla.wbs.cz/

Vosounek(zavináč)tečkacz

Já mám tyhle a moc se mái líbí

6.4.2010 21:32
henste

XXX.XXX.169.78

vosounek napsal(a):
No a jak jste na tom se slepičkami a kohoutky teď?? Co násadová vejce byla by?? Rád bych si i dojel.

http://www.rousna_zakrsla.wbs.cz/

Vosounek(zavináč)tečkacz

Já mám tyhle a moc se mái líbí

zdravím momentálne začínam liahnuť kuriatka ,ale trošku som preťažil sliepočky už v novembri tak vajíčok nie je toľko koľko by som potreboval, ale ešte stále je dosť času pre milflérky. Som rád že ste vytvorili stránku o milflérkach ale nedá sa ňu dostať ??? Rád na ňu pripejem mojimi postrehmi z viac ročného chovu týchto nádherných sliepok

7.4.2010 20:00
vosounek

XXX.XXX.53.50

henste napsal(a):
zdravím momentálne začínam liahnuť kuriatka ,ale trošku som preťažil sliepočky už v novembri tak vajíčok nie je toľko koľko by som potreboval, ale ešte stále je dosť času pre milflérky. Som rád že ste vytvorili stránku o milflérkach ale nedá sa ňu dostať ??? Rád na ňu pripejem mojimi postrehmi z viac ročného chovu týchto nádherných sliepok

Henste, mě ten odkaz normálně chodí, chcete li pošlu ho rovnou k vám na e-mail. Kontaktujte mne na Vosounek(zavináč)tečkacz

Pokud budou kuřátka na prodej rád bych kohouta a dvě slepičky. Rád si i dojedu na slovensko tedy není li problém převézt živou drůbež jinak jen pro vajíčka ty projedou :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík