Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2010 17:07
letecm

XXX.XXX.245.151

Dobrý den
Objevil jsem u některých kuřat bažanta zlatého napuchlé nohy. Je to čim dál horší. Dávám jim šrot, vařené vejce, proso a zelené. Prosím čím bych je mohl vyléči děkuji.

29.5.2010 17:09
letecm

XXX.XXX.245.151

Furt jim to napuchává až praská.

29.5.2010 17:57
st toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím, myslím si, že by to mohl vyřešit vitamím C. Není to tedy z mojí zkušenosti s bažanty, ale u jiných mláďat hlavně savčích to pomáhá. No a vitamínem C, nic nezkazíte.Zdraví St. Toman

29.5.2010 18:03
letecm

XXX.XXX.245.151

To mám vykapat citron? Nebo se to dá zakoupit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2010 20:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

kysla kapusta obsahuje vitamin C,

31.5.2010 10:37
zbosace

XXX.XXX.1.43

V lekárni prípadne u veterinára si pýtajte veterinárne C vit pre zvieratá. Podáva sa do vody, je ho možné podávať všetkým zvieratám. Len neviem, podla obrázka- aby to nebola dna. Nie je dobre vidieť patový klbik. V tom prípade by bolo treba upraviť krmnú dávku. Dávate aj minerálie?

31.5.2010 15:05
letecm

XXX.XXX.245.151

Ne jen to co jsem napsal. Myslel jsem, když mají zelené, tak už nemusím nic jiného přidávat.

1.6.2010 09:46
zbosace

XXX.XXX.1.43

Keďže sa už bažantom z priestorových dovodou nevenujem ešte raz som si pozrel vaše fotografie a spomenul som si že i moje prvé zlaté bažantíky mali tento problém. Ale tam šlo o začiatok nie v pravom zmysle slova kanibalizmu. Mali skrátka nedostatok bielkovín a kedže ich tenučké a dlhé prstíky im asi pripomínali červa , tak jedno druhému z velkou náruživosťou ,,lovili" prsty až do krve. Začal som im podávať kukly lúčnych mravcov a bolo po probléme. Niektorým však prsty zostali deformované. Teraz je lúčňákov hojne tak to možete vyskúšať. Pozor na mravce. Kukly som získaval využitím ochranného pudu dospelých mravcov odnášaním svojho potomstva do bezpečia pri porušení mraveniska. Obsah zeminy s kuklamy som v tenšej vrstve vysypal do na rovný podklad položenej pneumatiky. Po jej obvode mi mravce nazhromaždili čisté kukly, ktoré som potom pozmetal jemným štetcom. Ďalšou možnosťou je prejsť z vareného vajíčka na niektorú komerčnú odchovnú zmes plus zelené krmivo. Pre istotu by som dotoval AD3 aj E vit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík