Dobrý den, poradí mi nějaký zkušený chovatel? Jaký druh husy pro začátečníka,měl jsem představu koupit na jaře housata z nich na podzim vybrat chovné hejno.....Nebo koupit rovnou dospělé husy? Husy chci na maso ,ale také samozřejmě pro radost. Krmení máme dost a je mi to líto nevyužít. Uvítal bych i nabídku hus(housat) ze Severu Čech já jsem z Teplic.Michael
michaell
napsal(a):
Dobrý den, poradí mi nějaký zkušený chovatel? Jaký druh husy pro začátečníka,měl jsem představu koupit na jaře housata z nich na podzim vybrat chovné hejno.....Nebo koupit rovnou dospělé husy? Husy chci na maso ,ale také samozřejmě pro radost. Krmení máme dost a je mi to líto nevyužít. Uvítal bych i nabídku hus(housat) ze Severu Čech já jsem z Teplic.Michael
Dobrý den, léta chováme husy šedé labutí,ale ty jsou trošku hlučnější-jak hlídací psi, jinak barevně moc pěkně vypadají. Na odchov jsou naprosto nenáročné. Housata milují zelené,hlavně sekané kopřivy a později se hodně pasou. Výborně prý sedí na vejcích klasické bílé husy české.Pokud chcete začít s housaty, jsou firmy,které prodávají na jaře housata brojlerového typu - buď bílá nebo landeská. U nás jezdí firma Kavapo. Plemen hus
je opravdu spoustu- jukněte př. na klubové stránky-tam jsou vypsané druhy - třeba
si tam nějaké vyberete.
http://www.klubvodnidrubeze.estranky.cz/
michaell
napsal(a):
Máte-li zájem, zkuste mne kontaktovat na zajdaps@seznam.cz. Petr
Dobrý den,
hledám nějaké informace o husách šedých labutích.
Máme dvě husy a housera, nasnášely vajíčka, ale nezasedly. Vajíčka jsem dala do líhně.
Včera se měla klubat, vajíčko bylo naťuklé, ale do dnešního rána byla už dvě housátka ve vajíčku mrtvá.
Prosím mohl byste mi poradit co asi dělám špatně. Byla bych moc ráda si je hezky namnožit.
Moc děkuji