Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2006 18:45

Dovoluji si rozšířit náš malý atlas plemen,přidávám své milované brahmanky.

4.6.2006 18:46

sona1 napsal(a):

kohout,starý 11 měsíců

4.6.2006 18:47

sona1 napsal(a):

tentýž kohoutek

4.6.2006 18:48

sona1 napsal(a):

Jů, vypadají tak impozantně . Taky o nich něco napiště . K.

4.6.2006 18:48

sona1 napsal(a):
tentýž kohoutek

tmavý kohoutek vyštěpený z bílých,starý 10 měsíců

4.6.2006 18:49

sona1 napsal(a):
tmavý kohoutek vyštěpený z bílých,starý 10 měsíců

stejný kohoutek

4.6.2006 18:50

sona1 napsal(a):
stejný kohoutek

bílý kohoutek,starý 11 měs.,chovný kohout

4.6.2006 18:51

sona1 napsal(a):
bílý kohoutek,starý 11 měs.,chovný kohout

slepička,stará 2 roky

4.6.2006 18:52

sona1 napsal(a):
slepička,stará 2 roky

hnědobílá slepička vyštěpená z bílých s čerstvými kuřátky

4.6.2006 18:53

sona1 napsal(a):
hnědobílá slepička vyštěpená z bílých s čerstvými kuřátky

jednodenní kuřátka

4.6.2006 18:54

sona1 napsal(a):
jednodenní kuřátka

10-ti denní kuřátko

4.6.2006 18:56

sona1 napsal(a):
10-ti denní kuřátko

brahmanka jako orel ...

4.6.2006 19:08

katty napsal(a):
Jů, vypadají tak impozantně . Taky o nich něco napiště . K.

Můžu o nich říct,že jsou to velmi chytré a atraktivní slepičky a dají se velmi dobře ochočit-poslouchají na zavolání.Dlouho dospívají a rychle rostou,potřebují proto hodně minerálů a kvalitní krmivo s vyšším obsahem bílkovin.Jsou klidné,nic neničí,skoro nehrabou,nelítají.Na krátce sřiženém trávníků jsou velmi působivé a kolemjdoucí se zastavují aby si je prohlédli.Pro mně jsou to nejlepší pipky na světě.Mám i jiná plemena(pestré hejno na vajíčka),ale brahmanky jsou č.1 !

6.6.2006 08:56

sona1 napsal(a):

Nádhera, Soni nemáš mladého kohoutka na prodej?Na ten náš dvorek, by to chtělo oživeníA sleduju, že naše slepičky jsou bez kohouta úplně blbé.Jana.

6.6.2006 21:06

janablazkova napsal(a):
Nádhera, Soni nemáš mladého kohoutka na prodej?Na ten náš dvorek, by to chtělo oživeníA sleduju, že naše slepičky jsou bez kohouta úplně blbé.Jana.

Mám 14 dní stará kuřátka,takže kohoutek by byl k mání tak začátkem září ,jestli to pro tebe není pozdě. Já odchovávám kuřátka přirozeně pod kvočnami a ty jsou později než z líhně,ale já si myslím,že je to lepší.A taky není nic hezčího,než sledovat jak si je máma vodí a jak je hrdý otec hlídá.Když tak napiš třeba na mejl a domluvíme se.

20.6.2006 17:17

sona1 napsal(a):
Mám 14 dní stará kuřátka,takže kohoutek by byl k mání tak začátkem září ,jestli to pro tebe není pozdě. Já odchovávám kuřátka přirozeně pod kvočnami a ty jsou později než z líhně,ale já si myslím,že je to lepší.A taky není nic hezčího,než sledovat jak si je máma vodí a jak je hrdý otec hlídá.Když tak napiš třeba na mejl a domluvíme se.

Jsou nádherné, na tom zeleném trávníčku jim to moc sluší.Ale neumím si je představit třeba v době podzimních plískanic, to naše chuderky jsou jak koule bahna,ať se snažíme jak chceme...
Jiřina

23.6.2006 04:47

jirinajanickova napsal(a):
Jsou nádherné, na tom zeleném trávníčku jim to moc sluší.Ale neumím si je představit třeba v době podzimních plískanic, to naše chuderky jsou jak koule bahna,ať se snažíme jak chceme...
Jiřina

Já s tímto nemám problém. Jsou stále na hustém trávníku a i když prší,tak jsou jen mokré. Samy si pak zajdou do domečku aby uschly.Do tvrdého hlinitého výběhu bych je ale v žádném případě nedoporučila, za děšťů by z nich opravdu byly jen bahnité koule.Jejich peří je navíc o hodně měkčí,delší a prachovější než u jiných plemen a nedovedu si představit je pak čistit. Pro ukázku jedna "urousaná" po dešti.

8.7.2006 15:59

sona1 napsal(a):

Tak tady jednu fotečku z mé sbírečky.Doufám,že se bude líbit.

11.7.2006 21:02

lojza napsal(a):
Tak tady jednu fotečku z mé sbírečky.Doufám,že se bude líbit.

Jé, konečně někdo, kdo má brahmanky !!! Jasně ,že se líbí.Nemáte více fotek ? Kolik brahmanek máte ?

Přidávám pá , jak malí rostou .

11.7.2006 21:03

sona1 napsal(a):
Jé, konečně někdo, kdo má brahmanky !!! Jasně ,že se líbí.Nemáte více fotek ? Kolik brahmanek máte ?

Přidávám pá , jak malí rostou .

úspěšný lovec...

11.7.2006 21:04

sona1 napsal(a):
úspěšný lovec...

poslední

19.7.2006 12:31

janablazkova napsal(a):

Taky bych měl zájem, jenže máme ve výběhu kačeny a ty požírají všechnu trávu, takže ve výběhu je jen hlína

19.2.2007 13:08

zdenek0s napsal(a):
Taky bych měl zájem, jenže máme ve výběhu kačeny a ty požírají všechnu trávu, takže ve výběhu je jen hlína

Ahoj Soni a ostatní.Konečně jsem nafotila Brahmánky od tebe, tak se mrkni jak vyrostly a jakou mi dělají na dvoře parádu.Ponky

19.2.2007 13:12

janablazkova napsal(a):
Ahoj Soni a ostatní.Konečně jsem nafotila Brahmánky od tebe, tak se mrkni jak vyrostly a jakou mi dělají na dvoře parádu.Ponky

Omluva, tady jsou..

19.2.2007 13:15

janablazkova napsal(a):

.

13.3.2007 05:11

janablazkova napsal(a):
.

Ahoj Jani,

omlouvám se, že tak pozdě, ale nějak nestíhám...:o)

Díky za fotky, jsou to fešáci, je vidět, že se o ně dobře staráš. Já už pilně sbírám vajíčka a čekám, kdy začnou pipky kvokat.

Tak a´t se daří! Ahoj Soňa

20.3.2007 15:20

sona1 napsal(a):
Ahoj Jani,

omlouvám se, že tak pozdě, ale nějak nestíhám...:o)

Díky za fotky, jsou to fešáci, je vidět, že se o ně dobře staráš. Já už pilně sbírám vajíčka a čekám, kdy začnou pipky kvokat.

Tak a´t se daří! Ahoj Soňa

Ahoj, jsem ráda, že si mi je pochválila.Opravdu mě dělají radost a svým vzhledem budí pozornost všech kolemjdoucích.Chodí na pastvu až daleko za náš pozemek a jsou vidět i z protějšího kopce.Kohout se už pojímá i s loňskými hybridkami a mladá slepička už snáší.Jen je na hnízdě taková neohrabaná.Když jsem doma, tak hlídám, aby mi nerozšlapala vajíčka od ostatních slepic.Pokud mi něco bude kvokat, zkusím pár vajíček nasadit, ikdyž s oplodněním si nejsem na 100% jistá.S pozdravem Jana

15.5.2007 18:16

sona1 napsal(a):

Ahoj Sona.Volam sa Lukas,mam 19 rokov, som z Vychodneho Slovenska okres Trebisov,studujem na strednej veterinarnej skole Kosice-Barca.Chovam plymutku pasikavu,holuby,slovensku bielu hus,ktore uz maju male husata.Mam dost velky zaujem o brahmanky a na faune som videl vase fotky brahmaniek,fakt su nadherne,preto sa obraciam na Vas ci by ste mi neboli ochotna pomoct. Obraciam sa na Vas, preto, lebo tu u nas uz neverim chovatelom, ktory chovaju brahmanky,su to velky klamari,ktorí to robia len pre peniaze a nie pre radost,lebo z tak krasneho ako su brahmanky sa treba radovat,ze vdaka mojej starostlivosti je to tak krasne. Tí chovatelia mi brahmanky predat nechceli,ale z tazkym rozhodnutim mi predali aspon vajicka,jeden kus 20 Sk.Teraz tento vykend mi vychadzali z liahne,bol som velmi sklamany,lebo mi povedal,ze z tych 36 vajec,ktore mi dal sa najmenej vyliahne 28, a nakoniec to bol pravy o pak. Z tych 36 vajec, tych 28 bolo cistych-bez zarodku.Vysli mi osem slabych kurciat,ktore nevyzerali velmi dobre,nozicky im odchadzali do boku,prevracali sa na chrbat, nozickami hore a myslim si, ze vysledok toho je pribuzenska plemenitba,takze nakoniec mi ostali 3,je to smutne,ale hlavne je na tom to,ze to povedal veterinarny doktor.Podla mna by si jeden veterinarny doktor nato mal davat pozor,nie? Preto sa obraciam na Vas ci by ste neboli tolko ochotna mi pomoct.Bol by som Vam velmi vdacny. Za porozumenie dakujem, z pozdravom Lukas

15.5.2007 18:51

lukasi napsal(a):
Ahoj Sona.Volam sa Lukas,mam 19 rokov, som z Vychodneho Slovenska okres Trebisov,studujem na strednej veterinarnej skole Kosice-Barca.Chovam plymutku pasikavu,holuby,slovensku bielu hus,ktore uz maju male husata.Mam dost velky zaujem o brahmanky a na faune som videl vase fotky brahmaniek,fakt su nadherne,preto sa obraciam na Vas ci by ste mi neboli ochotna pomoct. Obraciam sa na Vas, preto, lebo tu u nas uz neverim chovatelom, ktory chovaju brahmanky,su to velky klamari,ktorí to robia len pre peniaze a nie pre radost,lebo z tak krasneho ako su brahmanky sa treba radovat,ze vdaka mojej starostlivosti je to tak krasne. Tí chovatelia mi brahmanky predat nechceli,ale z tazkym rozhodnutim mi predali aspon vajicka,jeden kus 20 Sk.Teraz tento vykend mi vychadzali z liahne,bol som velmi sklamany,lebo mi povedal,ze z tych 36 vajec,ktore mi dal sa najmenej vyliahne 28, a nakoniec to bol pravy o pak. Z tych 36 vajec, tych 28 bolo cistych-bez zarodku.Vysli mi osem slabych kurciat,ktore nevyzerali velmi dobre,nozicky im odchadzali do boku,prevracali sa na chrbat, nozickami hore a myslim si, ze vysledok toho je pribuzenska plemenitba,takze nakoniec mi ostali 3,je to smutne,ale hlavne je na tom to,ze to povedal veterinarny doktor.Podla mna by si jeden veterinarny doktor nato mal davat pozor,nie? Preto sa obraciam na Vas ci by ste neboli tolko ochotna mi pomoct.Bol by som Vam velmi vdacny. Za porozumenie dakujem, z pozdravom Lukas

Jestli ti můžu poradit.Tak jak se ti vyskytnou takto postižená kuřata tak stačí jim svázat nožky k sobě.Po 2 dnech jsou v pohodě.Příbuzenskou plemenitbou to určitě není.Je to s největší pravděpodobností špatná vlhkost během líhnutí.Mě se občas takto postižené kuře objeví taky a vždycky to pomůže.
S pozdravem T.M.

15.5.2007 20:13

lukasi napsal(a):

Lukáš, skús kontaktovať p Ing. Nagya z Dun. Stredy (0905361019). Je to popredny chovateľ Brahmaniek. Od neho som zabezpečoval vajcia aj pre poľských chovateľov a keď Brahmanky vystavovali, všetci si mysleli, že sú pôvodom z Nemecka.

Ale musíš počítať s oplodnensoťou okolo 50%. Aj ja som vyliahol teraz 4 násady a neboal vyššia.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2007 10:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

lukasi napsal(a):

Podľa mojich deterajších skúseností s liahnutím v stolovej liahni, ti môžem doporučiť, aby si nabudúce zvýšil teplotu v prvej polovici liahnutia až na 38,5 C a v druhej polovici postupne znižoval o 0,2 C až na 38,0 C. Pri nakľuvaní treba vajcia pokropiť aby sa ľahšie vyliahli a výsledok liahnutia bude perfektný z 28 oplodnených som mal 25 vyliahnutých. Mával som rovnaký problém, keď som mal v prvej polovici nastavených podľa dotazu autora liahne 37,9 C a výsledok bol taký, že kurence sa liahli až na 21 až 22 deň a boli veľmi slabé.
Rudo

17.5.2007 08:44

sona1 napsal(a):
poslední

Ahojte,dakujem Vam,ze ste tak rychlo reagovali na moju spravu, fakt ,vidim, ze dobrych ludi je este vzdy.Tie kurcata, ktore mali problem so vstavanim a nozicky im odchadzali do boku tak do 24 hodin uhynuli,tak aj keby som im ich tie nozicky zviazal tak by to bolo zbytocne.Tak ako som pysal, ze mi ostali tie tri kurciatka, tak som myslel, ze mi pani, ci slecna Sona pomoze s tym aby som mohol zacat chovat brahmanky a to tym (poviem to rovno k veci) ze ci by nebola ochotna predat niekolko kusov, hoc i vajicok, ale dufam,ze nie take ako mi predali tí ,,tí klamari". Mam tri kurcatka a s tromi kurcatkami sa to neda zacat chovat,myslim si,ze treba viacej,ani neviem ktora je sliepka a ktora kohut. Pan Rudo, nemyslim si ze to moze byt v liahnuti,lebo liahnem uz treti rok a s takym problemom som sa zatial nestretol,ale az teraz,pri brahmanoch,podla mna to bude v niecom inom,noo,ale co uz,nie?Dakuje panovi Rudovi Papanekovi,panovi Petrovi z Bratislavy a tak tiez panovi Bugosovi za vase cenne rady a skusenosti.Najblizsie poslem foto tych troch kurciatok Este raz dakujem. S pozdravom Lukas

21.9.2007 10:58

sona1 napsal(a):

Velmi pekne Vás zdravim.Mal by som velký zaujem o kupu alebo výmenu kohutov alebo sliepok. Som chovateľom brahmanok 18rokov.Chovam farebné razy:čierna,modra,biela červeno sedlatá,lososová,jarabičia.Jednalo by sa mi hlavne o toho tmavého vyštiepeného z bielych a hnedá sliepka. Za porozumenie ďakujem.Telefon 00421903513483

21.9.2007 18:02

oravkabiela napsal(a):
Velmi pekne Vás zdravim.Mal by som velký zaujem o kupu alebo výmenu kohutov alebo sliepok. Som chovateľom brahmanok 18rokov.Chovam farebné razy:čierna,modra,biela červeno sedlatá,lososová,jarabičia.Jednalo by sa mi hlavne o toho tmavého vyštiepeného z bielych a hnedá sliepka. Za porozumenie ďakujem.Telefon 00421903513483

I já se přidávám k obdivovatelům této drůbeže, ani je nebudu ukazovat manželce protože ona by byla schopná si na jaře zajed pro vajíčka na vylíhnutí. Jnom mne zajímá jestli je predátoři zabijí nebo se jim Brahmanky ubrání. Jsou fakt hezké.

4.10.2007 10:06

pasekar napsal(a):
I já se přidávám k obdivovatelům této drůbeže, ani je nebudu ukazovat manželce protože ona by byla schopná si na jaře zajed pro vajíčka na vylíhnutí. Jnom mne zajímá jestli je predátoři zabijí nebo se jim Brahmanky ubrání. Jsou fakt hezké.

Ahoj Soni a všichni chovatelé brahmánek.Dlouho jsem nebyla na netu, ale snad to bude lepší a snad se najdou i nějaké fotečky.Musím ti napsat, že jsem opět bez kohouta díky dravcům.Také jsem měla v líhni 13 vajec od těch tvých slepiček, ale vylíhly se jen 4 kuřátka.O dvě mě připravila kuna a 2 kuřice mi zůstaly.Jedna je stejně jako matka hnědá a druhá má kolumbijskou kresbu jako měl kohout.Jsou už velké a začínají červenat.Pokud to vyjde nafotím je pošlu.Ještě jsem ti chtěla napsat, že ta jejich mamina toho moc nenanesla, protože 2x za sezonu kvočela a teď přepeřuje.Zato ty hybridy, které mám na vejce nesou už přes rok a ještě si nedaly pauzuZatím pa Ponky

9.10.2007 16:24

janablazkova napsal(a):
Ahoj Soni a všichni chovatelé brahmánek.Dlouho jsem nebyla na netu, ale snad to bude lepší a snad se najdou i nějaké fotečky.Musím ti napsat, že jsem opět bez kohouta díky dravcům.Také jsem měla v líhni 13 vajec od těch tvých slepiček, ale vylíhly se jen 4 kuřátka.O dvě mě připravila kuna a 2 kuřice mi zůstaly.Jedna je stejně jako matka hnědá a druhá má kolumbijskou kresbu jako měl kohout.Jsou už velké a začínají červenat.Pokud to vyjde nafotím je pošlu.Ještě jsem ti chtěla napsat, že ta jejich mamina toho moc nenanesla, protože 2x za sezonu kvočela a teď přepeřuje.Zato ty hybridy, které mám na vejce nesou už přes rok a ještě si nedaly pauzuZatím pa Ponky

Ahoj Jani,

taky moc často tady nechodím, času je nějak čím dál míň.
S tím kvokáním to je normálka :o) Brahmanky jsou výborné mámy a urputné kvočny, mně některé sedí i třikrát. Ale kuřátka si spolehlivě odchovají a jsou hodné, neútočí jako kvočny lehkých plemen.
jestli chceš, mám volného posledního letošního kohoutka. Letos jsem už ani nedávala inzeráty, všechna kuřata jsou zamluvená dávno dopředu, spíš jich mám pořád málo a musím zájemcům ubírat.
Když tak se ozvi rychle, jestli ho chceš. Toho tvého je škoda, byl moc pěkný.
Jo a těším se na fotky :o)
Tak ahoj. Soňa

12.10.2007 07:52

oravkabiela napsal(a):

Dobrý den,

moc často tady nechodím, tak píšu asi pozdě, ale pokud ještě máte zájem, mám jednu tu vyštěpenou hnědou slepičku. Kohoutky jsem letos tmavé vůbec neměla, jen tuto jednu hnědou slepičku, jinak všichni byli standardní.
Pokud máte zájem ozvěte se na tel. č. +421 607 233 821 nebo na mejl: monty.php@seznam.cz
Soňa

16.11.2007 10:20

sona1 napsal(a):
Dobrý den,

moc často tady nechodím, tak píšu asi pozdě, ale pokud ještě máte zájem, mám jednu tu vyštěpenou hnědou slepičku. Kohoutky jsem letos tmavé vůbec neměla, jen tuto jednu hnědou slepičku, jinak všichni byli standardní.
Pokud máte zájem ozvěte se na tel. č. +421 607 233 821 nebo na mejl: monty.php@seznam.cz
Soňa

Ahoj Soni, tak teprve dnes čtu tvoji nabídku.Díky ale zatím to hejno ženských nechám tak.Mám tu ještě kousek od nás jednoho chovatele, tak si ho možná vezmu na jaro od něj.
Zatím pa Jana

20.2.2010 17:07
velkochovatel

XXX.XXX.144.84

sona1 napsal(a):

Ahoj Soni chci se zeptat neprodáš vejce do líhně od brahmánek na polovinu března? díky Aleš - a.tomanek.a@seznam.cz

22.2.2010 14:39
sona1

XXX.XXX.1.101

velkochovatel napsal(a):
Ahoj Soni chci se zeptat neprodáš vejce do líhně od brahmánek na polovinu března? díky Aleš - a.tomanek.a@seznam.cz

Ahoj,
po dlouhé době jsem nakoukla. Brahmanky už nechovám, bohužel jsem neměla tolik času (moc práce s barákem, zahradou atd. na jedny ruce při zaměstnání) a svůj chov jsem předala celý známénu, chovateli, kolegovi z práce. Tomu ale letos veškerý chov zlikvidovaly letní povodně. Takže v našem kraji už bohužel brahmanky nejsou a zájemcům o vajíčka, či kuřátka se předem omlouvám.
Soňa

8.4.2010 21:38
ivanica

XXX.XXX.47.9

Dobrý večer, my též chováme brahmanky velké, odkud jste? My jsme z Palkovic. :-)

10.6.2010 15:53
nosffferata

XXX.XXX.236.136

ivanica napsal(a):
Dobrý večer, my též chováme brahmanky velké, odkud jste? My jsme z Palkovic. :-)

Dobrý deň taktiež chovám brahmanky velke ale mala by som záujem o kohuta kombinacia čiernej a bielej take niečo ako je tu na fotke. Neviete mi poradit kde by som takého zohnala?? Za odpoveď vopred ďakujem :-)

Neregistrovaný uživatel

10.6.2010 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.209

Dobrý deň, ak Ste zo Slovenska skúste zavolať na 0905 295 812 pán Ondrík Martin má veľmi pekné Brahmanky. Určite sa dohodnete.

Chovatel.slepic

24.8.2010 10:04
Chovatel.slepic

XXX.XXX.245.51

Dobrý den,Soni prosím bylo by možné si od tebe odkoupit Slepičku a kohoutka Brahmánek a kolumbijské zbarvení.
Děkuji za odpověď.Odepiš prosím na email.Zdraví
O.Slavičínský:-) Mimochodem ty tvoje brahmanky velké jsou velmi nádherné!smajlík

24.8.2010 11:48
mismonik

XXX.XXX.41.127

Mám pocit ,že paní Sona někde psala,že Brahmanky již nechová.Jsou to nádherné slepice mám jen koroptví asi 10.tydení,ale velikostí jsou již stejné jak ostatní slepice .Marcela:-)

30.8.2010 23:16
pista58

XXX.XXX.198.18

dobrý den,tu su moje krásky,mám ich skoro 50 tohtoročných

Melicharová

26.2.2013 09:46
Melicharová

XXX.XXX.105.209

Dobrý den. Máte krásné brahmankyJá mám též 17 ks 4 měsíčních brahmanem bílých velkých s kolumbijskou kresbou .Mám je poprvé a proto mám problem s rozeznání kohoutků od slepiček. Můžete mě poradit jak na to?Předem děkuji za odpověď. Melicharová

Přidejte reakci

Přidat smajlík