Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň asi pred mesiacom som kúpil pár hodvábničiek ale v tom zhone som sa zabudol opýtať aké staré sú, kohútik je náruživý a niekedy to sliepočke vadí, sliepočka má malé lalôčky a hrebienok a akoby "krákora" čiže už nie je kuriatko. Prikladám foto sliepočky. Kohút je podľa ostrôch tohtoročný.

napsal(a):
Dobrý deň asi pred mesiacom som kúpil pár hodvábničiek ale v tom zhone som sa zabudol opýtať aké staré sú, kohútik je náruživý a niekedy to sliepočke vadí, sliepočka má malé lalôčky a hrebienok a akoby "krákora" čiže už nie je kuriatko. Prikladám foto sliepočky. Kohút je podľa ostrôch tohtoročný.
a este foto sliepocky

napsal(a):
a este foto sliepocky
este som zabudol napísať, že dostávajú pšenicu, v kurníku majú aj grit a občas prisypem aj trochu zmesky pre nosnice, chem len vedieť, či ju mám zo zmeskou rozniesť a potom prestať kŕmiť zmeskou ale pšenicou aby zasadla?
napsal(a):
este som zabudol napísať, že dostávajú pšenicu, v kurníku majú aj grit a občas prisypem aj trochu zmesky pre nosnice, chem len vedieť, či ju mám zo zmeskou rozniesť a potom prestať kŕmiť zmeskou ale pšenicou aby zasadla?
Hodvábničky máš celkom pekné, podla velkosti tej čo máš v ruke , sú dospelé. Nechaj to na nich, ak budú pripravené-ná, začne niesť aj sama pri večšom podiele pšenice v krmnej dávke. Pokial však chceš vajička do liahne tak smeska je vhodnejšia. Nie sú to žiadne rekordérky v znáške, povedal by som že nesú v cykloch tak do 15 kusov a potom pauza a znova. Ja využivam odchov pod sliepkou -hodvábničkou.

zbosace
napsal(a):
Hodvábničky máš celkom pekné, podla velkosti tej čo máš v ruke , sú dospelé. Nechaj to na nich, ak budú pripravené-ná, začne niesť aj sama pri večšom podiele pšenice v krmnej dávke. Pokial však chceš vajička do liahne tak smeska je vhodnejšia. Nie sú to žiadne rekordérky v znáške, povedal by som že nesú v cykloch tak do 15 kusov a potom pauza a znova. Ja využivam odchov pod sliepkou -hodvábničkou.
Tak dnes 6.1.2010 zniesla hodvábnička prvé vajíčko. Neviem či pod ňu mám potom nasadiť hodvábničky alebo niečo iné?
Marko
napsal(a):
Tak dnes 6.1.2010 zniesla hodvábnička prvé vajíčko. Neviem či pod ňu mám potom nasadiť hodvábničky alebo niečo iné?
Marko
Dobrý den,
pokud snesla první vejce,tak je ještě dost času, nežli začne kvokat. Může snést 15-20 vajec a pak zasedne. Mě osobně se stalo,že mi slípka snášela přes 2měsíce a
kvokat se jí nechtělo. Záleží na vás, co pod ní pak nasadíte. Pokud chcete rozšířit
chov hedvábek,tak jí nechte její vejce, pokud ne, nasaďte jiná v podobné velikosti
s jejími. Já dávám pod hedvábničky vejce perliček, perlíčata jsou v dospělosti
krotká a více se drží doma.
napsal(a):
Marko
Máte ešte hodvábničky...? ja by som chcel tiež take krásne sliepočky ale nemožem lebo tu poblízku...ich asi nikto nechová...

luxdkas
napsal(a):
Máte ešte hodvábničky...? ja by som chcel tiež take krásne sliepočky ale nemožem lebo tu poblízku...ich asi nikto nechová...
Dobrý večer, hodvábničky chovám v bielej farbe ( mám do chovu kvalitné 3 sliepky) + 3 neštandardné a k nim som prikúpil čierneho kohúta, ktorý má zopár pierok v krčnom závese hnedé. Momentálne mi kvočí len 1 zo 6 ostatné všetky znášajú. Mám pod ňou momentálne vajcia od veľkých hempširiek.
napsal(a):
Dobrý večer, hodvábničky chovám v bielej farbe ( mám do chovu kvalitné 3 sliepky) + 3 neštandardné a k nim som prikúpil čierneho kohúta, ktorý má zopár pierok v krčnom závese hnedé. Momentálne mi kvočí len 1 zo 6 ostatné všetky znášajú. Mám pod ňou momentálne vajcia od veľkých hempširiek.
a odkiaľ ste...?

luxdkas
napsal(a):
a odkiaľ ste...?
Východné slovensko, kontaktujte ma na email: MBajus1@azet.sk

luxdkas
napsal(a):
škoda že to je tak "Ďaleko"... ja by som chcel párik hodvábničok ale tu poblízku ich nikto nechová...
máte aj fotky teraz tých hodvábničiek čo máte...???
skúsim urobiť aktuálne fotky

saborka
napsal(a):
můžu mít také dotaz? když hedvábnička snese vajíčko (a už je studené) ale zatím slepička nekvoká, má cenu nechávat vajíčko ve hnízdě- ? zasedne když jich tam už snese více později, nebo ne?????? díky- moje první slepičky
Napíšem vlastnú skúsenosť, pri odoberaní vajec a nechaní len 1 podkladku hodvábnička znášala ale po pridaní ďalších vajec (cca 10) sa po týždni vyniesla a zasadla, prípadne jej môžte dať aspoň 4 vajcia od veľkých sliepok ako podklad

napsal(a):
Dnešné foto
Nemali by ste neskor násadové vajíčka...??? pretože teraz nám sedí v králikárni jedna kvočka na 13nástich vajíčkach a tak že či by ste nemali neskor...??? možno že by som neskor kúpil pár násadových vajíčok alebo sliepočku... a vy ste z Východného Slovenska okres...??? :O P.S. Krásne sliepočky a kohútik...

luxdkas
napsal(a):
Nemali by ste neskor násadové vajíčka...??? pretože teraz nám sedí v králikárni jedna kvočka na 13nástich vajíčkach a tak že či by ste nemali neskor...??? možno že by som neskor kúpil pár násadových vajíčok alebo sliepočku... a vy ste z Východného Slovenska okres...??? :O P.S. Krásne sliepočky a kohútik...
Áno násadové vajíčka by som mal, možno neskôr aj nejakú sliepočku, len všetky tohtoročné kuriatka sú čierne,
napsal(a):
Áno násadové vajíčka by som mal, možno neskôr aj nejakú sliepočku, len všetky tohtoročné kuriatka sú čierne,
to by ani tak moc nevadilo keby bola sliepočka/y čierne....a su z liahne alebo vysedené kvočkou...??? a kolko by tak asi stála/i dve sliepočky...??? kvočeli by aj bez kohútika či...??? kohútika by som si zohnal nepríbuzného...
a ako sa može získať nová farba...??? može byť aj po rovnakých rodičoch iné zafarbenie...??
masak
napsal(a):
: luxdkas - pokud si chceš soukromě dopisovat tak použij mejl který jsi na pána dostal !!!!!!!!!!!!!!! Teď jsem hledal nějakou odpověď a všude narážím na tvé jméno. to není diskuze a řešení problémů. To je jen tvoje vykecávání o ničem.
Tak sa ospravedlňujem ...a toasi ťažko všade pretože tam kde ma nič nezaujíma tam ja nepíšem píšem len tak kde ma niečo zaujíma...!!! A ak smiem vedieť tak načo ste hľadali nejaku odpoveď...??? ale fakt prepáčte
lenže ak by vám niekto nedal meil tak čo by ste robili potom semka som zabudol na ten mail...