Sexování kuřat u zdrobnělých kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2010 22:34
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

Chci se zeptat jestli jaké plemeno u kuřat se dají sexovat? Právě chci si koupit kuřátka zdrobnělé plemene budoucí slepičky... Díky

20.2.2010 22:35
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

deaf lukas napsal(a):
Chci se zeptat jestli jaké plemeno u kuřat se dají sexovat? Právě chci si koupit kuřátka zdrobnělé plemene budoucí slepičky... Díky

Chtěl jsem napsat nadpis "sexování kuřat u zdrobnělých plemen"

21.2.2010 21:09
bsp

XXX.XXX.205.182

deaf lukas napsal(a):

Asi bude nejlepší zakoupit dvojnásobný počet kuřat od seriózního chovatele. Sexování japonskou kloakální metodou moc lidí neumí. Záleží také na zbarvení a plemeni které chcete. Např. zdrobnělá plemena v barvě koroptví se dají poznat (slepičky mají tmavší pruh na hlavě ). U nekterých plemen, kde kohoutci později opeřují by šlo použít i tzv. peříčkovou metodu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2010 21:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

bsp napsal(a):
Asi bude nejlepší zakoupit dvojnásobný počet kuřat od seriózního chovatele. Sexování japonskou kloakální metodou moc lidí neumí. Záleží také na zbarvení a plemeni které chcete. Např. zdrobnělá plemena v barvě koroptví se dají poznat (slepičky mají tmavší pruh na hlavě ). U nekterých plemen, kde kohoutci později opeřují by šlo použít i tzv. peříčkovou metodu.

Mohli by ste skúsiť napr. faverolky lososové, kde sú sliepočky svetlé a kohútiky tmavé, alebo farborodé zakrslé vlašky,bilefledky....kde sú kohútiky svetlejšie a sliepočky tmavšie.
Marko

21.2.2010 22:06
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mohli by ste skúsiť napr. faverolky lososové, kde sú sliepočky svetlé a kohútiky tmavé, alebo farborodé zakrslé vlašky,bilefledky....kde sú kohútiky svetlejšie a sliepočky tmavšie.
Marko

Zdrobnele wyadnotky - daji se poznat pohlavi u barev lososovych a take i u oranzovych vlnitych. A jeste neco? Jen wyadnotky, protoze budu si porizovat

21.2.2010 22:34
egi

XXX.XXX.73.58

deaf lukas napsal(a):

Zdravim Lukas,
pisali sme si ohladne wyandotiek. Lutujem, ale musim vas sklamat. U lososovych su kuriatka uplne zlte a farby sa zacinaju prejavovat tak v 3-4 tyzdni :(( U oranzovych je to trocha ine, ale 90% sa da poznat tak zhruba v druhom tyzdni niekedy ovela neskor. Casto aj zdanlivo pekne vyfarbena "sliepocka" zacne preperovat do kohuta.
Ak vsadzate na istotu, urcite by som odporucal aj ja nejake farborode plemeno.
Negi
P.S: Foto lososovych a oranzovych vlnitych kuriatok

21.2.2010 23:22
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

egi napsal(a):
Zdravim Lukas,
pisali sme si ohladne wyandotiek. Lutujem, ale musim vas sklamat. U lososovych su kuriatka uplne zlte a farby sa zacinaju prejavovat tak v 3-4 tyzdni :(( U oranzovych je to trocha ine, ale 90% sa da poznat tak zhruba v druhom tyzdni niekedy ovela neskor. Casto aj zdanlivo pekne vyfarbena "sliepocka" zacne preperovat do kohuta.
Ak vsadzate na istotu, urcite by som odporucal aj ja nejake farborode plemeno.
Negi
P.S: Foto lososovych a oranzovych vlnitych kuriatok

Taky zdravim Promin, ja trochu nechapu, co to je "farborode plemeno"? Znamena dvoubarevne?

22.2.2010 05:46
st toman

XXX.XXX.32.219

deaf lukas napsal(a):
Taky zdravim Promin, ja trochu nechapu, co to je "farborode plemeno"? Znamena dvoubarevne?

V Čechách říkáme rodobarvé. To znamená, že na vylíhnutých kuřatech podle zbarvení poznáš pohlaví. Stejně tak je to třeba u holubů plemene texan. St. Toman

22.2.2010 08:31
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

st toman napsal(a):
V Čechách říkáme rodobarvé. To znamená, že na vylíhnutých kuřatech podle zbarvení poznáš pohlaví. Stejně tak je to třeba u holubů plemene texan. St. Toman

Děkuji za radu. Tak budu si koupit třitýdenní až čtyřdenní kuřátka zdr. wyandotky, ach jo :(

22.2.2010 08:31
deaf lukas

XXX.XXX.235.19

deaf lukas napsal(a):
Děkuji za radu. Tak budu si koupit třitýdenní až čtyřdenní kuřátka zdr. wyandotky, ach jo :(

třitýdenní až čtyřtýdenní

22.2.2010 18:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

deaf lukas napsal(a):

U jednodňových rodofarebných kureniec hneď poznáš, čo bude kohútik a čo kurička Tu je foto Bielefediek rodofarebných
Kohútik a kurička

22.2.2010 18:49
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

peter z bratislavy napsal(a):
U jednodňových rodofarebných kureniec hneď poznáš, čo bude kohútik a čo kurička Tu je foto Bielefediek rodofarebných
Kohútik a kurička

Ešte jedno foto

23.2.2010 10:37
deaf lukas

XXX.XXX.68.144

Ešte jedno foto

Vim, ze sexovani kuratka fungujou i u plemene hempšírek a amroksek. Ale asi u nás takové zdrobnělé nejsou?

23.2.2010 11:24

deaf lukas napsal(a):
Vim, ze sexovani kuratka fungujou i u plemene hempšírek a amroksek. Ale asi u nás takové zdrobnělé nejsou?

Pokud myslíte sexování pomocí barvy prachu, tak u NH určitě nejde. Rozdíly mezi slepičkou a kohoutkem nejsou rozeznatelné. U AM byste musel mít velkou zkušenost a stejně byste nedosáhl nijak velkého úspěchu. Slepičky mají menší skvnu na zátylku a kulatou, kohoutci větší a měsíčkovitou. Ale ne vždy a u každého chovatele je to jiné. Sexovat se dají malá kuřata japonskou kloakální metodou, tak jako u všech ostatních plemen. Dana

23.2.2010 11:25

ovecka napsal(a):
Pokud myslíte sexování pomocí barvy prachu, tak u NH určitě nejde. Rozdíly mezi slepičkou a kohoutkem nejsou rozeznatelné. U AM byste musel mít velkou zkušenost a stejně byste nedosáhl nijak velkého úspěchu. Slepičky mají menší skvnu na zátylku a kulatou, kohoutci větší a měsíčkovitou. Ale ne vždy a u každého chovatele je to jiné. Sexovat se dají malá kuřata japonskou kloakální metodou, tak jako u všech ostatních plemen. Dana

Ještě ke zdrobnělým plemenům, zNH se u nás chovají docela běžně, zAM jsem zatím nikde neviděla. Dana

23.2.2010 11:34
deaf lukas

XXX.XXX.36.88

ovecka napsal(a):
Ještě ke zdrobnělým plemenům, zNH se u nás chovají docela běžně, zAM jsem zatím nikde neviděla. Dana

Děkuji za odpovdědi, to chápu.

23.2.2010 13:41
deaf lukas

XXX.XXX.36.88

deaf lukas napsal(a):
Děkuji za odpovdědi, to chápu.

Nakonec budu mit i bielefeldku Vím, že u nás v ČR jsou zdrobnělé bielefeldky rodobarvé. Také jsou i zdrobnělé bielefeldky stříbrně rodobarvé?

23.2.2010 14:02
deaf lukas

XXX.XXX.36.88

deaf lukas napsal(a):
Nakonec budu mit i bielefeldku Vím, že u nás v ČR jsou zdrobnělé bielefeldky rodobarvé. Také jsou i zdrobnělé bielefeldky stříbrně rodobarvé?

