Dobrý den
Objevil jsem u některých kuřat bažanta zlatého napuchlé nohy. Je to čim dál horší. Dávám jim šrot, vařené vejce, proso a zelené. Prosím čím bych je mohl vyléči děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kysla kapusta obsahuje vitamin C,
Keďže sa už bažantom z priestorových dovodou nevenujem ešte raz som si pozrel vaše fotografie a spomenul som si že i moje prvé zlaté bažantíky mali tento problém. Ale tam šlo o začiatok nie v pravom zmysle slova kanibalizmu. Mali skrátka nedostatok bielkovín a kedže ich tenučké a dlhé prstíky im asi pripomínali červa , tak jedno druhému z velkou náruživosťou ,,lovili" prsty až do krve. Začal som im podávať kukly lúčnych mravcov a bolo po probléme. Niektorým však prsty zostali deformované. Teraz je lúčňákov hojne tak to možete vyskúšať. Pozor na mravce. Kukly som získaval využitím ochranného pudu dospelých mravcov odnášaním svojho potomstva do bezpečia pri porušení mraveniska. Obsah zeminy s kuklamy som v tenšej vrstve vysypal do na rovný podklad položenej pneumatiky. Po jej obvode mi mravce nazhromaždili čisté kukly, ktoré som potom pozmetal jemným štetcom. Ďalšou možnosťou je prejsť z vareného vajíčka na niektorú komerčnú odchovnú zmes plus zelené krmivo. Pre istotu by som dotoval AD3 aj E vit.