Uživatel s deaktivovaným účtem

moj nastavajuci kohut oravky, neviem ci sa kazdemu bude pacit ale mne sa paci,,,kedze som slovak,a pochadzam viac zo severu tak som chcel slovenskeho kohuta,,a konecne som ho dostal,,a chovam ho ako v bavlnke:))pridam zopar fotiek,uz aj zacak kikirikat,ale este neni pohlavne zrely:)

a nabuduci rok budem mat aj pat sliepok k nemu, ,,aby som zacal s chovom

a moje sliepky maravie,a kacer zatial pan sliepok bo kacka sedi uz 3tyzden na 20 vajciach,,:))
napsal(a):
a moje sliepky maravie,a kacer zatial pan sliepok bo kacka sedi uz 3tyzden na 20 vajciach,,:))
cau pefo,ked chces chovat oravky,tak sa skontaktuj s Danom Rybom,z BA,ma perfektne oravky-ja som z nich teda uplne uneseny,teda,ked uz si ten slovak......jano
Teší ma, že máte záujem o chov Oravky žltohnedej. Ja mám dva kmene. Je to nenaročné mäsovo nosivé plemeno. Za dodržania určitých podmienok znáša aj vo veľkých mrazoch, ale má to aj jednu nevýhodu, kým som prišiel z roboty vajcia boli zamrznuté a popukané od mrazu. A tu je jeden z mojich kohútov.

danielbratislava
napsal(a):
Teší ma, že máte záujem o chov Oravky žltohnedej. Ja mám dva kmene. Je to nenaročné mäsovo nosivé plemeno. Za dodržania určitých podmienok znáša aj vo veľkých mrazoch, ale má to aj jednu nevýhodu, kým som prišiel z roboty vajcia boli zamrznuté a popukané od mrazu. A tu je jeden z mojich kohútov.
krasny kohut,,no to budem rad ked aj moj bude uz taky vyzrety ako ten vas

tak uz som tu znova s novymi fotkami,,mojho kohutka,,konecne uz dospel,a prestal sa bat sliepok :)

druha,,je cistokrvny ale neni okruzkovany,,pokial nemam knemu cudzie sliepky tak naco,,

tretia,,mam len knemu,8nosnic isa bravn,a dve hempsirky ktore este len zacnu znasat,,

a akeho mate ?aku ma postavu?mate aj fotku kohuta?

konecne uz pekne dorasteny do krasy,,este mu chybaju chvostove pierka,,ale casom dorastu,,by som povedal ze jej krajsi ako kohuti hempsiriek,ked na neho svieti slnko tak je krasne leskly,,som naneho hrdy

Pefo,
nehnevaj sa na mňa, ale trochu ma vytáčajú otázky, ktoré kladieš Ty a Tebe podobní chovatelia. Všetci dobre viete, že zo 100 vyliahnutých kureniec je cca 60-75 kohútov. to však zistíš až po nejakých 3-6 týždňoch kŕmenia.
takže Ti každý rád predá kohúta (aj desiatich), ale chcem vidieť toho, kto Ti predá tých pár sliepok bez kohúta. A toto platí nielen pre hydinu, ale aj pre bažanty, atď.
Takže do budúcna odporúčam všetkým záujemcom o čistokrvnú hydinu, aby spolu s kohútom kupovali aj sliepky.
Aj ja predávam vždy 1+1, max. 1+2, keďže kohútov mám nadbytok
Takže trochu čistého chovateľského vína nezaškodí.

nehnevajte sa namna,ale vzdy ked si chcem v ziline obiednat kurcata oravky,tak sa vzdy vyhovaraju ze nemaju a tak mi vzdy ponukaju ine plemena napr,hempsirky,,,je to nase narodne plemeno,a v ziadnej knihe neni onom pisane jak to,??a kohuta som ziskal len len tak,,aj tak som ho este preplatil,,,tak potom neviem naco su tie liahne,,ked si clovek obiedna co chce a potom to nedostane,,,a mne sa neoplati ist ku vam pre kurence,do bratislavy, a za opytanie clovek nic neda,tak neviem preco sa rozculejete,radsej nadavajte tym co tu pisu a nedaju tu ziadnu fotku,,ako napr,kacky mulardi,,pisu ale fotku uz tu nikto neda ako keby ich nikto nechoval,,,vsak ty co ich chovaju ako napr,aj vy myslim oravky nikto tu neda pekne fotky sliepok aj kohutom?mozu byt radi ze sa one niekto zaujma a ich chce chovat,,sice moj kohut neni kruzkovany ale je cistokrvny,,a este som aj narazil na takych chovatelov,ze sa mozu hambit,zato ze este do sveta vravia ze patra do niakeho chovatelskeho klubu,,,a pritom ojebavaju jak sa len da,ja som len rekreacny,ale chovatelstvu som zasvetil doposial cely svoj zivot,aj ked mam zatial len30rokov,,a viem ze v tom budem pokracovat,,lebo uz ako dieta som sedaval,pri ohrade so sliepkami,,a davl im zrat,,,s pozdravom, rekreacny chovatel,
pefo chces radu? kup nasadove vajcia cistokrvnych oraviek, daj ich pod kvocky alebo do liahne - ak nemas vlastnu, tak k nejakemu kamaratovi alebo daj inzerat ze zaplatis za vyliahnutie vajiciek. aspon par sliepociek medzi kuratami snad bude. zvysok mozes dat do polievky, pripadne popredat. ja som nevedel zohnat hodvabnicky, tak sa ich teraz pod kvockami a v liahni vyhrieva 16... moje kvocky dlho nekvokali a materinske instinkty ich pochytili az teraz na konci leta, tak snad vedia co robia. teraz na jesen by si nemal mat problem s vajickami a objednat si ich kludne mozes aj z Bratislavy. bude sice narocnejsie vyhrievat kuriatka, snaha sa ale (takmer) vzdy ceni...
drzim palce. aj ja som fanusik oraviek.
Michal H.

dik za radu:)
nazdar pefo , píšem ti lebo vidím že chceš chovať Oravky , ja som momentálne predsedom klubu Oraviek na Slovensku takže ak máš naozaj vážny záujem o Oravky stačí sa ozvať , prvý októbrový víkend je v Žiline klubovka Oraviek môžem ti doniesť zo špičkového chovu Oraviek zopár sliepok len dúfam že to nedopadne ako s pižmovkami! Pán Ferenčík patrí medzi vynikájúcich chovateľov a plne chápem prečo reagoval tak ako reagoval,nezazlievaj mu to ale má 100 % pravdu. s chovateľským pozdravom a prikladám foto zdrobnených Oraviek žltohnedých

nie toby som bol rad,ale nebola minuly rok klubova vystava oraviek v ziline? aj tento rok bude, ?a kolko by ste mi doniesli,?s pizmovkami,preto lebo je to mlada kacka a je velmi dobra mater,,ja som len preto,keby sa nevydarila,,a rodicia i stale tlkli do hlavy ze som chori na chrbat a dvoma kackami by bola vela roboty keby si obydve vysedeli,,tak preto,,mne by stacili aj tri sliepky,,ale aby boli velke nie zakrsle?a cenu zaplatim akukolvek,,

biele sami nepacia,lebo sa velmi rychlo zaspinia,ja mam rad hnedastu farbu,sliepok

to su vase tie biele? ma peknu stavbu tela podobnu ako moj lenze moj nema este tak dobre vyvynuty chvost

aha prvy vikend? ja som myslel ze na vystavu,,a kedy ktory den???

