Uživatel s deaktivovaným účtem

mate naozaj krasne brahmanky
midar

XXX.XXX.151.2
Paráda,gratuluji.
ivanica
napsal(a):
My chováme bílé a hnědé....jsou suprové!!!
taky jsem je měl ale ta udržba hned žloutnou když přijdou do styku s vodou. Ještě je stále mám téměř dospělé, co nevidět na prodej.
popelekjiri
napsal(a):
taky jsem je měl ale ta udržba hned žloutnou když přijdou do styku s vodou. Ještě je stále mám téměř dospělé, co nevidět na prodej.
jen 15 z toho 8 slepiček
popelekjiri
napsal(a):
...
a v tomhle líhnu letos. momentálně černé brahmánky. měli by se líhnout už příští týden
popelekjiri
napsal(a):
a v tomhle líhnu letos. momentálně černé brahmánky. měli by se líhnout už příští týden
...
popelekjiri
napsal(a):
...
tak a je tu první potomstvo. Řekl bych, že i celkem úspěšné. Z 8 vajec 6 kuřátek
popelekjiri
napsal(a):
tak a je tu první potomstvo. Řekl bych, že i celkem úspěšné. Z 8 vajec 6 kuřátek
...
1611971
napsal(a):
zdravim vsechny chovatele nadhernych brahmanek shanim vejce brahmanek ale nevim ci neni uz dost pozde na lihnuti prosim o radu a nebo nemel by nekdo na prodej kuratka muj mejl. brahmank@seznam.cz c.mob.603475822 shanim cerne a koroptvi moc dekuju o radu a pomoc
Zdarvím na líhnutí je už trochu pozdě, ale já jsem letos vylíhl dost kuřat a budu mít nějaké na prodej. Tak jestli budeš mít zájem tak se ozvi. Popelek
popelekjiri
napsal(a):
Zdarvím na líhnutí je už trochu pozdě, ale já jsem letos vylíhl dost kuřat a budu mít nějaké na prodej. Tak jestli budeš mít zájem tak se ozvi. Popelek
mismonik
napsal(a):
Ty barevné rázy Brahmánek jsou moc pěkné mě se právě klubou v hnědé barvě nevím jestli je to divoce zbarvené nebo koroptví čekala jsem Bílou kolumbii,ale to není jsou nádherná .
brzo přidám na svůj blog fota kuřátek a kachňátek tak se mrkněte. Musím se pochlubit letošní rok se zadařilo. 34 kuřátek a momentálně 20 kačenek a to máme ještě 10 vajec v líhni.
mismonik
napsal(a):
To se velmi ráda podívám mě se do rána vyklubala další dvě kuřátka Brahmánky a k mému překvapení i černé a to jsem chtěla Všechny bílé vajíčka mi vyzvedával kolega z práce s tím,že jde o Bílou kolumbii ,ale z černého kuře asi nebude bílá
i tak jsou nádherná.Marcela
a můžu se zeptat od koho je máte?? jinka už jsem dal fotky na můj blog www.jiripopelek.estranky.cz tak se mrkněte
mismonik

XXX.XXX.150.88
mismonik

XXX.XXX.150.88
Tydení kuře asi koroptví má tmavší běháky než kuře jednodení a je celé trochu tmavší.
mismonik

XXX.XXX.150.88
mismonik

XXX.XXX.150.88
mismonik
napsal(a):
Jednodení kuře má světlé rousy.
Obě kuřátka pohromadě jeto stejny barevny ráz nebo není
popelekjiri
napsal(a):
...
Dobrý deň. Máte naozaj prekrasne brahmanky č ierne som ešte nikdy nevidela. Ja mám 22 rokou a som začínajúca chovateľka a už chovám brahmanky 2roky mam bielu formu a mala by som záujem o čierne brahmanky - o kuriatka ako by som sa kvám mohla dopracovat .Za odpoved vopred Ďakujem.
Dobrý den,mohli by jste mi prosím poradit dle čeho rozpoznám u 11ti týdenních brahmánek kohoutky od slepiček? V jiné diskuzi jsem se dočetla že to jde poznat podle hřebínku,ale mě přijdou všechna kuřata stejná,tak nevím... Předem děkuji za případnou radu.Olga
já je poznává podle ocasního závěsu nebo závoje. Nevím přesně jak se to jmenuje. kohouti ho mají a slepice ne.
popelekjiri
napsal(a):
já je poznává podle ocasního závěsu nebo závoje. Nevím přesně jak se to jmenuje. kohouti ho mají a slepice ne.
Dobrý den všem, jen chci upřesnit že tomuto se říká sedlový závěs. Je to nejprvnější(kohoutí) peří které začíná rašit na mladé drůbeži a podle něj se rozpoznává kohoutek od slepice kdy zvláště u některých plemen nejsou vyvinuty jiné pohlavní znaky. Na mladých kohoutech v zádové tělesné partii pozorujeme rašení tenkých lesklých pírek zatímco u slepice jsou už vetšinou kulatá matná pírka. Stejně tak se dá pozorovat o něco později rašící ,,špičky´´ intenzivně lesklých kohoutích pírek v krčním závěsu a křídlech. Snad to většině pomůže k co nejdřívějšímu rozpoznání pohlaví, protože znát poměr pohlaví u kuřat co nejdřív je důležité a člověk muže popřípadě nalíhnout ještě jednu várku, může zavčasu schánět protější pohlaví a taky kohoutky může odělit a intenzivněji vykrmovat na pekáč Držím pěsti ať všichni dobže natrénujete oko
Dobrý den,moc děkuji za rady! Půjdu tedy opět pozorovat,snad už něco vykoukám.. :-) Ráda bych věděla zda mám aspoň nějakou slepičku a mám schánět kohouta,nebo mám samé kluky a je to zbytečné.. Ještě bych se ráda poradila ohledně krmení. Krmím pšeničný šrot,kukuřičný,na noc celou pšenici,přidávám konvit,máčený chleba,těstoviny,občas rýži,brambory,slepičky jsou ve výběhu,mají pohyb,trávu,zbytky zeleniny a ovoce.... ale asi někde dělám chybu,neb z jedné várky vysezených vajec si moje mamka nechala 4 kusy a její (tedy stejně stará) kuřata jsou dvakrát větší než moje,moje jsou prostě nějak zakrslý... :-) podotýkám že mamka kupuje směs pro kuřata a krmí pouze toto,semtam trošku celé pšenice... Tak se chci optat jestli brahmánky bez kupovaných směsí opravdu nedosáhnou své "velikosti"? A dá se to ještě v tomto věku nějak zachránit?
havana
napsal(a):
Dobrý den,moc děkuji za rady! Půjdu tedy opět pozorovat,snad už něco vykoukám.. :-) Ráda bych věděla zda mám aspoň nějakou slepičku a mám schánět kohouta,nebo mám samé kluky a je to zbytečné.. Ještě bych se ráda poradila ohledně krmení. Krmím pšeničný šrot,kukuřičný,na noc celou pšenici,přidávám konvit,máčený chleba,těstoviny,občas rýži,brambory,slepičky jsou ve výběhu,mají pohyb,trávu,zbytky zeleniny a ovoce.... ale asi někde dělám chybu,neb z jedné várky vysezených vajec si moje mamka nechala 4 kusy a její (tedy stejně stará) kuřata jsou dvakrát větší než moje,moje jsou prostě nějak zakrslý... :-) podotýkám že mamka kupuje směs pro kuřata a krmí pouze toto,semtam trošku celé pšenice... Tak se chci optat jestli brahmánky bez kupovaných směsí opravdu nedosáhnou své "velikosti"? A dá se to ještě v tomto věku nějak zachránit?
Dobrý den, ještě jendou jsem koukal na fotky a zdá se že kuřátka jsou všechny kohoutci snad na jedno kdy by to mohla být slepička. Ale nedejte na mě jsou fakt malé a podle foto je to jen hádanice. Co se týče krmení tak krmíte dobře ale podomácku. Konkrétně brahmánky mají velké požadavky na výživu takže vám rostou ale pomaleji a do své velikosti dorostou mnohem později ale dorostou. Na směsi se rychle zpraví a nebo alespoň namísto obyčejých šrotu dávejte do vaši stavy směs a samozřejmě celé zrno na noc.
