Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2010 17:03
michal1986

XXX.XXX.186.81

Dobrý den,
poradil by mi někdo jak chovat husy landeské? Pořídil jsem si v létě pár těchto husí a chtěl bych je na chov. Bohužel se mi zdá, že houser se o husu vůbec nezajímá. Již se mi vícekrát stalo, že si husa před někým sedala a houser tomu vůbec nevěnoval pozornost? Má někdo s chovem těchto hus zkušenosti?
Děkuji

19.1.2010 12:31

michal1986 napsal(a):
Dobrý den,
poradil by mi někdo jak chovat husy landeské? Pořídil jsem si v létě pár těchto husí a chtěl bych je na chov. Bohužel se mi zdá, že houser se o husu vůbec nezajímá. Již se mi vícekrát stalo, že si husa před někým sedala a houser tomu vůbec nevěnoval pozornost? Má někdo s chovem těchto hus zkušenosti?
Děkuji

Možná je houser ještě mladý a nemá zatím o páření zájem. Můžete také zkusit povzbudit jeho pohlavní pud dotací vitaminu A,D a E. Zkušení chovatelé kapou jednu kapku po dobu 3-5 dní přímo do zobáku a po 14 dnech j možno zopakuvat. Pozor, nezvyšovat dávku, je možno předávkovat. Podobně působí naklíčený oves a stouhaná mrkev. Jinak landeská husa je náročnější na výživu, možná, že by stálo za to vylepšit krmnou dávku např. přídavkem směsi pro nosnice. Opět zase opatrně, já bych dala asi 1/6 nebo 1/5 objemu. Mám landéskou husu s českým houserem, je líhnutá v červnu a zatím nic. Také čekám. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík