Líhen-Bioska mono plast 60

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2010 21:42
Záryby

XXX.XXX.64.242

Zdravím ,taky potřebuji jednou poradit a to jakou máte zkušenost z touto líhní ? Mám možnost ji koupit za cca 2000 kč ale nějak se mě vůbec nelíbí ale to neznamená že není dobrá .Je sice starší asi 6 let stará .Děkuji renda

16.3.2010 22:27
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

Záryby napsal(a):
Zdravím ,taky potřebuji jednou poradit a to jakou máte zkušenost z touto líhní ? Mám možnost ji koupit za cca 2000 kč ale nějak se mě vůbec nelíbí ale to neznamená že není dobrá .Je sice starší asi 6 let stará .Děkuji renda

Jednoduchá a spoľahlivá. len treba ručne otáčat vajcia.
Mám je väčšiu sestru na 90 vajec.

peter

16.3.2010 22:28
peter z bratislavy

XXX.XXX.152.242

peter z bratislavy napsal(a):
Jednoduchá a spoľahlivá. len treba ručne otáčat vajcia.
Mám je väčšiu sestru na 90 vajec.

peter

zavretá

17.3.2010 00:12
tomasnix

XXX.XXX.165.56

peter z bratislavy napsal(a):
zavretá

Ja mam take BIOS mono plast (asi ve starsim provedeni).Dostal jsem ji k dvanactym narozeninam,cili uz ji bude docela dost letAni jednou me nezklamala.Pravda je,ze se musi rucne otacet.Dnes jsou daleko modernejsi a hezci lihne za prijatelnou cenu,ale zatim menit nehodlam.Tomas

17.3.2010 00:19
tomasnix

XXX.XXX.165.56

tomasnix napsal(a):
Ja mam take BIOS mono plast (asi ve starsim provedeni).Dostal jsem ji k dvanactym narozeninam,cili uz ji bude docela dost letAni jednou me nezklamala.Pravda je,ze se musi rucne otacet.Dnes jsou daleko modernejsi a hezci lihne za prijatelnou cenu,ale zatim menit nehodlam.Tomas

Dnesni vysledek

17.3.2010 00:24
tomasnix

XXX.XXX.165.56

tomasnix napsal(a):
Dnesni vysledek

Pokud si lihen nakonec poridite a budete mit nejake dotazy ohledne lihnuti,nezdrahejte se me kontaktovat

17.3.2010 09:17
agria

XXX.XXX.227.68

tomasnix napsal(a):
Pokud si lihen nakonec poridite a budete mit nejake dotazy ohledne lihnuti,nezdrahejte se me kontaktovat

Taky máme jednu starší líheň mono plast a vloni jsme si přikoupili ještě jednu novou. Opravdu spolehlivá líhli jsme kuřata, kachny a husy. Opravdu jsme spokojeni. Otáčíme ručně dvakrát denně, ale není to náročné. Alespoň si to líhnutí taky trochu užijeme.

17.3.2010 09:21
statekrepcice

XXX.XXX.172.27

Záryby napsal(a):

Bios líhně jsou samy o sobě jedny z nejlepších. Mám doma prababičku Bios 09 z roku 1984,
a loni jsem zakoupila automatku Cavattuto 54 s ventilátorem.A v čem myslíte, že líhnu??
No samozřejmě že stále v Biosce. Automatku jsem používala jako líheň a Biosku jako
dolíheň. Ale když se mi v ní loni vylíhly bez problémů krůty,perličky i husy, tak na ní nedám
dopustit. Dá se v ní krásně udržet vlhkost a přijde mi líhnutí přirozenější nežli v té
automatické, která navíc (i při častém rosení a dolévání vody) dost vysušovala a jako
dolíheň byla nevhodná. Bioska je prostě jako dva v jednom.Ano je pravda,že musíte
vejce 2x denně otáček, ale alespoň máte nad vejci větší kontrolu. Kdybyste potřebovala,
mám k ní i návody v elektronické podobě zaslané přímo od firmy Bios Sedlčany. Byli tam
velice ochotní a i je možné v případě poruchy u nich sehnat ihned náhradní díly, př. trafo, termostat atd....

2.5.2010 09:46
adokoupil

XXX.XXX.6.33

Bylo by možné poslat mi na mail adokoupil@post.cz návod k líhnutí BIOS MONO 06, nebot jsem ho někde ztratil.
Děkuji za pomoc Antonín Dokoupil

24.7.2010 19:38
pavelr

XXX.XXX.113.153

mohl bych prosím take dostat ten návod byl bych vděčen
p.riedel@seznam.cz

23.8.2010 12:31
adokoupil

XXX.XXX.83.162

Už jsem návod našel, kdo má zájem ať se mi ozve. adokoupil@post.cz

9.9.2010 23:38
calimero

XXX.XXX.39.231

Ahojky., Ja mam take koupenou starsi lihen Biosku monoplast 60. A jsem moc spokojena, a to rucni otaceni ani nevadi- opravdu to s chuti obracite a cekate ze dne na den kdyz uz budou venku.--- Tak opravdu doporuciji tuto lihen. Ty automaticke - to je spise pro narocne, ale pokud chcete mit jen pro kvalitni lihnuti tak jen bios.. Uz mluvim jak reklama , ale je to fakt.:-)
A zde na ukazku lihnute kuratka hned ze zacatku... pak se zacli uz lihnout zbytek .....To bylo hezke , kdyz jsme pak jen vybirali co par hodin kuratka.....smajlík

13.2.2011 08:24
chovatelvetrov

XXX.XXX.158.208

Dobrý den-mám prosbu. Byl by někdo tak hodný a poslal mi návod
na obsluhu líhně MONOPLAST-60?...stačilo by nastavení teplot při líhnutí.
díky. fulin.honza@seznam.cz

13.2.2011 10:58
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.218

Snaď to pomôže aj inym.
len to treba asi zväčšiť.

13.2.2011 11:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.218

Mam nascanovanú aj original priručku od stolovej liahne Bios Mono, ale má veľa strán, takže môžem príp. zaujemcom odmailovat tento už "historický" materiál, lebo tu sa to priložiť nedá.

Peter Ferjenčík

1.4.2011 11:25
palo1

XXX.XXX.210.163

zohnal som starsiu liahen mono 06 chybaju tam misky na vodu prosim poradte kolko ich tam ide a este poprosim o teplotu
alebo je rovnaka ako u ostatnych biosiek dakujemsmajlík

1.4.2011 12:30
uska

XXX.XXX.253.239

Do této biosky nepatří misky s vodou a teplota je stejná.

3.4.2011 08:27
zbosace

XXX.XXX.245.3

A ako sa v nej udržuje požadovaná vlhkosť? Mám zapchať otvory na dne liahne a naliať vodu na celú plochu dna? Mám tuto liaheň? požičanu a bola v nej len nádobka v strede o priemere asi 15 cm a to sa mi zdá málo. Vďaka za prípadnú informáciu.

3.4.2011 08:42
marysh

XXX.XXX.146.76

Žádne otvory nezacpávat,nechat otevřene po celou dobu lihnutí.Vodu nedávat do ničeho a nikde,líhně bios mono nepotřebují vodu,jen při klubání mláďat rosit naklované vajička. A vůbec - proč nečtete návod ?

3.4.2011 08:54
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Mal som aj malu 03 Biosku a mam aj väčšiu 09. Vždy som pdo sito na dno strčil ploche misky s vodou a počas liahnutia som dolieval. Vyliahol som takto okrem kureniec aj káčatá a húsatá. Len treb nezabudnúť na chladenie a rosenie vajec rošprašovačom.
Prikladám foto dna liahne s miskami s vodou

3.4.2011 09:50
marysh

XXX.XXX.146.76

Proč se nedržet návodů,proč experimentovat a pak byt sklamaný ???Používam Bios mono 099 od osmdesatých let a podle návodu a bez problémů.Mám doma pár líhni od chovatelu,kteří je vyhodili,proto,že jsou špatné - pak,když jsem viděl,co byli schopni do nich namontovat ( misky,ventilatory,hadříky,otvory navíc.....) tak jsem se přestal divit.Odkoupil jsem je za pár halířu,uvedl do původního stavu,odzkoušel a veselé líhnul.:-)

3.4.2011 10:16
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

marysh napsal(a):
Proč se nedržet návodů,proč experimentovat a pak byt sklamaný ???Používam Bios mono 099 od osmdesatých let a podle návodu a bez problémů.Mám doma pár líhni od chovatelu,kteří je vyhodili,proto,že jsou špatné - pak,když jsem viděl,co byli schopni do nich namontovat ( misky,ventilatory,hadříky,otvory navíc.....) tak jsem se přestal divit.Odkoupil jsem je za pár halířu,uvedl do původního stavu,odzkoušel a veselé líhnul.:-)

O akom sklamaní to tu píšeš? Bioska bola a je spoľahlivá liaheň a väčšia vlhkosť je len plus pre úspešné liahnutie. Nikdy ma nesklamala.jedinou nevýhodou je ručné otáčanie vajec.
Škoda, že teraz výrobca BIOSKA má tak premrštené ceny na nové liahne, že sa podstatne viac oplatí kúpiť napr. Brinsea.

8.4.2011 16:41
palo1

XXX.XXX.210.163

prosim o radu po tyzdni mi zacala kolisat teplota asi o 1,5 stupna musim ju stale sledovat a co dve hodiny nastavovat kde je chyba liahen mono plast 06 dakujem smajlík

8.4.2011 17:44
dorm

XXX.XXX.64.242

já ji zase ve velké(vypnuté) lednici už týden štěluji na správnou teplotu,abych tam mohl dát vejce,abych nemusel dávat do velké líhně....ale vypadá to,že si udělá výlet na šutráksmajlík,ten termostat je asi v háji

8.4.2011 22:09
masak

XXX.XXX.253.239

palo1 napsal(a):
prosim o radu po tyzdni mi zacala kolisat teplota asi o 1,5 stupna musim ju stale sledovat a co dve hodiny nastavovat kde je chyba liahen mono plast 06 dakujem smajlík

V návodě je psáno, že během dne neseřizovat, pouze v případě nutnosti ráno nebo večer. Pokud do ní drblkáte co dvě hodiny, tak jí nemůžete seřídit nikdy. Také záleží kde máte líheň umístěnou, zda kolem líhně kolísají teploty., zda není v průvanu a nebo zda část dne na ní nesvítí slunce. Také vajíčka začnou časem vydávat teplo. Zkuste vychytat tyto mouchy a pokud to nepomůže, tak závada je v termostatu.
Píšete, že vám kolísá teplota - jaká teplota ? opravdu vypínací ??? A nebo vám teplota stoupne po vypnutí, to je běžné.

8.4.2011 22:29
palo1

XXX.XXX.210.163

kolise vypinacia teplota tyzden isla normalne a teraz to nejde nastavit

26.4.2011 19:34
maus201

XXX.XXX.220.56

statekrepcice napsal(a):
Bios líhně jsou samy o sobě jedny z nejlepších. Mám doma prababičku Bios 09 z roku 1984,
a loni jsem zakoupila automatku Cavattuto 54 s ventilátorem.A v čem myslíte, že líhnu??
No samozřejmě že stále v Biosce. Automatku jsem používala jako líheň a Biosku jako
dolíheň. Ale když se mi v ní loni vylíhly bez problémů krůty,perličky i husy, tak na ní nedám
dopustit. Dá se v ní krásně udržet vlhkost a přijde mi líhnutí přirozenější nežli v té
automatické, která navíc (i při častém rosení a dolévání vody) dost vysušovala a jako
dolíheň byla nevhodná. Bioska je prostě jako dva v jednom.Ano je pravda,že musíte
vejce 2x denně otáček, ale alespoň máte nad vejci větší kontrolu. Kdybyste potřebovala,
mám k ní i návody v elektronické podobě zaslané přímo od firmy Bios Sedlčany. Byli tam
velice ochotní a i je možné v případě poruchy u nich sehnat ihned náhradní díly, př. trafo, termostat atd....

dobry den mohl byste me poslat ten navod sehnal jsem si starsi lihen ale nemam navod .byl byste moc hodny muj meil je R.Maus@email.cz dekuji moc

5.5.2011 20:12
boleslav

XXX.XXX.179.106

Dobrý den, prosím o radu, začal jsem líhnout v této líhni kačata, ale bohužel jse výlíhne jen 50%, ve zbylé nasadě kachňata jsou, ale nevyklubají se, toto se opakuje již po několikáté a proto scháním radu, která by napomohla zvýšit úspěšnost, předem dekuji a s pozdravem jk.

5.5.2011 20:39
ovecka

XXX.XXX.26.131

ze zkušenosti kolegy se v Biosce vodní drůbež líhne těžko - malá vlhkost během celého líhnutí. Dana

5.5.2011 21:43
boleslav

XXX.XXX.179.106

děkuji za poznatek i toto je u mne možné, s pozdravem jk

7.5.2011 15:34
agria

XXX.XXX.121.113

Dobrý den, my s Bioskou nemáme žádný problém. Líhneme v ní kuřata, husy i kachny. Kachny ruánské bez problémů, vždy se vylíhly skoro všechny.

7.5.2011 15:46
marysh

XXX.XXX.61.2

Vodní drůbež líhnu jedině v Biosce 099 , naprosta spolehlivost,přesně podle návodu - teplota 38,3°C,prvních 24 hodin a poslední 2 dny neobracim a poslední den 2 krat denně rosím (husy i 5 krát ).Možná místnost není OK - mám ji ve sklepě,teplota 18 - 20 °C,vlchkost kolem 60%,přítmi ( ne příme slunce ).:-|

7.5.2011 18:55
senzen

XXX.XXX.253.238

Dobrý deň. Akým spôsobom sa majú prevracať vajíčka v umelej liahni? Prikladám obrázky a prosím skúsených chovateľov aby určili ktorý spôsob je lepší. Ďakujem Fero K.

8.5.2011 06:47
deko

XXX.XXX.226.66

vajce stale lezi vodorovne. pridem k liahni, polozim prst na stred vajca a pretocim ho o 180 stupnov okolo horizontalnej osi.

michal h.

8.5.2011 22:51
ovecka

XXX.XXX.26.131

Představte si slepici, jak asi vejce otáčí v důlku hnízda. Myslím si, že to moc neřeší. Podebere zobákem a otočí buď okolo vodorovné osy nebo vertikální. Pří krátkodobém pohybu je jedno i otočení přes špičku nebo tupý konec. Je fakt, že v hnízdě se vajíčka rovnajívětšinou špičkou dolů, protože je to dáno tvarem hnízda. Otáčejte tedy přes špičku nebo převalujte zleva doprava. Jak je vám to přirozenější. Dana :-)

6.6.2011 20:51
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

V prípade, že Vám vypadne elektrika na liahni, tu je nahradný zdroj ohrevu

10.2.2012 11:11
mirec99102

XXX.XXX.135.138

dobry den mohli by ste mi poslať prosim vas navod na liahnutie v bios mono 06 ,kupil som liahen bez navodu,dakujem. mirec99102@azet.sk

14.5.2012 15:15
minifarmar

XXX.XXX.151.2

Prosím vás mám nasazeny slepíčí vajíčka a nevím jestli je musím otáčet hned od prvního dne ?

14.5.2012 21:38
vivunka

XXX.XXX.54.2

tomasnix napsal(a):

Ahojda,mohla bych i já mít nějaké dotazy?Letos se mi nějak nevede a vůbec nevím,čím by to mohlo být...

27.5.2012 20:12
jakub.masnica

XXX.XXX.87.12

dobry den prosím vas mam tu samou líhen doma ale jsem mlady zacatecník a nemam k ní navod nemate prosím informace o líhni děkuji s pozdravem Masnica :-)

13.7.2012 10:35
jarinr

XXX.XXX.174.255

Pokud ještě platí nabídka návodu na Biosku nono60, prosím o její poslání. Předem moc děkuji:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2012 23:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všem,kdo shání návody pro líheň BIOS-kontaktujte se přímo u firmy Bios,jsou na netu a i po telefonu nejen poradí,ale řeknou,kde stahnout návod na jejich líhně.Jitkasmajlík

13.2.2013 19:05
pbonk

XXX.XXX.117.49

dobrý deň.
potreboval by som papiere od vašej liahni bios 60 od presťahovania ich nemôžem nájsť.Naložil som prepeličie vajíčka a neviem teplotu.Budem vám veľmi vďačný.
môl mail : pbonk@zoznam.sk

13.2.2013 22:18
pbonk

XXX.XXX.117.49

ďakujem za ten návod ale veľmi si stým nepomôžem na bios60 sú iné teploty,pametám si že na kuracie vajcia bola teplota prvý týždeň 40 a druhy a tretí týždeň 39,5

14.2.2013 00:31
etua

XXX.XXX.191.213

pbonk napsal(a):
ďakujem za ten návod ale veľmi si stým nepomôžem na bios60 sú iné teploty,pametám si že na kuracie vajcia bola teplota prvý týždeň 40 a druhy a tretí týždeň 39,5

Kde jste to četl?To ta vajíčka skutečně uvaříte hned první den.Teplota v líhni pro inkubaci kuřat - od 37,6 do 37,8 a do 19 dne vlhkost 60-75%, obracet od 3 dne nejméně 2x denně.Toť základní údaje.Od 19 dne se vajíčka neobracejí,ale vlhkost se zvýší na 75-80% vejce se ovšem chladí.Jinak se kropí vodou teplou na 35 stupňů.
Vajíčka se chladí 2x denně při otáčení a doba se zvyšuje od 5 min. až do 30 min.při optimální terplotě místnosti 20-22 stupňů.

14.2.2013 01:44
beginner

XXX.XXX.244.10

pbonk napsal(a):

Zarolujte na této stránce hodně dolů, jsou tam teploty a postup u podobné líhně jakou máte:
http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html

14.2.2013 08:42
marysh

XXX.XXX.114.252

etua napsal(a):
Kde jste to četl?To ta vajíčka skutečně uvaříte hned první den.Teplota v líhni pro inkubaci kuřat - od 37,6 do 37,8 a do 19 dne vlhkost 60-75%, obracet od 3 dne nejméně 2x denně.Toť základní údaje.Od 19 dne se vajíčka neobracejí,ale vlhkost se zvýší na 75-80% vejce se ovšem chladí.Jinak se kropí vodou teplou na 35 stupňů.
Vajíčka se chladí 2x denně při otáčení a doba se zvyšuje od 5 min. až do 30 min.při optimální terplotě místnosti 20-22 stupňů.

Přítel pbonk myslel teplotu,kterou mu ukazuje originální teploměr na této líhni.Nemyslel teplotu ,kterou ve skutečnosti mají vajička v této líhni.U stolních líhni je teploměr umístěn většinou mezí topným tělesem a vajičkami a tak je na něm vyžší teplota než ve skutečnosti mají vajička.Je to časta chyba začinajících lihnařu,že si někde na ifauně přečtou těch slavných 37,6 až 37,8°C a začnou plašit a štelovat,předělávat a exporimentovat.Přitom stačí vložit přesný ( opravdu přesný ) teploměr na vajička,mezí vajička a těsně pod vajička a po ustálení teploty ( několik hodin ) odečíst teplotu a porovnat s teplotou na originálním teploměru. Tak třeba u Bios mono 033 ukazuje originální kolinkový teploměr teplotu 38,8°C a při tom v polovině vajiček je 37,8°C, u Bios mono 099 ukazuje 38,5°C a v polovině vajiček je 37,7°C, u kamarádove dělané líhně jsme umistili kalibrační teploměr mezi vajička a při dosažení a ustálení vypínaci teploty 37,7°C na tomto teploměru se ustálila teplota na jeho vbudovaném teploměru na 38,2°C a na teto teplotě dále líhnul a úspěch veliký. Toto samozřejmě platí pro stolní líhně,u líhni s nuceným oběhem vzduchu je to úplně jinák.

14.2.2013 12:48
m.l.

XXX.XXX.209.24

etua napsal(a):

U plastové ručně otáčecí Mono 60 je skutečně teplota 39.5 - 40 stupňů. Tady se mísí dohromady staré - kovové Biosky, které jsou oplášťované a nové umělohmotné. U každé je jiná vypínací teplota.

14.2.2013 13:32
beginner

XXX.XXX.244.10

etua napsal(a):

Taková teplota se nastavuje u líhní s výkonným ventilátorem, v kterých se vejce stejnoměrně prohřeje v celém objemu. U líhní, které topí ze zhora se teplota nastavuje cca 39.5°C na úrovni horní strany vejce. Ne nad ním, protože větší zárodek už také vydává teplo a měření by mohlo být zavádějící. Kvočna sedící na vejcích má zhruba 40°C.

14.2.2013 23:25
marysh

XXX.XXX.114.252

beginner napsal(a):
Taková teplota se nastavuje u líhní s výkonným ventilátorem, v kterých se vejce stejnoměrně prohřeje v celém objemu. U líhní, které topí ze zhora se teplota nastavuje cca 39.5°C na úrovni horní strany vejce. Ne nad ním, protože větší zárodek už také vydává teplo a měření by mohlo být zavádějící. Kvočna sedící na vejcích má zhruba 40°C.

Blbost vycucaná z prstu.

15.2.2013 00:45
beginner

XXX.XXX.244.10

marysh napsal(a):
Blbost vycucaná z prstu.

Blbost vycucaná z prstu, protože je to tak a tak...za to bych byla ráda.
Mýlit se je lidské, klidně to přiznám, když budu vědět jak je to správně.

15.2.2013 08:57
m.l.

XXX.XXX.209.24

beginner napsal(a):
Blbost vycucaná z prstu, protože je to tak a tak...za to bych byla ráda.
Mýlit se je lidské, klidně to přiznám, když budu vědět jak je to správně.

Tohle je diskuze o ničem, nejjednodušší je se přímo zeptat v Biosce a nechat si návod poslat. Jinak jsem vyhrabala návod k líhni Mono plast 60 a cituji: vypínací teplota v místnosti cca 18 stupňů - 40,0 stupňů, místnost 22 stupňů - 39,5 a místnost 26 stupňů - 39,1. Při nasazování při průměrné teplotě 22 stupňů stoupne vypínací teplota na 40 stupňů, za týden se snižuje na 39,5. Nesmí klamat, že po vypnutí topení ještě teplota na teploměru trochu stoupne a po zapnutí topení ještě chvilinku klesá. Proto je dobře pokud se musí s teplotou hýbat, dělat to před obracením a nenechat se mýlit, že pak líheň vypne i při nižší teplotě. Nemá větrák a teploměr ukazuje teplotu u topného tělěsa a ne vajíček. Jinak místo jejich regulačních šroubů mám normální matky, v tom plastu se mi za pár let uvolňovaly.

15.2.2013 10:34
kutil

XXX.XXX.147.173

Dobrý den, zakoupil jsem starší líheň BIOSS MONOPLAST na 60 slepíčích vajec. Jde o plastovou líheň, ke které mám i návod a udivilo mě, že mám použít tak vysoké teploty k líhnutíslepičích vajec v návodě 40C 1týden a sedmý den snížit na 39,5C.
Používám starší plechovou BIOSS na 90Ks líhnu v ni bez problému , kuřata, kačeny a huse. Mám ještě plechovou na 30Ks a v té se mi nepovedlo nikdy nic . Můžete mi poradit. V té malé jak říkam remoska jsem jel na teploty 38,5 a nic a pak na teplotu 39,5 a taky nic. Zárodky jsou , ale nic se nelíhne a co se podařili dvě kuřátka, tak byli mrzáčci s nohama. Děkuji za radusmajlík

15.2.2013 18:18
pbonk

XXX.XXX.117.49

dobrý deň
S liahňou BIOSS MONOPLAST na 60 slepačích vajec mam 9 ročnú skúsenosť,tie teploty sú naozaj tak vysoké a podľa návodu liahne spoľahlivo. Liahol som v nej iba kuriatka,toho roku som sa dal na liahnutie prepelíc a neskôr aj vodnej hydiny všetko sa liahne pri inej teplote.Ako som už spomínal návod od liahne som pri sťahovaní stratil, bol by som vám vďační ak by ste my ho pre poslali mail : pbonk@zoznam.sk

15.2.2013 18:53
kutil

XXX.XXX.147.173

Návod pošlu mejlem

15.2.2013 19:09
pbonk

XXX.XXX.117.49

Veľmi pekne dakujem

18.2.2013 19:26
kutil

XXX.XXX.147.173

návod jsem zaslal smajlík

20.2.2013 18:06
kutil

XXX.XXX.147.173

Dobrý den, ještě jeden dotaz k líhni Bioss monoplast na 60slepičích vajec. Líheň jsem zakoupil, i s návodem, překvapilo mě nastavení vysoké teploty 40C, ale dobře budu se návodu držet, líheň jsem zapnul a seřídil při 40C vypíná jak má, ale zapíná zhruba
39,3 -4C není to velké kolísání? Zkouším prázdnou je mi jasné jak budou vajíčka v líhni, že budou držet teplotru. Myslíte, že je to v pořádku, v sobotu bych ji chtěl naplnit. smajlík Děkuji za radu smajlík

27.2.2013 20:51
vivunka

XXX.XXX.20.192

Jen se chci zeptat v biosce 90 nesmí bejt v misce voda?Děkuju...

27.2.2013 20:58
kutil

XXX.XXX.147.173

Líhnu v ni a pouze rosím rozprašovačem , avšak jsem v článcích čet, že na poslední tři dny před vylíhnutím dávají chovatelé misky nebo vlhké ručníky a podobné hadry aby se zvedla vlhkost v líhni.smajlík

27.2.2013 21:01
kutil

XXX.XXX.147.173

ještě jsem zapoměl POZOR ať nezabránite přístupu vzduchu - větrání tím, že do líhně něco přidátesmajlík

15.3.2013 23:58
kacper

XXX.XXX.191.129

ak niekto bude predavat taku biosku na 60 vajcia kupim ... aj pokazenu ,opravimeeesmajlík,, diik smajlík

16.3.2013 18:52
kutil

XXX.XXX.147.173

teď jsem v ní dolíhnul a 78% úspěchsmajlík, supr jsem spokojenej 65 slepičích vajíček a 51 kuřátek.
Zakoupil jsem ji, měl jsem zde i dotaz, nezdála se mi vysoká teplota40C, dodržřel jsem návod a úspěch je tady. Taky pořádná vajíčka, to je úspěch č2smajlík

27.3.2013 07:25
dana77

XXX.XXX.18.105

mohu poprosit o návod k líhni monoplast 06 děkuji michálková na email dana.michalkova77@seznam.cz

27.3.2013 07:27
dana77

XXX.XXX.18.105

mohu poprosit o návod k líhni monoplast 06 děkuji michálková na email dana.michalkova77@seznam.cz

5.4.2013 17:42
václavp

XXX.XXX.35.174

Mohl bych také požádat o návod k líhni BIOS mono 06? e-mail: endyh@seznam.cz Děkuji.