A také další jiné barvy??

23.2.2010 16:03
kelim

XXX.XXX.147.137

deaf lukas napsal(a):
A také další jiné barvy??

Nevíte někdo kde je popsáno sexovaní japonskou kloakální metodou. Chtěl bych to alspon otestovat . Vím že se mi to asi njepovede ,ale co kdyby

23.2.2010 17:44
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

kelim napsal(a):
Nevíte někdo kde je popsáno sexovaní japonskou kloakální metodou. Chtěl bych to alspon otestovat . Vím že se mi to asi njepovede ,ale co kdyby

Neviem, či to bude čitateľné

23.2.2010 17:47
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

Neviem, či to bude čitateľné

Je to scan z Priručky "Líhnutí druběže" od p. Tuláčka

24.2.2010 00:46
deaf lukas

XXX.XXX.28.248

Peter, je spatne citelne. Mohl bys mi posilat emailem? Diky. Moje emailova adresa je citelna v mych profilu.

24.2.2010 15:30
kelim

XXX.XXX.147.137

deaf lukas napsal(a):
Peter, je spatne citelne. Mohl bys mi posilat emailem? Diky. Moje emailova adresa je citelna v mych profilu.

mohl bych taky poprosit o e mail

24.2.2010 17:53
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

kelim napsal(a):
mohl bych taky poprosit o e mail

Uz to mate na maili.

25.2.2010 08:52
deaf lukas

XXX.XXX.28.248

Uz to mate na maili.

Děkuji za email. Je to pravda, že je složitý...

20.2.2012 09:52
deaf lukas

XXX.XXX.195.181

U nás prodávají násadová vajíčka plemene Zdrobnělé norské slepice - světlé. Je to rodobarvé plemeno! smajlík Tak někdo bude chtít?

20.2.2012 21:07
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Kde k tomu potom zoženieš nepríbuzného kohúta? Radšej si obstaraj bežné rodofarebné plemeno ako su Vlašky, či Bielefeldky a máš aj užitok aj možnosť vystavovať a skôr k nim zoženieš aj novú krv do chovu.

23.2.2012 00:14
malajky

XXX.XXX.245.151

Tento rok se mi vylíhlo kuře co vypadalo jako rodobarvá slepička a hle on to byl nakonec kohoutsmajlík P.P.

23.2.2012 00:53
ildika

XXX.XXX.1.30

Nemohl by mi, prosím, někdo poslat ten návod k sexování:-)?
ierutti@seznam.cz

23.2.2012 11:50
deaf lukas

XXX.XXX.195.202

Peter, já ale nemůžu mít kohouta.

23.2.2012 19:42
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

Dobrý den. Mohl byste mi také zaslat oskenovaný dokument o sexování drůbeže na josef.augustinu@seznam.cz

8.3.2012 21:54
honzo

XXX.XXX.13.23

taky bych poprosil návod k sexování erkojan@seznam.cz Moc děkuji.

Honzo

9.3.2012 21:44
peter z bratislavy

XXX.XXX.188.74

A ešte prikladam aj nazorne períčkovú metodu (v ruštine).
Ja uprednostňujem rodofarbné plemená.

12.3.2012 09:04
dorm

XXX.XXX.64.242

A ešte prikladam aj nazorne períčkovú metodu (v ruštine).
Ja uprednostňujem rodofarbné plemená.

peříčková:-)http://www.youtube.com/watch?v=Tl5slcDq1Ic&feature=related

21.12.2012 23:07
honzapm

XXX.XXX.29.18

dorm napsal(a):
peříčková:-)http://www.youtube.com/watch?v=Tl5slcDq1Ic&feature=related

Teď jsem to video shlédnul a jsem naprosto znechuceně konsternován.
To je neskutečné... Nechtěl bych být jednodenní kuře. smajlík

4.7.2016 13:37
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.22

Kuřata wyandotek, také čekám co se vyvrbí-.

Přidejte reakci

Přidat smajlík