Zasielam pár fotiek, pre "skúsených" chovateľov perličiek.
Viete poradiť či je určené pohlavie podľa tvaru tela správne?
Fotka číslo II. - Kohút???
Zdravím. Moj názor, 1.-Kohút, 2.-sliepka, 3.-kohút, 4.- kohút v lavo hore na zábere z predu pravdepodobne v imponujúcom postoji a hoci ten najbližší v popredí je trochu pretiahnutý aj tak si myslím že je to kohút- nie je dobre vidieť ozobie , asi bol v pohybe. Na sliepkach je pekne vidieť trochu zvesené krídla a akoby nafúknuté perie na kostrči, pravdepodibne sú už v znáške. Budem zvedaví na ďalšie typy. Nech Vám robia radosť ako kedysi mne.
To je dobrý nápad !
Len ako to zrealizovať???
Neviem ako spravím fotku - detail s blízka a aby som ich mal aj nejako označené ....
Je to dosť problém.
Sú to tie isté perličky ktoré som fotil predtým ...
Mávam od nich zatiaľ iba jedno vajce za deň ....
Rosíte ich rozprašovačom? Pokial sú naklované a nič sa nedeje, ja by som zvýšil teplotu aj vlhkosť. Vajíčko ktoré je najviac naklované by som opatrne otvoril a skontroloval by som či nie je prilepená blanka na kuriatku. Opatrne by som ju navlhčil. Pozor, nezaliať miesto kde má zobáčik aby sa Vám nezadusilo stekajúcou vodou. Len navlhčiť!!! Suchá blana je biela ako papier, vlhká je priesvitná. Ak ani to nepomože a ozvy vo vajíčkach slabnú, opatrne im budete musieť pomocť. Pokial je vývoj na 100% ukončený, kuriatka tým pádom majú vstrebaný žltok, žilnatina pod blanou už neobsahuje krv a je možné ju pretrhnúť bez rizika že by kuriatko vykrvácalo. Pokial však kuriatka len ťukajú je možné že ich čas ešte nenastal a treba upraviť tie dve veličiny. Perličky som ešte v liahni neliahol, toto sú moje skúsenosti z prirodzeného liahnutia pod sliepkou. Musím Vás však upozorniť že sa mi vyliahli aj po 30 dňoch inkubácie. Tak isto som nevydžal a jedno vajíčko otvoril. Perličie vajcia majú tvrdú škrupinu, pri rozbíjaní som porušil žilnatinu a o kurča som prišiel. Menšie krvácania ,, ošetrujem" slinou z úst. Prajem Vám nech sa Vám to na prvý pokus podarí.
Úspešne som vyliahol svoje prvé perličky. Samotné sa vyliahli len dve, ostatným som musel pomáhať. Ale všetky sú k svetu a dúfam, že budú rýchlo rásť.
Viete mi niekto poradiť?
Cca pred týždňom som mával denne cca 5 slepačích vajec a 1 perličie.
Za posledný týždeň iba 2 slepačie vajcia a 1 perličie.
Viete mi poradiť prečo mám takú malú znášku. Chov je vo voľnom výbehu, viď foto hore.
Je nutné prikrmovať sliepky a perličky pri chove vo voľnom výbehu?
dusan018
napsal(a):
Viete mi niekto poradiť?
Cca pred týždňom som mával denne cca 5 slepačích vajec a 1 perličie.
Za posledný týždeň iba 2 slepačie vajcia a 1 perličie.
Viete mi poradiť prečo mám takú malú znášku. Chov je vo voľnom výbehu, viď foto hore.
Je nutné prikrmovať sliepky a perličky pri chove vo voľnom výbehu?
Vy neprikrmujete?no jasne ze treba krmit obilninami