21.2.2015 12:26
bila.leona@seznam.cz

XXX.XXX.217.6

beginner napsal(a):
Zarolujte na této stránce hodně dolů, jsou tam teploty a postup u podobné líhně jakou máte:
http://www.chozadru.wbs.cz/LIHNUTI-A-CHOV-DRUBEZE.html

Dobrý den, byl by někdo ochotný poslat návod na líheň BIOS 06 prosím? děkuji! e-mail: bila.leona@seznam.cz.

21.3.2015 12:52
Anke

XXX.XXX.112.110

Dobrý den mám starší líhen BIOS mono O99, nemám k ní návod, mohl by mi někdo návod poslat děkuji. e - mail : ann.proch@centrum.cz.

23.3.2015 07:47
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Dobrý den, prosím také o návod na líheň Bios 09, bohužel nikde nejsou informace ani návody k těmto líhním k najití...
semtam.prodej@seznam.cz.

24.3.2015 07:54
bara001

XXX.XXX.43.142

Přikládám návody na lihně Bios do posledních dvou mailů v diskuzi, je to 4 typy. Jinak všechny návody vám ochotně pošlou přímo z Biosky - www.bioska.cz.

ludik

11.2.2016 11:37
ludik

XXX.XXX.142.61

Dobrý den poradil by mi někdo prosím s délkou a teplotou líhnutí vajec v líhni bios 03. Děkuji

11.2.2016 14:25
ovecka

XXX.XXX.171.70

Dejte mail, pošlu vám návody. Dana.

Hani.131

24.7.2016 22:44
Hani.131

XXX.XXX.13.114

Zdravim, to je krasa, ja mam pujcenou tu hnedou biosku, chystam se na lihnuti, ale nemam navod, mohl byste mi prosim dat nejake rady, jak zacit?dekuji moc.

24.7.2016 23:25
Pupča

XXX.XXX.54.33

Dobrý den, když napíšete přímo výrobci, tak Vám zadarmo pošlou návod v pdf. Mě jej poslali hned na druhý den.

31.3.2017 19:03
moncuridlo

XXX.XXX.49.106

Dobrý deň, veľmi pekne prosím o radu. Chcela by som skúsiť liahnuť husi, dostala som starú liaheň Bios, ale bohužiaľ bez návodu.. mohol by mi ho nejaký ochotný človiečik poslať na mail prosím? monika.klajbanova@gmail.com
Ďakujem veľmi pekne!

31.3.2017 19:42
jako001

XXX.XXX.109.93

moncuridlo napsal(a):
Dobrý deň, veľmi pekne prosím o radu. Chcela by som skúsiť liahnuť husi, dostala som starú liaheň Bios, ale bohužiaľ bez návodu.. mohol by mi ho nejaký ochotný človiečik poslať na mail prosím? monika.klajbanova@gmail.com
Ďakujem veľmi pekne!

Uz som vàm ho poslal.

31.3.2017 19:48
moncuridlo

XXX.XXX.49.106

jako001 napsal(a):
Uz som vàm ho poslal.

Ďakujem veľmi pekne!

1.4.2017 12:34
valajda

XXX.XXX.236.1

Zdravim jakou teplotu pouzivate v teto lihni na dolihnuti hus Dekuji.

9.4.2017 20:38
moncuridlo

XXX.XXX.49.106

Zdravím vás všetkých, to som zas ja.. postupovala som podľa návodu, zapla liaheň, po hodine nastavila teplotu, liaheň išla 12 hodín, potom som do nej vložila vajcia. Lenže po hodine som išla liaheň skontrolovať a na teplomeri bola teplota 35,5 a vyhrievanie vypnuté...zaplo sa po pár minútach, teplota stúpla na 35,8 a zas termostat vyhrievanie vypol ...je to normálne podľa vás? treba nejaký čas kým sa teplota spínania ustáli alebo ako to je? Ďakujem.

9.4.2017 22:16
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. ty vejce se teprve pomalu prohřívají.až zadalších 12 hodin, pokud nebute teplota akorát, tak přidejte na termostatu.

2.5.2018 21:11
jovy

XXX.XXX.103.213

Dobrý deň, liahnem v liahni Bios Monoplast r. v.1992. Aké máte skúsenosti je lepšie vlhčiť rozprašovačom priamo na vajíčka alebo nie? Ďakujem za rady smajlík

2.5.2018 22:09
ančovička1

XXX.XXX.56.80

Ja mam lihen Bios 09 nejmin 20 let, lihnu v ni housata, krasne se lihnou ..rozprasovacem klidne na vajicka strikejte, nejlepe vlaznou nebo teplou vodou..poridte si vlhkomer, at mate prehled o procentu vlhkosti v lihni..jinou maji kurata, jinou housata..ja ted mam lihen plnou husich vajec, asi 45, vlhkost zvysuji ve druhe polovine lihnuti podlozenym mokrym hadrikem pod sitem..

2.5.2018 22:16
začátek

XXX.XXX.4.22

Do středu dna líhně lze nalít asi deci vody a po odpaření dolít znovu.Toto lze použít spíše u vodní, ale u slepic stačí začít rosit tři dny před líhnutím.Je nutné si dát pozor, aby spodní okraj baňky teploměru byl 50-60mm od dna lísky.Teplota při líhnutí je 1týden 40°C sedmý den se sníží na 39,5°C je to teplota při které líheň vypíná.Větrání tři otvory na vrchu líhně jsou otevřeny stále, na 6 jsou klapky uzavřeny,11 den se otvory otevřou.

27.5.2022 20:17
miskomisko

XXX.XXX.74.249

ako tam prosím v bioske udržujete vlhkost? dalejete dolu vodu? tam su otvory a pretečie, či? alebo nejaku misku? či rozprašovačom pravidelne striekate vodu? hmm :)

27.5.2022 20:33
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Co Biosky dávám mokrý hadřík pod síto a při líhnutí housat ještě na síto,mezi vejce, malou misku nebo hrneček s vodou..

30.5.2022 20:20
miskomisko

XXX.XXX.66.199

dakujem to pomohlo :) handrička s vodou. máte prosím vás niekto návod k monoplastu aj s obrázkami? niekto vyššie posielal z neho fotky, ak ho niekto máte, pošlite mi ho prosím na miskoregistracie@gmail.com

30.5.2022 20:37
miskomisko

XXX.XXX.66.199

ešte otázočka, na monoplaste mám možnosť 50w a 100w, hmm kedy ktorú polohu používať? predpokladam že 100w nielen rýchlejšie rozohreje špirálu ale aj teplota bude trochu vyššia pri tom istom nastavení regulátora

30.5.2022 21:58
vlasta1

XXX.XXX.1.232

ančovička1 napsal(a):
Co Biosky dávám mokrý hadřík pod síto a při líhnutí housat ještě na síto,mezi vejce, malou misku nebo hrneček s vodou..

A ještě trochu naředit octem

30.5.2022 22:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

vlasta1 napsal(a):
A ještě trochu naředit octem

Proč ocet?.. dezinfekce?.. nevadí výpary??🤔

Janczi

29.3.2023 20:08
Janczi

XXX.XXX.70.101

Witam mam starą Bioske monoplast 60 mam pytanie na jakiej wysokości ma być termometr szpilkowy bo stary zrobiłem

29.3.2023 20:23
miskomisko

XXX.XXX.101.148

ak nemáte pôvodný originál teplomer (rozbitý) a dali ste iný, ja som to tak spravil, tak som šiel pokusom omylom, nastavil som 40 stupnov na novom teplomeri, nechal vyhriať liahen a zmeral inym teplomerom v strede vajca (nechal som ho tam) aby tam bola 37,7, alebo v hornej časti vajca (aby bola pribl. 38,5. tiež teploty na okraji liahne su trošku iné ako v strede liahne... no a potom podla toho som upravil termostat aby zapínal vypínal na tom novom teplomeri... no vychádzalo mi na ňom niečo okolo 40 stupnov. dôležitá je teplota aka bude v strede vajca ak date napr. na novom teplomeri 40 a namerate v strede vajcia napr. 37 stupnov tak viete že treba ešte zvýšiť asi o 0,7 stupna.... v tom je myšlienka. pomerne rýchlo to nastavíte, len treba nechať liahen vyhriať...

Přidejte reakci

Přidat smajlík