Nema niekto tuto liahen ? II.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2010 22:03
juraj

XXX.XXX.222.186

ake mate skusenosti s touto liahnou,
:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2010 11:56

ahoj,juraj ja ju mam od minuleho roka ,a dvakrat som uz vnej liahol teraz som ju nalozil po treti krat,,,prvy krat som mal dobre vyvinute kuriatka,ale sa nevyliahli,ale to asi preto ze nebola priliz dobra vkhkost,tak sa nevyliahli,druhy krat som mal smolu vsetky vajcia boli ciste alebo zachladene,a teraz som dal na tretiu skusku iba 10vajec od milflerky,tak som zvedavy,,a dostal som od nej aj,navod ale asi zly,bo potom jeden pan co ich este predava tak mi povedal ze tri dni sa ma naliat voda aj druheho kanalika aby sa zvysila vlhkost pri liahnuti,,,a v tom som ja robil asi chybu,bo som nalieval ina vzdy do jedneho,tak teraz to skusim tak,,inac dobre si udrzuje teplotu na 38 stupnov, dostali ste aj navod knej?ak ano skuste mi ho postal na mail nestor20@azet.sk ,,ci nahodou nemate ten isty ako ja,,alebo mate novsi?

juraj

28.3.2010 12:58
juraj

XXX.XXX.222.186

navod som dostal len taky poriadne strucny.... ze teplota sa nastavuje sama, ze ed liahnem hrabavú hydinu ze mam naliat vodu iba do jedneho kanalika a otacat ich mam 4-6 x vcera som nasadil 15vajec takých nazelenkavelých od známeho vyzeraju ako chvostnate araukany neviem co je to za druh ale pridam sem aj foto z netu ktore som nasiel akoo vyzeraju tie kuri dufam ze z nich nieco bude lebo tento rok som pokazil asi 42 obycajnych vajec v doma robenej liahni...dufam ze sa nam to podari:-)

juraj

28.3.2010 13:56
juraj

XXX.XXX.222.186

ked sa ti maju liahnut?

28.3.2010 17:14

ahoj,to su asi auracany ale schvostom,alebo ich krizence ja budem mat teraz cisteho kohuta ale bez chvosta,,ja tiez som dostal iba taku strucnu,napisanu na papieri,a vajcia ti staci otacat dvakrat denne rano a vecer s tym nic nepokazis,ja mam prestne tu istu liahen a krabicu si mal aku co ti vnej prisla takuto?lebo uz su dvaja co ju ponukaju na predaj jeden lacnejsie za 99euro a druhy za 125euro,,ja som dostal knej aj tento navod niecoho sa drzim,ale ale vodu dolievam kazdy rano bo ten ventilator to rychlo vysusi,a tam je pisane ze kazde dva az tri dni a to je podla mna blbost,,ja ju mam zapnutu len4 dni,,aeste aj kohuta poslem co mi preda kamarat ale to len an okrasu,,ku sliepkam:))

28.3.2010 17:17

a tu je ten navod,,co som knej dostal potom som si dam dopisal ze od 10dna treba vetrat ,otvoris vrch a ja nechavm aspon na 5minut,,kedze sliepka tiez niekedy je prec z vajec az 10-15minut,,

28.3.2010 17:19

a tu je ten kohut co budem mat,,uz tento tyzden,,je cistokrvny ale bez obrucky,,ale mne to nevadi kedze to chcem krizit,s hybridnymi leghornkami,,

28.3.2010 20:55
juraj

XXX.XXX.222.186

cav pefo mam ten isty navod ten kohut je nadherny , je to dobry napad skrizit ich teda 2 plemna predídes viacerým problémom spojeným z týmto plemenom kupil som ju za 99 eurdam sem foto presne tych co ma znamy tiez nesu zelene vajcia a v amerike sa toto plemeno vola amerucana:-)

28.3.2010 20:57
juraj

XXX.XXX.222.186

tu je kohut je taky isty ako ma znamy foto je z netu

28.3.2010 21:58

ja mam tiez isty navod tak preto som ti to povedal,,preistotu,,ja to skusim tak akomi radil ten druhy ze naliat aj do druheho kanalika vodu,tri dni pred liahnutim,aby sa zvysila vlhkost,,a uvidim potom,,ak to vide tak ti potom dam vediet,,odkila si?

28.3.2010 22:06

no ak sa pozries na ,moj zalubeny parik, tak tam uvidis poslednu fotku moju liahen ked je uz zapnuta,,aj ostatne fotky su moje,a mam tu este zopar fotiek nap., hempsirky a plymutky ,alebo pizmovky,,tosu vsetko moje fotky :)

29.3.2010 08:51
juraj

XXX.XXX.0.61

som z rajeckej lesnej aj aj mam liliputky tiez také iste, ake mas plymutky je pravda ze velmi radi kvoču?

29.3.2010 09:25

mal som uz nemam ,mal som aj hempsirky ,a zadne znich mi nekvokali,,rajecka lesna tommi nieco hovori,ja od ziliny -varin,,,

29.3.2010 16:59
juraj

XXX.XXX.222.186

viem kde to je. a nevie ktore plemeno dobre kvoka okrem liliputiek?

29.3.2010 17:05
juraj

XXX.XXX.222.186

moj minulorocny septembrov odcho liliputuek ktore boli liahnute v doma robenej liahni vyzerajú takto liahol som ich popri obycajnych hybridkach.

29.3.2010 17:55

ahoj ,pekne a vypadaju byt bradate? zdrobnele wyandotky dobre kvokaju,milflerky,sumatranky,araucany,velke sasexky tie su tiez dobre kvocky,mne raz kvokali aj zdrobnele rodajlenky,,aj u hybridnych sliepok sa vzdy ajde ktore kvoka a dobre sedi,,ale vravia ze najlepsie su tie zdrobnele wyandotky ja som ich este nechoval,tak neviem,ale budem mat zo Zilinskej liahne zdrobnele welsumky,,:)) POZNAS NIE?nasiel som niake na nete,zevraj dobre znasaju,a celkom pekne vajicka maju,

29.3.2010 20:16
juraj

XXX.XXX.222.186

ahoj pefo vajicka maju urcite pekne lebo mam v liahni doma 10 takych vajicok dostal som ich z bytče od jedneho chovatela ale ci su zdrobnele to neviem su skoro take iste ako vlasky zlatokrke ale nemaju biele usnice hned ako sa mi nieco vyliahne dam to sem az sa mozu aj iny pokochat ak sa to podari:-)

5.4.2010 17:26
juraj

XXX.XXX.222.186

dobry den chcem sa spytat vsetkch chovatelov ktory maju tuto liahen. co poviete na nu je dobrá, oplatí sa ju kupit, liahne sa v nej dobre ? za odpoved vopred dakujem:-)

5.4.2010 18:54

ahoj juraj,ja ti odpoviem ale az za 9dni toby sami mali liahnut kurcata,,ci je to spolahliva liahen,,

5.4.2010 20:42
juraj

XXX.XXX.222.186

ahoj pefo ja uz kuriatka mam len bol velky problem kým sa vyliahli bo sa zle liahli jedno kuriatko sa vyliahlo az 2 dni potermíne ale ony boli v domarobenej liahni mam aspon zatial 6 velsumiek, 1liliputana kohuta maju teraz cca 3dni ak sa podari dam sem foto, a v novej liahni co mam araucan tie co su hore sa maju liahnut 18.4. potom sem daj foto tych tvojich.
A nevies kedy býva burza v ziline by som chcel ist sa pozriet?

5.4.2010 21:06

ahoj,,mne by sa mali liahnut 14,4, a burza byva kazdu poslednu nedelu v mesiaci,tam kde sisi obiednaval aj kurcata tam byva aj kazdu jesen v oktobri vystava,ja tam chodim kazdy rok sa pozriet,a niekedy aj nieco kupim ak sami zapaci:)))

5.4.2010 21:15
juraj

XXX.XXX.222.186

je tam dobry vyber? od kolkej do kolkej a vstupne je kolko chcel by som sa tam ist v najblizsej moznost ist pozret lebo som tam este nebol, chcel by som kupit liliputana a ak niekto tam donesie araucany sa mi strasne pacia nevies ci aj take tam byva?

5.4.2010 22:56

JA som tam bol raz a bol som velmi sklamany,,same holuby iba a dva kohuty zakrsle,ani neviem co to bolo,,asi brahmanky,inak je to od7.00-11.00 rano kazdu poslednu nedelu v mesiaci,,,ale vystavy ujdu,tie sami pacia,

11.4.2010 10:57

ahoj,tak ak ti mam poradit tak tu liahen si nekupuj,,ja som vnej liahol,4krat a ziadne kurca,niekde boli ale mrtve,,aj navody som mal na nu dva a ani tie nepomohli tak dnes letela do kontajnera,,to je tak ked je nieco lacne a este aj ukrajinsky vyrobok,,

11.4.2010 12:13
juraj

XXX.XXX.222.186

cav co sa stalo z vajickami co si tam dal?a asi viem kde bola chyba ja som si ju vsimol hned ked som ju kupil, teplotne cidlo je moc vysoko a podla mna preto asi ukazuje zle , ja ho asi premontujem nizsie a uvidim mam v tej liahni 15 vajec od ty ch co su ich foto hore vcera som presvecoval a z nich je cca 7 dobrych uvidim co z nich bude.... co som mal robenu liahen tak ked som vedel kedy sa maju liahnut a pocul som ich tukat alebo bolo natuknute vajicko tak som v oblasti hornej bubliny otvoril som ho tak aby nekrvacalo a potom sa same dostalo von, keby som to neurobil tak by som nemal ani jednoo kuriatko a musel som aj riadne kropit, z tych co som daval pred nimi som sa z toho poucil lebo som tam mal tiez kuriatka uz uplne vivinute len sa nemohli dostat von som zvedavy co z toho bude, vcera som donuti liliputku kvokat vcera nocovala 1. krat na vajciach ak ostane sediet tak ju podsadim takimi istimi vajciami.. Chovu zdar:-)

11.4.2010 17:07
juraj

XXX.XXX.222.186

to túto liahn mám len ja? prosím ozvyte sa niekto kto ju má a aké máte s nou skúsenosti?:-)

11.4.2010 19:09

neboj este ju ma vyrobca co ju ponuka:-)):-) mozno sa ti vydari...

11.4.2010 22:45
kovato

XXX.XXX.212.213

Kolik stojí tato líhen a kde ste ji koupil?:-)

12.4.2010 15:48
juraj

XXX.XXX.222.186

ahoj kovato ja som tú liahen kúpil z okolia košíc za 99 eur +postovne 5eur pozeraj inzerciu a urcite ju najdes:-)

11.5.2010 18:56
juraj

XXX.XXX.218.155

caw pefo ja uz mam zase kuriatka z tej liahne celkom sadaria len som mal problem s oplodnenostou smajlíkdnes pribudne cca 10 novych kuriatok:-|

15.5.2010 18:58
martingasparovic

XXX.XXX.200.121

Ahoj.My sme si kupili tiež túto liaheň tohto roku.Mame ju naloženú uz4x.Liahneme uz od februára.Velmi záleží na oplodnenosti vajec , ale nám sa vyliahlo vždy asi 80% z rôznych druhov.Liahli sme sasexky,holanďanky,bažantov, hodvábničky.Je to velmi jednoduché a skoro tak ako je napísané v tom návode.Vodu dolievam každý deň iba do toho jedného kanalika,otáčam iba 2x denne v tom istom čase o 7,oohod a o 19,oo hod ,zároveň ju vždy otvorím a kontrolujem vajíčka.Cez deň ju este otvorín 2x anechám asi 1minutu otvorenú.2-3 dni pred liahnutím vyberiem na sito vajíčka a otáčam ich ručne.Vtedy ale pridávam asi 2 deci vody aj do okolia nielen do kanálika.Zatial som s nou velmi spokojná.

15.5.2010 19:04
martingasparovic

XXX.XXX.200.121

Ešte swom chcel napísať,že som ju mal vždy PLNU!!!!!!Nikdy nie 10 vajec!!!Možno je tam chyba.

16.5.2010 13:55
juraj

XXX.XXX.123.148

no to iste som si myslel aj ja vcera som ju nalozil je plna som zvedavy co z toho bude su tam vajicka od hybridek:-))

21.1.2011 20:20
autowit

XXX.XXX.110.159

23.2.2016 17:30
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Mal som tento rumunský šmejd a hneď som ho dal preč.Výsledky liahnutia boli na zaplakanie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík