naše nové pipky v ještě provizorním kurníčku. Nad nima je jejich budoucí byteček
marketazalbre
napsal(a):
naše nové pipky v ještě provizorním kurníčku. Nad nima je jejich budoucí byteček
a teď už naše pipulky a jejich velitel
zajickova
napsal(a):
Ahoj Marki,
gratuluji k přírůstku. Máš je hezké, tak snad se podaří i ta kuřátka. Ještě Ti chybí kačenky....
Ahoj kačky asi nebudou, ty bych musela vykrmit a sníst
A taky tady mám málo vody
Tak tak pro ty naše dvě uřvané husy... Teda - nevím, jestli té huse stouplo sebevědomí po příjezdu housera, ale ostří jsou oba jak hrom, troufají si i na mně. Děcka od koní a všechny jiné příchozí napadají bez zbytečných keců... tak je pouštím, jen když tu nikdo není
Dobrý den, měla bych zase dotaz - ještě jsem neviděla kohoutka, že by pipky pojímal, je to normální? Je ještě brzy? Myslela jsem, že kohoutovi je roční období fuk . Jinak je celé hejnko naprosto vzorné, netoulají se daleko, jsou pěkně aktivní, shánčliví
, vajíčka mám od 4 slepiček jeden den 3 a jeden den 2, jsou moc krásní na pohled... jen jestli ty vejce budou oplodněné, to nevím...
díky za rady
Češky mám taky, svého kohoutka jsem taky ještě nepřistihla,ale vejce co mám v líhni oplozené jsou. Samozřejmě ne všechny. Právě jsem nad tím kroutila hlavou čím to je, protože vloni byla touhle dobou oplozenost velmi dobrá. A letos jsem zhruba třetinu vajec vyřadila neoplozených
Kohout starý není ( 08) krmím stále stejně. A vejce od ostatních chovatelů jsou na tom podobně. Takže to přičítám dlouhé zimě. Nevím ale jak jsou na tom ostatní. ( mám jen tuhle fotku kohoutka z lońského odchovu, ale polepším se
)
Dobrý den, mám také tyto slepičky od loňského roku, letos asi tak v lednu či únoru začalo pěti slepičkám vypadávat peří na zádech až na bílé chmýříčko. Nevím vůbec proč se jim to děje, někdo říká, že jim to dělá příliš aktivní kohout, nejsem si tím jistá. Nemáte podobnou zkušenost ? Přikládám fotku, jak ta slepička vypadá.
Len pre zaujímavosť - pozrite si rusku webstránku, ktorá ponúka kuriatka tohoto plemena aj s fotkou a popisom:
http://inkubatoriy.ru/breeds/chickens/45chechzol.htm
Milane, asi byl.... bohužel minulý čas, protože nám před 14 dny "něco" všechny pipky i s kohoutkem odneslo. Až mi z toho teď zas zabylo smutno, když jsem viděla ty fotky tady na moderce. Nevěřila jsem, že to mohla být liška, týden poté se to potvrdilo, když vyplenila kurník sousedce. 11 slepic vůbec nenašla, 6 našla v okolí potrhaných mrtvých. Potvora jedna chlupatá - asi má mladé...
Píšu tady proto, že bychom měli zájem zase o české zl.kropenky, už jsem se dívala do inzerátů, i jsem inzerát zadala, jeden pán mi i volal, ale nabízel jen kohoutka. Pokud by se u někoho z vás daly koupit kuřátka, nebo jen rezervovat na vylíhnutí a odběr později, budu ráda. Nespěchám na to, ještě chceme dobudovat plot (i když ten asi lišku nezastaví, ale chceme pro to udělat maximum). Vzali bychom klidně i víc, tak 8 slípek a kohoutka. Díky
Zdravím,
já jsem ten pán,co vám nabízel toho kohoutka....:-)
Už jste sehnali nějaká ta kuřátka kropenek? Pokud se vám to nepodařilo,můžu vám dát vajíčka těch mých....nechal jsem jich 8 pod kvočnou a vylíhla se všechna,takže oplodněnost asi stroprocentní...akorát si musíte sehnat někoho s líhní nebo kvočnu...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Milý Maryshi, můžete blíže popsat, jak ochránit slepice před liškou? Mám liščí doupata vzdušnou čarou cca 200m od domu, soused chová drůbež trvale ve zděné stáji, to já ale nemám. Proto zatím nemám ani slepice. Právě kropenky ( nebo šumavanky ) se mi líbí.
honza78
napsal(a):
Zdravím,
já jsem ten pán,co vám nabízel toho kohoutka....:-)
Už jste sehnali nějaká ta kuřátka kropenek? Pokud se vám to nepodařilo,můžu vám dát vajíčka těch mých....nechal jsem jich 8 pod kvočnou a vylíhla se všechna,takže oplodněnost asi stroprocentní...akorát si musíte sehnat někoho s líhní nebo kvočnu...
Dobrý den, Honzo,
kuřátka jsem zatím nesehnala, mám nabídku na 15ks slepic, z toho některé i starší od toho stejného chovatele jako byly ty liškou uloupené.Chovatel ruší celý chov. Za kuřátka bych byla moc ráda, ale to bych na nich musela sedět tak akorát sama nemám ani líheň, ani kvočnu, ani zkušenosti s líhnutím
. Tak si na to ani moc netroufám
Ještě budu tomu pánovi s kropenkama volat, stydím se, že jejich koupi stále odkládám, ale když my nejsme schopni dokončit ten plot - ale o víkendu by už měl být , jestli ne, tak už budu
.
Kdyby to s těma dospělýma pipkama neklaplo, ozvu se sem díky moc za nabídku
M.