Z pocitu si něco dokázat a o to mít lepší pocit z líhnutí vzniklo toto
stapek
napsal(a):
Z pocitu si něco dokázat a o to mít lepší pocit z líhnutí vzniklo toto
z druhé strany
stapek
napsal(a):
z druhé strany
ze předu..jdou vidět 4 větrací kolíčky
stapek
napsal(a):
ze předu..jdou vidět 4 větrací kolíčky
pohled dovnitř...poloautomatické otáčení vajec a dole dolíhňová líska. Ventilátor + topný kabel jako zdroj tepla
stapek
napsal(a):
pohled dovnitř...poloautomatické otáčení vajec a dole dolíhňová líska. Ventilátor + topný kabel jako zdroj tepla
Samozřejmě nesmí chybět kavlitní dig. termostat s přesností 0,1°C...vlhkost reguluju ruzně velkými miskami na dně líhně a kontroluju vlhkoměrem v %
stapek
napsal(a):
Samozřejmě nesmí chybět kavlitní dig. termostat s přesností 0,1°C...vlhkost reguluju ruzně velkými miskami na dně líhně a kontroluju vlhkoměrem v %
stapek
napsal(a):
pohled na poloautomatické otáčení vajec
taky jsem si 2 postavil
stapek
napsal(a):
Jde vidět,že když se chce, jde všechno
večerní režim
Tak na první jarní den nasazeno 29 vajec od hnědých nosných slepic dominant, vešlo by se i více, ale na první líhnutí stačí
Líheň má na délku 53cm a výška a šířka je 44cm... topný kabel je 70W, stačil by i slabší, ale myslím, že silnější nezaškodí... Aspoň rychleji vytopí na danou hodnotu a termostat vypne...teplotu mám nastavenou na 37,9°C a termostat vypíná a zapíná přesně, ale je jasné že teplota trochu kolísá díky ventilátoru. Ovšem stále se pohybuje mezi 37,5-37,9°C
Jakmile se teplota dostane pod 37,9°C termostat zapne topný kabel a ten než se vyhřeje stačí teplota klesnout jen do 37,5°C...takže teplotní rozdíl je neustále jen 0,4°C... Taky je výhoda, že termostat vypne topný kabel při hodnotě 37,9°C a teplota se dlouho drží na této hodnotě max. to občas skočí na 38°C, ještě se nestalo, že by tam byla větší teplota jak 38°C
Na elektřinu jsem strašný antitalent narozdíl od otce, který je elektrikář. Ale stačí použít selský rozum a všechno jde.
Zaklad je termostat do kterého se napojí topný zdroj, ať už topný kabel nebo kabel s žárovkami. Toto zvládne uplně každý, pokud má termostat zástrčku na kabel z toplného tělesa. Pokud chcete mít i ventilátot, ten musí mít svuj adaptér, který je zapnutý nonstop. Ja jsem použil starou nabíječku z mobilu a napojil na to ventilátor, ale je třeba si dávat pozor kolik V je ventilátor a adaptér aby to sedělo, stejně tak i tok proudu(stejnoměrný)..
prostě všechno jde, když se chce
Tak konečně se to blíží do finiše. Dnes je 18. den, tak jsem vejce po prosvětlení už dal do dolíhňové lísky.
Tak samo najdou se mrtvé zárodky, u některých si nejsem jistý, tak jsem tam vejce skoro všechny ponechal.
Místa je tam dost, tedˇ už jen snížit trochu teplotu jelikož jsem jí měl nastavenou na 37,7-38,2°C a zvýšit vlhkost na 80-90%.
V neděli se snad zadaří
ahoj stapek mas pekné kuriatka chcem sa ta opytat ci nepoznaš niekoho kto má takúto liahen ako ja, pefo ju má a jemu sa nepaci... aká je podla tvojho názoru?za odpoved vopred dakujem. chovu zdar
Tak já se taky pochlubim v čem líhnu . Není to nic moc chtělo to ještě víc vymazlit ale já jsem spokojen . Nejakou dobu trvalo než sem to doladil ale ted je to super .
..že má potom člověk ještě větší radost, jak si postaví sám líheň a i se zadaří a vylíhne se mu
mam na vas prosbu drive jsem delal doma lihen a pouzil jsem termostat RT-2C ale termostat byl apsolutne nepresny a tak jsem udelal chybu a koupil jsem Brinsea, Octagon 20 Advance EX a vysledek je katastrofa lihen se zacala u prostred lihnuti neustale softwerove restartovat a tak chci udelat doma lihen a nevim jaky termostat pouzit muzete me poradit
termostat reaguje přesně a rychle, ovšem nestačí mít jen kvalitní termostat, všechny kvalitní s přesností 0,1°C budou určitě dobré..velmi duležite jak jsem zjistil, je umístění čidla a ještě víc duležitější je proudění a cirkulace vzduchu v líhních s ventilátorem...při špatné cirkulaci vzduchu se líhnutí i s kvalitním termostatem nemusí vydařit podle našich představ
stapek
napsal(a):
Naopak,
s líhní jsem velmi spokejen a celková kapacita cca 90 slepičích vajec mi je až až
Líheň jsem stavěl s tím, že si chci dokázat, že to zvládnu..a teď se stěhuji na SK a tam ji tento rok na 100% nevyužiju.
Kapacita je slušná, ale opravdu se vyláhlo jen 6 kuřat ? Totiž podle fotek které jste sem zavěsil to tak vypadá.
Na netu jsem našla tento odkaz http://narovine.cz/pomucky/clovek-a-jeho-svet/
Pokud budete rolovat, je tam soubor a embrionálním vývojem kuřete po dnech. Akorád je to vajíčko rozbité, ne prosvěcované. Obrázek 7.dne mám i samostatně, ale nejde mi sem vložit. Dana
Pokud mohu poprosit Dano, pošlete mi mailíka, díky! http://www.slepicky-horovicko.estranky.cz/clanky/kontakt/
stapek
napsal(a):
Mohu se zeptat, jak funguje to otáčení? To se vždy dá šroubek do druhé dírky? Ventilátor fouká směrem k vajíčkům? Jsou realizované nějaké další výfuky/sání kromě těch čtyřech dírek? Může odpovědět i někdo jiný, přece jen už je to starší diskuze. S pozdravem Lukáš P.
rebikon

XXX.XXX.11.26
Dobrý den, mohl bych poprosit o víc fotek vaší líhně, moc se mi to líbí a něco takového bych chtěl udělat.Děkuji Řebíček.
rebikon

XXX.XXX.11.26
stapek
napsal(a):
ještě jedna
Dobrý den, mohl bych poprosit o víc fotek vaší líhně, moc se mi to líbí a něco takového bych chtěl udělat.Děkuji Řebíček.