Ako som už písal na nemoderke, rozhodol som sa nahradiť starú \"dámu\" Bios Midi na 560 vajec niečim novším, keďže už je v pokročilom veku a neviem kedy vypovie službu.
peter z bratislavy
napsal(a):
Ako som už písal na nemoderke, rozhodol som sa nahradiť starú \"dámu\" Bios Midi na 560 vajec niečim novším, keďže už je v pokročilom veku a neviem kedy vypovie službu.
Keby mala nová BIOS MIDI inú cenu ako 110.000 Kč, tak by som si ju určite objednal, ale za tú istu cenu sa dá kúpiť cca 5 liahni Brinsea 380 na 300+100 vajec v doliahni.
Pozrite pre porovnanie veľkosti oboch
peter z bratislavy
napsal(a):
Keby mala nová BIOS MIDI inú cenu ako 110.000 Kč, tak by som si ju určite objednal, ale za tú istu cenu sa dá kúpiť cca 5 liahni Brinsea 380 na 300+100 vajec v doliahni.
Tak som si objednal plneautomatickú Brinseu od moravskej firmy (www.lihne.cz) a do 10 dní bola u mňa aj s dovozom a predvedením a zaškolením od majiteľa firmy.
Bol som trochu zaskočený jej malými rozmermi, keďže sa zmestí aj na malý stolík.
peter z bratislavy
napsal(a):
Tak som si objednal plneautomatickú Brinseu od moravskej firmy (www.lihne.cz) a do 10 dní bola u mňa aj s dovozom a predvedením a zaškolením od majiteľa firmy.
Bol som trochu zaskočený jej malými rozmermi, keďže sa zmestí aj na malý stolík.
Do liahne ide 6 liesok na ktoré sa zmestí 6x49 bežných slepčích vajec.
Ďaľšie 2 liesky slúžia ako doliaheň na dne liahne na 98 vajec.
peter z bratislavy
napsal(a):
Do liahne ide 6 liesok na ktoré sa zmestí 6x49 bežných slepčích vajec.
Ďaľšie 2 liesky slúžia ako doliaheň na dne liahne na 98 vajec.
Liesky sa dajú upraviť podľa veľkosti nakladaných vajec, viacerými prepážkami.
peter z bratislavy
napsal(a):
Liesky sa dajú upraviť podľa veľkosti nakladaných vajec, viacerými prepážkami.
Vlhkosť v liahni zabezpečuje externá nádržka s čerpadlom. Pre začiatok liahnutia som nadstavil vlhkosť na 50%, neskôr ju zvýšim na 60%
peter z bratislavy
napsal(a):
Vlhkosť v liahni zabezpečuje externá nádržka s čerpadlom. Pre začiatok liahnutia som nadstavil vlhkosť na 50%, neskôr ju zvýšim na 60%
Odporúčaná teplota na liahnutie je 37,8 až 38°C. Nadstavil som 37,9°C a dodržiava to s presnosťou jednej desatiny stupňa.
Naklápanie vajec sa dá tiež nastaviť na 30-180 minút.
peter z bratislavy
napsal(a):
Odporúčaná teplota na liahnutie je 37,8 až 38°C. Nadstavil som 37,9°C a dodržiava to s presnosťou jednej desatiny stupňa.
Naklápanie vajec sa dá tiež nastaviť na 30-180 minút.
Liaheň ide úplne tichúčko a nádržku s vodou stačí doliať raz za 2-3 dni.
peter z bratislavy
napsal(a):
Liaheň ide úplne tichúčko a nádržku s vodou stačí doliať raz za 2-3 dni.
Objednala jsem si Brinsea 190, plně automatická a moje zkušenost. PERFEKTNí!. Nasadila jsem vejce, 38,0°C, 55% vlhkosti, naklápění po 180 min. A po 21 dnech se sypala kuřata. Poslední dva dny jsem zvýšila teplotu na 65% a vejce přendala do dolíhně. Denně jsem dolévala vodu do nádržky. Dana
Zdravim vsechny chovatele drůbeze, mam take tuto lihen 380 a nemuzu na ni nechat dopustit.Dělal jsem na ni i pomerne detailni testy ohledne teplot na ruznych mistech a sedi to v desetinach stupnu coz je luxusni. dneska jsem lihnul vlasky pro kontrolu oplozenosti a z 16 vajec 15 peknych kurat. dale v ni lihnu krepelky a kachny pekinsky. nemuzu si ji vynachvalit.
Hodne chovatelskych uspechu Pavel Švůgr
marysh
napsal(a):
Tak tet jsi mě,milý Petře,krásně vydraždil,UUF,je to paráda./Neskutečně dobrá cena/
ty mě bereš Mariane myšlenky,taky mě to nakoplo si jí pořídit, teď jsem jednu udělal ve zmenšené verzi té naší plněautomatické babičky a kamarád mě jednu dá po rodičích(tu jsem ještě neviděl co je zač)..někdo sbírá autíčka a holt někdo líhně
...přátelé to je nemoc mít doma další a další pěknou líheň
Aj po roku môžem len potvrdiť, že Brinsea funguje spoľahlivo. Už je v nej 3. várka naložená. Spolu so zrekonštruovanou Bioskou makajú na 120%, keďže som dal platá s vajcami ešte aj dole na miesto doliahne a ručne ich naklápam. V oboch liahniach mám dokopy 964 nasad. vajec 25 rôznych plemien, resp. farebných rázov.
Budci vikend by sa malo liahnuť 420 kureniec (zo 490 nasadenych vajec).
O akom chaldení to píšeš? To je nezmysel.
zrejme máš na mysli interval otáčania (naklápania) liesok?
kde si vzal takú informáciu o chladení, že sa dá nadstaviť. Akurát tak, že otvoríš dvere na liahni.
Pozri si manual k liahni a tam nič také nie je.
tomas1
napsal(a):
o liahni brinsea 190,a da sa nastavit chladenie . a chel som vediet kedi a ako nastavyt presne dakujem.
Nastavit sa to dá jednoducho.V menu si vyberieš COOLING a a následne minutáž od 60 do 360 minút.Odporúča sa chladit od 7 dna až do 2 dni pred liahnutím.Chladenie sa spúšta v presne tú hodinu ako to prvý krát nastavíš.
peter z bratislavy
napsal(a):
Hm, tak to teda zíráám...
http://www.lihne.cz/22-brinsea.html
Hned v prvom odstavci je to čierne na bielom. -- Nově také s automatickým chlazením vajec !!! ----
peter z bratislavy
napsal(a):
Nám Bioska bez konkurence pěkně zaspala dobu, přijde mi jako by tam nikdo nesledoval vývoj viz jejich mono 48 za bezkonkurenčních 13.703,- nemáte ji někdo? jak ten vějíř funguje když není až na okraj...
Tak ja pouzivam tenhle zalozni zdroj a s baterkou 74 Ah 680 A vydrzi zhruba 5 1/2 hodky jeste v provozu
Omlouvám se autoru původního tématu, nečekal jsem takový ohlas.
Pro ty, kteří v tom chtějí pokračovat je připravena nová diskuze na https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/821356/zalohy-lihni-a-vypadky-napajeni
Zavítal jsem na toto téma, když jsem hledal návod na líheň "Brinsea OvaEasy 190 Advance EX", mám v plánu jí na jaře koupit.
Jinak přeji 100% líhnutí v roce 2013 ...
Skús otvoriť viac vetracie otvory nad dvierkami a vlhkosť by mala poklesnúť.