honza10
napsal(a):
Dobrý den,mohli by jste mi doporučit cenově dostupnou líheň pro začátečníka?cca do 1000,-?sežene se taková?
Tak to vám můžu doporučit pouze kvočnu. A do 1000kč jich určitě seženete hned několik.
Nejlevnější nová líheň (včetně záručního listu) se pohybuje kolem 5500kč, a ta je př. na 54slepičích vajec - takže by stačilo 5kvočen. Vůbec tady nebudu zmiňovat líhně doma ručně vyráběné se žárovkama-nenechte se napálit, slyším na ně jen samé stížnosti. Bohužel teď před sezonou budou i použité nedostatkové zboží, snad že si někdo koupí větší,pak je třeba stále hlídat inzeráty. Já loni musela na rychlo pořídit od firmy Driml - za cca 8500kč.
statekrepcice
napsal(a):
Tak to vám můžu doporučit pouze kvočnu. A do 1000kč jich určitě seženete hned několik.
Nejlevnější nová líheň (včetně záručního listu) se pohybuje kolem 5500kč, a ta je př. na 54slepičích vajec - takže by stačilo 5kvočen. Vůbec tady nebudu zmiňovat líhně doma ručně vyráběné se žárovkama-nenechte se napálit, slyším na ně jen samé stížnosti. Bohužel teď před sezonou budou i použité nedostatkové zboží, snad že si někdo koupí větší,pak je třeba stále hlídat inzeráty. Já loni musela na rychlo pořídit od firmy Driml - za cca 8500kč.
a co je to ta kvočna?
honza10
napsal(a):
Dobrý den,mohli by jste mi doporučit cenově dostupnou líheň pro začátečníka?cca do 1000,-?sežene se taková?
Doufám, že si z nás neděláte srandu, kvočna je dospělá slepice s rodičovským pudem, která vysedí a odvodí kuřátka. Velice kvokavé jsou malá a zakrslá plemena, obsadí ale málo vajíček. Já mám bantamky a ty kvočou jako o život, viz. foto. Jinak mám doma vyráběnou líheň, nepoužívám žárovky, ale odporový drát jako tdroj tepla, je bez ventilátoru. Spolehlivost super. Pořídil jsem digi termostat za cca 1400 kč a zbytek svépomocí. Kolega chovatel v tomto typu líhne stovkjy vajec, taktéž bez problému. Nevíhoda je manuální otáčení vajec a vejce pouze v jedné řadě. Je cca na 60-80 vajec dle velikosti, takže se to otáčení dá zvládnout.
honza10
napsal(a):
kvočna bantamky černé
honza10
napsal(a):
-
honza10
napsal(a):
ahááááááá...tak to jo,to mam 1 kočinku,a 2 rousné zakrslé.
Ahojte, pokiaľ je človek trošku zručný vyrobí si liaheň sám. Výrobné náklady s termostatom, obalom, ventilátorom a vyhrievacím telesom do 80€.....a ma z toho krajsi zazitok...ja som taku liahen zbuchal za jeden den a vyliahli sa mi krasne zdrave kuriatka.
slajfo
napsal(a):
Ahojte, pokiaľ je človek trošku zručný vyrobí si liaheň sám. Výrobné náklady s termostatom, obalom, ventilátorom a vyhrievacím telesom do 80€.....a ma z toho krajsi zazitok...ja som taku liahen zbuchal za jeden den a vyliahli sa mi krasne zdrave kuriatka.
Já bych si ji taky rád vyrobil,ale nevím jak na to,je mi teprve 15,a nejsem moc zručný typ.