Sama vidíte že jste vy a vaše maminka učebnicový příklad kdy kompletní krmná směs je nenahraditelná a strava ,,ze dvora´´ ji nemůže konkurovat Ještě vám poradím pokud chcete rychle maminku dohnat kupte směs, nejlépe zde na stránkách reklamovanou Energys na ni jsou výsledky a přírustky opravdu úctihodné a viditelné před očima. Tam snad bude i stačit pokud ji budete přimíchávat místo šrotu. V tomto věku můžete ještě mnohé zachránit!
Moc děkuji za reakci a radu! Mám stejné tušení že tam mám jedinou slepičku a jinak samé kluky... co se dá dělat,ale zase mají úžasnou povahu,nechají se nosit na ruce,hladit,krmit z ruky,úžasný zvířata...tak jsem se těšila že bude většina slepiček,abych je nemusela naskládat do mrazáku...
Zítra jedeme na výstavu do Svinčan,tak třeba tam na nějaké brahmánky narazíme. S tím krmením... nechtěla jsem aby to vyznělo tak že chci s mamkou soutěžit o to kdo má větší slépku
spíš mě zajímalo jestli je nějak netrápím tím že nedostávají tu směs po které evidentně tak prospívají... Ale pokud říkáte že dorostou,jen to bude trvat déle,tak to mi nějak zásadně nevadí,hlavně že budou slépky zdravé a spokojené. Tak zkusím na vaší radu koupit pytel směsi a přidávat ke stávajícímu krmení,asi jim to prospěje
Ještě jednou díky! Olga
Určitě kupte směs ono je to i o minerálech a jiných doplňkových látkách a opravdu zdárnému vývoji k danému stáří. A na domácí stravě takováto plemena netrpí hladem(objemově mají žrádla dost) pokud je strava pestrá ale přece jen mírně výživově strádají a mírně i zdrobňují co do velikosti a hmotnosti dospělých zvířat. Ať se daří a zdravé soutěžení v rodině a s maminkou je fajn a sranda
havana
napsal(a):
Brahmánky mají velkou spotřebu bílkovin, ve vašem výčtu krmení toto postrádám. Není nutné krmit průmyslovou směsí, ale je potřeba obsáhnout vše, co drůbež v té určité fázi vývoje (a s přihlédnutím k plemeni) potřebuje. U vás bych dodala kysané mléčné výrobky, maso, vejce natvrdo, přidala místo Konvitu "lepší" vitamíny a minerálie (lépe vstřebatelné, ideálně v chelátové vazbě), a bude to dobré i bez Energysu (nic proti němu, ale dá se stejně hodnotné krmivo namíchat i doma, a holt někdo směsi nemusí).
Mám také brahmánky a rostou mi na "domácím" stejně, jako sousedčiny (má je ode mne) na směsi
havana
napsal(a):
Dobrý den,moc děkuji,přidám tedy mléčné výrobky a mohu se optat jaké to jsou ty "lepší" vitamíny? Tady u nás narazím vždy akorát na konvit,maximálně roboran (doufám že to píšu správně..)...kdybych věděla po čem přesně se ptát,moc by mi to pomohlo...
Ptejte se po Amivitu, Optiminu, dobrý je Mikros VDV, i Nutrimix není marný.
Amazonka má pravdu ale pokud spočítám takto mícháné směsi, pracnost takového krmení to raděj koupím velmi kvalitní směs pokud teda doma nemám pole s bramborama a obilím a na záhumenku kravku která dává mléko A doma nikdy nemůžete vybalancovat přesný poměr živin u takovýchto statkových krmiv tak jako u receptury kvalitní směsi. Ale to je na každém, pokud kuřátka správně a optimálně porostou tak jak mají tak je úplně jedno na čem a po čem. Ať se daří
frikmon
napsal(a):
Amazonka má pravdu ale pokud spočítám takto mícháné směsi, pracnost takového krmení to raděj koupím velmi kvalitní směs pokud teda doma nemám pole s bramborama a obilím a na záhumenku kravku která dává mléko A doma nikdy nemůžete vybalancovat přesný poměr živin u takovýchto statkových krmiv tak jako u receptury kvalitní směsi. Ale to je na každém, pokud kuřátka správně a optimálně porostou tak jak mají tak je úplně jedno na čem a po čem. Ať se daří
Jj, to je pravda, je to určitě náročnější než hrábnou do pytle a nadávkovat směs
Ale třeba u těch brahmánek se mi to (vzhledem k jejich specifikům) osvědčilo víc, pokud jsem dávala směs, tak K2/KZK potřebám těhle obrů nestačila, musela jsem používat BR/KR a ještě dodávat vitamíny/minerály. Takhle si to namíchám sama podle potřeby a toho, co si u nás nasbírají (jiná je potřeba u zvířat z omezeného výběhu, a jiná z neomezeného - teda cca hektar - les, louka, mokřina, rybníček).

prilozim foto aj mojich brahmaniek, z toho mam 2kohutov a 3 sliepocky,,