nie ja nevystavujem ja to mam iba pre seba ,,len ako vravim vzdy som mal smolu,,raz mi dali hempsirky a raz vlasky a raz plymutky,tak potom som uz ani neobjednaval v ziline,,uz som si aj napisal vase tel,cislo do mobila,,

ok,tak vravite prvy vikend v oktobri,to je 3 oktobra prva nedela,ja tam budem a okolkej to tam bude?ked budem pred branov tak vam zavolam,na mobil,

ok,som vam chcel teraz zavolat ale ked ste odpisali tak nejdem potom zavolam predtou klubovkou,ze ci ste ich zohnali,,a kolko to bude stat,,budem velmi rad,,a moze sa vyskytnut aj kvocka u nich?? alebo si mam kupit liahen,,radsej,

a tu mi tvrdili ze sa nedaju zohnat sliepky,ze iba kohuti,,,

bratislava je premna dost daleko,,ale aj tak dik uz mam slubene od ineho pana,a mlade,tri sliepky,,,

dneska som tiez fotil,tak prikladam fotku kohuta zase som neodolal,ho odfotit,a nabuduce uz tu dam ked budem mat aj tie tri sliepky,knemu,a to uz za 14dni,,:)))
Dobrý deň. Ak máte záujem o Oravky, tak na stránke www.aquamid.sk nájdete pozvánku na klubovú výstavu s verejným posudzovaním. Ja Vám viem ponúknuť vajíčka alebo mladého (6 mesačného) kohúta.

moje nove tri sliepky oravky :) konecne a jedna bola aj hodnotena na 94 bodov,,

moje prve znesene vajicko od oravky zvlasne zafarbene,,myslel som ze budu mat tmavsiu skrupinu,,,aspon ich rozoznam od inych vajec co mi znasaju hybridky:) to blede je od oravky a to hnede je od isa brown-hybridky,,ale uz zniesla aj druhe a onieco vacsie,ale rovnakej farby ako prve

konecne mi kohut zacal pojimat oravky,,som rad bo to znamena ze zacnu znasku:)

som zvedavy na jar ci sami podari,,odchovat niake tie kuriatka oraviek,,

a my sa pozname? no mne zatial znasaju dobre, kazdy druhy den mam od nich vajicka,,ale hybridky nesu kazdy den,,taketo vajicka mi znasaju tie oravky,,
deko
napsal(a):
mne jedna z oraviek v pondelok zniesla prve vajicko
fakt ale je, ze v porovnani s hisex brown a vlaskami su jej vajicka o dost mensie.
Michal H.
Prvé vajíčka sú zpravidla vždy menšie. Ale aj tak vajíčka Oraviek musia byť menšie, už len preto že oravka je mäsovo nosivé plemeno vyšlachtená do zlých klimatických podmienok a nie hybrid či ľahké nosivé plemeno.

a znasaju vam takej istej farby ako moje oravky?
Ja chovám zdr.oravky a jedna 2 ročná mi znáša každý druhý deň o hmotnosti 50g čo na zdrobnelé plemeno je vynikajúce. Michal
napsal(a):
a my sa pozname? no mne zatial znasaju dobre, kazdy druhy den mam od nich vajicka,,ale hybridky nesu kazdy den,,taketo vajicka mi znasaju tie oravky,,
No osobne sa nepoznáme, len z diskusií ohladom liahní talianskej výroby, keď sa ti nedarilo liahnutie.
O oravky sa zaujímam, lebo chcem na jar kúpiť chovný kmeň a zaujíma ma čo a ako vzhladom na znášku, znášanie mrazov, mäsovú úžitkovosť atď. Tiež som sledoval zakladanie tvojho chovu oraviek a tvoje nadšenie pre tento chov. Práve to tvoje zanietenie pre vec sa mi páči a fandím ti.
Chovu zdar.
PS:Keďže máš novú liaheň, pravdepodobne v nej budeš liahnuť ako prvé oravky.Nebude zopár na predaj?

no to neviem ,az ked budem mat kurence vyliahnute,a az potom ked budem vediet kolko mam kuriciek a kohutov,,akurat som dneska skusal kolko sami vajec donej zmesti a celkom24vajec,,tak to je slusne:)

zajtra odfotim,aj kohuta aj sliepky,,
napsal(a):
no to neviem ,az ked budem mat kurence vyliahnute,a az potom ked budem vediet kolko mam kuriciek a kohutov,,akurat som dneska skusal kolko sami vajec donej zmesti a celkom24vajec,,tak to je slusne:)
Kedy budeš nakladať liaheň? Ak by z toho nič nebolo, kúpim aj násadové vajíčka. Som totiž v podobnej situácii ako ty pred časom. môžem kúpiť kohúta, ale neviem kde zoženiem sliepky. Tak snáď sa niečo zadarí.

ja budem nakladat,v marec-april, ale nasadove vajicka nepredavam lebo mam len tri sliepky co som kupil na jesen ,a od nich budem mat akurat len pre seba,,a ostatne hybridky,,
pijo
napsal(a):
Kedy budeš nakladať liaheň? Ak by z toho nič nebolo, kúpim aj násadové vajíčka. Som totiž v podobnej situácii ako ty pred časom. môžem kúpiť kohúta, ale neviem kde zoženiem sliepky. Tak snáď sa niečo zadarí.
Ja budem mať kurence aj násadové vajcia a v apríli aj sliepky. Len je treba pre to prísť do Bratislavy.

a postou neposielas nasadove vajcia?

tak potom skusim si rozmnozit od mojich,,

ja silno uvazujem o tom, ze skrizim vlasku s oravkou. chcel by som totiz dosiahnut stav, ze vytvorim nosnicu s nosivostou (a velkostou vajec) vlasky a hrebenom a odolnostou oravky... samozrejme ze po vystavach s tym behat nebudem moct, ide mi ale o uzitkovost...
je to vobec realne?
Michal H.

ja tiez nevystavujem,ja som iba rekreacny chovatel,,ja tiez ak budem mat malo nasadovych vajec od oraviek tak dam aj od hybridiek,,aspon sa to troska zlepsi,,ked sa skrizi kohut oravky a hneda sliepka hybridna tak mozu to byt pekne sliepky,a mozno aj podobne oravkam,,ale budem mat aj ciste ale aj zmiesane,,mne ide tiez viac o produkciu vajec,,a tento rok myslim zimu mi este tak dobre sliepky neniesli ,ako tie ostatne zimy,,kazdy den som mal 8-10vajec,nikedy aj plny pocet 12vajec,,a pokracuju dalej,ale som im daval nakrajanu cinsku kapustu,a aj nasusenu datelinu,ako aj dnes potajomky som zobral mame zo suda kyslu kapustu a dal sliepkam,,aby mali aj vitamin C,,a uz sa tesim konecne na jar kedy pojdem na prvu travu:))

nedalo mi to ked som mal uz fotak pri sliepkach tak som spravil aj dve fotky mojho kohuta ,,rad sa foti,,:)

len neviem co to ma zapovahu ,ked ich mam pustene na dvore a ked niekto ide okolo tak na niektorych ludi je ako pes rozbehne sa a keby tam nebol plot tak asi aj skoci,ale do mna este ani raz neskocil praveze sami da aj chytit do ruky,,no rodicia budu mat vystarane ked pojdem do spitala,,mama mi uz vravila ze najprv im nachysta a potom rychlo pusti,a zatvarat pojde az ked bude tma,,aby nahodou do nej neskocil,,

Dobrý den.Zdravím z Moravy,resp.z Moravského Krasu.Přečetla jsem si Váš článek z r.2010,který se týká slepiček oravek.Je pravda,že se velice těžko shánějí a u nás na Moravě skoro nejsou. Manžel by je chtěl na příští rok pořídit,protože jsou údajně otužilé.Máme totiž chalupu obrácenou na sever a jaro k nám přichází později,než na straně jižní. Máme zájem o oravky zdrobnělé.Pokud o nějakém chovateli na Slovensku víte, napište mi prosím jeho adresu emailem a manžel se sním spojí a domluví vše ostatní. Aderesa: Ham.Mil@seznam.cz. Hamzíková

oravky su vyborne sliepky,,podla mojej skusenosti,,aj maju dobru znasku ked davate kmrnu zmes,,a radi sa pasu,,je tu dost chovatelov oraviek,,napriklad Pan Peter z Bratislavy,,alebo Pan Henzel,,ja uz mam iba ich krizence a su velmi pekne,,velke a aj dobre nesu,,,
napsal(a):
oravky su vyborne sliepky,,podla mojej skusenosti,,aj maju dobru znasku ked davate kmrnu zmes,,a radi sa pasu,,je tu dost chovatelov oraviek,,napriklad Pan Peter z Bratislavy,,alebo Pan Henzel,,ja uz mam iba ich krizence a su velmi pekne,,velke a aj dobre nesu,,,
... myslel si konkretne D. Rybu.... ci?
henste
napsal(a):
nazdar pefo , píšem ti lebo vidím že chceš chovať Oravky , ja som momentálne predsedom klubu Oraviek na Slovensku takže ak máš naozaj vážny záujem o Oravky stačí sa ozvať , prvý októbrový víkend je v Žiline klubovka Oraviek môžem ti doniesť zo špičkového chovu Oraviek zopár sliepok len dúfam že to nedopadne ako s pižmovkami! Pán Ferenčík patrí medzi vynikájúcich chovateľov a plne chápem prečo reagoval tak ako reagoval,nezazlievaj mu to ale má 100 % pravdu. s chovateľským pozdravom a prikladám foto zdrobnených Oraviek žltohnedých
aky budem mat vyber z 30 kurcat oravky zltohnedej

inac s pizmovkami pokracujem,,ale nie smodrymi,ale budem mat parik ciernobielych strak od susedy za dve mladky,a kolko by si mi mohol zohnat sliepok,ale aj kohuta potrebujem,,lebo ja mam mladeho ale krizeneho,,a to by bolo onicom,,sima normalne zaskocil lebo uz som nedufal zeby sami niekto ozval ohladom oraviek,,,tak som nasiel unas vdedine chovatela brahmanok,,a na jesen som si uneho obiednal kohuta a dve sliepky,,nie na uzitkovost ale na okrasu,,,
Zdravím chovatele oravek, mě se letos podařilo vylíhnout oravky, již jsou pěkné. Je rozeznat pohlaví a tak mám z nich radost.Jsem z jižní moravy tak myslím , že ta naše zima bude pro mě pohodová.Potřeboval bych nějakého kohouta nepříbuzného, pokud budete někdo mít dejte prosím vědět.
rommoravek
napsal(a):
Zdravím chovatele oravek, mě se letos podařilo vylíhnout oravky, již jsou pěkné. Je rozeznat pohlaví a tak mám z nich radost.Jsem z jižní moravy tak myslím , že ta naše zima bude pro mě pohodová.Potřeboval bych nějakého kohouta nepříbuzného, pokud budete někdo mít dejte prosím vědět.
... rad by som Ti odpisal na mail ale namam na aky.... aspon toto by ste si mali zaregistrovanyi zapisat.... Oravky, kohuty mam... aj biele aj zltohnede... ale kedze Vam nemam ako odpisat sorry...

napsal(a):
a este jedna fotka,
a tuje jeho uz vnuk,,vlastne druha genercia po nom,,len skoda ze nema zlte paprce,ale zato ma jasne cervene bodky po bokoch,,

este je mlady ,ale nabuduci rok uz bude pekne dorasteny,,ale vyborne spojma,to asi zdedil po kohutovi cistej oravky,,a je kludnej povahy,,

viem ze ciste oravky su omnoho krajsie,ale takeho kohuta co som mal ,prveho uz nezozeniem,,nikde,,